SILVERLAND - EP-premier, dalkommentárokkal: Fading Lights

A közös fő irányvonal: főként az alternatív és post rock elemeiből

2019. június 7. (péntek) 11:56 | utoljára módosítva: 2019. december 10. (kedd) 06:14

Ahogy ígérte a Silverland trió, Fading Lights címmel máris itt az alternatíve/post rock vonalas budapesti csapat bemutatkozó EP-je. Ismerkedj meg a dalaikkal!

"A Silverland 2018-ban alakult Budapesten, az első EP-nk, a Fading Lights a grunge és a post rock irányzatokat egyesíti, és hamarosan elérhető lesz a Spotify-on és a Bandcampen is. A zenekar tagjai: Darvas Bence - ének/gitár, Csernela Patrik - basszusgitár és Korpás Dániel - dobok."

 


 

www.facebook.com/silverlandhunWATERSTEPS


"A dal témája azt boncolgatja, mit jelentenek illetve mik az üzenetei az álmoknak. Miért álmodunk? Egyfajta belső én tükörkép lehet. Vagy bármi más is, de akkor mégis micsoda és miért álmodjuk azt, amit?

Az EP talán legprogresszívabb száma. Változatos gitárhangzások teszik jellegzetessé a dalt, illetve a részek váltása is gyakrabban fordulnak elő benne, mint a többi dalban."
 


SILVERLAND - Watersteps (a 2019-es Fading Lights EP-ről)
BLISSFUL DAY


"Alapvetően egy szerelmes dal, mely egy társ megtalálásának és a vele való együttlétnek az örömeit mutatja be. A lelki társ megtalálásáról illetve a társasági élet elutasítóiról is szó van benne. Itt arra világít rá, mennyire beszűkült gondolkodásmód ez. Hangzásilag melankólia és erőteljes gitárok jellemzőek rá."
 


SILVERLAND - Blissful Day (a 2019-es Fading Lights EP-ről)HAND IN HAND

"A kislemezről ez az egyik olyan szám, amely nagyobb volumenű témát elemez. Lázadóbb hangvétel jellemzi. A szám az igazságról szól, ami sajnos a világunkban nincs meg. Egyfajta változtatni akarásról szól. Közös erővel elérni azt, aminek kell lennie. Konkrét, lényegre törő megfogalmazás és erős riffek jellemzik."
 


SILVERLAND - Hand In Hand (a 2019-es Fading Lights EP-ről)


LATE NIGHT


"Az album táncolósabb száma, mely az éjszakai bulikat és a közben létrejött kapcsolatokat mutatja be. Egy ilyen fajta időtöltésnek örömtelinek kellene lennie, viszont a dal a csalódásról szól, melyeket egy ilyen esemény tud okozni. A dal hangzását leginkább az indie zenekarok inspirálták. A kórusok, a riffek mind a brit vonalat igyekeznek képviselni."
 


SILVERLAND - Late Night (a 2019-es Fading Lights EP-ről)DESCRIBE YOUR FEELINGS


"Szintén egy szerelmes számról van szó, mely a másikkal töltött kellemes időt és a jövőbe tekintést mutatja be. Az illető jellemzi az egész kapcsolatot és azt, hogy mire gondol közben. Hangzása nyersebb, letisztultabb. Hol atmoszférikusabb, hol egyszerűbb dallam illetve ritmus jellemzi."
 


SILVERLAND - Describe Your Feelings (a 2019-es Fading Lights EP-ről)


SWIMMING

"Az EP szintén egy erőteljes témájú száma, mely a szabadságról szól, a Hand In Hand című dallal egységet alkotva. A dalt leginkább az egyet nem értés, ösztönzés a közös erő és elszántság jellemzi.

Egy inspiráló dal, mely arra sarkallja az embert, hogy tegyen azért, hogy jobbá váljon az, ahol él, amiben él. Dinamikus gitárok és feszes, egyenletes ritmusok jellemzik."
 


SILVERLAND - Swimming (a 2019-es Fading Lights EP-ről)

A zenekar a közeljövőben koncerttel is készül, illetve további számok kiadására.A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Májusban jön a dánok új albuma, új dal és klip: Turn Up the Rage
2021. április 14. (szerda) 15:03

X címmel május 7-én lát napvilágot a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Turn Up the Rage dallal lehet ismerkedni. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019 őszén elhunyt alapító gitáros, Morten Stützer helyére Kræn Meier állt be, aki a dalszerzésből is kivette a részét. Michael Stützer gitáros (Morten tesója): "A jellegzetes Artillery-védjegyeket meg akartuk tartani, a riffeket és a fogós témákat, kombinálni az agressziót és a dallamokat. Mindig is a melodikus thrash metalt kevertük a 70-es és a 80-as évek súlyos hangzásaival, ezúttal pedig új elemek is vannak néhány nótában. Nem kell különösebben erőlködnünk, amikor megírunk egy új lemezt, mert szeretjük, amit csinálunk."   www.facebook.com/ARTILLERY.DK   ARTILLERY - Turn Up the Rage (a 2021-es X albumhoz) ARTILLERY - In...

DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void
DESASTER - Dalpremier a teuton black/death/thrash hordától: Learn To Love The Void

Churches Without Saints címmel június 4-én jelenik meg a veterán teuton black/thrash alakulat, az 1988-ban alakult Desaster kilencedik albuma. A 2016-os The Oath Of An Iron Ritual lemez...

AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes
AC/DC - Október végén önéletrajzi könyvvel jelentkezik Brian Johnson énekes

Október végén egy önéletrajzi könyvvel jelentkezik az AC/DC frontembere, Brian Johnson. A The Lives Of Brian: AC/DC, Me, And The Making Of Back In Black című könyv október 26-án...

H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban
H.E.A.T. - Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban

Még október végén jött a hír, hogy énekest cserélt a svéd dallamrocker H.E.A.T.: elbúcsúztatták Erik Grönwall énekest, akivel 2020 februárjában hozták ki a hatodik albumukat, a...

MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy
MICK JAGGER - Közös dal Dave Grohllal a brit lazítások örömére: Eazy Sleazy

A Rolling Stones frontembere egy vadonatúj klipes dallal ünepelte meg a brit lezárások feloldását. Az Eazy Sleazy dalban Mick Jagger énekel és gitározik, Dave Grolh pedig dobok, gitározik...

VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains
VREID - Dal- és klippremier a norvég black'n'rollerektől: Into The Mountains

Wild North West címmel április 30-án jelenik meg a black metal egy dallamosabb vonalát képviselő norvég Vreid kielncedik albuma, és a 2018-as Lifehunger lemez utódjáról pedig már itt...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS