SAQQARA - Albumpremier: Első csapás, Devil be is mutatja a 10 dalt

A CD megrendelhető a zenekarnál, de a boiltokban is megtalálod

2018. június 25. (hétfő) 16:02 | utoljára módosítva: 2019. január 7. (hétfő) 06:10

Két előzetes dalt már bemutattunk attól a 2017 augusztusában alakult Saqqara zenekartól, amelynek élén a Crossholderből és a Rebelből ismert Szaládi "Devil" Károly áll. A bemutatkozó albumuk Első csapás címmel jelent meg nemrég a Nail Records gondozásában, és nemcsak végighallgathatod az összes nótát, de még azt is elolvashatod melléjük, hogy a frontember hogyan mutatja be a javarészt modern metalos stílusjegyekkel, sok samplerrel, valamint némi tradicionális metallal fűszerezett számokat.

"A zenekart 2017 szeptemberében alapította Szaládi 'Devil' Károly énekes (Rebel, ex-Symphonium, Crossholder, Words Of Blood) és Nagy Viktor gitáros (Mindless Game, ex-Nepride), később csatlakozott hozzájuk Magyar Zoltán gitáros (JMB, MZ Projekt, ex-Empty Rooms – Gary Moore Cover Band), valamint Seiben Sándor dobos (ex-Words Of Blood) és Berecz György basszer."

 


www.facebook.com/saqqara.music


Szakkara:

"Szakkara egy egyiptomi falu Gíza tartományban, Kairótól 30 km-re, nem messze Heluántól. Itt található az ókori Egyiptom egyik fővárosának, Memphisznek a legősibb temetője, 7 km hosszú nekropolisza. Nevét egyes források szerint a Beni Szoqar törzstől, mások szerint Szokar óegyiptomi istentől kapta.

Magántemetkezésekre és uralkodók nyughelyéül egyaránt használták mintegy 3 ezer éven át. Uralkodókat a II. dinasztia korától a XIII. dinasztiáig temettek ide. Közülük a leghíresebb Dzsószer fáraó, akinek síregyüttese, közepén az első piramissal, az ún. lépcsős piramissal az egyik legismertebb egyiptomi műemlék. A piramis tervezője és építője Imhotep volt, akit később istenként tiszteltek."VÉR SZAGÁTÓL


"A dalt Anne Rice: Lestat, a vámpír című műve ihlette. Régóta foglalkoztat a vámpír-mítosz, sokat olvastam anno Vlad Tepesről, Lugosi Béláról is. Ez a téma örök, és bár manapság a csillogós vámpírok a divatosak, vannak még rajtam kívül 'rajongói' az igazi vérszomjas fenevadnak, pl. Rob Zombie, vagy a Hollywood Vampires."

 

SAQQARA - Vér szagától (a 2018-as Első csapás albumról)ARANY NAP


"Nagyon szeretem a történelmet, azon belül is az ókori birodalmak történeteit. A dal visszarepít Dzsószer idejébe. Őt az Ó birodalom a leghatalmasabb fáraói közé sorolta. Dzsószer az egyiptomi királyok közül elsőként viselte a 'Nub Ré' (Arany Nap) nevet, ezáltal magát Ré napistennel azonosította."


SAQQARA - Arany Nap (a 2018-as Első csapás albumról)HA MAJD NEM LESZEK


"Egy szomorúan végződő szerelemi történet. Sajnos sokszor előfordul, hogy egy ember annyira rabja lesz egy másiknak, hogy nélküle nem akar tovább élni."


SAQQARA - Ha majd nem leszek (a 2018-as Első csapás albumról)KEGYETLEN VALÓSÁG


"Korunk legnagyobb problémája a környezetszennyezés. A világ nagyhatalmai és döntéshozó politikusai sem képesek úrrá lenni ezen a globális méretű problémán. Azt gondolom, hogy az emberek saját maguk körül kis mértékben tudnának változtatni, fontos erről beszélni és még fontosabb cselekedni."


SAQQARA - Kegyetlen valóság (a 2018-as Első csapás albumról)SZABADKÉNT SZOLGA


"Egy kis aktuálpolitika. Párttól függetlenül úgy gondolom, hogy egy modern rabszolgatartó társadalomban élünk. Várom és remélem hogy, eljön majd egy Spartacus, aki felszabadít minket."


SAQQARA - Szabadként szolga (a 2018-as Első csapás albumról)ÖRDÖG VAGY ANGYAL


"Az ember születésekor tiszta lappal indul az élet rögös útján. Később a tettei alapján ítéli meg vagy el a társadalom, és kapja meg a jó vagy a rossz bélyeget a homlokára. Ha valakit egyszer rossznak bélyegeznek, azt nagyon nehéz lemosnia magáról, de soha nem késő megpróbálni."


SAQQARA - Ördög vagy Angyal (a 2018-as Első csapás albumról)A HEGY


"Ez a dalunk emléket állít egy kiváló sportembernek, Erőss Zsolt hegymászónak, aki 2010-ben egy baleset szövődményei miatt elvesztette az egyik lábát, de még így sem adta fel álmait, mászott tovább újabb célokat tűzve maga elé. 2013. május 20-án Kiss Péterrel együtt elérte a Kancsendzönga csúcsát, de soha nem tért vissza, eltűntnek nyilvánították. Bátorsága, sportemberi nagysága velünk marad örökre."


SAQQARA - A hegy (a 2018-as Első csapás albumról)SZÁMITHATSZ RÁM


"A dal az őszinte, tiszta, önzetlen barátságról szól. Biztosan sokan ismerik az érzést, mikor az élet megy magától és minden rendben van, körülvesznek emberek, sokat barátnak hiszünk közülük, míg egyszer csak valami elromlik, a sorsunk rossz irányba fordul és a sok jó barát hirtelen nem elérhető, vagy nem ér rá. De ha van egy, aki akkor is mellettünk áll és megfogja a kezünk, akkor tudni fogjuk, hogy ő a barát."


SAQQARA - Számíthatsz rám (a 2018-as Első csapás albumról)NEKI MINDENT, NEKEM SEMMIT


"2017 augusztusában megkeresett Palancsa Gabi barátom, hogy lenne-e kedvem Viktorral egy dalt összehozni a Bátor Kicsi Lelkek Alapítvány részére. Az alapítvány rákbetegségben szenvedő kisgyerekek támogatásával foglalkozik. Természetesen igent mondtam, hiszen minden ehhez hasonló kezdeményezésben nagyon szívesen veszek részt, és Viktort sem kellett győzködni. A kiváló és szomorú szöveg Gábor barátom tollából való, pici emberek életét, küzdelmeit, élni akarásukat meséli el.

A történet érdekessége, hogy ekkor még a Saqqara zenekar nem létezett, viszont a munka Viktorral olyan jó hangulatban folyt és annyira éreztük egymás gondolatait, hogy úgy döntöttünk, folytatjuk a közös munkát."


SAQQARA - Neki mindent , nekem semmit (a 2018-as Első csapás albumról)
SAQQARA:
Nagy Viktor - gitár/sampler
Szaládi Károly - ének
Magyar Zoltán - gitár
Berecz György - basszusgitár
Seiben Sándor - dobok


 


Megrendelhető a bemutatkozó album a zenekar email címén:
saqqara.music@gmail.com

Vagy keresd az ismert lemezboltokban és a koncerteken.

 

 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NOMAD - Hivatalos klip született A Dalban szereplő számukhoz: A remény hídjai
2019. február 15. (péntek) 18:31

Januárban A Dal 2019 első élő előválogatóján a Nomad zenekar is továbbjutott A remény hídjai című számmal, amelyhez most egy hivatalos klip is született. Holnap (szombaton) ismét lesznek A Dalban, ezúttal már az elődöntőben. "Szombaton este ismét lehet drukkolni nekünk A Dal elődöntőjében. Izgalmas kis adásnak nézünk elébe... Szombat 19.30 - Duna Tv és Duna world." www.facebook.com/nomadzenekar   NOMAD - A remény hídjai (2019) NOMAD - A remény hídjai (A Dal 2019 - első válogató)  

FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine
FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine

Undying Light címmel március 15-én jelenik meg a technikás, progos extrém metalt nyomató kaliforniai Fallujah negyedik albuma, a 2016-os Dreamless lemez folytatása, amelynek második...

VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire
VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire

The Element Of Fire címmel megjelent és meghallgatható, de le is tölthető a hódmezővásárhelyi VolumeFeeder trió első albuma. "Hölgyek és Urak! Megjelent az új albumunk!...

AVANTASIA - Klippremier: Candice Nighttal a Moonglow
AVANTASIA - Klippremier: Candice Nighttal a Moonglow

Moonglow címmel a mai napon jelent meg a Tobias Sammet vezette Avantasia új albuma, a 2016-os Ghostlights folytatása, és máris itt a címadó dal hivatalos videoklipje. A dalban a Blackmore's...

SPIRITS OF FIRE - Dal- és klippremier Ripper Owens és Chris Caffery új csapatától
SPIRITS OF FIRE - Dal- és klippremier Ripper Owens és Chris Caffery új csapatától

Az már tavaly nyáron kiderült, hogy egy Spirits Of Fire nevű új bandában fogott össze Tim "Ripper" Owens énekes (ex-Judas Priest, Iced Earth, Charred Walls Of The Damned), Chris...

THE RAVEN AGE - Dalpremier Steve Harris fiának csapatától: The Day The World Stood Still
THE RAVEN AGE - Dalpremier Steve Harris fiának csapatától: The Day The World Stood Still

Conspiracy címmel március 8-án jelenik meg a brit The Raven Age második albuma, amelynek friss előzetese a The Day The World Stood Still  dal. 2018-ban is két koncertet adott...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS