UNFOCUSED - Rögtön egy turnéval mutatkozott be a régisulis thrash-death trió

Az ungvári Castrum főnökének új csapatáról van szó

2019. május 12. (vasárnap) 11:46

Régen hallhattunk már az ungvári Castrumról, ám a zenekar vezetője, a gitáros/énekes Cornelius manapság sem pihen. Néhány héttel ezelőtt ugyanis alapított egy régisulis thrash-death formációt Unfocused néven, sőt, már az első komolyabb turnét is lebonyolította az énekes Melitta és a dobos Den társaságában.

Az április 26-tól május 4-ig tartó koncertsorozat Csehországot, Lengyelországot és Németországot érintette, a trió az ukrán Revolt, a szintén ukrán Fleshgore, illetve a cseh Hypnos társaságában turnézott. Sőt, a négy horda igazából még csak az „első félidőn” van túl, hiszen a körút októberben, Ukrajnában folytatódik. Corneliusnak Zubor Olly tett fel néhány aktuális kérdést.

 


www.facebook.com/unfocused.uaPár nappal ezelőtt egy kisebb turnét bonyolítottatok le a frissiben összerakott, Unfocused nevű új csapatoddal. Mesélj, hogyan sikerült ez a körút? Milyen volt a zenétek fogadtatása a rajongók körében?

"Annak ellenére, hogy a csapat totál ismeretlenül, és bármilyen hanganyag hiányában indult erre a turnéra, a fogadtatás maximálisan pozitívra sikeredett. Sőt, a turnénak köszönhetően már néhány további koncertmeghívással is gazdagabbak lettünk."


Volt elég saját nóta a repertoárotokban? Vagy játszottatok feldolgozásokat is?

"A turné során minden nap 30 perc állt a rendelkezésünkre, amit ki is használtunk. A hat darab saját nóta mellett két feldolgozás is helyet kapott a programunkban, mégpedig a Violent By Nature az Atrophy-tól, illetve az Insult To Injury a Whiplash-től."


Egyébként hogyan találtál a zenésztársaidra? És mit kell tudni róluk?

"Teljesen spontán történt minden. Volt két kész szerzeményem, melyek közül az egyiket átküldtem Dennek, és megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve dobolni rá, ő pedig igent mondott. Találkoztunk a próbatermében, és egyetlen próba alatt kidolgoztuk a dobtémákat. Először az volt a tervem, hogy én énekelek majd, de amikor megírtam ehhez a számhoz a szöveget (People Of Grey lett a címe), valami teljesen más hangorgánum rajzolódott ki bennem, és ezért bevontuk a képbe Melittát.

Dennel ellentétben Melitta nem rendelkezik semmiféle zenei tapasztalattal, ez az első komoly zenekara, és egyben első turnéélménye. Den több különféle stílussal rendelkező csapatban játszott már korábban, pl. Powerfool (power metal), Reusmarkt (black metal), Quiet Observer (prog metal), Majesty of Revival (power metal). Az Unfocused-on kívül van még egy aktív zenekara, az Omniverse, ahol a zenei képlet leginkább a progresszív death/thrash metalra hasonlít."

 Mik a további terveitek? Várhatunk az Unfocusedtól egy kézzelfogható hanghordozót is?

"Természetesen. Most, hogy vége a turnénak, neki is látunk a felvételeknek. Előreláthatóan 8-10 szerzeményt fog tartalmazni, és ez évben igyekszünk ki is adni különböző hanghordozókon."


Ha már itt tartunk, a Castrum háza táján mi a helyzet? Hiszen ott is régóta tervezgetsz egy új lemezt, ami valamiért mégsem akar elkészülni. Vagy éppen ez az oka az új banda létrejöttének, mert a Castrum szekere ennyire elakadt?


"A negyedik Castrum lemez 8 szerzeményt fog tartalmazni, a címe naIVehemence lesz, és remélem ez évben az is végre megjelenik majd. Az új banda nem okoz semmiféle gondot a Castrumra nézve, de mivel koncerteket az utóbbival ritkán adunk, ezért gondoltam úgy, hogy összehozok egy újabb csapatot, amelyikkel bármikor útra kelhetek."

 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SYSTEM OF A DOWN - 2020 nyarán Európában turnéznak majd
2019. szeptember 17. (kedd) 07:45

2020 nyarán Európában turnézik majd a System Of A Down. Egyelőre csak egyetlen dátumot jelentettek be: június 25-én a finn Provinssi fesztiválon lépnek majd fel. SOAD: "Izgatottan jelentjük be az első bulit a jövő évi, számos európai koncertünk közül. Június 25-én visszatérünk Finnországba, ahol a Provinssi fesztiválon játszunk majd."      

EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare...

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS