MACHINE HEAD - Phil Demmel szerint a banda egy Robb Flynn szólóprojektté vált

A gitáros biztos abban, hogy Robb új tagokkal folytatja majd a bandát.

2019. február 10. (vasárnap) 18:00

Tavaly novembertől már sem Phil Demmel gitáros, sem Dave McClain dobos nem tagja a Machine Headnek, Robb Flynn pedig egyelőre még nem nevezte meg a két kilépett zenész utódját. Dave McClain már javában dolgozik a Sacred Reich új stúdióalbumán, Phil Demmel pedig azt a Bay Area thrash csapatot, a Vio-lence-t élesztette újjá, amelyben annak idején elsőként játszott együtt Robb Flynn-nel. A Vio-lence-nek két visszatérő bulija lesz áprilisban Oaklandben, de egyelőre nincsenek komoly tervek a bandával.

A Talk Toomey-nak adott friss interjújában Phil Demmel úgy fogalmazott, hogy a Machine Head a közös munkájuk vége felé már inkább egy Robb Flynn szólóprojektté vált.


 "Nem fogom ócsárolni sem Robbot, sem ami történt. Szerintem Robb egy káprázatos zenész, és a Machine Headben töltött éveim csodásak voltak. Az utóbbi pár év már nem annyira. Emberileg már nem működött a dolog.

Szerintem letért egy ösvényről, már nem zenekar voltunk. A saját ösvényét követte. Ahelyett, hogy ugyanazon az úton haladtunk volna, vagy megkért volna minket, hogy haladjunk ugyanazon az úton, végül az ment, hogy 'ezt fogjuk csinálni'."


Phil Demmel azt mondja, hogy a legutóbbi Machine Head album, a 2018-as Catharsis elkészítésében csak minimálisan vett részt. A lemezről azt mondja, hogy utálja.


"Vannak rajta olyan momentumok, amiket én írtam, és azokat szeretem. A California Bleeding dal zenéjének javát én írtam, aztán Robb rápakolta a szövegeit, amiket bárcsak... Dave-vel (Dave McClain) beszéltünk is róla, 'bárcsak visszaszerezhetném a riffjeimet'... (nevet)  'Nem, mi nem erre szántuk ezeket.'

Szóval, úgy gondolom, ebben az értelemben a banda inkább egy Robb Flynn szólóprojektté vált, és én nem ezért csatlakoztam a csapathoz annak idején. Erre egyszerűen már képtelen voltam. A stressz, az állandó dumák, az összes 'ezt nem teheted', 'azt ne csináld', 'ezt ne csináld', 'ne állj oda', 'ne mondj ilyeneket', 'ne énekeld a szövegeket a közönségnek', 'ne mutogass'..."


Miután Demmel és McClain bejelentette, hogy az őszi turné végén kiszáll a Machine Headből, Robb Flynn egy videóüzenetet tett közzé, amelyben a Philék kiválását azzal indokolta, hohgy emberileg és zeneileg is eltávolodtak egymástól, és hogy túl keményen irányította a csapatot, fojtogatva ezzel a társait.

Demmel ezzel kapcsolatban így fogalmazott:


"Ahogy én visszaemlékszem, a végső beszélgetésünk valahogy úgy folyt... Nem akarok ész nélkül dumálni, ezért óvatosan válogatom a szavaimat. Az én személyes véleményem az, hogy Robbnak is épp annyira elege lett belőlem, mint nekem belőle. Azt hiszem, felmerült olyasmi is, hogy talán elmehetnénk terápiára, de ez csak úgy elhangzott, valójában úgy voltunk vele, hogy 'mindketten tudjuk, hogy ennek már vége'. Azt hiszem, szívességet is tettem neki azzal, hogy nem kellett kirúgnia..."

 
Demmel szerint a Machine Head nem fog leállni, Robb új tagokkal folytatja majd a bandát.

"Sosem volt bennem semmi kétség azt illetően, hogy folytatni fogja. Különösen az én posztomat illetően... Abban a bandában a gitáros-poszt olyasmi lesz, hogy 'dugd-be-az-erősítőbe-és-játssz'. Én komolyan kivettem a részem a dalszerzésből, de Robb végül is azt akarja csinálni, ami az ő útja, szóval nem tudom, mennyire lesz érdekes, hogy tud-e témákat hozni a gitáros. Azok a lemezek, amelyeknél belefolytam a munkába... Öt lemezről van szó, nem, inkább négyről, az utolsót nem számítom ide. The Blackening, Unto The Locust... Ezek a lemezek egészen másmilyenek lettek volna az én hozzájárulásom nélkül."

"Szerintem Dave McClain elvesztése egy óriási, óriási szívás. Nagyon komolyan kivette a részét a dalszerzői folyamatból, és egy ilyen dobost pótolni nem lesz könnyű. De abban sosem kételkedtem, hogy Robb találni fog két embert, akik valószínűleg csak bérelt arcok lesznek. Nem hinném, hogy egy újabb cég gondjaival akarna bajlódni. Robb egy káprázatos zenész, ő ebben jó. Remekül ért a hangokhoz, a hangok kiválasztásához, a dallamokhoz, a zenei rétegek egymásra pakolásához. És ott van Jared (Jared MacEachern basszer), aki kib...ott... Szerintem ő volt a legjobb zenész, amikor a bandában játszottam. Az a srác klasszikus képzettségű, tisztában van a zeneelmélettel, és állat módon tud énekelni meg zenélni." 

 Demmel azt mondja, hogy "őrült vége" lett a Machine Head-es időszakának.


"Az utolsó turnét már nem akartam megcsinálni. Bíztam benne, hogy találnak valakit a helyemre. Aztán Dave azt mondta, hogy ő sem nyomja végig a turnét, ha én sem, és ha Dave is kiszállt volna, akkor a turnét le kell mondani. Így aztán ráálltunk, hogy a turné érdekében ott legyünk. Nagyon fura volt az a turné. Robb és én nem is beszéltünk egymással. Nem volt harag, keménykedés, csak nem beszéltünk. A színpadon lenni eléggé erőltetett volt."

Én még most is ott tartok, hogy a történteket dolgozom fel, és szerintem még mindig van egyfajta... Nem akarom azt mondani, hogy keserűség, inkább... Nem is tudom, hogy valaha képes leszek-e igazán feldolgozni, ahogy mindez véget ért.

Ha visszatekintek a bandában töltött időre, mindenre nagyon büszke vagyok. Segítettem a bandát abban, hogy a legmélyebb pontról eljusson a legmagasabbra. Fantasztikus lemezeket készítettünk, eszméletlen bulikat adtunk. Szóval, igyekszem a pozitív dolgokra gondolni. És arra, hogy megszabadultam... A vége felé annyi mindent kellett visszatartanom, az utóbbi 3-4 évben, hogy most erre a stressz-mentes állapotra összpontosítok. Csakis a pozitív dolgainkra, közben meg haladok előre azokkal a dolgokkal, amiket most csinálok."
 

 

 

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation
2021. január 22. (péntek) 18:52

Szimplán Angelus Apatrida címmel jön majd ki február 5-én a spanyol thrasher Angelus Apatrida hetedik nagylemeze, a 2018-as Cabaret de la Guillotine utódja, harmadik előzetesként pedig már lehet is ismerkedni a szöveges videóval kísért The Age Of Disinformation dallal. A lemezborítót ezúttal is Havancsák Gyula készítette. "Vissza a gyökerekhez... A The Age Of Disinformation egy friss és fülbemászó régisulis thrash dal. A nóta címe önmagáért beszél. Egy olyan korban élünk, amelyben sokkal több az információ; ott van a zsebünkben, az okostelefonunkban, az interneten. Ironikus módon ez ugyanakkor egy olyan kor, amely tele van téves információkkal is, az álhírek rabszolgái lettünk. Minél több az információ, annál kevésbé ellenőrizzük ezeket."   www.facebook.com/angelusapatrida ANGELUS APATRIDA - The Age Of Disinformation (szöveges videó a 2021-es Angelus Apatrida albumhoz) "Amikor egy globális...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, a legfrissebb előzetes dal a Rivers címet viseli - ismerkedj meg vele! Simone Simons:...

LAKE OF TEARS - 10 év után új album érkezik februárban, dalpremier: In Wait And In Worries
LAKE OF TEARS - 10 év után új album érkezik februárban, dalpremier: In Wait And In Worries

10 évvel az Illwill lemez után egy új albummal jelentkezik a Daniel Brennare vezette darkos, doomos svéd Lake Of Tears. Az Ominous című nyolcadik album február 19-én jön majd ki az...

SOEN - Január végén új album jön az ex-Opeth dobos prog bandájától, új dal és klip: Illusion
SOEN - Január végén új album jön az ex-Opeth dobos prog bandájától, új dal és klip: Illusion

Imperial címmel január 29-én jelenik meg az ötödik albuma annak a svéd prog metal bandának, a Soennek, amit Martin Lopez dobos alakított 2003 táján, amikor még az Opeth tagja volt. A...

LIQUID TENSION EXPERIMENT - Az első új dal Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: The Passage Of Time
LIQUID TENSION EXPERIMENT - Az első új dal Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: The Passage Of Time

Az még decemberben derült ki, hogy 22 év után egy új albummal jelentkezik a a Liquid Tension Experiment, azaz John Petrucci (Dream Theater), Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo),...

THERION - Új videoklip a friss album mellé, Marko Hietalával a Tuonela
THERION - Új videoklip a friss album mellé, Marko Hietalával a Tuonela

Leviathan címmel megjelent és végig is hallgatható a svéd Therion új albuma, a Tuonela című dalhoz pedig egy friss videoklip is érkezett. Ebben a számban a Therion vendége nem más, mint...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS