ANDRÉ MATOS - Szívroham okozta a legendás brazil énekes halálát

Nyugodj békében, André!

2019. június 10. (hétfő) 07:51 | utoljára módosítva: 2019. június 10. (hétfő) 07:54

André Matos hivatalos Facebook oldalán jelent meg az információ, miszerint a június 8-án, 47 éves korában elhunyt brazil énekes halálát szívroham okozta. Az Angra és a Viper zenekarok egykori frontemberét - saját kívánságának megfelelően - szúk családi körben már el is hamvasztották.

André Matos 1993 és 1998 között három albumot és három EP-t készített az Angrával, a csapat nemzetközi áttörését az 1996-os Holy Land lemez jelentette. 2007 és 2012 között André három lemezt is kiadott a saját csapatával, amely az énekes nevét viselte.

 Az énekes múlt vasárnap még fellépett a Shamannal Sao Paulo-ban, majd vendégeskedett is a főbanda, a Tobias Sammet vezette Avantasia koncertjén:

Tobi: "Összetört a tragikus hír: elhunyt André Matos barátom, akivel napokkal ezelőtt még együtt voltunk a színpadon. Sokkolt a halálhíre. Mélyen együttérzek a családjával. Nyugodj békében, André Matos."
 
Az Angrában 1992 és 2015 között játszó Megadeth gitáros, Kiko Loureiro megemlékezése:"Micsoda szomorú reggel ez. Jött egy hívás a hírrel, hogy André Matos elhunyt. Az élet túl törékeny. Sírtam.

14 évesen még a Rio Branco suliba jártam, de André már akkor is viszonyítási pontnak számított. Mindannyian olyanok akartunk lenni, mint ő. Páratlan hang, óriási tehetség a zongoránál. Szerencsére a sors összehozott minket kilenc évre. Az együtt töltött évek során hihetetlen dolgokat hoztunk létre és éltünk át, ezek mind különleges helyet foglalnak el az emlékeim között.

Miközben mentünk a busszal a próbákra, volt egy őrült álmunk: létrehozni egy villágszerte híres heavy metal zenekart. A dalok, amiket André írt, mint például a Carry On, időtlenné váltak, az albumok... A bizonytalanságokkal teli első koncertjeinktől a nagy Európa-turnékig. Minden eszembe jut most. André utolérhetetlen magas hangjaitól a pillantásáig a kerek szemüvegen át.

André, mindannyunk számára annyira fontos voltál és örökké az is maradsz. A héten azt azt mondta, hogy újra együtt szeretne játszani a csapattal - 20 év után. Annyira szomorú ez. A hangod, a dalaid és a zongorajátékod mindörökké megmarad számunkra, a rajongók számára. Köszönöm neked, André. RIP."
  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS