UNFOCUSED - Rögtön egy turnéval mutatkozott be a régisulis thrash-death trió

Az ungvári Castrum főnökének új csapatáról van szó

2019. május 12. (vasárnap) 11:46

Régen hallhattunk már az ungvári Castrumról, ám a zenekar vezetője, a gitáros/énekes Cornelius manapság sem pihen. Néhány héttel ezelőtt ugyanis alapított egy régisulis thrash-death formációt Unfocused néven, sőt, már az első komolyabb turnét is lebonyolította az énekes Melitta és a dobos Den társaságában.

Az április 26-tól május 4-ig tartó koncertsorozat Csehországot, Lengyelországot és Németországot érintette, a trió az ukrán Revolt, a szintén ukrán Fleshgore, illetve a cseh Hypnos társaságában turnézott. Sőt, a négy horda igazából még csak az „első félidőn” van túl, hiszen a körút októberben, Ukrajnában folytatódik. Corneliusnak Zubor Olly tett fel néhány aktuális kérdést.

 


www.facebook.com/unfocused.uaPár nappal ezelőtt egy kisebb turnét bonyolítottatok le a frissiben összerakott, Unfocused nevű új csapatoddal. Mesélj, hogyan sikerült ez a körút? Milyen volt a zenétek fogadtatása a rajongók körében?

"Annak ellenére, hogy a csapat totál ismeretlenül, és bármilyen hanganyag hiányában indult erre a turnéra, a fogadtatás maximálisan pozitívra sikeredett. Sőt, a turnénak köszönhetően már néhány további koncertmeghívással is gazdagabbak lettünk."


Volt elég saját nóta a repertoárotokban? Vagy játszottatok feldolgozásokat is?

"A turné során minden nap 30 perc állt a rendelkezésünkre, amit ki is használtunk. A hat darab saját nóta mellett két feldolgozás is helyet kapott a programunkban, mégpedig a Violent By Nature az Atrophy-tól, illetve az Insult To Injury a Whiplash-től."


Egyébként hogyan találtál a zenésztársaidra? És mit kell tudni róluk?

"Teljesen spontán történt minden. Volt két kész szerzeményem, melyek közül az egyiket átküldtem Dennek, és megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve dobolni rá, ő pedig igent mondott. Találkoztunk a próbatermében, és egyetlen próba alatt kidolgoztuk a dobtémákat. Először az volt a tervem, hogy én énekelek majd, de amikor megírtam ehhez a számhoz a szöveget (People Of Grey lett a címe), valami teljesen más hangorgánum rajzolódott ki bennem, és ezért bevontuk a képbe Melittát.

Dennel ellentétben Melitta nem rendelkezik semmiféle zenei tapasztalattal, ez az első komoly zenekara, és egyben első turnéélménye. Den több különféle stílussal rendelkező csapatban játszott már korábban, pl. Powerfool (power metal), Reusmarkt (black metal), Quiet Observer (prog metal), Majesty of Revival (power metal). Az Unfocused-on kívül van még egy aktív zenekara, az Omniverse, ahol a zenei képlet leginkább a progresszív death/thrash metalra hasonlít."

 Mik a további terveitek? Várhatunk az Unfocusedtól egy kézzelfogható hanghordozót is?

"Természetesen. Most, hogy vége a turnénak, neki is látunk a felvételeknek. Előreláthatóan 8-10 szerzeményt fog tartalmazni, és ez évben igyekszünk ki is adni különböző hanghordozókon."


Ha már itt tartunk, a Castrum háza táján mi a helyzet? Hiszen ott is régóta tervezgetsz egy új lemezt, ami valamiért mégsem akar elkészülni. Vagy éppen ez az oka az új banda létrejöttének, mert a Castrum szekere ennyire elakadt?


"A negyedik Castrum lemez 8 szerzeményt fog tartalmazni, a címe naIVehemence lesz, és remélem ez évben az is végre megjelenik majd. Az új banda nem okoz semmiféle gondot a Castrumra nézve, de mivel koncerteket az utóbbival ritkán adunk, ezért gondoltam úgy, hogy összehozok egy újabb csapatot, amelyikkel bármikor útra kelhetek."

 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SUB-ZERO - Megjelent és meghallgatható a második album: A rozsda lelke
2020. július 5. (vasárnap) 10:04

A rozsda lelke címmel megjelent és végig is hallgatható a budapesti Sub-Zero zenekar második albuma. "Az új anyagunk tíz számot tartalmaz, amelyek között vannak lazább, AC/DC-sebb és harapósabb, Black Sabbath/Megadeth/Dream Theater-hangulatú tételek is. A szövegek továbbra is elgondolkodtatóak, a mindennapok problémáival foglalkoznak, a zene pedig az első albumhoz képest direktebb lett, de a hangzásunk is sokat fejlődött."   www.facebook.com/SubZeroZenekar   SUB-ZERO - A rozsda lelke (a 2020-as album) 01. Nincs fék 02. Titkos rajongód 03. Mindig magas a tét 04. Túl mélyen jártam 05. Gépvilág 06. Mosolyogva 07. Csak az másnak szólt 08. Hányszor kell égni? 09. Nyögsz, mint a gép 10. Játszmák A rozsda lelke - a Spotify-on SUB-ZERO - Gépvilág (szöveges videó a 2020-as albumhoz)  

KIKO LOUREIRO - Dalpremier a Megadeth gitárosának új szólóalbumáról: Overflow
KIKO LOUREIRO - Dalpremier a Megadeth gitárosának új szólóalbumáról: Overflow

Miközben javában készül az új Megadeth album, Kiko Loureiro gitáros egy újabb szólólemez kiadására készül. A brazil Angrából 2015-ben igazolt át Kiko a Megadethbe, és korábban...

IMPERIAL TRIUMPHANT - Avant-garde metal New Yorkból, új dal és klip: City Swine
IMPERIAL TRIUMPHANT - Avant-garde metal New Yorkból, új dal és klip: City Swine

Alphaville címmel július 31-én jelenik meg az avant-garde metalos New York-i Imperial Triumphant negyedik albuma, amelynek már a második előzetes dalával, a videóval kísért City...

PAIN OF SALVATION - Klippel az első dal a nyár végén érkező albumról: Accelerator
PAIN OF SALVATION - Klippel az első dal a nyár végén érkező albumról: Accelerator

Panther címmel augusztus 28-án jelenik meg az új Pain Of Salvation album. A svéd prog metal csapat legutóbbi lemeze a 2017 januárjában kiadott In The Passing Light Of Day volt, azóta...

ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában
ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában

A Black Sabbath debütáló albuma 1970. február 13-án jelent meg, azaz már több mint 50 éve, a Zakk Wylde vezette Black Sabbath tribute csapat, a Zakk Sabbath pedig ünnepelte meg ezt a...

U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond
U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond

Eredetileg úgy volt, hogy Udo Dirkschneider és csapata, a U.D.O. két különleges koncertet is ad az idei Wacken fesztiválon: az egyiken megünnepli az Accept idén 35 éves Metal Heart...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS