SAQQARA - Albumpremier: Első csapás, Devil be is mutatja a 10 dalt

A CD megrendelhető a zenekarnál, de a boiltokban is megtalálod

2018. június 25. (hétfő) 16:02

Két előzetes dalt már bemutattunk attól a 2017 augusztusában alakult Saqqara zenekartól, amelynek élén a Crossholderből és a Rebelből ismert Szaládi "Devil" Károly áll. A bemutatkozó albumuk Első csapás címmel jelent meg nemrég a Nail Records gondozásában, és nemcsak végighallgathatod az összes nótát, de még azt is elolvashatod melléjük, hogy a frontember hogyan mutatja be a javarészt modern metalos stílusjegyekkel, sok samplerrel, valamint némi tradicionális metallal fűszerezett számokat.

"A zenekart 2017 szeptemberében alapította Szaládi 'Devil' Károly énekes (Rebel, ex-Symphonium, Crossholder, Words Of Blood) és Nagy Viktor gitáros (Mindless Game, ex-Nepride), később csatlakozott hozzájuk Magyar Zoltán gitáros (JMB, MZ Projekt, ex-Empty Rooms – Gary Moore Cover Band), valamint Seiben Sándor dobos (ex-Words Of Blood) és Berecz György basszer."

 


www.facebook.com/saqqara.music


Szakkara:

"Szakkara egy egyiptomi falu Gíza tartományban, Kairótól 30 km-re, nem messze Heluántól. Itt található az ókori Egyiptom egyik fővárosának, Memphisznek a legősibb temetője, 7 km hosszú nekropolisza. Nevét egyes források szerint a Beni Szoqar törzstől, mások szerint Szokar óegyiptomi istentől kapta.

Magántemetkezésekre és uralkodók nyughelyéül egyaránt használták mintegy 3 ezer éven át. Uralkodókat a II. dinasztia korától a XIII. dinasztiáig temettek ide. Közülük a leghíresebb Dzsószer fáraó, akinek síregyüttese, közepén az első piramissal, az ún. lépcsős piramissal az egyik legismertebb egyiptomi műemlék. A piramis tervezője és építője Imhotep volt, akit később istenként tiszteltek."VÉR SZAGÁTÓL


"A dalt Anne Rice: Lestat, a vámpír című műve ihlette. Régóta foglalkoztat a vámpír-mítosz, sokat olvastam anno Vlad Tepesről, Lugosi Béláról is. Ez a téma örök, és bár manapság a csillogós vámpírok a divatosak, vannak még rajtam kívül 'rajongói' az igazi vérszomjas fenevadnak, pl. Rob Zombie, vagy a Hollywood Vampires."

 

SAQQARA - Vér szagától (a 2018-as Első csapás albumról)ARANY NAP


"Nagyon szeretem a történelmet, azon belül is az ókori birodalmak történeteit. A dal visszarepít Dzsószer idejébe. Őt az Ó birodalom a leghatalmasabb fáraói közé sorolta. Dzsószer az egyiptomi királyok közül elsőként viselte a 'Nub Ré' (Arany Nap) nevet, ezáltal magát Ré napistennel azonosította."


SAQQARA - Arany Nap (a 2018-as Első csapás albumról)HA MAJD NEM LESZEK


"Egy szomorúan végződő szerelemi történet. Sajnos sokszor előfordul, hogy egy ember annyira rabja lesz egy másiknak, hogy nélküle nem akar tovább élni."


SAQQARA - Ha majd nem leszek (a 2018-as Első csapás albumról)KEGYETLEN VALÓSÁG


"Korunk legnagyobb problémája a környezetszennyezés. A világ nagyhatalmai és döntéshozó politikusai sem képesek úrrá lenni ezen a globális méretű problémán. Azt gondolom, hogy az emberek saját maguk körül kis mértékben tudnának változtatni, fontos erről beszélni és még fontosabb cselekedni."


SAQQARA - Kegyetlen valóság (a 2018-as Első csapás albumról)
SZABADKÉNT SZOLGA


"Egy kis aktuálpolitika. Párttól függetlenül úgy gondolom, hogy egy modern rabszolgatartó társadalomban élünk. Várom és remélem hogy, eljön majd egy Spartacus, aki felszabadít minket."


SAQQARA - Szabadként szolga (a 2018-as Első csapás albumról)ÖRDÖG VAGY ANGYAL


"Az ember születésekor tiszta lappal indul az élet rögös útján. Később a tettei alapján ítéli meg vagy el a társadalom, és kapja meg a jó vagy a rossz bélyeget a homlokára. Ha valakit egyszer rossznak bélyegeznek, azt nagyon nehéz lemosnia magáról, de soha nem késő megpróbálni."


SAQQARA - Ördög vagy Angyal (a 2018-as Első csapás albumról)A HEGY


"Ez a dalunk emléket állít egy kiváló sportembernek, Erőss Zsolt hegymászónak, aki 2010-ben egy baleset szövődményei miatt elvesztette az egyik lábát, de még így sem adta fel álmait, mászott tovább újabb célokat tűzve maga elé. 2013. május 20-án Kiss Péterrel együtt elérte a Kancsendzönga csúcsát, de soha nem tért vissza, eltűntnek nyilvánították. Bátorsága, sportemberi nagysága velünk marad örökre."


SAQQARA - A hegy (a 2018-as Első csapás albumról)SZÁMITHATSZ RÁM


"A dal az őszinte, tiszta, önzetlen barátságról szól. Biztosan sokan ismerik az érzést, mikor az élet megy magától és minden rendben van, körülvesznek emberek, sokat barátnak hiszünk közülük, míg egyszer csak valami elromlik, a sorsunk rossz irányba fordul és a sok jó barát hirtelen nem elérhető, vagy nem ér rá. De ha van egy, aki akkor is mellettünk áll és megfogja a kezünk, akkor tudni fogjuk, hogy ő a barát."


SAQQARA - Számíthatsz rám (a 2018-as Első csapás albumról)NEKI MINDENT, NEKEM SEMMIT


"2017 augusztusában megkeresett Palancsa Gabi barátom, hogy lenne-e kedvem Viktorral egy dalt összehozni a Bátor Kicsi Lelkek Alapítvány részére. Az alapítvány rákbetegségben szenvedő kisgyerekek támogatásával foglalkozik. Természetesen igent mondtam, hiszen minden ehhez hasonló kezdeményezésben nagyon szívesen veszek részt, és Viktort sem kellett győzködni. A kiváló és szomorú szöveg Gábor barátom tollából való, pici emberek életét, küzdelmeit, élni akarásukat meséli el.

A történet érdekessége, hogy ekkor még a Saqqara zenekar nem létezett, viszont a munka Viktorral olyan jó hangulatban folyt és annyira éreztük egymás gondolatait, hogy úgy döntöttünk, folytatjuk a közös munkát."


SAQQARA - Neki mindent , nekem semmit (a 2018-as Első csapás albumról)
SAQQARA:
Nagy Viktor - gitár/sampler
Szaládi Károly - ének
Magyar Zoltán - gitár
Berecz György - basszusgitár
Seiben Sándor - dobok


 


Megrendelhető a bemutatkozó album a zenekar email címén:
saqqara.music@gmail.com

Vagy keresd az ismert lemezboltokban és a koncerteken.

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HARDCORE SUPERSTAR - Megjelent az új lemez, friss klip: You Can't Kill My Rock 'N Roll
2018. szeptember 21. (péntek) 18:54

A mai napon megjelent a svéd sleaze rocker Hardcore Superstar új stúdióalbuma, a 2015-ös HCSS lemez folytatása. A korábbi felvezető dalok után itt a lemez címadó dala - klippel együtt. HCSS: "A You Can't Kill My Rock 'N' Roll nem csupán a lázadásról, a szembenállásról szóló állásfoglalás, hanem mindannak az ünneplése is, amit szeretünk. A zenéé, az életstílusé, ez a mi vallásunk, mi választottuk, és megtestesíti mindazt, amiben hiszünk."   www.facebook.com/OfficialHardcoreSuperstar HARDCORE SUPERSTAR - You Can't Kill My Rock'N'Roll (a 2018-as You Can't Kill My Rock'N'Roll albumhoz) HARDCORE SUPERSTAR - AD/HD (a 2018-as You Can't Kill My Rock'N'Roll albumhoz) HARDCORE SUPERSTAR - Baboon (a 2018-as You Can't Kill My Rock'N'Roll albumhoz) HARDCORE SUPERSTAR - Electric Rider (a 2018-as You Can't Kill My Rock'N'Roll előzeteseként) HARDCORE SUPERSTAR - Bring The House Down (a 2018-as...

HARDCORE SUPERSTAR - Megjelent az új lemez, friss klip: You Can't Kill My Rock 'N Roll
HARDCORE SUPERSTAR - Megjelent az új lemez, friss klip: You Can't Kill My Rock 'N Roll

A mai napon megjelent a svéd sleaze rocker Hardcore Superstar új stúdióalbuma, a 2015-ös HCSS lemez folytatása. A korábbi felvezető dalok után itt a lemez címadó dala - klippel együtt....

ULTHA - Epikus black metal dalpremier: Cyanide Lips
ULTHA - Epikus black metal dalpremier: Cyanide Lips

The Inextricable Wandering címmel október 5-én jelenik meg a black metal vonalas kölni Ultha harmadik albuma. A 2016-os Converging Sins lemez folytatását már a Century Media gondozza, a...

BRAINSTORM - Új dal a szeptember végi albumról: Revealing The Darkness
BRAINSTORM - Új dal a szeptember végi albumról: Revealing The Darkness

Midnight Ghost címmel szeptember 28-án lát majd napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, amelynek turnéjára 2019 elején kerül majd sor, és lesz budapesti...

MONUMENTS - Szöveges videóval a harmadik dal az októberi albumról: Mirror Image
MONUMENTS - Szöveges videóval a harmadik dal az októberi albumról: Mirror Image

Phronesis címmel október 5-én jelenik meg a prog metalos brit Monuments harmadik albuma, a 2014-es The Amanuensis folytatása, amelyen több stúdióban is dolgoztak idén március és július...

SKÁLMÖLD - Dalpremier az izlandi viking/folk csapattól: Móri
SKÁLMÖLD - Dalpremier az izlandi viking/folk csapattól: Móri

Sorgir címmel október közepén jelenik meg az izlandi folk/viking metalos Skálmöld ötödik albuma, a 2016-os Vögguvísur Yggdrasils lemez folytatása, amelynek második előzetes dalával,...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS