SLAYER - A rajongó kárpitos, aki trónra ültette a bálványait

"Úgy ismerem a Slayer történetét, mint a tenyeremet"

2019. június 28. (péntek) 09:51

A Papp László Sportarénában becslések szerint nyolcezren lazultak el a Slayer utolsó magyarországi attrakcióján.

Három esztendeje a soproni Volt Fesztiválra egy trónnal, valamint három székkel és egy, a zenekar logóját viselő asztallal érkezett a fanatikus kárpitos, a Slayer rajongó Obsitos Attila.


"Amikor pedig a Slayer bejelentette, hogy befejezi a pályafutását, az együttes utolsó magyarországi fellépése előtt elhatároztam, hogy még egy igazán nagy dobással meglepem őket. Kitaláltam, hogy készítek négy életnagyságú trónt, amin a pályafutásuk alatt megjelent albumborítók jelennek meg."

 "Úgy ismerem a Slayer történetét, mint a tenyeremet. Tudom, hogy ahol fellépnek, ott dugig megtelnek az arénák. Most is igényes show-val készültek, látszott, hogy nagyon megadták a módját a búcsújuknak. Természetesen én is a szokásos lelkesedéssel készültem, szerettem volna egy újabb emlékezetes ajándékkal meglepni őket – említette a Tiszavasváriban élő rajongó, Obsitos Attila.

A Volt fesztiválon a gitáros Gary Holt ismerősként üdvözölte őt, az énekes, basszusgitáros chilei Tom Araya pedig azzal viccelődött vele, hogy bár gyönyörű a kárpit, a macskája hamarosan kikarmolja.

Amikor 1991-ben a Deep Purple fellépett Nyíregyházán, hordárként szorgoskodott a legendás gitáros, Richie Blackmore körül. Nemcsak kap, ad is – A haveri körömmel amikor csak tudunk, elmegyünk a kedvenceink koncertjeire. Így jutottunk el többek között az UDO, az Accept és a Black Sabbath bulijaira. Munka közben jár az agyam, és az zakatol benne, hogy ne csak kapjak tőlük zenei élményt, hanem a magam módján én is adjak nekik valami apróságot.


Nyolc éve a Hegyalja Fesztiválon a Motörhead énekesét, Lemmyt lepte meg egy második világháborús cigarettatartóval, mivel tudta róla, hogy nagy gyűjtő.

"Láttam rajta, hogy mennyire örül neki. Ettől aztán belelkesedtem. Tudtam, hogy az Exodus gitárosa szereti a festményeket. Az utolsó vacsora című örökbecsű alkotást újragondoltam, kicseréltem rajta az arcokat, és ezt adtam át neki. Kirobbanó volt a sikere.

Utána a Slayer lett a következő célcsoport. A koncert szervezői segítségével sikerült bejutnia a kedvencei öltözőjébe, ahol átadhatta az ajándékát Obsitos Attila – Olyan kanapét csináltam, ami illik hozzájuk: teljesen tükrözi az arculatukat, az érzésvilágukat. Nagyon tetszett nekik a Hegyalján átadott ajándék. Három éve Sopronba egy trónnal, valamint három székkel és egy, a zenekar logóját viselő asztallal érkeztem, amit az asztalos barátommal közösen készítettünk.

Amikor pedig a Slayer bejelentette, hogy befejezi a pályafutását, az együttes utolsó magyarországi fellépése előtt elhatároztam, hogy még egy igazán nagy dobással meglepem őket. Kitaláltam, hogy készítek négy életnagyságú trónt, amin a pályafutásuk alatt megjelent albumborítók jelennek meg.

A tehetséges fafaragó, Perge József alkotta meg az ülőlapon látható albumborítót, a háttámlán a Slayer-saslogót, illetve egy majdnem életnagyságú koponyát. A koncert szervezői segítségével sikerült bejutnom a kedvenceim öltözőjébe, ahol átadhattam az ajándékomat. Leírhatatlan volt az érzés. Láttam az örömet, a meglepődést az arcukon.

Garry Holt azonnal mérőszalagot kért azért, hogy lemérje: befér-e a trón a dzsipjébe, azzal vinné el a nappalijába a trónt.

(Forrás: szon.hu)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Májusban jön a dánok új albuma, új dal és klip: Turn Up the Rage
2021. április 14. (szerda) 15:03

X címmel május 7-én lát napvilágot a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Turn Up the Rage dallal lehet ismerkedni. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019 őszén elhunyt alapító gitáros, Morten Stützer helyére Kræn Meier állt be, aki a dalszerzésből is kivette a részét. Michael Stützer gitáros (Morten tesója): "A jellegzetes Artillery-védjegyeket meg akartuk tartani, a riffeket és a fogós témákat, kombinálni az agressziót és a dallamokat. Mindig is a melodikus thrash metalt kevertük a 70-es és a 80-as évek súlyos hangzásaival, ezúttal pedig új elemek is vannak néhány nótában. Nem kell különösebben erőlködnünk, amikor megírunk egy új lemezt, mert szeretjük, amit csinálunk."   www.facebook.com/ARTILLERY.DK   ARTILLERY - Turn Up the Rage (a 2021-es X albumhoz) ARTILLERY - In...

DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void
DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void

Churches Without Saints címmel június 4-én jelenik meg a veterán teuton black/thrash alakulat, az 1988-ban alakult Desaster kilencedik albuma. A 2016-os The Oath Of An Iron Ritual lemez...

AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes
AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes

Október végén egy önéletrajzi könyvvel jelentkezik az AC/DC frontembere, Brian Johnson. A The Lives Of Brian: AC/DC, Me, And The Making Of Back In Black című könyv október 26-án...

H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban
H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban

Még október végén jött a hír, hogy énekest cserélt a svéd dallamrocker H.E.A.T.: elbúcsúztatták Erik Grönwall énekest, akivel 2020 februárjában hozták ki a hatodik albumukat, a...

MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy
MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy

A Rolling Stones frontembere egy vadonatúj klipes dallal ünepelte meg a brit lezárások feloldását. Az Eazy Sleazy dalban Mick Jagger énekel és gitározik, Dave Grolh pedig dobok, gitározik...

VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains
VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains

Wild North West címmel április 30-án jelenik meg a black metal egy dallamosabb vonalát képviselő norvég Vreid kielncedik albuma, és a 2018-as Lifehunger lemez utódjáról pedig már itt...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS