UNFOCUSED - Rögtön egy turnéval mutatkozott be a régisulis thrash-death trió

Az ungvári Castrum főnökének új csapatáról van szó

2019. május 12. (vasárnap) 11:46

Régen hallhattunk már az ungvári Castrumról, ám a zenekar vezetője, a gitáros/énekes Cornelius manapság sem pihen. Néhány héttel ezelőtt ugyanis alapított egy régisulis thrash-death formációt Unfocused néven, sőt, már az első komolyabb turnét is lebonyolította az énekes Melitta és a dobos Den társaságában.

Az április 26-tól május 4-ig tartó koncertsorozat Csehországot, Lengyelországot és Németországot érintette, a trió az ukrán Revolt, a szintén ukrán Fleshgore, illetve a cseh Hypnos társaságában turnézott. Sőt, a négy horda igazából még csak az „első félidőn” van túl, hiszen a körút októberben, Ukrajnában folytatódik. Corneliusnak Zubor Olly tett fel néhány aktuális kérdést.

 


www.facebook.com/unfocused.uaPár nappal ezelőtt egy kisebb turnét bonyolítottatok le a frissiben összerakott, Unfocused nevű új csapatoddal. Mesélj, hogyan sikerült ez a körút? Milyen volt a zenétek fogadtatása a rajongók körében?

"Annak ellenére, hogy a csapat totál ismeretlenül, és bármilyen hanganyag hiányában indult erre a turnéra, a fogadtatás maximálisan pozitívra sikeredett. Sőt, a turnénak köszönhetően már néhány további koncertmeghívással is gazdagabbak lettünk."


Volt elég saját nóta a repertoárotokban? Vagy játszottatok feldolgozásokat is?

"A turné során minden nap 30 perc állt a rendelkezésünkre, amit ki is használtunk. A hat darab saját nóta mellett két feldolgozás is helyet kapott a programunkban, mégpedig a Violent By Nature az Atrophy-tól, illetve az Insult To Injury a Whiplash-től."


Egyébként hogyan találtál a zenésztársaidra? És mit kell tudni róluk?

"Teljesen spontán történt minden. Volt két kész szerzeményem, melyek közül az egyiket átküldtem Dennek, és megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve dobolni rá, ő pedig igent mondott. Találkoztunk a próbatermében, és egyetlen próba alatt kidolgoztuk a dobtémákat. Először az volt a tervem, hogy én énekelek majd, de amikor megírtam ehhez a számhoz a szöveget (People Of Grey lett a címe), valami teljesen más hangorgánum rajzolódott ki bennem, és ezért bevontuk a képbe Melittát.

Dennel ellentétben Melitta nem rendelkezik semmiféle zenei tapasztalattal, ez az első komoly zenekara, és egyben első turnéélménye. Den több különféle stílussal rendelkező csapatban játszott már korábban, pl. Powerfool (power metal), Reusmarkt (black metal), Quiet Observer (prog metal), Majesty of Revival (power metal). Az Unfocused-on kívül van még egy aktív zenekara, az Omniverse, ahol a zenei képlet leginkább a progresszív death/thrash metalra hasonlít."

 Mik a további terveitek? Várhatunk az Unfocusedtól egy kézzelfogható hanghordozót is?

"Természetesen. Most, hogy vége a turnénak, neki is látunk a felvételeknek. Előreláthatóan 8-10 szerzeményt fog tartalmazni, és ez évben igyekszünk ki is adni különböző hanghordozókon."


Ha már itt tartunk, a Castrum háza táján mi a helyzet? Hiszen ott is régóta tervezgetsz egy új lemezt, ami valamiért mégsem akar elkészülni. Vagy éppen ez az oka az új banda létrejöttének, mert a Castrum szekere ennyire elakadt?


"A negyedik Castrum lemez 8 szerzeményt fog tartalmazni, a címe naIVehemence lesz, és remélem ez évben az is végre megjelenik majd. Az új banda nem okoz semmiféle gondot a Castrumra nézve, de mivel koncerteket az utóbbival ritkán adunk, ezért gondoltam úgy, hogy összehozok egy újabb csapatot, amelyikkel bármikor útra kelhetek."

 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EQUILIBRIUM - Új dal és mellé az első előzetes az augusztusi Renegades albumhoz
2019. június 19. (szerda) 17:27

Renegades címmel augusztus 16-án jelenik meg az epikus pagan/folk metalt játszó német Equilibrium hatodik albuma, amely az első lemezük lesz az új énekessel, Skarral és az új billentyűssel, Skadi Rosehursttel. Egy rövid előzetes már meg is érkezett a lemezhez. Jó hír, hogy az európai lemezbemutató turnéval Budapestre is visszatérnek majd, a koncert a Dürer Kertben lesz 2020 január 28-án. A Renegades turnéra a dark rock vonalas, szintén német Lord Of The Lost és a dallamos death metalban erős Nailed To Obscurity is elkíséri őket. "Alig várjuk, hogy újra útra keljünk és a zenénket, illetve annak üzenetét tovább terjesszük ezekben a csodás országokban! Büszkék vagyunk arra, hogy a Lords Of The Lost és a Nailed To Obscurity is csatlakozik hozzánk a 2020-as turnén. Mindegyik zenekar nagyon különleges a maga nemében és az egész csomag egy olyan speciális élményt garantál, amit bizonyosan nem akartok kihagyni!"  ...

DESTRUCTION - Friss előzetes az augusztusi Born To Perish albumhoz
DESTRUCTION - Friss előzetes az augusztusi Born To Perish albumhoz

Born To Perish címmel augusztus 9-én jelenik meg a teuton thrasher Destruction új stúdióalbuma, amely az első lemezük lesz Randy Black dobossal és Damir Eskic gitárossal. Az idén...

NOMAD - Új videoklippel jelentkeztek: Van pár kilométer
NOMAD - Új videoklippel jelentkeztek: Van pár kilométer

A Van pár kilométer című dalhoz készült el a Nomad zenekar friss videoklipje. A dal eredetileg az Új remény című stúdióalbumon jelent meg, amelynek lemezbemutató körútjának...

MOLNÁR RÓBERT BAND - Dal- és klippremier: Üres
MOLNÁR RÓBERT BAND - Dal- és klippremier: Üres

Első videoklipjével jelentkezett az Árnyakból és az Octoberből ismert Molnár Robi csapata, a Molnár Róbert Band. "A dal az Árnyak legjobb pillanatait idézi, ami nem is csoda, hiszen...

ATREYU - Klippremier: House Of Gold
ATREYU - Klippremier: House Of Gold

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma. A metalcore...

SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate
SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate

Gamechanger címmel még tavasszal jelent meg a metalos hardcore, crossover thrash veterán Sworn Enemy hatodik albuma, a 2014-es Living On Borrowed Time lemez folytatása, amelynek Seeds Of Hate...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS