ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Lukács Peta gitárossal interjút is találsz a júniusi HammerWorld magazinban

2019. június 19. (szerda) 05:02 | utoljára módosítva: 2019. június 19. (szerda) 05:03

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte. A magyar fővárosról szóló Budapest My Love dal most hivatalos klipet is kapott - ismerkedj meg vele!

Az album az Edge Records és Zoli saját kiadója, a November 56 Records közös kiadásában látott napvilágot, és megrendelhető a metalshop.hu-n is. A júniusi HammerWorld magazinban egy interjút is találsz Lukács Peta gitárossal..

 


www.facebook.com/zolibandofficial

 

Téglás Zoli pár év kihagyás után ismert magyar zenészekkel lehelt új életet a szólóprojektjébe: a Zoli Band a gitáros Lukács Petával (Bikini, European Mantra), a billentyűs Szebényi Danival (Kowalsky meg a Vega) és a dobos Szűcs Péterrel (Ørdøg, Superbutt) tagokkal kiegészülve vált magyar 'szupergrouppá' ebben a teljesen új felállásban. Téglás Zoli zenekarával 2010-ben már kiadott egy dupla nagylemezt Red & Blue címmel, más tagsággal.

Az egyszerre modern megszólalású, de rengeteg klasszikus elemet felvonultató Santa Monica olyan zenekarok hatásaiból táplálkozik, mint az Alice In Chains, a Stone Sour, vagy a Scorpions.Zoli így mesélt a Budapest My Love című dalról:

"A New York, New York és az I Love L.A. klasszikusok mintájára írtam meg a Budapest My Love című dalt, mint tisztelgést a magyar főváros előtt, amely számomra a legkedvesebb város a világon." 
ZOLI BAND - Budapest My Love (a 2019-es Santa Monica albumról)

 ZOLI BAND - A Separate Peace (a 2019-es Santa Monica albumról)
Téglás Zoli:


"Az album számomra egyfajta visszanyúlás a múltamba, mivel rengeteg zenekarban dominál mostanság a kiabálás, üvöltés, és úgy érzem, hogy a rockzenéből kezd kiveszni a rendes tiszta, dallamos éneklés, én pedig olyan zenekarokon nőttem fel, mint az Alice In Chains, vagy az Iron Maiden; akkoriban rengeteg ilyesmit hallgattunk, így ezzel a zenekarral ezt a világot szeretném újra visszahozni."

A lemezről előzetesen kiadott Angel's Wings dal rögtön felkerült három Spotify lejátszási listára is, ahol egy hónap alatt több, mint 130 ezren hallgatták meg.

Angol nyelvű a Santa Monica lemez, egy dal azonban kivételt képez: utolsó tételként felkerült rá a Kocsmárosné, amely egy Petőfi Sándor vers, a Falu végén kurta kocsma átdolgozott, megzenésített változata.
Zoli Band - Santa Monica digitális felületeken:

songwhip.com/album/zoli-band/santa-monica


"
Téglás Zoli énekes, producer, színész és tevékeny állatvédő magyar szülők gyermekeként született Los Angelesben, 1994 óta az amerikai Ignite zenekar énekese. 2000-ben turnézott a legendás The Misfits zenekarral, 2010-ben pedig csatlakozott a Pennywise nevű punk rock / hardcore zenekarhoz, és énekel az All Or Nothing című lemezükön. Színészként több nagy nevű produkcióban részt vett, feltűnt a Netflixes Spectral sorozatban, a 2015-ös Argo 2-ben Jackson szerepében, illetve részt vett az idén ősszel bemutatásra kerülő 6., Dark Fate című Terminator film forgatásán is. Zene és film mellett hosszú ideje foglalkozik környezetvédelemmel és pelikánok mentésével, régi támogatója a Sea Shepherd Conservation Society környezetvédő mozgalomnak, illetve létrehozta saját csoportját, a Pelican Rescue Team-et.

Lukács Peta gitáros az 1996-os Ki mit tud? tehetségkutatón tűnt fel először, majd pár évvel később, 2001-ben megalapította az European Mantra fúziós jazz metal zenekart. 2006-tól Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekarában, a Bikiniben a gitározik, 2013-ban pedig kiadta első, War & Peace című szólólemezét, mellyel Fonogram-díjat is nyert. Karrierje során ezzel együtt 8 rangos díjazásban részesült, és már tíz éve Gitármánia Tábor állandó tanítója."
  

 
ZOLI BAND - Santa Monica
(04/05 - November 56 Records/Edge Records)

01. Angels Wings
02. Death Or Liberty
03. A Seperate Peace
04. Santa Monica
05. Budapest My Love
06. Hold Me
07. There Is A Light That Never Goes Out (The Smith feldolgozás)
08. Dead Dog
09. Vampire
10. Christina
11. Like A Lady
12. Kocsmárosné

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SLIPKNOT - Jövőre újabb magyar koncert!
2019. július 19. (péntek) 11:23

We Are Not Your Kind címmel augusztus 9-én jön ki a Slipknot új albuma, és ha június végén nem láttad őket a soproni Volt fesztiválon, semmi gond, mert a 2020-as turnéterveik között Budapest is szerepel. További részletek hamarosan! Jim Root gitáros: "Ennél több időnk még sosem volt egy album megírására, valamint arra, hogy együtt dolgozzuk ki a számokat. Ezúttal az egyik inspirációmat azok a művészek jelentették, akik teljes albumokat vettek fel, nem csupán dalokat. Miközben a zenepiac a kislemezek, az önálló dalok felé mozdul el, a Slipknot egy albumos élményt akart - elejétől a végéig." Live Nation Magyarország: A Slipknot 2020-ban európai turnéra indul, és a lent látható városokba látogat el. Ahhoz, hogy a felsorolt koncertekre jegyelővásárlási lehetőséghez juss, rendeld meg elővételben a banda hamarosan megjelenő ‘We Are Not Your Kind’ című albumát a Roadrunner Store oldaláról, a következő...

FREEDOM CALL - Dal- és klippremier: M.E.T.A.L.
FREEDOM CALL - Dal- és klippremier: M.E.T.A.L.

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a 20 éves jubileumát ünneplő Freedom Call őszi turnéjának lesz budapesti állomása, és hogy a Visions Of Atlantis jön majd velük hozzánk is,...

SUM 41 - Metallica egyveleget nyomtak, videó is van róla
SUM 41 - Metallica egyveleget nyomtak, videó is van róla

A múlt hónapban a Budapest Parkban adott egy nagy sikeres koncertet a Deryck Whibley vezette kanadai Sum 41, a mai napon pedig megjelent az Order In Decline című hetedik albumuk, a második...

IGGY POP - A szeptemberi album címadó dala: Free
IGGY POP - A szeptemberi album címadó dala: Free

Július 24-én játszik a Budapest Parkban Iggy Pop, az új albuma pedig Free címmel lát majd napvilágot szeptember 6-án. A lemez első előzetes dala a címadó tétel, ami már meg is...

SABATON - Friss előzetes a holnap megjelenő The Great War albumhoz
SABATON - Friss előzetes a holnap megjelenő The Great War albumhoz

The Great War címmel július 19-én, azaz holnap jelenik meg a kilencedik Sabaton album, amelynek borítóját ezúttal is Sallai Péter készítette. A 2016-os The Last Stand lemez folytatása...

KORN - Hivatalos klippremier: You'll Never Find Me
KORN - Hivatalos klippremier: You'll Never Find Me

The Nothing címmel szeptember 13-án lát majd napvilágot az új Korn album, a 2016-os The Serenity Of Suffering lemez folytatása, amelynek első előzetes dalához, a korábban bemutatott...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS