DEICIDE - "Mindenki ül otthon a büdös kanapéján, és ott okoskodik"

"talán a csapat eddigi legerősebb anyaga"

2018. október 20. (szombat) 10:14

Overtures Of Blasphemy címmel a hónap elején jelent meg a Deicide új stúdióalbuma, a 2013-as In The Minds Of Evil folytatása. A Glen Benton vezette floridai death metal brigád friss anyaga a floridai Sanforsban készült, az AudioHammer stúdióban, a producer Jason Suecof ( The Black Dahlia Murder, Trivium stb.) volt, a lemezborítót pedig Zbigniew M. Bielak (Ghost, Mayhem, Paradise Lost stb.) készítette. Az októberi HammerWorld magazinban Glen Bentonnal is találsz egy interjút.

Glen Benton: "Nem akartuk elsietni ezt a lemezt, azért készült el lassabban. Páran talán emlékeznek arra az interjúra, amit Steve Ashaim (dobos/dalszerző, eredeti tag) adott, és amelynek során azt mondta, hogy 'az anyag kész, de még nem egészen van ott'. Nos, az még csak a kiindulási pont volt, akkor kezdett igazán alakot ölteni a lemez, akkor kezdtek azzá válni a számok, amivé lettek... teljessé, kerekké, hatásossá. A végeredmény az Overtures Of Blasphemy lett, talán a csapat eddigi legerősebb anyaga."

 


www.facebook.com/OfficialDeicide
Az igaz, hogy Jack Owen (ma Six Feet Under, ex-Cannibal Corpse) úgy ment haza egy próbáról, hogy aztán már nem is jött vissza soha többet?

"Így történt, tényleg. A távozása mögött nyilván ennél jóval több volt, nem pusztán egy vita a próbán, de nem fogom kiteregetni a szennyest. Ez az egész csakis rá és ránk tartozik. Amikor felmerül valami probléma, az sosem oldódik meg magától, és ha nem foglalkozol vele, akkor a helyzet egyre csak szarabb lesz. Muszáj volt a sarkamra állni, tisztázni a dolgokat, megmutatni, hogy merre az arra. És ez az új lemez mutatja is a helyes irányt. Erről ennyit."Az új gitáros, Mark English (Monstrosity) részt vett a lemezanyag megírásában?

"Nem. Amikor beszállt, már megvoltak az új dalok, de a szólómunkán hallatszik, hogy van egy új srác. Korunkbeli arc, nagyszerű gitáros, és a turnékon kiderült, hogy jól ki is jövünk egymással. Nincs vele semmi gáz, nincs gondja a piával,a drogokkal, és nincs semmi olyan egyéb elb...ott problémája, ami elvonná a figyelmét a zenekarról. Elégedettebbek nem is lehetnénk. Nyugis, visszafogott életet él, akárcsak én."

Ami igaz, az igaz, a Deicide korai időszakához képest alig hallani rólad. A korral jár, hogy megszűntek körülötted a botrányok?

"Egyrészt ez is benne van a dologban, valószínűleg. Másrészt meg utálok interjúkat adni, így aztán kevés az olyan alkalom, amikor valami olyasmit mondok, amit aztán a média felkap. Régebben azért a kiadó is kivette a részét a balhécsinálásból. A lemezeladásnak nyilván jót tett, de most már nincs lemezeladás, így a kiadó sem erőlködik. Magamnak való ember vagyok. A családom érdekel, a motorom, a kocsim, meg néhány hobbim. Miközben mindenki a közösségi médiá­ban osztja az észt, én az ilyesmit pont leszarom."


Nem is vagy a Facebookon?

"Mondom, hogy leszarom ezt az egészet. Még a zenekari oldallal sem foglalkoztunk vagy 8-9 hónapon át. Ha jön egy új turné vagy egy új lemez, akkor kitesszük az infót, a többi nem érdekel. A netet persze használom, megnézem a híreket, néhány engem érdeklő oldalt és fórumot, fegyverekről, kocsikról, késekről, de szarok rá, hogy ki mit gondol a világról. Arra meg pláne nem vagyok kíváncsi, hogy a nénikéd milyen finom sütit csinált neked a hétvégén! (nevet) Az emberek nem normálisak. Ki a f... kíváncsi ezekre a szarságokra?!

Meg a politika. Ölik egymást a Facebookon, az összes többi elb...ott oldalon, mintha ezzel bármit is megoldanának. Leszarom a politikát is. Az a seggfejek világa, és ha te is beszállsz, akkor te is csak egy újabb seggfej leszel. Ez az egész okostelefonos világ el van b...va. Mindenki ül otthon a büdös kanapéján, és ott okoskodik, ahelyett, hogy kimenne a levegőre, ahelyett, hogy élné az életét. Szarok rá, hogy merre vakációztál! És arra is szarok, hogy mi a kib...ott véleményed rólam!" (nevet)
 DEICIDE - Defying The Sacred (a 2018-as Overtures Of Blasphemy albumhoz)Van két gyereked, ha jól tudom. Mennyi idősek?

„Az egyik fiam 27, vele már nincs semmi gondom. A kisebbik viszont még csak 16, szóval a legjobb korban van, hogy elkúrja az életét, így aztán rá oda kell figyelnem. 16 évesen a srácoknak folyton áll a pöcse, a csajokat kell hajkurászniuk, ami meg vonzza a bajt. Igyekszem azon lenni, hogy ne legyen problémája a zsarukkal. Nekem ez elég feladatot jelent, elhiheted. Amikor éjszaka meglóg otthonról, muszáj figyelmeztetnem, hogy 'kisöreg, tudod, hogy van egy Thompson gépfegyverem, és ha éjszaka zajt hallok a kertből, nem félek előkapni, úgyhogy ne csinálj semmi ostobaságot. És ha tőlem mondjuk nem is tartasz, gondolj a szomszédokra, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint én'. Előbb lőnek, aztán kérdeznek.

Florida olyan, mint a kib...ott Vadnyugat, errefelé mindenkinek van fegyvere, és tudja is használni. Nekem is olyan arzenálom van otthon, amiről a sok fegyverbuzi csak álmodozik. És mind engedéllyel, persze. A balosok meg hiába rinyálnak, ez így is marad az idők végezetéig. Én nem fogok bambán állni, amikor néhány kis f... be akar jönni hozzánk, hogy elvegye, ami az enyém, ezt is elhiheted."


A teljes interjút megtalálod az októberi HammerWorld magazinban.


Rendelés - katt ide!

 


 


DEICIDE - Seal The Tomb Below (a 2018-as Overtures Of Blasphemy albumról)
DEICIDE - Excommunicated (szöveges videó a 2018-as Overtures Of Blasphemy albumhoz)
DEICIDE
Glen Benton - ének/basszusgitár
Steve Asheim - dobok
Kevin Quirion - gitár
Mark English - gitár

 

DEICIDE - Overtures Of Blasphemy
(09/14 - Century Media)

01. One With Satan
02. Crawled From The Shadows
03. Seal The Tomb Below
04. Compliments Of Christ
05. All That Is Evil
06. Excommunicated
07. Anointed In Blood
08. Crucified Soul Of Salvation
09. Defying The Sacred
10. Consumed By Hatred
11. Flesh, Power, Dominion
12. Destined To Blasphemy

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
STONEDIRT - "Mindhárom lemezünkről annyit tudok mondani, hogy ez METAL"
2018. november 17. (szombat) 09:48

Backlash-Zone címmel szeptemberben jelent meg a southern thrash/groove metalos budapesti Stonedirt harmadik albuma, a 2012-es Inherited Fever lemez folytatása. A Kemencei Balázs gitáros (Wall Of Sleep) vezette bandát vasárnap élőben is elcsípheted a Pro-Pain egyik vendégeként, az alábbiakban pedig egy friss interjút olvashatsz velük, amit Kiss T. Attila készített. (Fotó: Northern Lights - www.facebook.com/PhotographyNorbert) A Pro-Pain és a Don Gatto mellett két másik csapat is játszik majd november 18-án a Dürer Kertben, a groove metalos Hemlock, egyenesen Las Vegasból, valamint a budapesti Stonedirt, amelynek Backlash-Zone című harmadik albuma szeptemberben jött ki a Nail Records gondozásában.   www.facebook.com/Stonedirt A koncert Facebook oldala A HAMMER CONCERTS bemutatja PRO-PAIN (USA) DON GATTO HEMLOCK (USA) STONEDIRT 2018. november 18. Dürer Kert JEGYÁRAK: 4999 Ft - elővételben 5999 Ft - a...

SOEN - Dalpremier az ex-Opeth dobos prog bandájától: Rival
SOEN - Dalpremier az ex-Opeth dobos prog bandájától: Rival

Lotus címmel február -jén jelenik meg a negyedik albuma annak a svéd prog metal bandának, a Soennek, amit Martin Lopez dobos alakított 2003 táján, amikor még az Opeth tagja volt. A...

NITA STRAUSS - Szólóalbum Alice Cooper gitárosától, új dal: The Quest
NITA STRAUSS - Szólóalbum Alice Cooper gitárosától, új dal: The Quest

Controlled Chaos címmel tegnap jelent meg az Alice Cooper gitárosaként ismert Nita Strauss szólólemeze, amelyről a The Quest című dallal máris megismerkedhetsz . Nita: "Számos...

RED DRAGON CARTEL - Új videoklip Jake E. Lee csapatától: Bitter
RED DRAGON CARTEL - Új videoklip Jake E. Lee csapatától: Bitter

Patina címmel a múlt pénteken jelent meg a Jake E. Lee gitáros vezette Red Dragon Cartel második albuma, amelynek Bitter dalához most megszületett egy videoklip. Ozzy Osbourne egykori...

BILLYBIO - Új dal és klip a Biohazardból ismert Billy Graziadeitől: Rise And Slay
BILLYBIO - Új dal és klip a Biohazardból ismert Billy Graziadeitől: Rise And Slay

BillyBio néven egy szólóprojektet indított el a Biohazard gitáros/énekese, Billy Graziadei (Powerflo), a debütáló szólólemez pedig Feed The Fire címmel jön majd ki november 30-án. A...

METAL CHURCH - Dal- és klippremier a decemberi albumról: By The Numbers
METAL CHURCH - Dal- és klippremier a decemberi albumról: By The Numbers

Damned If You Do címmel december 7-én jelenik meg az új Metal Church album, a legendás power metal banda tizenkettedik stúdiólemeze, egyben a második anyaguk Mike Howe énekes visszatérése...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS