QUEENSRYCHE - Ezért dobolta fel az új dalokat az énekes Todd La Torre

Március 1-jén jelenik meg a The Verdict nagylemez

2019. február 3. (vasárnap) 09:34

The Verdict címmel március 1-jén jelenik meg a Queensryche új stúdióalbuma, a 2015 őszén kiadott Condition Hüman lemez folytatása. A The Verdict lesz a csapat harmadik albuma Todd La Torre énekessel, Geoff Tate utódjával, az új anyag producere pedig Zeuss (Rob Zombie, Iced Earth, Hatebreed) volt. Márciustól indul az észak-amerikai turnéjuk a Fates Warninggal, a nyitóbanda a The Cringe lesz.

Az utóbbi két évben a Queensryche eredeti dobosa, Scott Rockenfield nem turnézott a csapattal, hogy a 2017 elején született fiával tölthesse az idejét. A turnékon az ex-Kamelot dobos, Casey Grillo játszott helyette, az új lemez dalaiban pedig Todd La Torre nem csupán énekel, hanem ő is dobolta fel a dalokat Scott Rockenfield helyett. Erről most részletesebben is beszámolt egy friss interjúban.

 


www.facebook.com/QueensrycheOfficialTodd La Torre énekes:

"Scottéknál baba született 2017 februárjában, és mindenki együtt örült velük, amikor pedig jelezte, hogy otthon maradna a baba mellett, ebben is maximálisan támogattuk. Aztán úgy hat hónap múlva elkezdtünk érdeklődni, hogy mi is van vele, mikor akar visszatérni, de nem jött semmilyen konkrét válasz. Később a menedzsmentünktől jött egy olyan infó, hogy az egész évet otthon akarja tölteni. Semmi gond, akkor majd 2018 januárjában visszajön, de igazából ez sem volt így, konkrétan kimondva.

Közben Casey játszott helyette a bulikon, de csak amolyan átmeneti jelleggel. De tényleg, ennél többet nem tudok a dolog hátteréről, sem Scottról. Több mint másfél éve nem beszéltem vele, így aztán fogalmam sincs, mit is csinál. Azt sem tudom, hogy vissza akar-e jönni, vagy egyáltalán nem... Tudomásom szerint a többiekkel sem közölte a terveit, így aztán, ha megkérdeznek arról, hogy visszatér-e valamikor, nem tudok mit felelni.


Egyszerűen nem tudunk semmit. De azt is fontos tudnia mindenkinek, hogy amikor beszálltam a bandába, már az első közös lemeznél is úgy kaptam a srácoktól új dalokat, hogy találjak ki hozzájuk dobtémákat. Emiatt fel is hívtam Scottot, hogy nem érzi-e ezt problémásnak, de azt mondta, hogy abszolút nem. Bármit meg lehet csinálni, ami segíti a dalszerzés folyamatát. Így aztán a demók jó részét én doboltam fel, kialakítva a nótaszerkezeteket, és ugyanez zajlott a Condition Human albumnál is.

Ennél a friss lemeznél, Scott egyáltalán nem vett részt a dalírásban. Minden számnál én dolgoztam ki a dobtémákat, aztán amikor eljött a felvétel ideje, még bíztunk abban, hogy Scott legalább feldobolja az albumot, az ajtó nyitva állt előtte. De nem jött visszajelzés, és már csak pár hét volt a stúdiózásig, míg végül megtörtént; lényegében áldását adta arra, hogy nélküle vegyükl fel a lemezt."

 


A 13 éves kora óta doboló énekes korábban egy rajongó kérdésére így fogalmazott a jövőről, és hogy Scott Rockenfield helyén az új lemez turnéján is Casey Grillo játszik-e majd.

"Mindig csak a következő napra gondolunk, próbálunk nem túlságosan előre tekinteni. A dolgok mindig változnak, nem lehet megjósolni, mit hoz a jövő. Jelenleg csakis arra koncentrálunk, hogy az új album eljusson a rajongókhoz és hogy turnézzunk."Michael Wilton gitáros az új albumról: "A The Verdict a legmetalosabb és legprogresszívebb lemez, amit hosszú ideje elkészítettünk. Nem is várhatnám izgatottabban, hogy mindenki hallhassa!"

Todd La Torre:  "Hihetetlenül büszke vagyok mindarra, amit sikerült megvalósítanunk ezen a lemezen. A kérlelhetetlen elkötelezettség és a kemény munka meghozta gyümölcsét. Izgatottan várom, hogy ez az anyag már ne csak hozzánk tartozzon, hanem a világhoz. Reméljük, hogy ti is akkora élvezettel fogjátok hallgatni, mint ahogy mi élveztük az elkészítését!"
 


QUEENSRYCHE - Dark Reverie (szöveges videó a 2019-es The Verdict albumhoz)
QUEENSRYCHE - Man The Machine (szöveges videó a 2019-es The Verdict albumhoz)
 


QUEENSRYCHE - The Verdict
(03/01 - Century Media)

01. Blood Of The Levant
02. Man The Machine
03. Light-years
04. Inside Out
05. Propaganda Fashion
06. Dark Reverie
07. Bent
08. Inner Unrest
09. Launder The Conscience
10. Portrait

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
2021. január 15. (péntek) 18:52

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The Savage Season egyúttal egy klip is született. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette, valamint egy fiatal rockgitáros,...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től
SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től

Pár hete jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók előtt,...

WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear
WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear

Curse Of Autumn címmel március 5-én jelenik meg a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja....

WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge
WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge

A koronajárvány globálissá válása előtt még úgy volt, hogy 2020 nyarán kijön a folk/ambient vonalas norvég Wardruna ötödik albuma, a Kvitravn (White Raven, Fehér holló), a lemez...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS