AWS - Nézd végig az idei Rockmaraton koncertjüket!

Siklósi Örssel interjút is találsz a novemberi HammerWorld magazinban

2018. november 25. (vasárnap) 18:22

Az idei Rockmaratonról természetesen nem hiányozhatott az AWS sem, a hivatalos YT-csatornájukra pedig kikerült a teljes koncert felvétele - máris megnézheted!

Idén már csak egyetlen koncertjük lesz, december 27-én az esztergomi Sportalshow-ban, és persze ebben az évben sem marad el a karácsonyi jótékonysági akciójuk, a cipősdoboz gyűjtésük, amelyről a novemberi HammerWorld magazinban megjelent interjúban is beszélt a frontember, Siklósi Örs.

"Idén harmadszorra vonulunk le a Barhole-ba, hogy egy koccintás keretein belül összegyűjtsük az adományainkat az arra rászorulóknak."

 


www.facebook.com/awszenekar

AWS - Rockmaraton 2018 (teljes koncert)


 Olvastam valahol az Eurovíziós időszakban volt egy coach is, aki foglalkozott veletek.

„Az egy durván intenzív időszak volt, és ez az ötlet a menedzserünktől jött, aki egyben régi jó barátunk is. Én például borzasztóan idegesítő személyiség is tudok lenni. Nem is értem a menyasszonyomat... (nevet) Szóval volt egy ilyen kísérlet, de megmondom őszintén, hogy kidobott pénz volt, szart sem ért! (nevet) Beszélgettünk, rajzolgattunk... Többet ért volna, ha csak mi, öten kikapcsolunk, nem csak az adott feladattal foglalkozunk, hanem minőségi időt töltünk együtt. Nem volt amúgy semmi gáz, inkább csak elővigyázatosságból adódott ez az ötlet. Nehogy bekattanjunk a stressztől. Mert ott aztán tényleg nem volt megállj, mindig volt valami újabb feladat, és sokszor nem is olyasmi, ami szorosan kapcsolódik egy rockbanda mindennapjaihoz. De túléltük, az a lényeg!" (nevet)

A Hammer-interjú első két oldala

 Gödöllő felé említetted a kocsiban, hogy hiányolod a lázadó szellemiséget a világból, a közéletből, a színpadokról...

„Igen, mert szerintem volna miért lázadni, különösen a fiataloknak. Ma is kellenének Johnny Rottenek, Sid Vicious-ök, akik beszólnak a gépezetnek. Ehelyett azt tapasztalom, hogy a legtöbben besimulnak ebbe a gépezetbe. Én azt utálom a legjobban, hogy megszűnik a párbeszéd, sokan ideológiai meg mindenféle ketrecekbe zárják magukat. Én nem ilyen vagyok. Nekem mindenféle körből vannak barátaim, és mindenkivel nagyon jól el tudok beszélgetni, függetlenül a nézeteitől, a társadalmi helyzetétől. Én így vagyok összerakva, és nagyon dühít, hogy mások meg nem. A lázadás persze öncélú is lehet, talán nem is ez a legjobb kifejezés.

A lényeg, hogy nem szabad beletörődni a rosszba, igyekezni kell javítani a szar dolgokon. Az meg megosztottan, párbeszéd nélkül nem megy. Amikor két fél csak hajtogatja a saját igazát, nem hiszem, hogy bármelyiküknek is igaza lenne. Az igazság mindig valahol középen van, ott kell keresni. Nem akarok egy neohippinek tűnni, de sokkal jobb lenne a világ, ha igazat tudnánk adni a másiknak, ha el tudnánk ismerni, hogy a másiknak is lehet igaza."
Te, mint énekes, egy zenekar szószólója, hangja, azért megteheted a magadét.

„Ezen is vagyok. Igyekszem tudatosan tenni a dolgomat, elmondani, amit gondolok. Lehet, hogy nincs igazam, de hátha mégis. És hátha néhány emberhez eljutnak a gondolataim. De azt persze én sem hirdetem, hogy én vagyok a főokos, aki mindent tud."
 

 

 


A Menedék című új számban mindez szerintem elég jól megjelenik.

„Azt a szöveget Gorkij Éjjeli menedékje ihlette. Az az a hely, ahol összegyűlik a világ 'söpredéke', nekünk mégis az az otthonunk, a menedékünk. Ez sok mindenre érthető, a zenekarra, a koncertekre, de tágabb értelemben is. De érthető az otthonodra is. Már akinek van otthona... A csavargóknak, a hajléktalanoknak nincsen. Borzasztóan dühít, és tehetetlennek is érzem magam, amikor ezek alól az emberek alól, a társadalom számkivetettjei alól még azt a kis menedéket is kihúzzák.

Ha úgy vesszük, rám, de ez igaz az egész zenekarra, jellemző a szociális érzékenység. Annak idején az apukám is vagy harminc alapítványt támogatott, tehát otthonról hozom, meg az egyházi suliból. Személy szerint ugyan nem dolgoztam hajléktalanokkal, én másfajta társadalmi munkát végeztem a suliba, vak és szellemi fogyatékkal élő gyerekekhez mentem el, de ezt a vonalat zenekarilag is igyekszünk továbbvinni. A Barbás koncert bevételéből is megyünk élelmiszert venni, és elvisszük azoknak, akik igazán rászorulnak. Könyveket is gyűjtöttünk a koncerten, szintén adományként juttatjuk el azoknak, akiknek szükségük van rá, árvaházakba.

Az év végén is szoktunk gyűjteni, de ez a dobozos akció is olyasmi, amit még tovább lehet fejleszteni. Meghirdetjük a dolgot a Facebookon, és aki eljön a Barhole-ba, ami amolyan törzshelyünk, hoz egy dobozban hasznos, de számára már felesleges dolgokat. Ruhát, könyvet, tartós élelmiszert... Azzal is be lehet mutatni a világnak, hogy segítesz, ha tudsz."


A teljes interjút megtalálod a HammerWorld novemberi számában.


 

"Kedveskéink!

Idén harmadszorra vonulunk le a Barhole-ba, hogy egy koccintás keretein belül összegyűjtsük az adományainkat az arra rászorulóknak. A tavalyi videót itt találjátok:
  Idén Bátkára visszük a dobozokat, ahová rendkívül sok hátrányos helyzetű családból származó gyerek tanul.

Ahogy tavaly is, idén is személyesen juttatnánk el az ajándékokat, és amellett, hogy csak szimplán átadjuk őket, még lesz lehetőségünk egy kicsit játszani, zenélgetni a srácokkal.

MIRE VAN SZÜKSÉGÜNK?
- játékok, hasznos ajándékok 8-15 éves gyerekeknek
- csokoládé, édességek
- tartós élelmiszerek

Várunk mindenkit szeretettel, azért majd becsapunk 1-2 sört is! :)


AWS-ék

Az esemény Facebook oldala


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS