ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál

A 30. Rockmaraton időpontja: 2020. július 6-12.

2019. július 23. (kedd) 08:43

Már ismert a 2020-as Rockmaraton időpontja, a jövőre már a 30. születésnapját ünneplő fesztivál július 6. és 12. között kerül megrendezésre - természetesen Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten. Varga Zoltán operatív szervező arról nyilatkozott a duol-nak, hogy idén hogyan sikerült a Rockmaraton.

"2020-ban a Rockmaraton Fesztivál 30. születésnapját ünnepeljük! Na, kivel találkozunk jövőre is a Szalki-szigeten? Fellépők és jegyértékesítés szeptember elejétől."


www.facebook.com/rockmaratonMúlt hétfőn már csak az emléke maradt meg az összességében huszonkilencedik, egyébként pedig az ötödik olyan Rockmaratonnak, aminek Dunaújváros biztosítja a helyszínt. Varga Zoltán operatív szervezővel beszélgettünk arról, hogy sikerült idén az ország legnagyobb rockfesztiválja.

Hányan vettek részt idén a fesztiválon? Ez milyennek számít az előző évekhez képest?


"Megközelítőleg 5800–7000 vendég fesztiválozott nálunk napi szinten, szombatra viszont telt házasak lettünk. Az össz­ látogatószám meghaladta a negyvenezer főt. Ez a fesztivál eddigi 29 éves történetének legnagyobb sikere, amivel nagyon elégedettek vagyunk."


Melyik koncertre voltak kíváncsiak a legtöbben?


"Kétség kívül a Phillip H. Anselmo & The Illegals, 100% Pantera set volt befutó a teltházas szombati napon. Rengetegen voltak a koncerten."


Milyen visszajelzéseket kaptatok a fesztiválozóktól, fellépőktől, helyi lakosoktól?

"Az ideinek a legpozitívabb eddig a megítélése. Főként a baráti, közvetlen hangulatot, a jól szervezettséget és a tisztaságot szokták kiemelni."

 


Varga Zoltán (fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap)
 

Minden évben szavazhat fellépőkre a rajongótábor a Facebookon. Hogyan válogattok a beérkezett javaslatok között?

"Leginkább brainstormingra használjuk a szavazatokat, persze nagyon is számít, hogy mire van igényük a fesztiválozóknak, hiszen értük csináljuk az egészet. A közönségünk több száz külföldi zenekart javasol. Mi felhasználjuk az ötleteiket, és amelyik banda reális cél, és beleillik a programtervünkbe, azt megpróbáljuk leszervezni."


Idén volt egy baleset miatt visszamondott fellépés, aztán Paddy kiborult a koncertjükön és azt pletykálják, Anselmóék ki akarták sajátítatni a back­stage-t szombaton. Hogy kezelitek ezeket a nehéz, vagy épp kellemetlen szituációkat?

"A Rise Of The Northstar sajnálatos autóbalesete vis major eset. Senki sem hibás, mi pedig várjuk, hogy az ügynökség visszafizesse a zenekar fellépési díját, amit hónapokkal ezelőtt kifizettünk. Emellett lehetőséget biztosítottunk a vendégeinknek, hogy a napijegyeiket a helyszínen visszaváltsák. Összesen nyolc ember élt a lehetőséggel. Ami a Paddy and the Rats koncertjét illeti, azt az egyik tag magánéleti problémája árnyékolta be. A zenekar fanatikus közönsége megértő volt, de persze voltak, akiknek nem tetszett a produkció..."

A teljes cikkhez kattints ide!
  

 

Hozzászólások

[017882]
bombahoppa
unortodox élménybeszámoló itt:

https://vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/07/e-mc-v4b.html
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NECROMANTIA - Elhunyt a görög black csapat egyik alapítója, Baron Blood
2019. november 20. (szerda) 15:19

Szívroham következtében hunyt el Baron Blood, a görög Necromantia egyik alapítója, aki 1989-től napjainkig 8-húros basszusgitárosa (és billentyűse) volt a zenekarnak. A Necromantia a görög black metal színtér egyik alapcsapata (a Rotting Christ és a Varathron mellett), különleges hangzásukat pedig az eredményezte, hogy ritmusgitárt nem használtak, a basszer/énekes The Magus mellett Baron Blood is basszusgitáron játszott. A hosszú ideje inaktív csapat legutóbbi albuma a 2007-ben kiadott The Sound Of Lucifer Storming Heaven volt.  

MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok
MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok

Élő zsarátnok címmel egy klipes új dallal jelentkezett az ősmagyar pagan metalt játszó Maeotis, ami egyben azt is jelzi, hogy készül az első nagylemez. "A debreceni Maeotis első...

TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert
TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert

Zero Gravity (Rebirth And Evolution) címmel a nyáron jelent meg a Luca Turilli gitáros és Fabio Lione énekes fémjelezte Turilli / Lione Rhapsody albuma. A lemezen a két meghatározó...

HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben
HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben

A klasszikus hard rock és heavy metal ötvözetét játszó Helldiver zenekar a fennállásának 10. évfordulóját ünnepli november 23-án Szécsényben, a Városi Művelődési Központban, a...

STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)
STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)

Norsemen címmel november 29-én jelenik meg az 1988-ban alakult, speed/power vonalas hamburgi Stormwarrior hatodik albuma, a 2014 elején kiadott Thunder & Steele lemez folytatása, amelyről...

CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim
CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim

A 30 éve kiadott második Cro-Mags album, a Best Wishes jubileuma alkalmából a múlt hónapban nálunk is koncertezett a Harley Flanagan vezette hardcore legenda, nemrég pedig a Terrorral a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS