ZÁRTOSZTÁLY - Július 19-én hét egykori Edda-tag lép fel Miskolcon

Utoljára lép fel "bakancsos Edda" tagokkal a Zártosztály

2019. július 14. (vasárnap) 12:34 | utoljára módosítva: 2019. július 14. (vasárnap) 12:40

Július 19-én a miskolci Gárdonyi parkban a hagyományokhoz híven ismét megrendezésre kerül az éves “Zárt-Osztálytalálkozó”, melyen most utolsó alkalommal ad koncertet ilyen formában a Zártosztály - kiegészülve "bakancsos Edda" tagokkal.

"A szokásos hangulatot ígérő, fergeteges bulin elhangzanak majd két gyémántlemezes korszak sikerdalai, a legtöbb Edda klasszikus, összesen 22 dal - a Kölyköd voltamtól a Gyere őrültig - az eredeti tagok előadásában. A színpadon tehát utoljára együtt Zselencz László, Fortuna László, Csapó György, Barta Alfonz, Mirkovics Gábor, Csillag Endre, Hirleman Bertalan, Lázár Zsigmond és Schrott Péter."

 


www.facebook.com/zartosztalyzenekar


A koncert Facebook oldala
A Zártosztály Sipos Péter énekes (Irigy Hónaljmirigy, Triász) kiválása után castingot hirdetett a frontemberi szerepre, ezt követően pedig a Continoom és a Tűzmadár zenekarokból, valamint a The Voice című műsorból ismert Schrott Péterrel egészültek ki. Az új énekessel Lassíts címmel egy új dallal is jelentkeztek áprilisban.

  2017-ben és 2018-ban a miskolci Ady Endre Művelődési Ház adott otthont a Zártosztály és a bakancsos Edda-tagjai koncerteknek. Mindkét rendezvény teltházas volt, és ezt a műsort csak Miskolcon és Budapesten lehetett látni eddig. A 2017-es pesti koncertről dupla DVD-CD is megjelent. Most a legendás Gárdonyi Parkban lesz a koncert, ezzel is emelve a rendezvény nívóját.

A Zártosztály formáció az V. Hardrock Farsang felkérésére – az eredeti tervek szerint – csupán egyetlen koncertre állt össze 2013-ban. A zenekar tagjai: Csillag "Csuka" Endre gitáros, Mirkovics "Zserbó" Gábor basszusgitáros, Donászy Tibor dobos (ők mind régi Edda-tagok), kiegészülve Sipos Péterrel, az Irigy Hónaljmirigy énekesével, és Lázár Zsigmond billentyűssel. A srácok visszarepítették a közönséget az 1985-88-as évekbe, egy kis ízelítőt adva, hogy milyen is lehetett akkoriban egy Edda koncert.Repertoárjukban az általuk írt és előadott számok szerepeltek. Többek között: a Gyere Őrült, a Veled vagyok, a Lisztománia, a Változó idők, az Ünnep, a Kör és még jó néhány akkori legendás Edda dal. A koncert olyan jól sikerült, hogy a fiúkat szinte egész évben nyüstölték a fesztivál- és koncertszervezők további fellépések miatt. A nagy nyomásnak engedve a zenekar úgy döntött, hogy folytatják. Koncertjeiken idővel vendégként megjelentek a volt bakancsos Edda tagjai is: Zselencz László, Barta Alfonz. Így már a repertoárt is lehetett bővíteni ennek a korszaknak a dalaival. Így kezdték el énekelni a Kölyköd voltam, a Minden sarkon, az Álmodtam, a Hűtlen című slágereket.


Az idei, miskolci koncert már úgy lett beharangozva, hogy az Utolshow… Miért az utolsó, ezzel a bakancsosokkal kibővített felállással?


Zserbó: "Igazából Barta Alfonz mondta, hogy ő már nem tervezi, hogy Amerikából Magyarországra jön a nyári szezonban. Az utazásnak, az itt tartózkodásnak vannak költségei azért. Tehát ő tette valószínűvé, hogy ezekből az összeállásokból az utolsó lesz az idei. Idén még Miskolcon itt lesz Zselencz 'Zsöci' László, Csapó 'Buksi' György, Fortuna 'Tüsi' László és Barta 'Talfi' Alfonz – a régiek közül. Mi meg ugye a Zártosztály, az alapfelállás: Csillag, Hirleman, Mirkovics, Lázár és Schrott. Összesen hét volt Edda-tag!"

 Miskolcon most új helyszínre mentek, a Gárdonyi parkba. Ugye, két teltház volt már az Adyban. Mit tudsz erről a helyszínről? A bakancsosok logikusan játszottak a Gárdonyiban…


"Hát, nem csak a bakancsosok, mi is többször voltunk ott, az úgynevezett 'őrült' felállással is. Szóval, én személy szerint is játszottam ott! Sőt, a visszatérő, Budapest Sportcsarnok buli előtt Miskolcon, az új Eddával volt egy 'bemelegítő' fellépésünk, még 1985-ben. A Gárdonyiban ez egy emlékezetes koncert volt. Amikor még két billentyűssel dolgoztunk. De utána is évente mentünk, főleg nyáron. Nagyon nagy bulik voltak, és nagyon szerettük a helyszínt."


Volt egy énekes váltás is nálatok. Sipos Péter tavaly távozott.


"Tavaly, a Barba Negrás koncertünk után nem sokkal mondta, hogy üljünk le beszélgetni. Már előtte is pedzegette, hogy őt több oldalról 'cseszegetik'. A saját zenekara, az Irigy Hónaljmirigy és a Triász is… Nem fér bele az idejébe a továbbiakban a Zártosztály produkció. Nem akarta a mi időnket sem tovább rabolni, hiszen az ő elfoglaltságai miatt nagyon kevés fellépést tudtunk vállalni. Én láttam, hogy ő személy szerint biztos, hogy csinálná – ha lenne ideje –, mert nagyon szerette. De hát, mivel már kimondta, hogy nem lesz tovább velünk, akkor legyen így! Schrott Peti lett az utódja.

Régen játszottak ők az én korábbi zenekarom, a Hard előtt vendégként, a Tűzmadárral, és Peti is fellépett. Így beugrott, hogy Schrotinak tök jó hangja van, jó fazon, és abszolút beleillik a képbe. Kérdezzük meg! Készségesen jött, és nagyon örülünk, mert Peti egy halál jó fej zenész. Nagyon hamar beilleszkedett, nagyon jól lehet vele dolgozni, és az a jó, hogy ő egy kreatív figura. Az első koncertet már le is tudtuk vele májusban."

 Készült új dal is, már vele.

"A Zártosztály az eredeti, korai tervei szerint is készített volna új dalokat, de Sipos csak a régieket volt hajlandó énekelni. Schrott Petivel már maximálisan tudunk erre fókuszálni. Készülnek az új dalok, az első az már megjelent klippel együtt. Ez egy középtempós, jó kis rocknóta. Egy igazi koncertszám, Barbaró Attila (Junkies) írta a szövegét. Élőben is szeretnénk már minél előbb bedobni. Szóval, a Szívem visszavár is bekerül a repertoárba, és folyamatosan kerülnek majd be az újabb dalok is."


Úgy hírlik, hogy a Lassíts még az Edda időkből maradt félkészen…


"Igen! Egyébként, ez a '87-es Változó idők lemezre készült volna, mikor még mi zenéltünk ott. Már megvolt ez a téma, most leporoltuk, és ebből lett egy jó kis dal."


Hogy élted meg a bekerülési folyamatot a Zártosztályba, hogy érzed magad velük?


Schrott Péter:
"Nagyon megtisztelő volt, amikor Csillag Endre felhívott, hogy szeretné, hogy felénekeljem én is casting-dalt, a Szívem visszavárt. Amikor meg azért hívott fel, mert rám esett a választásuk, úgy éreztem magam mint egy lottónyertes! Nagyon megtisztelő élő rocklegendákkal együtt lenni próbákon, együtt utazni a koncertre és főleg együtt koncertezni. Meg kell mondjam, hogy nem kis para volt bennem, amikor először állt az új felállás a színpadra, de minden szuper jól sikerült. Na jó, egy dolgot elrontottam: amit mindenki kívülről fúj, és én is énekeltem és hallottam milliószor, na pont abban a dalban rontottam szöveget. Hát ez az élő varázsa, ahogy szokták mondani..."
(Forrás: promotions.hu)
 


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NECROMANTIA - Elhunyt a görög black csapat egyik alapítója, Baron Blood
2019. november 20. (szerda) 15:19

Szívroham következtében hunyt el Baron Blood, a görög Necromantia egyik alapítója, aki 1989-től napjainkig 8-húros basszusgitárosa (és billentyűse) volt a zenekarnak. A Necromantia a görög black metal színtér egyik alapcsapata (a Rotting Christ és a Varathron mellett), különleges hangzásukat pedig az eredményezte, hogy ritmusgitárt nem használtak, a basszer/énekes The Magus mellett Baron Blood is basszusgitáron játszott. A hosszú ideje inaktív csapat legutóbbi albuma a 2007-ben kiadott The Sound Of Lucifer Storming Heaven volt.  

MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok
MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok

Élő zsarátnok címmel egy klipes új dallal jelentkezett az ősmagyar pagan metalt játszó Maeotis, ami egyben azt is jelzi, hogy készül az első nagylemez. "A debreceni Maeotis első...

TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert
TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert

Zero Gravity (Rebirth And Evolution) címmel a nyáron jelent meg a Luca Turilli gitáros és Fabio Lione énekes fémjelezte Turilli / Lione Rhapsody albuma. A lemezen a két meghatározó...

HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben
HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben

A klasszikus hard rock és heavy metal ötvözetét játszó Helldiver zenekar a fennállásának 10. évfordulóját ünnepli november 23-án Szécsényben, a Városi Művelődési Központban, a...

STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)
STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)

Norsemen címmel november 29-én jelenik meg az 1988-ban alakult, speed/power vonalas hamburgi Stormwarrior hatodik albuma, a 2014 elején kiadott Thunder & Steele lemez folytatása, amelyről...

CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim
CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim

A 30 éve kiadott második Cro-Mags album, a Best Wishes jubileuma alkalmából a múlt hónapban nálunk is koncertezett a Harley Flanagan vezette hardcore legenda, nemrég pedig a Terrorral a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS