CHILDREN OF BODOM - "Nem lett belőlünk Chuck Berry, de még csak Mötley Crüe sem!"

Megjelent az új album, a márciusi HammerWorldben Alexivel is találsz interjút

2019. március 8. (péntek) 18:29

Hexed címmel a mai napon megjelent a tizedik Children Of Bodom stúdióalbum, a 2015-ös I Worship Chaos lemez folytatása, egyben a 2016-ban csatlakozott gitáros, Daniel Freyberg bemutatkozása.

A lemez Hecate's Nightmare dalához elkészült egy friss szöveges videó, az Amon Amarth címlapos márciusi HammerWorld magazinban pedig egy interjút is találsz Alexi Laiho-val.

Alexi Laiho: "Többen is azt mondták, hogy ez az új lemezünk általánosságban fogósabb lett. Ezen el is kezdtem gondolkodni, és talán a dalszerkezetek első hallásra valóban követhetőbbek most. De azért van jócskán őrült cucc is a dalokban, csaknem progresszív vagy legalábbis technikás dolgok. Egyes dallamok akár jazz nótákból is jöhettek volna, noha nálunk ez persze mind tök metal!" (nevet)

 


www.facebook.com/childrenofbodom

 

A Hexed anyagát is a Danger Johnny stúdióban rögzítették Mikko Karmila producerrel, egyedül Janne Wirman billentyűs dolgozott másutt, a lemez keverése és maszterizálása pedig Helsinkiben, a Finnvoxban zajlott.


Részlet az interjúból.


Ha jól tudom, jelenleg Ausztráliában élsz.

„Így van, az időm javarészét Melbourne-ben töltöm, mert a párom idevalósi. De a Bodom szempontjából ennek nincs jelentősége, hiszen korábban sem töltöttem több időt Finnországban. Rengeteget turnézunk, és ez így lesz a jövőben is. De amikor nincs turné, sem lemezkészítés, akkor is sokat utazom, hiszen mindig van valami promóciós vagy gitárcéges feladat. Igazából nem is érzem magam otthon sehol. Áprilisban leszek 40 éves, és az életem több mint felét zenekarozással, turnézással töltöttem. Számomra, számunkra ez a természetes. Az új lemez nyitódala, a This Road valahol erről is szól. A turnézás olyan, mint valami drog. Ha nem kapom meg, rettentően hiányzik." 

 


 

El tudod képzelni, hogy valamikor a Bodom is leáll majd, ahogy a Slayer teszi?


„Egyáltalán nem. Elfogadom amúgy a döntésüket, de nem nagyon értem. És abban egészen bizonyos vagyok, hogy ha a Slayer le is áll, Kerry Kinget fogjuk még látni a színpadon. Én inkább úgy képzelem el magam, mint Lemmy, azaz a legvégsőkig a színpadon leszek. Remélhetőleg a Bodommal! (nevet) El sem tudom képzelni az életemet a Bodom nélkül..."Amikor tavaly nyáron a készülő lemezről beszéltél, azt mondtad, hogy rock'n'rollosabb lesz, de én ezt nem nagyon érzem.

„Olyan értelemben nyilván nem rock'n'rollos, hogy nem lett belőlünk Chuck Berry, de még csak Mötley Crüe sem! (nevet) Inkább arra akartam utalni, hogy akárcsak az I Worship Chaos, ez is egy direktebb anyag. Nem akartuk túlbonyolítani a dalokat, de azért vannak elég technikás témák, még ha első hallásra nem is tűnnek annak. Már tavaly nyáron elkészültünk a lemezzel, azaz lassan 7-8 hónapja várjuk, hogy végre megjelenjen, és amikor barátoknak, ismerősöknek megmutattam az új dalokat, a legtöbben egyből azt mondták, hogy ez egy nagyon fogós anyag lett.

Van rajta egy-két újdonság, meglepetés, de nyilván nem bújtunk ki a bőrünkből. Ez már a tizedik nagylemezünk, fura is volna, ha épp most kezdenénk valami egész másba. Én a magam részéről nem is nagyon szeretem, amikor a számomra fontos zenekarok nekiállnak kísérletezgetni. Nálunk biztosan nem lesz soha olyan radikális változás, mint amit a Metallica csinált a 90-es években, vagy mondhatnám akár a Paradise Lostot is. Nem azt mondom, hogy utáltam a Host lemezüket, de annak nem sok köze volt a korábbi dolgaikhoz. Aztán persze ők is visszatértek a saját stílusukhoz, a saját hangzásvilágukhoz.

Megértem, ha egyes csapatok úgy érzik, hogy kísérletezniük kell, ki kell próbálniuk más dolgokat is, pláne, hogy akkoriban a korszellem is egész más volt, de a rajongók erre nem igazán vevők. És ezt, mint rajongó mondom. Mi nem akarunk másfajta zenét csinálni, mint korábban. Nyilván mindig lesznek olyanok, akik szerint csak a korai Bodom lemezek voltak igazán jók, de ezt leginkább azok mondják, akik azokkal az albumokkal ismertek meg minket. Ez valahol természetes is. De akinek a Hexed lesz az első Bodom albuma, annak könnyen lehet, hogy ez lesz a nagy favoritja."


A teljes interjút elolvashatod a márciusi HammerWorld magazinban.


 

CHILDREN OF BODOM - Hecate's Nightmare (szöveges videó a 2019-es Hexed albumhoz)
CHILDREN OF BODOM - Platitudes And Barren Words (a 2019-es Hexed albumhoz)
CHILDREN OF BODOM - This Road (szöveges videó a 2019-es Hexed albumhoz)
CHILDREN OF BODOM - Under Grass And Clover (a 2019-es Hexed albumhoz)

CHILDREN OF BODOM - Saját szavaikkal videók a 2019-es Hexed albumhozCHILDREN OF BODOM - Under Grass And Clover (guitar playthrough videó, a 2019-es Hexed albumhoz)
CHILDREN OF BODOM - Előzetesek a 2019-es Hexed albumhoz
 


CHILDREN OF BODOM - Hexed
(03/08 - Nuclear Blast)

01. This Road
02. Under Grass And Clover
03. Glass Houses
04. Hecate's Nightmare
05. Kick In The Spleen
06. Platitudes And Barren Words
07. Hexed
08. Relapse (The Nature of My Crime)
09. Say Never Look Back
10. Soon Departed
11. Knuckleduster

Bónuszdalok:
12. I Worship Chaos (live)
13. Morrigan (live)
14. Knuckleduster (remix)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS