HALESTORM - 360 fokos koncertvideó, és mellé egy rövid rajongói kérdezz-felelek

Lzzy-vel a Halestorm Hungary készített mailes rajongói interjút

2018. november 30. (péntek) 13:21

Vicious címmel még a nyáron jelent meg a Lzzy Hale énekesnő/gitáros vezette Halestorm negyedik stúdióalbuma, amelynek Black Vultures és Vicious dalaihoz most elkészült egy 360 fokos koncertvideó.

A videó mellé pedig egy rövidebb rajongói interjút is olvashatsz, amelyet a Halestorm Hungary képviseletében Schmidt Attila és Géczi Katinka készített Lzzy-vel.

 


www.facebook.com/halestormrocks

 

A Halestorm Európában turnézott az elmúlt 2 hónapban a Vicious című legújabb albummal. A banda nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a rajongóktól és a szakmától is. Sokak szerint ez az eddigi legjobb lemezük. Európa-turnéjuk utolsó hete alatt Lzzy Hale-nek tehettünk fel írásban kérdéseket a Vicious-ről, a koncertekről, és néhány személyes dologról. Válaszait sok szeretettel küldi mindenkinek.


Az új album megjelenése előtt, illetve közvetlenül utána sokat beszéltetek arról, hogy nagyon izgatottak, kicsit idegesek vagytok, mert az album sokáig csak a Tiétek volt, a ti kis kincsetek, melyet el kellett engednetek, ki a nagyvilágba. Volt egy olyan megfogható pillanat az album megjelenése után, amikor azt éreztétek: "Igen, ez az, megcsináltuk"?

"Azt, hogy 'igen, valami különlegeset alkottunk', inkább csak a szívünkben éreztük, de elképesztő azt hallani az összes rajongótól, hogy eddig ez a kedvenc albumuk tőlünk!"Korábbi alkalmakkor említettétek, hogy nagyjából 26 számot írtatok a Vicious-re. Mi a tervetek a többi dallal, melyek nem kerültek rá a CD-re illetve a bakelitre?

"Valójában nagyjából 60 dalt írtunk a Vicious-re, melyek közül 26-ot vettünk fel. A fennmaradó dalok, melyeket felvettünk, valószínűleg ki fognak kerülni a világba, előbb, vagy utóbb."


HALESTORM - Black Vultures / Vicious (360 fokos VR videó - Mohegan Sun, Uncasville, CT, 2018)Úgy láttuk nem volt versenyzongorád ezen a turnén. Mi ennek az oka? Nem hiányzott a zongorás tétel, amit régebben csináltál koncertek közben?

"Szeretjük variálni a show-t turnéról turnéra. Jó volt egy kicsit eltávolodni az érzékenyebb oldalamtól, de valószínűleg visszatérek hozzá hamarosan."Van valami különbség az európai és az amerikai közönség hangulata, kisugárzása között?

"Minden nép máshogyan áll hozzá az élő zenéhez. Máshogyan értékeli, és másképp reagál rá. Van, ahol több a szenvedély és a sírás, máshol több az agresszió és a pogózás, az Egyesült Királyságban a tömeg szörfölt a The Silence alatt. [Az album lassú, érzelmes záró dala, melyet a turné minden állomásán előadtak – a szerző].

Ehhez nagyon hasonló, amikor az USA különböző területein játszunk. A keleti parton, ott nőttünk fel, így ott őrület van, a lehető legjobb értelemben. Amerika középső része még mindig éli és lélegzi az élő zenét. A nyugati parton az emberek izgatottak, de jobban szeretik átélni amit csinálsz ahelyett, hogy szörfölnének a tömegben. Összességében azt gondolom, hogy vannak olyan rock rajongók, akiknek szüksége van arra, hogy koncertre járjanak. Ezek azok az emberek, akikkel minden este találkozunk, bárhol is legyünk."HALESTORM - Do Not Disturb (a 2018-as Vicious albumhoz)


Volt valami visszatérő belső viccetek vagy egy konkrét témakörötök egymás megviccelésére a csapattal ezen a turnén? Mivel szórakoztattátok egymást?

"Az összes fiú megpróbált különböző európai akcentusokkal beszélni (nagyon rosszul) és könnyesre nevettem magam rajta!"Amikor nem az USA-ban turnéztok, akkor minden gitárodat magaddal hozod, csak néhányat közülük, vagy pedig egyet sem?

"Csak néhányat szoktam magammal hozni, párat raktárban tartok a tengerentúlon, így nem kell annyi gitárral utaznom."Nemrég megjelent a klip a Do Not Disturb című dalotokhoz. Ki írta a forgatókönyvet? Volt beleszólásotok?


"A fiúk és én raktuk össze a történetet, a rendezővel, Roboshobo-val ötletelve. Valami kevésbé komolyat szerettünk volna, de meg akartuk tartani a hotel témakört."Terveztek még több klippet kiadni a Vicious bármelyik dalához?

"Igen! Mindenképpen tervezzük, hogy adunk még ki klipeket!"HALESTORM - Uncomfortable (a 2018-as Vicious albumhoz)


Nem most jártál először Európában, de biztosan értek új élmények, láttál új tájakat, találkoztál különböző ételekkel és italokkal. Ha lenne egy dolog, ami nincsen nálatok az USA-ban, és hazavihetnéd Európából, legyen az bármi, mi lenne az (nem feltétlen várunk életszerű, megvalósítható választ)?

"Volt ott egy gyönyörű, intelligens francia lány, akit nagyon szívesen hazavittem volna magammal. Na, mindegy!" (nevet)Mikor fordult elő legutóbb, hogy valamit életedben először csináltál? Mi volt az?

"Amikor kipróbáltam a „legyező horgászatot” Montanaban néhány hónappal ezelőtt.

Nagyon, nagyon köszönöm, hogy időt szakítottatok arra, hogy feltegyétek nekem ezeket a kérdéseket!"Mi pedig köszönjük szépen Lzzy Hale-nek és a menedzsmentjének, hogy feltehettük a kérdéseinket. Akinek nem volt lehetősége megnézni az együttest valamelyik európai városban ezen a turnén, annak sem kell csüggedni, hiszen jövő nyáron minden jel szerint újabb európai koncerteket tervez a banda. 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KING DIAMOND - Premier a januári koncert DVD-ről: Come To The Sabbath
2018. december 14. (péntek) 04:43

King Diamond régóta várt új koncertanyaga, a Songs For The Dead Live DVD/Blu-ray január 25-én jön majd ki, és két teljes koncert felvételét fogja tartalmazni. Az egyik bulit 2016. június 17-én adták a Graspop fesztiválon, a másikat 2015. november 25-én Philadelphiában, és ezeken a koncerteken teljes egészében játszották el az 1987-es konceptalbumot, az Abigailt. A DVD friss előzeteseként máris megnézhető a klasszikus Mercyful Fate dal, a Come To The Sabbath felvétele a Graspop fesztiválon adott koncertről.. King Diamond és csapata Európában turnézik majd 2019 nyarán, többek között a belga Graspop fesztiválon, a francia Hellfesten és a krakkói Mystic Festivalon is ott lesznek.   www.facebook.com/kingdiamondofficial KING DIAMOND - Come To The Sabbath (a 2019-es Songs For The Dead Live DVD-ről) KING DIAMOND - Sleepless Nights (a 2019-es Songs For The Dead Live DVD-ről) KING DIAMOND - Előzetes az új...

WHITECHAPEL - Dalpremier a március végi új albumról: Black Bear
WHITECHAPEL - Dalpremier a március végi új albumról: Black Bear

The Valley címmel jelenik meg 2019. március 29-én a három gitáros felállásáról és persze a kíméletlen brutalitásáról elhíresült Whitechapel hetedik albuma, a 2016-os Mark Of The...

METAL INQUISITOR - Dalpremier a januári albumról: Beyond Nightmares
METAL INQUISITOR - Dalpremier a januári albumról: Beyond Nightmares

A tradicionális brit metal vonalát 1998 óta hűen képviselő német Metal Inquisitor ötödik nagylemeze január 18-án lát napvilágot Panopticon címmel. A 2014-es Ultima Ratio Regis...

MYRATH - Klippel az első új dal: Dance
MYRATH - Klippel az első új dal: Dance

Dance címmel tett közzé egy új dalt a prog/power vonalas tunéziai Myrath, amely egyben az ötödik elbumuk előzetese is. A 2016-os Legacy album folytatása, amely a Tunéziai Filharmonikusok...

DESERTED FEAR - Klippel az első dal a februári albumról: Welcome To Reality
DESERTED FEAR - Klippel az első dal a februári albumról: Welcome To Reality

Drowned By Humanity címmel február 8-án lát napvilágot a Deserted Fear negyedik nagylemeze, a 2017 elején kiadott Dead Shores Rising folytatása, és a türingiai death metal brigádtól...

KIES - Új dal és klip: Megfordítanám
KIES - Új dal és klip: Megfordítanám

Megfordítanám címmel egy új klipes dallal jelentkezett a budapesti Kies. Az új dalban és klipben az előző - 2017 című - és a soron következő nagylemezük közti átívelő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS