AWS - Klippremier: Lakatlan ember, és mellé a turnéállomások

A Fekete részem album a Mahasz-lista 2. helyén nyitott

2018. október 31. (szerda) 16:54 | utoljára módosítva: 2019. január 7. (hétfő) 11:03

Az AWS nemrég debütált negyedik albuma, a Fekete részem minden eddigi várakozást felülmúlt. Az Eurovíziót is megjárt modern rock/metal zenekar a rendkívül sűrű fesztiválszezon alatt vette fel az új stúdiólemezét, majd óriási érdeklődés kíséretében jelentették meg, és mutatták be a budapesti Barba Negrában, ahová - eddig példátlan módon több mint egy hónappal a koncert előtt  minden jegy elkelt. A lemezhez kapcsolódó turné egy különleges Halloween-bulival startolt el pár napja Gödöllőn, ahol szintén telt ház várta Örséket. Az igazi koncertezés december 7-én veszi majd kezdetét a pécsi Est Caféban. Most pedig itt a friss klipjük, amelyet a Lakatlan ember című dalhoz forgattak.

"A tehetetlen, üres átlagemberről született ez a dalszöveg. Arról, aki gyűlöli az életét, de érdemi változást nem képes tenni, hogy javítson a helyzetén."

 


www.facebook.com/awszenekar"Az Edge Records gondozásában megjelent Fekete részem lemez 10 új dalt tartalmaz, melyek mellé felkerült még az Ossian tribute albumon is szereplő Éjféli lány feldolgozás, illetve a már világszerte jól ismert Viszlát nyár az eredeti és az akusztikus verzióban. A lemez felvételeit, keverését és maszterelését a Y Sound Studióban a zenekar gitárosa és producere, Brucker Bence végezte.

Az Eurovízió és a Wacken Open Air adta lendületet töretlenül viszik tovább a srácok, hiszen a turnényitó gödöllői koncertre is minden jegy elkelt elővételben, emellett pedig a Fekete részem a Mahasz-albumlista 2. helyén nyitott, miközben többen is korszakalkotó darabnak nevezik a minden eddiginél sötétebb és feszültebb lemezt.

A következő kiemelt koncert, egyben nagy mérföldkő a csapat életében
a 2019. február 8-i bulijuk lesz: Budapesten az Akvárium Klub NagyHalljában állnak majd színpadra, életükben először adva itt önálló koncertet.

 
A zenekar énekese, Siklósi Örs így foglalta össze az új anyag üzenetét:


"Olyan elnyomott érzésekről, emlékekről és gondolatokról szól, amik mindannyiunkban benne vannak, de a hétköznapokban nem merünk, vagy nem tudunk beszélni róluk. Mi pedig pontosan ezekkel a 'tabukkal' akartunk most foglalkozni."

A lemez elérhető az összes online zenei platformon, illetve fizikai formátumban (CD) megrendelhető a metalshop.hu -ról.


 

AWS - Lakatlan ember (a 2018-as Fekete részem albumhoz)
AWS - Fekete részem online:

songwhip.com/song/aws/fekete-reszemAWS - Fekete részem (a 2018-as album)

AWS - FEKETE RÉSZEM TURNÉ 2018/2019

10.31. Gödöllő, TrafoClub - TELTHÁZ
12.07. Pécs, Pécsi Est Café
12.27. Esztergom, Sportalsó
01.11. Debrecen, Roncsbár
01.19. Miskolc, Helynekem
01.25. Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ
01.26. Szombathely, Végállomás
01.31. Kolozsvár (RO), Flying Circus
02.01. Marosvásárhely (RO),The Bunker
02.02. Nagyvárad (RO), Moszkva Kávézó

02.08. Budapest, Akvárium Klub NagyHall

02.09. Székesfehérvár, Petőfi Kultúrtanszék
02.15. Győr, Rómer Ház
03.01. Szeged, IH
03.02. Sopron, Rockfarsang
03.08. Tatabánya, Roxxy Music
03.09. Dunaszerdahely, Soul Hunter
03.14. Nyíregyháza, Club Hollywood
03.15. Eger, Broadway
03.22. Veszprém, Expresszó
03.23. Szarvas, Granárium Zebra Club
AWS - X/0 (a 2018-as Fekete részem albumhoz)


AWS - Örs bemutatja az új lemez dalait:


Fekete részem
"A címadó dal keretbe foglalja a lemez összes többi szerzeményét. Egy önkritikus hangnemű, az egyén hibáit feltáró darab, amiben felismeri az ember, hogy mennyire értéktelen az eddigi élete."


X/0

"A benned lapuló depresszióról szól. Arról, hogy milyen az, amikor napokon keresztül nem mozdulsz ki a lakásból, és nem tudsz mit kezdeni a benned rejlő démonokkal."


Lakatlan ember
"A tehetetlen, üres átlagemberről született a szöveg, aki gyűlöli az életét, de érdemi változást nem képes tenni, hogy javítson a helyzetén."


Hol voltál?
"A dalt a nagyszüleim málenkij roboton való raboskodása ihlette. Mindig azt tanították, hogy nem egy népcsoportra kell haragudni a politikai vagy háborús bűnökért, hanem az ország vezetőire, akik cserben hagyták a rájuk bízott embereket. A dal összességben szülői szerepbe helyezi a honatyákat, és kérdőre vonja őket."


Éjjeli tánc
"Ez egy igazi Éjjel érkezem 2. Az Edda már mindent elmondott erről a témáról! Sosem énekeltem még nyíltan a szexualitásról, így nekem ez is egy kőkemény tabu téma volt!"


Fuss!
"Az élet mókuskerekéről született ez a szám. Arról, hogy sosincs megnyugvás, mindig dolgozni kell a gépezetben, és ennek sosem lesz vége."


Vigyázz rám
"Az anyai szeretet az egyik legtisztább, legszebb kapcsolatot eredményezi a világon. Nem beszélünk róla sokat, elsiklunk felette, pedig fontos lenne kimondani az érzelmeinket. Ezért került fel a lemezre ez a dal is."


Menedék

"Ezt a dalt Gorkij Éjjeli Menedékhelye ihlette. Egy olyan helyről szól, ahol a hozzánk hasonló suttyók, társadalom perifériáján élők is otthonra lelhetnek."


Egyedül maradtál

"A köpönyegforgató emberek a címzettek."
 AWS - Hol voltál? (a 2018-as Fekete részem albumhoz)

 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

[017758]
TrollKiller
Profinak profi, de rém unalmas már ez az egykaptafa-djent stílus, persze az AWS is ugyanaz a tizenkettő egy tucat: fossá editált gumihangzás, irritálóan szaggatott riffek, ordibálás a verzékben, majd jó kis nyálasodás refrén címszóval. Ha New York-iak vagy párizsiak lennének, akkor is ugyanezt mondanám...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METALLICA - Így született meg az Enter Night Pilsner, a hivatalos sörük
2019. január 16. (szerda) 07:29

A 2018-as észak-amerikai Metallica turné arénakoncertjein már megkóstolható volt a Metallica és a Stone Brewing közösen elkészített söre, az Enter Night Pilsner, mostantól pedig már az amerikai boltokban is kapható lesz. A csapat tervei szerint a tavaszi-nyári turnéval egyidejűleg Európában, Ausztráliában, de még Kínában is hozzá lehet majd jutni. Az Enter Night Pilsner sör háttérsztorijáról egy 10 perces dokufilmet is közzétett a Metallica.          

ANGERTEA - Új klippel jelentkeztek: Loam
ANGERTEA - Új klippel jelentkeztek: Loam

Új klippel jelentkezett a nagymágocsi Angertea trió, amelyet az A Sidetrack (An Acoustic Act to Eradicate Torture) című akusztikus EP Loam dalához forgattak Lóránt Demeterrel. Az Angertea...

SLIPKNOT - Már a stúdióban
SLIPKNOT - Már a stúdióban

Az idei Volt fesztiválon június 26-án fellépő Slipknot új albuma a nyárra várható, és a legfrissebb Corey Taylor Instagram-kép alapján minden a terv szerint halad: már a stúdióban...

PAGANINI - Elhunyt Marc Paganini svájci énekes
PAGANINI - Elhunyt Marc Paganini svájci énekes

57 évesen elhunyt Marc Paganini svájci énekes, a német Viva, majd a svájci Paganini frontembere. A haláleset még január 11-én történt, de a körülményei egyelőre ismeretlenek. Marc...

KING DIAMOND - Premier a januári koncert DVD-ről: Black Horsemen
KING DIAMOND - Premier a januári koncert DVD-ről: Black Horsemen

King Diamond régóta várt új koncertanyaga, a Songs For The Dead Live DVD/Blu-ray január 25-én jön majd ki, és két teljes koncert felvételét fogja tartalmazni. Az egyik bulit 2016....

QUEENSRYCHE - Az új album dalait Todd Le Torre énekes dobolta fel
QUEENSRYCHE - Az új album dalait Todd Le Torre énekes dobolta fel

The Verdict címmel március 1-jén jelenik meg a Queensryche új stúdióalbuma, a 2015 őszén kiadott Condition Hüman lemez folytatása. A The Verdict lesz a csapat harmadik albuma Todd La...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS