ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Lukács Peta gitárossal interjút is találsz a júniusi HammerWorld magazinban

2019. június 19. (szerda) 05:02 | utoljára módosítva: 2019. december 10. (kedd) 06:16

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte. A magyar fővárosról szóló Budapest My Love dal most hivatalos klipet is kapott - ismerkedj meg vele!

Az album az Edge Records és Zoli saját kiadója, a November 56 Records közös kiadásában látott napvilágot, és megrendelhető a metalshop.hu-n is. A júniusi HammerWorld magazinban egy interjút is találsz Lukács Peta gitárossal..

 


www.facebook.com/zolibandofficial

 

Téglás Zoli pár év kihagyás után ismert magyar zenészekkel lehelt új életet a szólóprojektjébe: a Zoli Band a gitáros Lukács Petával (Bikini, European Mantra), a billentyűs Szebényi Danival (Kowalsky meg a Vega) és a dobos Szűcs Péterrel (Ørdøg, Superbutt) tagokkal kiegészülve vált magyar 'szupergrouppá' ebben a teljesen új felállásban. Téglás Zoli zenekarával 2010-ben már kiadott egy dupla nagylemezt Red & Blue címmel, más tagsággal.

Az egyszerre modern megszólalású, de rengeteg klasszikus elemet felvonultató Santa Monica olyan zenekarok hatásaiból táplálkozik, mint az Alice In Chains, a Stone Sour, vagy a Scorpions.Zoli így mesélt a Budapest My Love című dalról:

"A New York, New York és az I Love L.A. klasszikusok mintájára írtam meg a Budapest My Love című dalt, mint tisztelgést a magyar főváros előtt, amely számomra a legkedvesebb város a világon." 
ZOLI BAND - Budapest My Love (a 2019-es Santa Monica albumról)

 ZOLI BAND - A Separate Peace (a 2019-es Santa Monica albumról)
Téglás Zoli:


"Az album számomra egyfajta visszanyúlás a múltamba, mivel rengeteg zenekarban dominál mostanság a kiabálás, üvöltés, és úgy érzem, hogy a rockzenéből kezd kiveszni a rendes tiszta, dallamos éneklés, én pedig olyan zenekarokon nőttem fel, mint az Alice In Chains, vagy az Iron Maiden; akkoriban rengeteg ilyesmit hallgattunk, így ezzel a zenekarral ezt a világot szeretném újra visszahozni."

A lemezről előzetesen kiadott Angel's Wings dal rögtön felkerült három Spotify lejátszási listára is, ahol egy hónap alatt több, mint 130 ezren hallgatták meg.

Angol nyelvű a Santa Monica lemez, egy dal azonban kivételt képez: utolsó tételként felkerült rá a Kocsmárosné, amely egy Petőfi Sándor vers, a Falu végén kurta kocsma átdolgozott, megzenésített változata.
Zoli Band - Santa Monica digitális felületeken:

songwhip.com/album/zoli-band/santa-monica


"
Téglás Zoli énekes, producer, színész és tevékeny állatvédő magyar szülők gyermekeként született Los Angelesben, 1994 óta az amerikai Ignite zenekar énekese. 2000-ben turnézott a legendás The Misfits zenekarral, 2010-ben pedig csatlakozott a Pennywise nevű punk rock / hardcore zenekarhoz, és énekel az All Or Nothing című lemezükön. Színészként több nagy nevű produkcióban részt vett, feltűnt a Netflixes Spectral sorozatban, a 2015-ös Argo 2-ben Jackson szerepében, illetve részt vett az idén ősszel bemutatásra kerülő 6., Dark Fate című Terminator film forgatásán is. Zene és film mellett hosszú ideje foglalkozik környezetvédelemmel és pelikánok mentésével, régi támogatója a Sea Shepherd Conservation Society környezetvédő mozgalomnak, illetve létrehozta saját csoportját, a Pelican Rescue Team-et.

Lukács Peta gitáros az 1996-os Ki mit tud? tehetségkutatón tűnt fel először, majd pár évvel később, 2001-ben megalapította az European Mantra fúziós jazz metal zenekart. 2006-tól Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekarában, a Bikiniben a gitározik, 2013-ban pedig kiadta első, War & Peace című szólólemezét, mellyel Fonogram-díjat is nyert. Karrierje során ezzel együtt 8 rangos díjazásban részesült, és már tíz éve Gitármánia Tábor állandó tanítója."
  

 
A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 
ZOLI BAND - Santa Monica
(04/05 - November 56 Records/Edge Records)

01. Angels Wings
02. Death Or Liberty
03. A Seperate Peace
04. Santa Monica
05. Budapest My Love
06. Hold Me
07. There Is A Light That Never Goes Out (The Smith feldolgozás)
08. Dead Dog
09. Vampire
10. Christina
11. Like A Lady
12. Kocsmárosné

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void
2021. április 14. (szerda) 09:24

Churches Without Saints címmel június 4-én jelenik meg a veterán teuton black/thrash alakulat, az 1988-ban alakult Desaster kilencedik albuma. A 2016-os The Oath Of An Iron Ritual lemez utódjáról máűr itt is van az első előzetes dal, a Learn To Love The Void. Új dobossal készült el a lemez, hiszen Husky (Stefan Hüsken) 2018-ban a Sodom dobosa lett, legalábbis egy időre, mellesleg az Asphyx biztos tagja. Az új srác Marco Hontheim, azaz Hont,aki már 2019-ben bemutatkozott egy kislemezen. Infernal: "Ez egy tipikus, régisulis black-death-thrash lemez, jó adagnyi agresszióval, de hatalmas atmoszférával és epikus tételekkel! Ugyanakkor nagy célom volt a hangzás módosítása. A legutóbbi lemezünk nagyon nyersen szólt, főleg a közép és magas frekvenciák domináltak. Egy melegebb, finomabb megszólalást akartam most. Mindig is nagyon bírtam a 2000-es Tyrants of the Netherworld albumunk hangzását, ezúttal arra törekedtünk, hogy több...

AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes
AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes

Október végén egy önéletrajzi könyvvel jelentkezik az AC/DC frontembere, Brian Johnson. A The Lives Of Brian: AC/DC, Me, And The Making Of Back In Black című könyv október 26-án...

H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban
H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban

Még október végén jött a hír, hogy énekest cserélt a svéd dallamrocker H.E.A.T.: elbúcsúztatták Erik Grönwall énekest, akivel 2020 februárjában hozták ki a hatodik albumukat, a...

MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy
MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy

A Rolling Stones frontembere egy vadonatúj klipes dallal ünepelte meg a brit lezárások feloldását. Az Eazy Sleazy dalban Mick Jagger énekel és gitározik, Dave Grolh pedig dobok, gitározik...

VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains
VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains

Wild North West címmel április 30-án jelenik meg a black metal egy dallamosabb vonalát képviselő norvég Vreid kielncedik albuma, és a 2018-as Lifehunger lemez utódjáról pedig már itt...

IMPERIAL AGE - Videoklipes Powerwolf feldolgozás a moszkvai szimfo-metal csapattól
IMPERIAL AGE - Videoklipes Powerwolf feldolgozás a moszkvai szimfo-metal csapattól

Már dolgozik a harmadik albumán a szimfo-metalos moszkvai Imperial Age, most azonban egy Powerwolf feldolgozással jelentkeztek, a Demons Are A Girl's Best Friend-hez pedig egy videó is...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS