OSSIAN - "Az igazi rajongók örülnek, hogy a csapat ilyen hosszú életkort ért meg"

Szombaton a Barba Negra Trackben tripla jubileumi koncert

2018. szeptember 13. (csütörtök) 08:55

Még április végén jelent meg az Ossian új, 18 dalos válogatásalbuma, a Nyitott szívvel, amely akár a 2016-os 30 év legszebb balladái korong folytatásának is tekinthető, igaz lendületesebb nótákat, és újra felvett szerzeményeket is tartalmaz. A nyarat egy új dal, a szöveges videóként publikált Hatvanszor indította, amely a tripla jubileumi év alkalmából született. Paksi Endre ugyanis idén ünnepli 60. születésnapját, valamint 30 éves a zenekar legelső albuma, az Acélszív, Rubcsics Richárd gitáros csatlakozásával pedig 20 éve indult újra a banda.

Két hete pedig – több hónapos titkos szervezkedés és munka után – a HammerWorld Magazin extra CD mellékleteként napvilágot látott Egyek vagyunk tribute lemez érkezett, melyen a hazai rock/metal zenei színtér krémje dolgozott fel egy-egy ikonikus Ossian nótát. Témákban tehát nem szenvedtünk hiányt, kérdéseinket pedig az énekes/zenekarvezető Paksi Endrének címeztük, aki a most szombaton megrendezésre kerülő Barba Negra Trackes Paksi 60 / Acélszív 30 / Paksi - Rubcsics 20 elnevezésű nagyszabású koncertre készülődve válaszolta meg azokat.

 
A 2016-os 30 év legszebb balladái után készített interjúnkban azt mondtad, hogy (minimum) még egy lemeznyi ilyen jellegű dal van a zenekar tarsolyában. A Nyitott szívvel címmel április végén megjelent újabb válogatást mégsem mondanám egyértelműen annak egyenes folytatásának, hiszen lendületesebb szerzemények is helyet kaptak rajta, és nem csak eredeti verziók, hanem újra feljátszott darabok is.

"Már nem igazán emlékszem, hogy pontosan hogyan alakult ki, valahogy úgy éreztük, hogy egy sima ballada best of helyett most egy kicsit színesebb anyagot kellene összerakni. Szerintünk jól sikerült, és a visszajelzések minket igazolnak, mert ez az albumunk is elérte már a platina státuszt."A nyarat, de főként az idei esztendőben esedékes hármas jubileumot egy friss, Hatvanszor című új dallal köszöntöttétek, amit szöveges videóként publikáltatok. A szövege egyértelmű állásfoglalás és üzenet mind a támogatóid, mind az irigyeid felé. Milyen visszajelzések érkeztek eddig a számra?

"Az igazi rajongók örülnek, hogy a csapat ilyen hosszú életkort ért meg, az ellenségek nem annyira..." (nevet)Ez a nóta azóta is csak online érhető el. Fizikai formátumban meg fog jelenni?


"A jövő évi albumon szerepelni fog bónuszdalként."Bő egy hete jelent meg az Egyek vagyunk átdolgozásalbum, aminek az a különlegessége, hogy egy olyan Ossian (igaz, tribute) lemez, amin különböző zenekarok játsszák a dalaitokat. A Rock FM-ben volt a kiadvány élő premierje, aminek tartalmát mint meghívott vendégek ismerhettetek meg Ricsivel, hiszen több helyen is elhangzott már, hogy elkészültéről nem tudtatok. Az élő közvetítés során nagyjából ez le is jött, de jó lett volna, ha a lejátszott nótáknál – néhány minimális kivételtől eltekintve – nem csak az állóképként beadott borítót láthattuk volna, hanem titeket, és a reagálásaitokat. Miről maradtunk le?

"Hihetetlenül meglepett minket a dolog és régen esett már valami ennyire jól nekünk. Tökéletes volt a hírzárlat, pedig a produkcióban résztvevők egy jó részével rendszeresen összefutottunk a nyár folyamán. Ilyenkor érzi az ember, hogy érdemes volt ezt a hosszú és nem igazán könnyű utat bejárni."Nagyon vidám hangulatúnak tűnt az adás, de biztos mélyebben is megérintett titeket ez az ajándék. Ricsi egyszer viccesen azt is mondta, hogy itt a stúdióban a rock katonái vagytok, kint meg majd az anyámasszony katonái lesztek… Gondolom, azóta otthon többször is végighallgattad már a teljes albumot. Lehet, hogy diplomatikus választ fogsz adni, de neked melyik felvétel (vagy akár több is) nyerte el leginkább a tetszésedet, és miért?

"Nem tudok elvonatkoztatni a dolog pozitív gesztus jellegétől és ráadásul tisztán hallom zenész-füllel, hogy minden csapat a szívét-lelkét beleadta a produkcióba. Külön érdekesség, hogy mindenki a saját képére formálta a dalokat. Nagyon érdekes a teljesen különböző életkorú és zenei stílusú előadóktól visszahallani a gondolataimat, felemelő és megtisztelő számomra."


Az interjú folytatásához kattints ide! Szeptember 15-én a rajongókkal együtt tripla jubileumra készül a csapat: Paksi Endre 60. születésnapja, az Acélszív album megjelenésének 30. évfordulója is méltóképpen, nagyszabású, látványos koncert keretében kerül megünneplésre, miközben arról sem feledkeznek meg, hogy éppen húsz éve annak, hogy Rubcsics Richárd gitáros és Endre együtt kezdték el a zenekar egy új és azóta is töretlenül tartó korszakát.

Az ünneplésből a zenekar kiadója, a Hammer Records sem marad ki, hiszen több hónapos titkos szervezkedés és munka után egy különleges kiadvánnyal lepi meg nem csak a rajongókat, de magát Paksi Endrét is. A HammerWorld magazin szeptemberi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg az a korong, melyen a hazai rock zenei élet krémje dolgozott fel egy-egy ikonikus Ossian nótát, miközben Endre erről mit sem sejtett.

A kiadvány tegnap - teljes egészében - debütált a Rock FM 95.8 rádió Rock Délután című élő adásában, Endre és Rubcsics Ricsi részvételével. Az adást rekordszámú néző követett figyelemmel a Facebookon, a műsor vissza is nézhető:

 


Ossian Tribute - Egyek vagyunk
(2018 / Hammer Records)

1. A rock katonái (Road)
2. Ahol a szürkeség véget ér (Mobilmánia)
3. Rocker vagyok (Moby Dick)
4. A magam útját járom (Dorothy)
5. Ítéletnap (Crystal Viper)
6. Éjféli lány (AWS)
7. Szenvedély (Omen)
8. Ahányszor látlak (Leander Kills)
9. Sörivók (Alcohol)
10. Magányos angyal
(Magányos Angyalok - Kalapács József / Rudán Joe / Bodor Máté / Matláry Miklós / Friskó Péter / Kovács Zoltán / Nagy Dávid)
11. Soha nem lehet (Sunset)
12. Ha Te ott leszel velem (Dalriada)
13. Hiszek abban (Romantikus Erőszak)
14. Társ a bajban (Tales of Evening)
15. Trianon (Hungarica)
16. Vad bolygó (Archaic)
17. Acélszív (Lord)
18. Ítéletnap (Tankcsapda)

bónusz:
60. Hé, Te!
(újrafelvett verzió az Utolsó Lázadó EP-ről, a Hammer Records első megjelent stúdiófelvétele 1998-ból.)


 

A nyár folyamán egy új Ossian dal is napvilágot látott, a zenekar a beszédes című új szerzeményt a tripla jubileumi év alkalmából hozta ki.

Paksi Endre:

"Ez a dal a hármas jubileum kapcsán egy apró ajándék minden Barátunknak, a sok szeretetért, amit kaptunk Tőletek az elmúlt évek folyamán. Remélem, hogy vissza tudunk adni mindent a zenénkkel, kamatostul!”


OSSIAN - Hatvanszor (2018)


  

A tekintélyes show vendége a Kalapács József vezette - életmű estjeinek akusztikus kíséretére alakult - Kalapács és az Akusztika lesz, mindemellett a rendezvényről kép és hangfelvétel készül.


A koncert Facebook oldala

 

További Ossian turnédátumok:

2018. szeptember 2. (vasárnap) Homoródalmás (Erdély) - Barlangfesztivál
2018. szeptember 15. (szombat) Budapest - Barba Negra Track
2018. szeptember 22. (szombat) Várhosszúrét - Kézműves Udvar

2018. október 12. (péntek) Békéscsaba - Városi Sportcsarnok
2018. október 13. (szombat) Debrecen - Lovarda
2018. október 19. (péntek) Győr - Multi Csarnok
2018. október 20. (szombat) Szombathely - Agora Sportház
2018. október 26. (péntek) Miskolc - Egyetemi Csarnok

2018. november 16. (péntek) Kaposvár - Városi Sportcsarnok
2018. november 17. (szombat) Tatabánya - Földi Imre Sportcsarnok
2018. november 24. (szombat) Sopron - GY.I.K.

2018. december 8. (szombat) Pécs - Expo Center

 

Hammer TV

 
AEPHANEMER - Szimfonikus melo-death, klippel a novemberi album második dala: Antigone
2021. október 27. (szerda) 16:48

A Dream Of Wilderness címmel november 19-én jelenik meg a szimfonikus, melodikus death metalt játszó francia Aephanemer harmadik albuma, a 2019-es Prokopton lemezük (kritika itt) utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért Antigone dallal lehet ismerkedni. Az Aephanemer album anyagát Dan Swanö keverte, a maszter Mika Jussila munkája. Az éneket Yannick Tournier-val vették fel a Waïti stúdióban, a borítót Niklas Sundin (Mitochondrial Sun, ex-Dark Tranquillity) készítette. www.facebook.com/Aephanemer     AEPHANEMER - Antigone (a 2021-es A Dream of Wilderness albumhoz) AEPHANEMER - Panta Rhei (a 2021-es A Dream of Wilderness albumhoz) AEPHANEMER - A Dream of Wilderness (11/19 Napalm Records) 01. Land Of Hope 02. Antigone 03. Of Volition 04. Le Radeau De La Méduse 05. Roots And Leaves 06. Vague À L'âme 07. Strider 08. Panta Rhei 09. A Dream Of Wilderness 10. Old French Song...

THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur
THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur

A Dying Wish címmel pénteken jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, harmadik előzetesként pedig már...

STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában
STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában

Arjen Lucassen (Ayreon) prog metal projektje, Star One egy új albummal jelentkezik február 18-án, a Revel In Time lemez első előzeteseként pedig már itt is van a Lost Children Of The...

RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream
RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream

Story Of My Dreams címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a a lengyel prog rock mester Riverside, mégpedig a zenekar húsz éves jubileuma alkalmából. A születésnapra két...

CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar
CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar

Working Class Superstar címmel egy új dallal jelentkezett a legendás New York-i dirty, motoros rocker Circus Of Power. Az új nótában vemdégeik is vannak: Danko Jones és David Roach, a...

DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"
DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"

A Talk Toomey podcast vendégeként a Megadethből tavasszal kitett David Ellefsont többek között arról is megkérdezte Joshua Toomey, hogy izgult-e a reakciók miatt, miután májusban...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS