OSSIAN - "Az utóbbi években már nagyon nem éreztem jól magam a bőrömben..."

Pénteken, azaz holnap jelenik meg A Reményhozó album

2019. április 4. (csütörtök) 07:38 | utoljára módosítva: 2019. december 7. (szombat) 07:04

A Reményhozó címmel holnap jelenik meg az új Ossian album, az áprilisi HammerWorld magazinban pedig az új dalok bemutatása mellett egy alapos interjút is találsz Paksi Endrével. Részlet az interjúból:

Sokan kérdezték tőlem az utóbbi időben, hogy tudom-e, mi van veled, hiszen egészen másképp nézel ki, mint az utóbbi időkben, lefogytál.

"Tőlem is sokan megkérdezik. A legtöbben pozitívan állnak a dologhoz, de vannak aggódó hangok is. És persze vannak, akik reménykednek, hogy nekem már annyi! (nevet) De mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy még egy darabig itt leszek! (nevet) A magyar átlag kultúrában a kövérség, a túlsúly tévesen a jólét és az egészség definíciója. Pedig ez abszolút nincs így. Az én édes, megboldogult apai nagyanyám is mondta, hogy 'egyél sok kenyeret, mert olyan sovány vagy..', holott sohasem voltam igazán sovány. Az utóbbi években már nagyon nem éreztem jól magam a bőrömben...

 


www.facebook.com/OssianOfficial


A megjelenés napján, április 5-én - a hagyományokhoz híven - albumpremierrel egybekötött dedikálás lesz délután 4-től a budapesti Liquid Rockban. (Rákóczi út 10., Bp. 1074, az Astoriától nem messze)

A dedikálás Facebook oldala...A nagy túlsúlyom egy láncreakció következménye volt. Egy ideig egy olyan zenekari busszal jártunk koncertezni, amelyben rendkívül rossz, kényelmetlen ülések voltak. Az teljesen hazavágta a derekamat, a gerincemet. Kemény fájdalmaim voltak, amikor álltam vagy mentem. Ülve vagy fekve aránylag elviselhető volt a helyzet, emiatt nagyon keveset mozogtam. Persze, jött a magas vérnyomás és a kilók is egyre szaporodtak rajtam.

A dokik, bárhová mentem, csak gyógyszert írtak fel, ami persze nem segített. Ez az egész nagyon nem tetszett nekem. Szerencsére ajánlottak egy hölgyet, aki teljesen átformálta a táplálkozási szokásaimat. Annak idején én is az átlag kaját ettem, szerettem a McDonalds-et, bár a hangyák kikerülik, ha eléjük kerül, mert nem ismerik fel táplálékként, annyi mesterséges adalék van benne! (nevet)

 


A HammerWorld interjú első két oldalaDe 2018 májusától kezdve radikálisan száműztem az étrendemből minden szénhidrátot, cukrot és tejterméket. Már az első hét után éreztem a pozitív változást. Nemsokára az összes gyógyszert eldobtam és úgy mentem, mint húsz évvel ezelőtt. Egyál­talán nem tűnt nagy árnak, hogy nem ehettem többé fagyit. Először persze olyan ízetlennek tűntek az új kaják, mert annak idején mindenre ráraktam a vegetát, ami sajnos szintén tele van ízfokozókkal. De ezt is száműzve elkezdtem érezni a valódi fűszerek ízét.

Egy éve étkezem így, és lekopogom, mert muszáj lekopogni, hogy azóta egy köhögésem nem volt. És nehogy azt hidd, hogy koplalok meg szenvedek. Ma például szalonnát reggeliztem, csak kenyér nélkül, ennyi az egész."


A Paksi Endrével készült teljes interjút megtalálod az áprilisi HammerWorld magazinban.
Az Ossian 2019-es turné május 1-jén, Dunaföldváron startol (részletes dátumok és helyszínek alább), amelynek kiemelt budapesti lemezbemutató állomása szeptember 14-én, a budapesti Barba Negra Trackben lesz. Ezen az eseményen egy különleges vendég, a lengyel Crystal Viper lesz az Ossian vendége, akik - mint köztudottan Ossian rajongók - a tavaly szeptemberben megjelent Egyek vagyunk című Ossian Tribute lemezen is szerepeltek, - külföldi előadóként egyedül - az Ítéletnap című dallal.


Paksi Endre:


"Egy lendületes dallal indul az album. Aki a tempót hiányolta az előző lemezről, itt rögtön egy 170-eset kap az arcába… (nevet) Amikor feljátszottam a demós alapötletet, ugyancsak összpontosítanom kellett! (nevet) Egy klasszikus riff és a régisulis csordavokál megoldások keverednek benne a négyszólamú refrénekkel - ez az egyik kedvencem a lemezről. "

 

OSSIAN - Ez jár nekem (a 2019-es A Reményhozó albumhoz)

A Reményhozó az előrendelések alapján már hetekkel a megjelenés előtt aranylemez lett, valamint elfogyott a limitált box kiadás 60%-a is, és a rajongói lelkesedésnek és támogatásnak hála, a korong biztos úton halad a platina státusz felé. Az éves turné május 1-jén, Dunaföldváron startol (részletes dátumok és helyszínek alább), melynek kiemelt budapesti lemezbemutató állomása szeptember 14-én, a budapesti Barba Negra Track-ben lesz. Ezen az eseményen egy különleges vendég, a lengyel Crystal Viper lesz a zenekar vendége.

A lemezbemutató koncert Facebook oldala
 

 

A huszonharmadik Ossian nagylemez minden eddiginél változatosabb formátumokban jelenik meg - a már megszokott digipak CD mellett elérhető egy speciális, 4 korongot tartalmazó, mindössze 2000 db-ra limitált box is, mely az új anyag mellett tartalmazza a 2018 szeptemberi 60/30/20 koncert felvételeit dupla CD-n, valamint DVD-n. A box és a CD mellett a lemezből kazetta (MC) és kézzel sorszámozott, 500 db-ra limitált vinyl (bakelit LP) is készül.

A kiadványok mellé speciális, később kereskedelmi forgalomba nem kerülő előrendelői póló is választható női és férfi fazonban egyaránt, mely szintén a zenekar weboldalán keresztül rendelhető.

Az új albumról eddig két új dal hallgatható meg, a szöveges videóval kísért Hangzavarban a Harmóniát, illetve a Gyönyörű Bolond, melyhez klip is készült.OSSIAN - Gyönyörű Bolond (a 2019-es A Reményhozó albumhoz)


A box és a CD mellett a lemezből kazetta (MC) és kézzel sorszámozott, 500 db-ra limitált vinyl (bakelit LP) is készül. A kiadványok mellé speciális, később kereskedelmi forgalomba nem kerülő előrendelői póló is választható női és férfi fazonban egyaránt, mely szintén a zenekar weboldalán keresztül rendelhető.  

 

OSSIAN - Hangzavarban a Harmóniát (szöveges videó a 2019-es A Reményhozó albumhoz)

 


Előrendelés:

ossian.hu

 

Az éves turné május 4-én, Zalaegerszegen startol (részletes dátumok és helyszínek kicsit lejjebb), melynek kiemelt budapesti lemezbemutató állomása szeptember 14-én a budapesti Barba Negra Trackben lesz.

A lemezbemutató koncert a Facebookon


OSSIAN - Turné 2019

Május
1. (szerda) Dunaföldvár, Hősök Tere
3. (péntek) Marosszentgyörgy, Szent György tér
4. (szombat) Zalaegerszeg, Zalakerámia Sportcsarnok
10. (péntek) Jászboldogháza, Motoros Találkozó
25. (szombat) Bős, Motoros Találkozó

Június
7. (péntek) Túrkeve, Szabadtéri Színpad
8. (szombat) Mór, Motoros Találkozó
16. (vasárnap) Zsigárd, Szabadtéri Színpad
21. (péntek) Kétpó, Szabadtéri Színpad
22. (szombat) Lovászi, Kantin Fesztivál

Július
4. (csütörtök) Szentegyháza, Motoros Találkozó
5. (péntek) Hajdúdorog, Motoros Találkozó
6. (szombat) Kisvárda, LeszFeszt
11. (csütörtök) Dunaújváros, Rockmaraton
12. (péntek) Tiszaföldvár, Motoros Találkozó
13. (szombat) Körmend, Alterába Fesztivál
20. (szombat) Vecsés, Motoros Találkozó
25. (csütörtök) Mezőtúr, East Fest
26. (péntek) Székesfehérvár, Fezen

Augusztus
8. (csütörtök) Fonyód, RockBalaton
9. (péntek) Földes, Szabadtéri Színpad
10. (szombat) Kőröskisjenő, Szabadtéri Színpad
16. (péntek) Dunaszerdahely, Reptér
19. (hétfő) Hatvan, Szabadtéri Színpad
24. (szombat) Alsóörs, Zorall Tábor, Sörolimpia
31. (szombat) Hajdúnánás, Motoros Találkozó

Szeptember
1. (vasárnap) Margitta, Városi Strand
14. (szombat) Budapest, Barba Negra Track

Október
4. (péntek) Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ
5. (szombat) Kaposvár, Hang-Ár
12. (szombat) Eger, Uránia Mozi és Rendezvényközpont
19. (szombat) Győr, Molnár Vid Bertalan Sportcsarnok
25. (péntek) Szeged, Ifjúsági Ház
26. (szombat) Debrecen, Lovarda

November
9. (szombat) Miskolc, Ady Endre Művelődési Ház
15. (péntek) Nagykanizsa, Kodály Zoltán Művelődési Ház
16. (szombat) Szombathely, Agora Sportház
22. (péntek) Jászberény, Ifjúsági Ház

December
2019. december 7. (szombat) Pécs, Expo Center


A lemez felvételei a SongSong Production stúdiójában zajlottak 2018 őszén, majd Endre, Ricsi és Varga Zoltán hangmérnök csiszolta a dalokat végleges formájukba. A borító ezúttal is a kiadó munkatársa, Devecz Ádám (SUNDSGN/ HammerWorld) munkája.


A Reményhozó lemezen tizenkét új dal mellett tizenharmadikként helyet kapott a tavaly külön már Youtube-on és a Hammered 2018 válogatáson megjelent Hatvanszor is, amit Paksi Endre tavalyi 60. születésnapja alkalmából készített el a zenekar.Paksi Endre saját szavaival így mesélt az album címéről:


"A Remény számomra az egyik legfontosabb dolog az Életben. Hálás vagyok a Sorsnak, hogy a legnehezebb helyzetekben sem vesztettem el soha és talán ezért (is) sikerült eddig mindig talpra állnom. Remélem, hogy ez mindig megmarad nekem és kívánom, hogy Neked is így legyen!!!"


A következő új dalra sem kell már sokat várni, a hagyományos Ossian hangszerelést vonós hangszerekkel kísérő Gyönyörű bolond klipjét március 8-án - Nőnap alkalmából - teszi elérhetővé a zenekar.


 

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

 


OSSIAN - A Reményhozó
(04/05 - Hammer Records)

01. Ez jár nekem
02. Hangzavarban a Harmóniát
03. Gyönyörű Bolond
04. Megjártam Mennyet és Poklot
05. A Reményhozó
06. Örökké az leszel
07. Szembesítés
08. Ünnepeld velem
09. Lássam igazán
10. A szerelem Könyve
11. Elán (instrumentális)
12. Körforgás
13. Hatvanszor (CD bónusz, a vinylen nem szerepel!) 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS