HALESTORM - 360 fokos koncertvideó, és mellé egy rövid rajongói kérdezz-felelek

Lzzy-vel a Halestorm Hungary készített mailes rajongói interjút

2018. november 30. (péntek) 13:21

Vicious címmel még a nyáron jelent meg a Lzzy Hale énekesnő/gitáros vezette Halestorm negyedik stúdióalbuma, amelynek Black Vultures és Vicious dalaihoz most elkészült egy 360 fokos koncertvideó.

A videó mellé pedig egy rövidebb rajongói interjút is olvashatsz, amelyet a Halestorm Hungary képviseletében Schmidt Attila és Géczi Katinka készített Lzzy-vel.

 


www.facebook.com/halestormrocks

 

A Halestorm Európában turnézott az elmúlt 2 hónapban a Vicious című legújabb albummal. A banda nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a rajongóktól és a szakmától is. Sokak szerint ez az eddigi legjobb lemezük. Európa-turnéjuk utolsó hete alatt Lzzy Hale-nek tehettünk fel írásban kérdéseket a Vicious-ről, a koncertekről, és néhány személyes dologról. Válaszait sok szeretettel küldi mindenkinek.


Az új album megjelenése előtt, illetve közvetlenül utána sokat beszéltetek arról, hogy nagyon izgatottak, kicsit idegesek vagytok, mert az album sokáig csak a Tiétek volt, a ti kis kincsetek, melyet el kellett engednetek, ki a nagyvilágba. Volt egy olyan megfogható pillanat az album megjelenése után, amikor azt éreztétek: "Igen, ez az, megcsináltuk"?

"Azt, hogy 'igen, valami különlegeset alkottunk', inkább csak a szívünkben éreztük, de elképesztő azt hallani az összes rajongótól, hogy eddig ez a kedvenc albumuk tőlünk!"Korábbi alkalmakkor említettétek, hogy nagyjából 26 számot írtatok a Vicious-re. Mi a tervetek a többi dallal, melyek nem kerültek rá a CD-re illetve a bakelitre?

"Valójában nagyjából 60 dalt írtunk a Vicious-re, melyek közül 26-ot vettünk fel. A fennmaradó dalok, melyeket felvettünk, valószínűleg ki fognak kerülni a világba, előbb, vagy utóbb."


HALESTORM - Black Vultures / Vicious (360 fokos VR videó - Mohegan Sun, Uncasville, CT, 2018)Úgy láttuk nem volt versenyzongorád ezen a turnén. Mi ennek az oka? Nem hiányzott a zongorás tétel, amit régebben csináltál koncertek közben?

"Szeretjük variálni a show-t turnéról turnéra. Jó volt egy kicsit eltávolodni az érzékenyebb oldalamtól, de valószínűleg visszatérek hozzá hamarosan."Van valami különbség az európai és az amerikai közönség hangulata, kisugárzása között?

"Minden nép máshogyan áll hozzá az élő zenéhez. Máshogyan értékeli, és másképp reagál rá. Van, ahol több a szenvedély és a sírás, máshol több az agresszió és a pogózás, az Egyesült Királyságban a tömeg szörfölt a The Silence alatt. [Az album lassú, érzelmes záró dala, melyet a turné minden állomásán előadtak – a szerző].

Ehhez nagyon hasonló, amikor az USA különböző területein játszunk. A keleti parton, ott nőttünk fel, így ott őrület van, a lehető legjobb értelemben. Amerika középső része még mindig éli és lélegzi az élő zenét. A nyugati parton az emberek izgatottak, de jobban szeretik átélni amit csinálsz ahelyett, hogy szörfölnének a tömegben. Összességében azt gondolom, hogy vannak olyan rock rajongók, akiknek szüksége van arra, hogy koncertre járjanak. Ezek azok az emberek, akikkel minden este találkozunk, bárhol is legyünk."HALESTORM - Do Not Disturb (a 2018-as Vicious albumhoz)


Volt valami visszatérő belső viccetek vagy egy konkrét témakörötök egymás megviccelésére a csapattal ezen a turnén? Mivel szórakoztattátok egymást?

"Az összes fiú megpróbált különböző európai akcentusokkal beszélni (nagyon rosszul) és könnyesre nevettem magam rajta!"Amikor nem az USA-ban turnéztok, akkor minden gitárodat magaddal hozod, csak néhányat közülük, vagy pedig egyet sem?

"Csak néhányat szoktam magammal hozni, párat raktárban tartok a tengerentúlon, így nem kell annyi gitárral utaznom."Nemrég megjelent a klip a Do Not Disturb című dalotokhoz. Ki írta a forgatókönyvet? Volt beleszólásotok?


"A fiúk és én raktuk össze a történetet, a rendezővel, Roboshobo-val ötletelve. Valami kevésbé komolyat szerettünk volna, de meg akartuk tartani a hotel témakört."Terveztek még több klippet kiadni a Vicious bármelyik dalához?

"Igen! Mindenképpen tervezzük, hogy adunk még ki klipeket!"HALESTORM - Uncomfortable (a 2018-as Vicious albumhoz)


Nem most jártál először Európában, de biztosan értek új élmények, láttál új tájakat, találkoztál különböző ételekkel és italokkal. Ha lenne egy dolog, ami nincsen nálatok az USA-ban, és hazavihetnéd Európából, legyen az bármi, mi lenne az (nem feltétlen várunk életszerű, megvalósítható választ)?

"Volt ott egy gyönyörű, intelligens francia lány, akit nagyon szívesen hazavittem volna magammal. Na, mindegy!" (nevet)Mikor fordult elő legutóbb, hogy valamit életedben először csináltál? Mi volt az?

"Amikor kipróbáltam a „legyező horgászatot” Montanaban néhány hónappal ezelőtt.

Nagyon, nagyon köszönöm, hogy időt szakítottatok arra, hogy feltegyétek nekem ezeket a kérdéseket!"Mi pedig köszönjük szépen Lzzy Hale-nek és a menedzsmentjének, hogy feltehettük a kérdéseinket. Akinek nem volt lehetősége megnézni az együttest valamelyik európai városban ezen a turnén, annak sem kell csüggedni, hiszen jövő nyáron minden jel szerint újabb európai koncerteket tervez a banda. 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SCORPIONS - Már stúdióztak is, 2020-ban új stúdióalbum jöhet
2019. május 19. (vasárnap) 17:52

Azt már két hónapja tudjuk, hogy november 18-án ismét eljön hozzánk a Scorpions, egy friss interjúban azonban Klaus Meine énekes azt is elárulta, hogy lesz folytatása a legutóbbi albumuknak, a 2015-ös Return To Forever lemeznek. Klaus Meine: "Miután a legutóbbi bulin, Ciprusban (februárban) lejöttünk a színpadról, azt mondtuk egymásnak, hogy mielőtt újra turnéra indulunk, klassz lenne visszatérni a stúdióba, nekilátni néhány új dal megírásának. Amikor Rudolf hazajött Thaiföldről, és újra összegyűltünk, pár héttel ezelőtt, azonnal mentünk is a stúdióba. És fantasztikus volt. Annyira jól éreztük magunkat és annyi ötletünk támadt! Nagyon jó érzés minden nyomás és feszültség nélkül dolgozni, csak összejönni, megírni pár dalt, élvezni a stúdiózást. Ha valaki feltenné nekem azt a kérdést, hogy van-e esély egy új Scorpions lemezre, akkor azt mondanám, hogy ennek lehetősége most sokkal nagyobb, mint pár...

OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal
OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal

Hamarosan nagyon jó hírek jönnek az új Omen albummal, a Halálfogytiglannal kapcsolatban, többek között érkezik egy új klipes dal is. Az alábbiakban pedig elolvashatod azt az interjút,...

TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag
TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag

A tavaly októberben Like Water címmel megjelent második album Scumbag dalához készült el a budapesti Trillion új videoklipje. A videó megálmodója, rendező-forgatókönyvíró-vágója...

GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper
GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper

Vesper címmel egy 8 tételes EP-vel jelentkezett a blackes, crustos punk/HC vonalas budapesti Grimcity, azaz Fráter Dani énekes/gitáros, Palkó Balázs gitáros, Nagy Geri basszer és...

MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl
MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl

Above The Sky címmel június 7-én lát napvilágot a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandájának bemutatkozó lemeze. A Majestica nevet viselő banda...

ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real
ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real

If It's Real címmel május 24-én lát napvilágot annak az űj progos projektnek az első albuma, amelyet a Fates Warning ex-dobosa, Mark Zonder (Arch/Matheos, Warlord, Dramatica) és régi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS