HALESTORM - 360 fokos koncertvideó, és mellé egy rövid rajongói kérdezz-felelek

Lzzy-vel a Halestorm Hungary készített mailes rajongói interjút

2018. november 30. (péntek) 13:21

Vicious címmel még a nyáron jelent meg a Lzzy Hale énekesnő/gitáros vezette Halestorm negyedik stúdióalbuma, amelynek Black Vultures és Vicious dalaihoz most elkészült egy 360 fokos koncertvideó.

A videó mellé pedig egy rövidebb rajongói interjút is olvashatsz, amelyet a Halestorm Hungary képviseletében Schmidt Attila és Géczi Katinka készített Lzzy-vel.

 


www.facebook.com/halestormrocks

 

A Halestorm Európában turnézott az elmúlt 2 hónapban a Vicious című legújabb albummal. A banda nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a rajongóktól és a szakmától is. Sokak szerint ez az eddigi legjobb lemezük. Európa-turnéjuk utolsó hete alatt Lzzy Hale-nek tehettünk fel írásban kérdéseket a Vicious-ről, a koncertekről, és néhány személyes dologról. Válaszait sok szeretettel küldi mindenkinek.


Az új album megjelenése előtt, illetve közvetlenül utána sokat beszéltetek arról, hogy nagyon izgatottak, kicsit idegesek vagytok, mert az album sokáig csak a Tiétek volt, a ti kis kincsetek, melyet el kellett engednetek, ki a nagyvilágba. Volt egy olyan megfogható pillanat az album megjelenése után, amikor azt éreztétek: "Igen, ez az, megcsináltuk"?

"Azt, hogy 'igen, valami különlegeset alkottunk', inkább csak a szívünkben éreztük, de elképesztő azt hallani az összes rajongótól, hogy eddig ez a kedvenc albumuk tőlünk!"Korábbi alkalmakkor említettétek, hogy nagyjából 26 számot írtatok a Vicious-re. Mi a tervetek a többi dallal, melyek nem kerültek rá a CD-re illetve a bakelitre?

"Valójában nagyjából 60 dalt írtunk a Vicious-re, melyek közül 26-ot vettünk fel. A fennmaradó dalok, melyeket felvettünk, valószínűleg ki fognak kerülni a világba, előbb, vagy utóbb."


HALESTORM - Black Vultures / Vicious (360 fokos VR videó - Mohegan Sun, Uncasville, CT, 2018)Úgy láttuk nem volt versenyzongorád ezen a turnén. Mi ennek az oka? Nem hiányzott a zongorás tétel, amit régebben csináltál koncertek közben?

"Szeretjük variálni a show-t turnéról turnéra. Jó volt egy kicsit eltávolodni az érzékenyebb oldalamtól, de valószínűleg visszatérek hozzá hamarosan."Van valami különbség az európai és az amerikai közönség hangulata, kisugárzása között?

"Minden nép máshogyan áll hozzá az élő zenéhez. Máshogyan értékeli, és másképp reagál rá. Van, ahol több a szenvedély és a sírás, máshol több az agresszió és a pogózás, az Egyesült Királyságban a tömeg szörfölt a The Silence alatt. [Az album lassú, érzelmes záró dala, melyet a turné minden állomásán előadtak – a szerző].

Ehhez nagyon hasonló, amikor az USA különböző területein játszunk. A keleti parton, ott nőttünk fel, így ott őrület van, a lehető legjobb értelemben. Amerika középső része még mindig éli és lélegzi az élő zenét. A nyugati parton az emberek izgatottak, de jobban szeretik átélni amit csinálsz ahelyett, hogy szörfölnének a tömegben. Összességében azt gondolom, hogy vannak olyan rock rajongók, akiknek szüksége van arra, hogy koncertre járjanak. Ezek azok az emberek, akikkel minden este találkozunk, bárhol is legyünk."HALESTORM - Do Not Disturb (a 2018-as Vicious albumhoz)


Volt valami visszatérő belső viccetek vagy egy konkrét témakörötök egymás megviccelésére a csapattal ezen a turnén? Mivel szórakoztattátok egymást?

"Az összes fiú megpróbált különböző európai akcentusokkal beszélni (nagyon rosszul) és könnyesre nevettem magam rajta!"Amikor nem az USA-ban turnéztok, akkor minden gitárodat magaddal hozod, csak néhányat közülük, vagy pedig egyet sem?

"Csak néhányat szoktam magammal hozni, párat raktárban tartok a tengerentúlon, így nem kell annyi gitárral utaznom."Nemrég megjelent a klip a Do Not Disturb című dalotokhoz. Ki írta a forgatókönyvet? Volt beleszólásotok?


"A fiúk és én raktuk össze a történetet, a rendezővel, Roboshobo-val ötletelve. Valami kevésbé komolyat szerettünk volna, de meg akartuk tartani a hotel témakört."Terveztek még több klippet kiadni a Vicious bármelyik dalához?

"Igen! Mindenképpen tervezzük, hogy adunk még ki klipeket!"HALESTORM - Uncomfortable (a 2018-as Vicious albumhoz)


Nem most jártál először Európában, de biztosan értek új élmények, láttál új tájakat, találkoztál különböző ételekkel és italokkal. Ha lenne egy dolog, ami nincsen nálatok az USA-ban, és hazavihetnéd Európából, legyen az bármi, mi lenne az (nem feltétlen várunk életszerű, megvalósítható választ)?

"Volt ott egy gyönyörű, intelligens francia lány, akit nagyon szívesen hazavittem volna magammal. Na, mindegy!" (nevet)Mikor fordult elő legutóbb, hogy valamit életedben először csináltál? Mi volt az?

"Amikor kipróbáltam a „legyező horgászatot” Montanaban néhány hónappal ezelőtt.

Nagyon, nagyon köszönöm, hogy időt szakítottatok arra, hogy feltegyétek nekem ezeket a kérdéseket!"Mi pedig köszönjük szépen Lzzy Hale-nek és a menedzsmentjének, hogy feltehettük a kérdéseinket. Akinek nem volt lehetősége megnézni az együttest valamelyik európai városban ezen a turnén, annak sem kell csüggedni, hiszen jövő nyáron minden jel szerint újabb európai koncerteket tervez a banda. 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS