AWS - Nézd végig az idei Rockmaraton koncertjüket!

Siklósi Örssel interjút is találsz a novemberi HammerWorld magazinban

2018. november 25. (vasárnap) 18:22

Az idei Rockmaratonról természetesen nem hiányozhatott az AWS sem, a hivatalos YT-csatornájukra pedig kikerült a teljes koncert felvétele - máris megnézheted!

Idén már csak egyetlen koncertjük lesz, december 27-én az esztergomi Sportalshow-ban, és persze ebben az évben sem marad el a karácsonyi jótékonysági akciójuk, a cipősdoboz gyűjtésük, amelyről a novemberi HammerWorld magazinban megjelent interjúban is beszélt a frontember, Siklósi Örs.

"Idén harmadszorra vonulunk le a Barhole-ba, hogy egy koccintás keretein belül összegyűjtsük az adományainkat az arra rászorulóknak."

 


www.facebook.com/awszenekar

AWS - Rockmaraton 2018 (teljes koncert)


 Olvastam valahol az Eurovíziós időszakban volt egy coach is, aki foglalkozott veletek.

„Az egy durván intenzív időszak volt, és ez az ötlet a menedzserünktől jött, aki egyben régi jó barátunk is. Én például borzasztóan idegesítő személyiség is tudok lenni. Nem is értem a menyasszonyomat... (nevet) Szóval volt egy ilyen kísérlet, de megmondom őszintén, hogy kidobott pénz volt, szart sem ért! (nevet) Beszélgettünk, rajzolgattunk... Többet ért volna, ha csak mi, öten kikapcsolunk, nem csak az adott feladattal foglalkozunk, hanem minőségi időt töltünk együtt. Nem volt amúgy semmi gáz, inkább csak elővigyázatosságból adódott ez az ötlet. Nehogy bekattanjunk a stressztől. Mert ott aztán tényleg nem volt megállj, mindig volt valami újabb feladat, és sokszor nem is olyasmi, ami szorosan kapcsolódik egy rockbanda mindennapjaihoz. De túléltük, az a lényeg!" (nevet)

A Hammer-interjú első két oldala

 Gödöllő felé említetted a kocsiban, hogy hiányolod a lázadó szellemiséget a világból, a közéletből, a színpadokról...

„Igen, mert szerintem volna miért lázadni, különösen a fiataloknak. Ma is kellenének Johnny Rottenek, Sid Vicious-ök, akik beszólnak a gépezetnek. Ehelyett azt tapasztalom, hogy a legtöbben besimulnak ebbe a gépezetbe. Én azt utálom a legjobban, hogy megszűnik a párbeszéd, sokan ideológiai meg mindenféle ketrecekbe zárják magukat. Én nem ilyen vagyok. Nekem mindenféle körből vannak barátaim, és mindenkivel nagyon jól el tudok beszélgetni, függetlenül a nézeteitől, a társadalmi helyzetétől. Én így vagyok összerakva, és nagyon dühít, hogy mások meg nem. A lázadás persze öncélú is lehet, talán nem is ez a legjobb kifejezés.

A lényeg, hogy nem szabad beletörődni a rosszba, igyekezni kell javítani a szar dolgokon. Az meg megosztottan, párbeszéd nélkül nem megy. Amikor két fél csak hajtogatja a saját igazát, nem hiszem, hogy bármelyiküknek is igaza lenne. Az igazság mindig valahol középen van, ott kell keresni. Nem akarok egy neohippinek tűnni, de sokkal jobb lenne a világ, ha igazat tudnánk adni a másiknak, ha el tudnánk ismerni, hogy a másiknak is lehet igaza."
Te, mint énekes, egy zenekar szószólója, hangja, azért megteheted a magadét.

„Ezen is vagyok. Igyekszem tudatosan tenni a dolgomat, elmondani, amit gondolok. Lehet, hogy nincs igazam, de hátha mégis. És hátha néhány emberhez eljutnak a gondolataim. De azt persze én sem hirdetem, hogy én vagyok a főokos, aki mindent tud."
 

 

 


A Menedék című új számban mindez szerintem elég jól megjelenik.

„Azt a szöveget Gorkij Éjjeli menedékje ihlette. Az az a hely, ahol összegyűlik a világ 'söpredéke', nekünk mégis az az otthonunk, a menedékünk. Ez sok mindenre érthető, a zenekarra, a koncertekre, de tágabb értelemben is. De érthető az otthonodra is. Már akinek van otthona... A csavargóknak, a hajléktalanoknak nincsen. Borzasztóan dühít, és tehetetlennek is érzem magam, amikor ezek alól az emberek alól, a társadalom számkivetettjei alól még azt a kis menedéket is kihúzzák.

Ha úgy vesszük, rám, de ez igaz az egész zenekarra, jellemző a szociális érzékenység. Annak idején az apukám is vagy harminc alapítványt támogatott, tehát otthonról hozom, meg az egyházi suliból. Személy szerint ugyan nem dolgoztam hajléktalanokkal, én másfajta társadalmi munkát végeztem a suliba, vak és szellemi fogyatékkal élő gyerekekhez mentem el, de ezt a vonalat zenekarilag is igyekszünk továbbvinni. A Barbás koncert bevételéből is megyünk élelmiszert venni, és elvisszük azoknak, akik igazán rászorulnak. Könyveket is gyűjtöttünk a koncerten, szintén adományként juttatjuk el azoknak, akiknek szükségük van rá, árvaházakba.

Az év végén is szoktunk gyűjteni, de ez a dobozos akció is olyasmi, amit még tovább lehet fejleszteni. Meghirdetjük a dolgot a Facebookon, és aki eljön a Barhole-ba, ami amolyan törzshelyünk, hoz egy dobozban hasznos, de számára már felesleges dolgokat. Ruhát, könyvet, tartós élelmiszert... Azzal is be lehet mutatni a világnak, hogy segítesz, ha tudsz."


A teljes interjút megtalálod a HammerWorld novemberi számában.


 

"Kedveskéink!

Idén harmadszorra vonulunk le a Barhole-ba, hogy egy koccintás keretein belül összegyűjtsük az adományainkat az arra rászorulóknak. A tavalyi videót itt találjátok:
  Idén Bátkára visszük a dobozokat, ahová rendkívül sok hátrányos helyzetű családból származó gyerek tanul.

Ahogy tavaly is, idén is személyesen juttatnánk el az ajándékokat, és amellett, hogy csak szimplán átadjuk őket, még lesz lehetőségünk egy kicsit játszani, zenélgetni a srácokkal.

MIRE VAN SZÜKSÉGÜNK?
- játékok, hasznos ajándékok 8-15 éves gyerekeknek
- csokoládé, édességek
- tartós élelmiszerek

Várunk mindenkit szeretettel, azért majd becsapunk 1-2 sört is! :)


AWS-ék

Az esemény Facebook oldala


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS