UNFOCUSED - Rögtön egy turnéval mutatkozott be a régisulis thrash-death trió

Az ungvári Castrum főnökének új csapatáról van szó

2019. május 12. (vasárnap) 11:46

Régen hallhattunk már az ungvári Castrumról, ám a zenekar vezetője, a gitáros/énekes Cornelius manapság sem pihen. Néhány héttel ezelőtt ugyanis alapított egy régisulis thrash-death formációt Unfocused néven, sőt, már az első komolyabb turnét is lebonyolította az énekes Melitta és a dobos Den társaságában.

Az április 26-tól május 4-ig tartó koncertsorozat Csehországot, Lengyelországot és Németországot érintette, a trió az ukrán Revolt, a szintén ukrán Fleshgore, illetve a cseh Hypnos társaságában turnézott. Sőt, a négy horda igazából még csak az „első félidőn” van túl, hiszen a körút októberben, Ukrajnában folytatódik. Corneliusnak Zubor Olly tett fel néhány aktuális kérdést.

 


www.facebook.com/unfocused.uaPár nappal ezelőtt egy kisebb turnét bonyolítottatok le a frissiben összerakott, Unfocused nevű új csapatoddal. Mesélj, hogyan sikerült ez a körút? Milyen volt a zenétek fogadtatása a rajongók körében?

"Annak ellenére, hogy a csapat totál ismeretlenül, és bármilyen hanganyag hiányában indult erre a turnéra, a fogadtatás maximálisan pozitívra sikeredett. Sőt, a turnénak köszönhetően már néhány további koncertmeghívással is gazdagabbak lettünk."


Volt elég saját nóta a repertoárotokban? Vagy játszottatok feldolgozásokat is?

"A turné során minden nap 30 perc állt a rendelkezésünkre, amit ki is használtunk. A hat darab saját nóta mellett két feldolgozás is helyet kapott a programunkban, mégpedig a Violent By Nature az Atrophy-tól, illetve az Insult To Injury a Whiplash-től."


Egyébként hogyan találtál a zenésztársaidra? És mit kell tudni róluk?

"Teljesen spontán történt minden. Volt két kész szerzeményem, melyek közül az egyiket átküldtem Dennek, és megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve dobolni rá, ő pedig igent mondott. Találkoztunk a próbatermében, és egyetlen próba alatt kidolgoztuk a dobtémákat. Először az volt a tervem, hogy én énekelek majd, de amikor megírtam ehhez a számhoz a szöveget (People Of Grey lett a címe), valami teljesen más hangorgánum rajzolódott ki bennem, és ezért bevontuk a képbe Melittát.

Dennel ellentétben Melitta nem rendelkezik semmiféle zenei tapasztalattal, ez az első komoly zenekara, és egyben első turnéélménye. Den több különféle stílussal rendelkező csapatban játszott már korábban, pl. Powerfool (power metal), Reusmarkt (black metal), Quiet Observer (prog metal), Majesty of Revival (power metal). Az Unfocused-on kívül van még egy aktív zenekara, az Omniverse, ahol a zenei képlet leginkább a progresszív death/thrash metalra hasonlít."

 Mik a további terveitek? Várhatunk az Unfocusedtól egy kézzelfogható hanghordozót is?

"Természetesen. Most, hogy vége a turnénak, neki is látunk a felvételeknek. Előreláthatóan 8-10 szerzeményt fog tartalmazni, és ez évben igyekszünk ki is adni különböző hanghordozókon."


Ha már itt tartunk, a Castrum háza táján mi a helyzet? Hiszen ott is régóta tervezgetsz egy új lemezt, ami valamiért mégsem akar elkészülni. Vagy éppen ez az oka az új banda létrejöttének, mert a Castrum szekere ennyire elakadt?


"A negyedik Castrum lemez 8 szerzeményt fog tartalmazni, a címe naIVehemence lesz, és remélem ez évben az is végre megjelenik majd. Az új banda nem okoz semmiféle gondot a Castrumra nézve, de mivel koncerteket az utóbbival ritkán adunk, ezért gondoltam úgy, hogy összehozok egy újabb csapatot, amelyikkel bármikor útra kelhetek."

 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE BLACK CROWES - Az újjáalakulás mellé a felállást is bejelentették
2019. november 11. (hétfő) 17:41

Reggel már írtunk arról, hogy 2020-ban újra összejön a The Black Crowes - a debütáló albumuk 30 éves jubileuma alkalmából. Most már bejelentette a komplett amerikai turnét az utóbbi csaknem két évtized során több feloszlást is átélt banda, valamint azt is, hogy a Robinson-testvérek mellett ki áll majd színpadra. Chris és Rich mellé felsorakozik Isiah Mitchell gitáros (Earthless), Tim LeFebvre basszer (aki David Bowie utolsó, Blackstar című lemezén játszott), a billentyűs Joel Robinov lesz, a dobos pedig Ojha (Once And Future Band).   Kibékült tehát az egymással jó ideje rossz viszonyban levő két Robinson-tesó, Chris Robinson énekes, valamint Rich Robinson gitáros (The Magpie Salute), a június közepén startoló turnén pedig teljes egészében előadják majd az 1990 februárjában kiadott Shake Your Money Maker albumot, de más sikerdalaikról sem fognak elfeledkezni.   Chris Robinson: "Izgatott vagyok és...

BRING ME THE HORIZON - Hivatalos klip az új dalhoz: Ludens
BRING ME THE HORIZON - Hivatalos klip az új dalhoz: Ludens

Ludens címmel pár napja egy új dallal jelentkezett az Oli Sykes vezette Bring Me The Horizon, most pedig a nóta hivatalos videoklipje is megérkezett. Ezt a számot a Death Stranding...

HITROCK - Különleges dalokkal és ritkaságokkal érkezik a második jubileumi kiadvány
HITROCK - Különleges dalokkal és ritkaságokkal érkezik a második jubileumi kiadvány

November 22-én jelenik meg a 40 éves jubileumát ünneplő HitRock zenekar idei második jubileumi kiadványa, a Nincs helye a rossznak. A májusban a Hammer Records gondozásában napvilágot...

FATAL ERROR - Új videoklippel jelentkeztek: Néma
FATAL ERROR - Új videoklippel jelentkeztek: Néma

Már javában turnézik a múlt hónapban kiadott Halandó című új albumát a Fatal Error, a budapesti lemezbemutató pedig pénteken, november 15-én lesz az Instantban, vendég a Jackie's Gun....

OZZY OSBOURNE - Itt vannak a kétszer halasztott Európa-turné új állomásai
OZZY OSBOURNE - Itt vannak a kétszer halasztott Európa-turné új állomásai

Ozzy Osbourne október elején jelentette be, hogy kénytelen elhalasztani a korábban 2020 elejére átpakolt európai koncertjeit, most pedig itt vannak a friss koncertdátumok, 2020...

JOE SATRIANI - Jövő májusban visszatér Budapestre
JOE SATRIANI - Jövő májusban visszatér Budapestre

Joe Satriani 2018-ban adott egy kiváló koncertet a Barba Negra Trackben, jövő májusban pedig visszatér majd a tett színhelyére. A koncert időpontja május 8., a helyszín pedig ezúttal is...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS