MACHINE HEAD - Phil Demmel szerint a banda egy Robb Flynn szólóprojektté vált

A gitáros biztos abban, hogy Robb új tagokkal folytatja majd a bandát.

2019. február 10. (vasárnap) 18:00

Tavaly novembertől már sem Phil Demmel gitáros, sem Dave McClain dobos nem tagja a Machine Headnek, Robb Flynn pedig egyelőre még nem nevezte meg a két kilépett zenész utódját. Dave McClain már javában dolgozik a Sacred Reich új stúdióalbumán, Phil Demmel pedig azt a Bay Area thrash csapatot, a Vio-lence-t élesztette újjá, amelyben annak idején elsőként játszott együtt Robb Flynn-nel. A Vio-lence-nek két visszatérő bulija lesz áprilisban Oaklandben, de egyelőre nincsenek komoly tervek a bandával.

A Talk Toomey-nak adott friss interjújában Phil Demmel úgy fogalmazott, hogy a Machine Head a közös munkájuk vége felé már inkább egy Robb Flynn szólóprojektté vált.


 "Nem fogom ócsárolni sem Robbot, sem ami történt. Szerintem Robb egy káprázatos zenész, és a Machine Headben töltött éveim csodásak voltak. Az utóbbi pár év már nem annyira. Emberileg már nem működött a dolog.

Szerintem letért egy ösvényről, már nem zenekar voltunk. A saját ösvényét követte. Ahelyett, hogy ugyanazon az úton haladtunk volna, vagy megkért volna minket, hogy haladjunk ugyanazon az úton, végül az ment, hogy 'ezt fogjuk csinálni'."


Phil Demmel azt mondja, hogy a legutóbbi Machine Head album, a 2018-as Catharsis elkészítésében csak minimálisan vett részt. A lemezről azt mondja, hogy utálja.


"Vannak rajta olyan momentumok, amiket én írtam, és azokat szeretem. A California Bleeding dal zenéjének javát én írtam, aztán Robb rápakolta a szövegeit, amiket bárcsak... Dave-vel (Dave McClain) beszéltünk is róla, 'bárcsak visszaszerezhetném a riffjeimet'... (nevet)  'Nem, mi nem erre szántuk ezeket.'

Szóval, úgy gondolom, ebben az értelemben a banda inkább egy Robb Flynn szólóprojektté vált, és én nem ezért csatlakoztam a csapathoz annak idején. Erre egyszerűen már képtelen voltam. A stressz, az állandó dumák, az összes 'ezt nem teheted', 'azt ne csináld', 'ezt ne csináld', 'ne állj oda', 'ne mondj ilyeneket', 'ne énekeld a szövegeket a közönségnek', 'ne mutogass'..."


Miután Demmel és McClain bejelentette, hogy az őszi turné végén kiszáll a Machine Headből, Robb Flynn egy videóüzenetet tett közzé, amelyben a Philék kiválását azzal indokolta, hohgy emberileg és zeneileg is eltávolodtak egymástól, és hogy túl keményen irányította a csapatot, fojtogatva ezzel a társait.

Demmel ezzel kapcsolatban így fogalmazott:


"Ahogy én visszaemlékszem, a végső beszélgetésünk valahogy úgy folyt... Nem akarok ész nélkül dumálni, ezért óvatosan válogatom a szavaimat. Az én személyes véleményem az, hogy Robbnak is épp annyira elege lett belőlem, mint nekem belőle. Azt hiszem, felmerült olyasmi is, hogy talán elmehetnénk terápiára, de ez csak úgy elhangzott, valójában úgy voltunk vele, hogy 'mindketten tudjuk, hogy ennek már vége'. Azt hiszem, szívességet is tettem neki azzal, hogy nem kellett kirúgnia..."

 
Demmel szerint a Machine Head nem fog leállni, Robb új tagokkal folytatja majd a bandát.

"Sosem volt bennem semmi kétség azt illetően, hogy folytatni fogja. Különösen az én posztomat illetően... Abban a bandában a gitáros-poszt olyasmi lesz, hogy 'dugd-be-az-erősítőbe-és-játssz'. Én komolyan kivettem a részem a dalszerzésből, de Robb végül is azt akarja csinálni, ami az ő útja, szóval nem tudom, mennyire lesz érdekes, hogy tud-e témákat hozni a gitáros. Azok a lemezek, amelyeknél belefolytam a munkába... Öt lemezről van szó, nem, inkább négyről, az utolsót nem számítom ide. The Blackening, Unto The Locust... Ezek a lemezek egészen másmilyenek lettek volna az én hozzájárulásom nélkül."

"Szerintem Dave McClain elvesztése egy óriási, óriási szívás. Nagyon komolyan kivette a részét a dalszerzői folyamatból, és egy ilyen dobost pótolni nem lesz könnyű. De abban sosem kételkedtem, hogy Robb találni fog két embert, akik valószínűleg csak bérelt arcok lesznek. Nem hinném, hogy egy újabb cég gondjaival akarna bajlódni. Robb egy káprázatos zenész, ő ebben jó. Remekül ért a hangokhoz, a hangok kiválasztásához, a dallamokhoz, a zenei rétegek egymásra pakolásához. És ott van Jared (Jared MacEachern basszer), aki kib...ott... Szerintem ő volt a legjobb zenész, amikor a bandában játszottam. Az a srác klasszikus képzettségű, tisztában van a zeneelmélettel, és állat módon tud énekelni meg zenélni." 

 Demmel azt mondja, hogy "őrült vége" lett a Machine Head-es időszakának.


"Az utolsó turnét már nem akartam megcsinálni. Bíztam benne, hogy találnak valakit a helyemre. Aztán Dave azt mondta, hogy ő sem nyomja végig a turnét, ha én sem, és ha Dave is kiszállt volna, akkor a turnét le kell mondani. Így aztán ráálltunk, hogy a turné érdekében ott legyünk. Nagyon fura volt az a turné. Robb és én nem is beszéltünk egymással. Nem volt harag, keménykedés, csak nem beszéltünk. A színpadon lenni eléggé erőltetett volt."

Én még most is ott tartok, hogy a történteket dolgozom fel, és szerintem még mindig van egyfajta... Nem akarom azt mondani, hogy keserűség, inkább... Nem is tudom, hogy valaha képes leszek-e igazán feldolgozni, ahogy mindez véget ért.

Ha visszatekintek a bandában töltött időre, mindenre nagyon büszke vagyok. Segítettem a bandát abban, hogy a legmélyebb pontról eljusson a legmagasabbra. Fantasztikus lemezeket készítettünk, eszméletlen bulikat adtunk. Szóval, igyekszem a pozitív dolgokra gondolni. És arra, hogy megszabadultam... A vége felé annyi mindent kellett visszatartanom, az utóbbi 3-4 évben, hogy most erre a stressz-mentes állapotra összpontosítok. Csakis a pozitív dolgainkra, közben meg haladok előre azokkal a dolgokkal, amiket most csinálok."
 

 

 

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CANDLEMASS - Dalpremier a svéd doom legendától: Splendor Demon Majesty
2019. február 16. (szombat) 09:51

The Door To Doom címmel február 22-én jelenik meg a svéd doom metal legenda Candlemass új albuma, amelyet a csakis a legelső lemezükön, az 1986-os Epicus Doomicus Metallicus-on (vendégként) szereplő énekessel, Johan Langquisttel készítettek el. Az évek során Johan alkalmanként fel-fellépett a csapattal, az pedig tavaly szeptemberi hír volt, hogy átvette Mats Levén helyét. A csapat szerint elkészült "az új Epicus", a korábban már bemutatott Astorolus - The Great Octopus dalban pedig nem más, mint a Black Sabbath gitárosa, Tony Iommi a vendég. Harmadik lemezelőzetesként most az album nyitódalával ismerkedhetsz meg, a címe: Splendor Demon Majesty.   www.facebook.com/candlemass CANDLEMASS - Splendor Demon Majesty (a 2019-es The Door To Doom albumról) The Door To Doom by CANDLEMASS Tony Iommi: "A Candlemass a skandináv heavy rock színtér egyik meghatározó csapata, és mindig is hirdették, hogy mekkora...

IN FLAMES - Új előzetes a márciusi albumhoz
IN FLAMES - Új előzetes a márciusi albumhoz

Az új In Flames album I, The Mask címmel jön majd ki március 1-jén, a négy előzetes dal után pedig most egy friss beharangozó videót nézhetsz meg. A csapat pár napja Észak-Amerikában...

KILL THE LIGHTS - Dalpremier az ex-Bullet For My Valentine dobos csapatától: Watch You Fall
KILL THE LIGHTS - Dalpremier az ex-Bullet For My Valentine dobos csapatától: Watch You Fall

Kill The Lights névre hallgat az az új banda, amelyben a Bullet For My Valentine alapító dobosa, a zenekarból hivatalosan 2017 decemberében távozó Moose, azaz Michael Thomas egyesítette...

NOMAD - Hivatalos klip született A Dalban szereplő számukhoz: A remény hídjai
NOMAD - Hivatalos klip született A Dalban szereplő számukhoz: A remény hídjai

Januárban A Dal 2019 első élő előválogatóján a Nomad zenekar is továbbjutott A remény hídjai című számmal, amelyhez most egy hivatalos klip is született. Holnap (szombaton) ismét...

FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine
FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine

Undying Light címmel március 15-én jelenik meg a technikás, progos extrém metalt nyomató kaliforniai Fallujah negyedik albuma, a 2016-os Dreamless lemez folytatása, amelynek második...

VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire
VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire

The Element Of Fire címmel megjelent és meghallgatható, de le is tölthető a hódmezővásárhelyi VolumeFeeder trió első albuma. "Hölgyek és Urak! Megjelent az új albumunk!...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS