HALESTORM - 360 fokos koncertvideó, és mellé egy rövid rajongói kérdezz-felelek

Lzzy-vel a Halestorm Hungary készített mailes rajongói interjút

2018. november 30. (péntek) 13:21

Vicious címmel még a nyáron jelent meg a Lzzy Hale énekesnő/gitáros vezette Halestorm negyedik stúdióalbuma, amelynek Black Vultures és Vicious dalaihoz most elkészült egy 360 fokos koncertvideó.

A videó mellé pedig egy rövidebb rajongói interjút is olvashatsz, amelyet a Halestorm Hungary képviseletében Schmidt Attila és Géczi Katinka készített Lzzy-vel.

 


www.facebook.com/halestormrocks

 

A Halestorm Európában turnézott az elmúlt 2 hónapban a Vicious című legújabb albummal. A banda nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a rajongóktól és a szakmától is. Sokak szerint ez az eddigi legjobb lemezük. Európa-turnéjuk utolsó hete alatt Lzzy Hale-nek tehettünk fel írásban kérdéseket a Vicious-ről, a koncertekről, és néhány személyes dologról. Válaszait sok szeretettel küldi mindenkinek.


Az új album megjelenése előtt, illetve közvetlenül utána sokat beszéltetek arról, hogy nagyon izgatottak, kicsit idegesek vagytok, mert az album sokáig csak a Tiétek volt, a ti kis kincsetek, melyet el kellett engednetek, ki a nagyvilágba. Volt egy olyan megfogható pillanat az album megjelenése után, amikor azt éreztétek: "Igen, ez az, megcsináltuk"?

"Azt, hogy 'igen, valami különlegeset alkottunk', inkább csak a szívünkben éreztük, de elképesztő azt hallani az összes rajongótól, hogy eddig ez a kedvenc albumuk tőlünk!"Korábbi alkalmakkor említettétek, hogy nagyjából 26 számot írtatok a Vicious-re. Mi a tervetek a többi dallal, melyek nem kerültek rá a CD-re illetve a bakelitre?

"Valójában nagyjából 60 dalt írtunk a Vicious-re, melyek közül 26-ot vettünk fel. A fennmaradó dalok, melyeket felvettünk, valószínűleg ki fognak kerülni a világba, előbb, vagy utóbb."


HALESTORM - Black Vultures / Vicious (360 fokos VR videó - Mohegan Sun, Uncasville, CT, 2018)Úgy láttuk nem volt versenyzongorád ezen a turnén. Mi ennek az oka? Nem hiányzott a zongorás tétel, amit régebben csináltál koncertek közben?

"Szeretjük variálni a show-t turnéról turnéra. Jó volt egy kicsit eltávolodni az érzékenyebb oldalamtól, de valószínűleg visszatérek hozzá hamarosan."Van valami különbség az európai és az amerikai közönség hangulata, kisugárzása között?

"Minden nép máshogyan áll hozzá az élő zenéhez. Máshogyan értékeli, és másképp reagál rá. Van, ahol több a szenvedély és a sírás, máshol több az agresszió és a pogózás, az Egyesült Királyságban a tömeg szörfölt a The Silence alatt. [Az album lassú, érzelmes záró dala, melyet a turné minden állomásán előadtak – a szerző].

Ehhez nagyon hasonló, amikor az USA különböző területein játszunk. A keleti parton, ott nőttünk fel, így ott őrület van, a lehető legjobb értelemben. Amerika középső része még mindig éli és lélegzi az élő zenét. A nyugati parton az emberek izgatottak, de jobban szeretik átélni amit csinálsz ahelyett, hogy szörfölnének a tömegben. Összességében azt gondolom, hogy vannak olyan rock rajongók, akiknek szüksége van arra, hogy koncertre járjanak. Ezek azok az emberek, akikkel minden este találkozunk, bárhol is legyünk."HALESTORM - Do Not Disturb (a 2018-as Vicious albumhoz)


Volt valami visszatérő belső viccetek vagy egy konkrét témakörötök egymás megviccelésére a csapattal ezen a turnén? Mivel szórakoztattátok egymást?

"Az összes fiú megpróbált különböző európai akcentusokkal beszélni (nagyon rosszul) és könnyesre nevettem magam rajta!"Amikor nem az USA-ban turnéztok, akkor minden gitárodat magaddal hozod, csak néhányat közülük, vagy pedig egyet sem?

"Csak néhányat szoktam magammal hozni, párat raktárban tartok a tengerentúlon, így nem kell annyi gitárral utaznom."Nemrég megjelent a klip a Do Not Disturb című dalotokhoz. Ki írta a forgatókönyvet? Volt beleszólásotok?


"A fiúk és én raktuk össze a történetet, a rendezővel, Roboshobo-val ötletelve. Valami kevésbé komolyat szerettünk volna, de meg akartuk tartani a hotel témakört."Terveztek még több klippet kiadni a Vicious bármelyik dalához?

"Igen! Mindenképpen tervezzük, hogy adunk még ki klipeket!"HALESTORM - Uncomfortable (a 2018-as Vicious albumhoz)


Nem most jártál először Európában, de biztosan értek új élmények, láttál új tájakat, találkoztál különböző ételekkel és italokkal. Ha lenne egy dolog, ami nincsen nálatok az USA-ban, és hazavihetnéd Európából, legyen az bármi, mi lenne az (nem feltétlen várunk életszerű, megvalósítható választ)?

"Volt ott egy gyönyörű, intelligens francia lány, akit nagyon szívesen hazavittem volna magammal. Na, mindegy!" (nevet)Mikor fordult elő legutóbb, hogy valamit életedben először csináltál? Mi volt az?

"Amikor kipróbáltam a „legyező horgászatot” Montanaban néhány hónappal ezelőtt.

Nagyon, nagyon köszönöm, hogy időt szakítottatok arra, hogy feltegyétek nekem ezeket a kérdéseket!"Mi pedig köszönjük szépen Lzzy Hale-nek és a menedzsmentjének, hogy feltehettük a kérdéseinket. Akinek nem volt lehetősége megnézni az együttest valamelyik európai városban ezen a turnén, annak sem kell csüggedni, hiszen jövő nyáron minden jel szerint újabb európai koncerteket tervez a banda. 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation
2021. január 22. (péntek) 18:52

Szimplán Angelus Apatrida címmel jön majd ki február 5-én a spanyol thrasher Angelus Apatrida hetedik nagylemeze, a 2018-as Cabaret de la Guillotine utódja, harmadik előzetesként pedig már lehet is ismerkedni a szöveges videóval kísért The Age Of Disinformation dallal. A lemezborítót ezúttal is Havancsák Gyula készítette. "Vissza a gyökerekhez... A The Age Of Disinformation egy friss és fülbemászó régisulis thrash dal. A nóta címe önmagáért beszél. Egy olyan korban élünk, amelyben sokkal több az információ; ott van a zsebünkben, az okostelefonunkban, az interneten. Ironikus módon ez ugyanakkor egy olyan kor, amely tele van téves információkkal is, az álhírek rabszolgái lettünk. Minél több az információ, annál kevésbé ellenőrizzük ezeket."   www.facebook.com/angelusapatrida ANGELUS APATRIDA - The Age Of Disinformation (szöveges videó a 2021-es Angelus Apatrida albumhoz) "Amikor egy globális...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, a legfrissebb előzetes dal a Rivers címet viseli - ismerkedj meg vele! Simone Simons:...

LAKE OF TEARS - 10 év után új album érkezik februárban, dalpremier: In Wait And In Worries
LAKE OF TEARS - 10 év után új album érkezik februárban, dalpremier: In Wait And In Worries

10 évvel az Illwill lemez után egy új albummal jelentkezik a Daniel Brennare vezette darkos, doomos svéd Lake Of Tears. Az Ominous című nyolcadik album február 19-én jön majd ki az...

SOEN - Január végén új album jön az ex-Opeth dobos prog bandájától, új dal és klip: Illusion
SOEN - Január végén új album jön az ex-Opeth dobos prog bandájától, új dal és klip: Illusion

Imperial címmel január 29-én jelenik meg az ötödik albuma annak a svéd prog metal bandának, a Soennek, amit Martin Lopez dobos alakított 2003 táján, amikor még az Opeth tagja volt. A...

LIQUID TENSION EXPERIMENT - Az első új dal Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: The Passage Of Time
LIQUID TENSION EXPERIMENT - Az első új dal Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: The Passage Of Time

Az még decemberben derült ki, hogy 22 év után egy új albummal jelentkezik a a Liquid Tension Experiment, azaz John Petrucci (Dream Theater), Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo),...

THERION - Új videoklip a friss album mellé, Marko Hietalával a Tuonela
THERION - Új videoklip a friss album mellé, Marko Hietalával a Tuonela

Leviathan címmel megjelent és végig is hallgatható a svéd Therion új albuma, a Tuonela című dalhoz pedig egy friss videoklip is érkezett. Ebben a számban a Therion vendége nem más, mint...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS