SMOKING FROG - Budapestről szól a szombathelyi csapat új dala: Mágnes

Ősrobbanás címmel tavaly jelent meg az első albumuk

2018. július 17. (kedd) 04:32 | utoljára módosítva: 2018. július 17. (kedd) 04:34

Mágnes címmel egy új dallal jelentkezett a szombathelyi Smoking Frog zenekar.  A Budapestről szóló szám a Fővárosi Önkormányzat idén meghirdetett Budapest Dal pályázatára született.

"Amikor Budapesten vagyunk, akár külön, akár együtt, az mindig egy új élmény, és általában elég kalandos élmény. A szöveg a főváros pörgősebb, laza oldalát próbálja megfogni, bemutatni, de úgy, hogy mielőtt ténylegesen ki lenne mondva a dalban a város neve, azonnal észrevehető néhány nevezetesség. A Mágnes címet azért kapta a dalunk, mert az egyéni véleményektől függetlenül, legyenek azok akár pozitívak, akár negatívak Budapestet illetően, egy biztos; valami vonzó van a városban. Vonzza az embert, ha nem is végleg, de legalább egy időre."

 


www.facebook.com/smokingfrogband


 

SMOKING FROG - Mágnes (2018)

 "Zenekarunk 2016 novemberében alakult Szombathelyen. A tagok a kezdeti időkben Németh László Péter, Kapustka Csaba, Gábor Péter, Hábetler Péter és Lakics Ádám voltak. Rengeteg próbával és néhány hónappal később, 2017 januárjában megjelent a Youtube-on az első dalunk, az Ébredés. Ezt követte két további szám (Esztelen ösztön, Zűrös évek) hasonlóan szöveges videóval, áprilisban pedig megtartottuk a bemutatkozó koncertünket, nagyjából 100 ember előtt.

Németh László barátunk sajnos nem tudta tovább folytatni a zenekarban, így érkezett helyére Gerencsér Péter Süni, de Laci is maradt a zenekarban, a háttérből segít, dalszövegeivel támogatja a csapatot. A bemutatkozó koncert után gőzerővel kezdtünk el dolgozni az első albumunkon.

Nyár végére össze is álltak a dalok, így augusztus végén felvettük ezeket, majd egy hosszú keverési időszakot követően érkeztünk el oda, hogy 2017 novemberében megjelent az első lemezünk, az Ősrobbanás, amely megtalálható minden fontosabb streaming szolgáltató (Spotify, Deezer) valamint online áruház (iTunes/Apple Music, Google Play) kínálatában, de fizikai formában is.

 Időközben még egy tagcsere zajlott le a zenekar életében, Gábor Pétert váltotta dobos poszton Kecskés Tamás. 2017 november 17-én a szombathelyi Végállomás Klubban megtartottuk a lemezbemutató koncertünket, ahol nagyjából 180 ember volt velünk, ami számunkra akkor felfoghatatlannak tűnt. A 2018-as év is hozott eddig jó néhány őrületes koncertet. Játszottunk a Phoenix Rt., a Burnout és a Down For Whatever zenekarokkal, lehetőséget kaptunk a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon, a Szombathelyi Szentivánéji Vigasságokon, a körmendi Vasmarock Pikniken és minden koncert egy felejthetetlen élménnyé vált. 
 

 Ami az idei évből még hátra van, egy Sitkei rockfesztes koncert, ősztől pedig elindul a Smoking Frog eddigi legkomolyabb időszaka, mert turnéra indulunk a Kalapács zenekarral - 2019 májusáig. Ezenkívül születnek az új dalok is, amelyek folyamatosan fognak megjelenni a streaming szolgáltatásokon, Youtube-on, hogy bárhol, bármikor elérhetőek legyenek bárki számára, aki csak érdeklődik a zenekarunk iránt."
 

 

smokingfrogmusic.com


Soundcloud: soundcloud.com/user-758493821


Ősrobbanás album:

Spotify -
open.spotify.com/artist/6e4uHMMJ3OZRUxuMWnwDBh

Deezer -
www.deezer.com/hu/artist/13503961

iTunes -
itunes.apple.com/hu/artist/smoking-frog/1305227496

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MUDFIELD - Új dal és klip a szeghalmi csapattól: Féreg
2018. december 16. (vasárnap) 19:33

Február elejére várható a szeghalmi Mudfield bemutatkozó albuma, amelynek friss előzeteseként a klippel kísért Féreg dalt tette közzé a csapat. A Mudfieldet idén még kétszer lehet elcsípni élőben: december 19-én a budapesti Ellátóházban a Nomaddal, valamint december 21-én a szarvasi Zebrában, szintén a Nomaddal,de ott a Z!Enemi is fellép velük.   www.facebook.com/mudfield   MUDFIELD - Féreg (a 2019-es Sárrét album előzeteseként) MUDFIELD - Szerepek (2018)   MUDFIELD - Nem kell (2017) MUDFIELD - Gyalog (2017-es dal és stúdiós videó)

VÉNEN - Black & Doom, előzetes a januárban érkező új lemezhez
VÉNEN - Black & Doom, előzetes a januárban érkező új lemezhez

Patrimonium Philosophicum címmel januárban jelenik meg a black/doom vonalas kerepesi Vénen második lemeze, az év elején kiadott Az elmúlás világa lemez folytatása, amelyen CSG mellé már...

BULLDÓZER - Megjelent és végighallgatható az új album: Időn és álmokon túl
BULLDÓZER - Megjelent és végighallgatható az új album: Időn és álmokon túl

Időn és álmokon túl címmel megjelent és végig is hallgatható a Demeter György énekes (ex-XL Siszers) vezette Bulldózer zenekar új albuma. "A Bulldózer 1994 óta van jelen a...

HAMMER RECORDS - "Szó szerint egy underground, 'hálószoba'-kiadóként kezdtük"
HAMMER RECORDS - "Szó szerint egy underground, 'hálószoba'-kiadóként kezdtük"

A Hammer Records idén ünnepli fennállásának és működésének 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból a most megjelent évvégi HammerWorld magazin extra CD-melléklete egy dupla...

BLOODY ROOTS - Nézd végig az idei Rockmaraton koncertjüket!
BLOODY ROOTS - Nézd végig az idei Rockmaraton koncertjüket!

Az idei Rockmaratonról természetesen nem hiányozhatott a Moby Dick frontember Smici másik csapata, a Bloody Roots sem, a fesztivál hivatalos YT-csatornájukra pedig felkerült a teljes koncert...

EVOKEN - "Vince az I. világháborús katonák leveleiből és naplóiból merített ihletet"
EVOKEN - "Vince az I. világháborús katonák leveleiből és naplóiból merített ihletet"

Hypnagogia címmel a múlt hónapban jelent meg az amerikai doom, funeral doom vonal egyik alapcsapatának számító, a 90-es évek közepén startolt Evoken hatodik albuma. Az amerikai Evoken...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS