KISS - Gene Simmons mondja: "Nem tudjuk pontosan, mikor, de ki nem hagynánk Magyarországot a sorból"

Pataki Tamás az MNO számára készített telefonos interjút Gene-nel

2019. augusztus 5. (hétfő) 17:39

A Magyar Nemzet számára Pataki Tamás készített telefonos interjút a KISS egyik főnökével, a magyar anyanyelvű Gene Simmons-szal, aki úgy fogalmazott a magyar nyelvű beszélgetés során, hogy a jelenleg is zajló búcsúturnéjukból "ki nem hagynák Magyarországot".

Gene Simmons, a legendás amerikai rockzenekar, a KISS énekese és basszusgitárosa e hónapban lesz hetvenéves. Aranylemezek szempontjából mindmáig csúcstartók az amerikai zenetörténelemben, Gene Simmons a KISS-szel pedig majdnem fél évszázada járja a világot, s énekli el a mindenki által jól ismert rockklasszikusokat — a Rock And Roll All Nite-ot, a Love Gunt vagy az I Was Made For Loving You-t. Ráadásul Simmons édesanyja, Klein Flóra, egy kis Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluból, Jándról származott. A lényegében magyar anyanyelvű Simmons nyelvtudásáról a rövid telefonos interjúnkon is meggyőződhettünk. A KISS hároméves turnéval búcsúzik el rajongóitól, és, mint megtudtuk, ebből Magyarországot sem hagyják ki.

 Még nincs fixálva minden turnéállomás. Magyarországtól is elbúcsúzik az együttes?

"Tervezzük. Nem tudjuk pontosan, mikor, de ki nem hagynánk Magyarországot a sorból. Először Amerikában turnézunk, utána Ausztráliába megyünk, majd Japán következik, és csak utána landolunk Európában. Különben jól emlékszem az első ottani koncertünkre, a Kisstadionban volt. Amikor koncert közben megszólaltam magyarul a színpadon, a közönség egyszerűen lefagyott, nem hitték el, amit hallanak."Legutóbb még az Az a szép című dal első versszakát is elénekelte a színpadról. Tud még magyar dalokat?

"Kiskoromban rengeteget tudtam, amikor kicsi voltam, édesanyám mindennap magyar dalokat énekelt nekem. Az egyik kedvencem az volt, amelyik úgy kezdődik, hogy Van nekem az égen egy kis csillagom…"Magyarul beszélgettek otthon?


"Édesanyám velem magyarul, majd angolul és héberül is beszélt. Izraelben születtem, tehát minden nyelven beszélgettünk. Németül is tudott, de azon nemigen akart megszólalni. Tizennégy éves korában elvitték egy koncentrációs táborba. De erről soha nem beszélt nekem, mert nem akart elszomorítani."Nyolcévesen került Amerikába, majd az egyik legismertebb rocksztárrá küzdötte fel magát. Mi kellett ehhez?


"Az a jó Amerikában, hogy ide jöhetsz akár Ausztriából is egy kiejthetetlen névvel, amely ráadásul hosszú is, de attól még a világ bodybuilder bajnokává, majd Kalifornia kormányzójává küzdheted fel magad. Kalifornia ráadásul több pénzt produkál, mint Anglia és Olaszország gazdasága együttvéve. Ha az említett Arnold Schwarzenegger Ausztriában marad, mindezt talán nem érhette volna el. A világ legtöbb helyén ugyanis van egy plafon, ameddig felérhetsz, de azon túl már nem juthatsz. Amerikában ez másképpen van. Persze vannak árnyoldalai is, de itt nincsen határ."Magyarországgal van bármilyen egyéb kapcsolata?

"Néha járok Magyarországon üzleti ügyekben, és mindig úgy érzem, mintha hazatérnék. Amikor ott járok, általában magyarul próbálok beszélni. Szeretem a palacsintát, a gulyáslevest, hisz fiatalkoromban otthon majdnem minden nap palacsintát ettem. Ez egy csodálatos ország, nagyon gazdag történelemmel, és hát ne felejtsük el azt a fontos tényt sem, hogy Magyarország volt az egyetlen állam a kommunista blokkban, amelyik fellázadt az oroszok ellen 1956-ban. Ezért megérdemli a tiszteletet."Egyszer azt nyilatkozta, hogy nem szereti a politikai korrektséget. Mi zavarja benne?

"Leginkább az, hogy gátlástalanul lehet hazudni. Az igazságot szeretem. Ma már szinte senkiről nem mondhatsz semmit, mert megsértheted vele az illetőt. Nem lehetsz komikus, nem viccelődhetsz, mindenki hiperérzékeny lett. Pedig ha nem nevethetsz az életen, magadon vagy bárki máson, akkor mit ér az egész?"


A teljes interjúhoz kattints ide! 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS