SAQQARA - Albumpremier: Első csapás, Devil be is mutatja a 10 dalt

A CD megrendelhető a zenekarnál, de a boiltokban is megtalálod

2018. június 25. (hétfő) 16:02

Két előzetes dalt már bemutattunk attól a 2017 augusztusában alakult Saqqara zenekartól, amelynek élén a Crossholderből és a Rebelből ismert Szaládi "Devil" Károly áll. A bemutatkozó albumuk Első csapás címmel jelent meg nemrég a Nail Records gondozásában, és nemcsak végighallgathatod az összes nótát, de még azt is elolvashatod melléjük, hogy a frontember hogyan mutatja be a javarészt modern metalos stílusjegyekkel, sok samplerrel, valamint némi tradicionális metallal fűszerezett számokat.

"A zenekart 2017 szeptemberében alapította Szaládi 'Devil' Károly énekes (Rebel, ex-Symphonium, Crossholder, Words Of Blood) és Nagy Viktor gitáros (Mindless Game, ex-Nepride), később csatlakozott hozzájuk Magyar Zoltán gitáros (JMB, MZ Projekt, ex-Empty Rooms – Gary Moore Cover Band), valamint Seiben Sándor dobos (ex-Words Of Blood) és Berecz György basszer."

 


www.facebook.com/saqqara.music


Szakkara:

"Szakkara egy egyiptomi falu Gíza tartományban, Kairótól 30 km-re, nem messze Heluántól. Itt található az ókori Egyiptom egyik fővárosának, Memphisznek a legősibb temetője, 7 km hosszú nekropolisza. Nevét egyes források szerint a Beni Szoqar törzstől, mások szerint Szokar óegyiptomi istentől kapta.

Magántemetkezésekre és uralkodók nyughelyéül egyaránt használták mintegy 3 ezer éven át. Uralkodókat a II. dinasztia korától a XIII. dinasztiáig temettek ide. Közülük a leghíresebb Dzsószer fáraó, akinek síregyüttese, közepén az első piramissal, az ún. lépcsős piramissal az egyik legismertebb egyiptomi műemlék. A piramis tervezője és építője Imhotep volt, akit később istenként tiszteltek."VÉR SZAGÁTÓL


"A dalt Anne Rice: Lestat, a vámpír című műve ihlette. Régóta foglalkoztat a vámpír-mítosz, sokat olvastam anno Vlad Tepesről, Lugosi Béláról is. Ez a téma örök, és bár manapság a csillogós vámpírok a divatosak, vannak még rajtam kívül 'rajongói' az igazi vérszomjas fenevadnak, pl. Rob Zombie, vagy a Hollywood Vampires."

 

SAQQARA - Vér szagától (a 2018-as Első csapás albumról)ARANY NAP


"Nagyon szeretem a történelmet, azon belül is az ókori birodalmak történeteit. A dal visszarepít Dzsószer idejébe. Őt az Ó birodalom a leghatalmasabb fáraói közé sorolta. Dzsószer az egyiptomi királyok közül elsőként viselte a 'Nub Ré' (Arany Nap) nevet, ezáltal magát Ré napistennel azonosította."


SAQQARA - Arany Nap (a 2018-as Első csapás albumról)HA MAJD NEM LESZEK


"Egy szomorúan végződő szerelemi történet. Sajnos sokszor előfordul, hogy egy ember annyira rabja lesz egy másiknak, hogy nélküle nem akar tovább élni."


SAQQARA - Ha majd nem leszek (a 2018-as Első csapás albumról)KEGYETLEN VALÓSÁG


"Korunk legnagyobb problémája a környezetszennyezés. A világ nagyhatalmai és döntéshozó politikusai sem képesek úrrá lenni ezen a globális méretű problémán. Azt gondolom, hogy az emberek saját maguk körül kis mértékben tudnának változtatni, fontos erről beszélni és még fontosabb cselekedni."


SAQQARA - Kegyetlen valóság (a 2018-as Első csapás albumról)
SZABADKÉNT SZOLGA


"Egy kis aktuálpolitika. Párttól függetlenül úgy gondolom, hogy egy modern rabszolgatartó társadalomban élünk. Várom és remélem hogy, eljön majd egy Spartacus, aki felszabadít minket."


SAQQARA - Szabadként szolga (a 2018-as Első csapás albumról)ÖRDÖG VAGY ANGYAL


"Az ember születésekor tiszta lappal indul az élet rögös útján. Később a tettei alapján ítéli meg vagy el a társadalom, és kapja meg a jó vagy a rossz bélyeget a homlokára. Ha valakit egyszer rossznak bélyegeznek, azt nagyon nehéz lemosnia magáról, de soha nem késő megpróbálni."


SAQQARA - Ördög vagy Angyal (a 2018-as Első csapás albumról)A HEGY


"Ez a dalunk emléket állít egy kiváló sportembernek, Erőss Zsolt hegymászónak, aki 2010-ben egy baleset szövődményei miatt elvesztette az egyik lábát, de még így sem adta fel álmait, mászott tovább újabb célokat tűzve maga elé. 2013. május 20-án Kiss Péterrel együtt elérte a Kancsendzönga csúcsát, de soha nem tért vissza, eltűntnek nyilvánították. Bátorsága, sportemberi nagysága velünk marad örökre."


SAQQARA - A hegy (a 2018-as Első csapás albumról)SZÁMITHATSZ RÁM


"A dal az őszinte, tiszta, önzetlen barátságról szól. Biztosan sokan ismerik az érzést, mikor az élet megy magától és minden rendben van, körülvesznek emberek, sokat barátnak hiszünk közülük, míg egyszer csak valami elromlik, a sorsunk rossz irányba fordul és a sok jó barát hirtelen nem elérhető, vagy nem ér rá. De ha van egy, aki akkor is mellettünk áll és megfogja a kezünk, akkor tudni fogjuk, hogy ő a barát."


SAQQARA - Számíthatsz rám (a 2018-as Első csapás albumról)NEKI MINDENT, NEKEM SEMMIT


"2017 augusztusában megkeresett Palancsa Gabi barátom, hogy lenne-e kedvem Viktorral egy dalt összehozni a Bátor Kicsi Lelkek Alapítvány részére. Az alapítvány rákbetegségben szenvedő kisgyerekek támogatásával foglalkozik. Természetesen igent mondtam, hiszen minden ehhez hasonló kezdeményezésben nagyon szívesen veszek részt, és Viktort sem kellett győzködni. A kiváló és szomorú szöveg Gábor barátom tollából való, pici emberek életét, küzdelmeit, élni akarásukat meséli el.

A történet érdekessége, hogy ekkor még a Saqqara zenekar nem létezett, viszont a munka Viktorral olyan jó hangulatban folyt és annyira éreztük egymás gondolatait, hogy úgy döntöttünk, folytatjuk a közös munkát."


SAQQARA - Neki mindent , nekem semmit (a 2018-as Első csapás albumról)
SAQQARA:
Nagy Viktor - gitár/sampler
Szaládi Károly - ének
Magyar Zoltán - gitár
Berecz György - basszusgitár
Seiben Sándor - dobok


 


Megrendelhető a bemutatkozó album a zenekar email címén:
saqqara.music@gmail.com

Vagy keresd az ismert lemezboltokban és a koncerteken.

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARCH ENEMY - Januárban feldolgozásokkal teli album jön: Covered In Blood
2018. november 21. (szerda) 09:28

2019 elején az Arch Enemy egy feldolgozásalbummal jelentkezik majd, amelyre a pályafutásuk során rögzített összes átiratuk felkerül majd. A Covered In Blood címet viselő lemez borítóját már közzé is tették, de a január 18-án boltokba kerülő anyag részletes dallistája csak később érkezik. Ugyancsak Arch Enemy hír, hogy december 7-én kihoznak egy limitált példányos kislemezt a legutóbbi Will To Power album "power balladájával", a Reason To Believe-vel, a kislemez B oldalára pedig egy Tears For Fears feldolgozás, a Shout kerül majd fel. Michael Amott gitáros: "A Reason To Believe dal úgy született, hogy egyrészt visszaemlékeztem a saját fiatalságomra, másrészt meghallgattuk a rajongóink saját sztorijait. Ez a dal nektek született. Sose adjátok fel a küzdelmet, barátaim!"    

JUNGLE ROT - Friss klippel jelentkeztek: A Burning Cinder
JUNGLE ROT - Friss klippel jelentkeztek: A Burning Cinder

Szimplán Jungle Rot címmel jelenik meg a nyáron az új Jungle Rot album, a wisconsini death metal horda tizedik nagylemeze, amelynek A Burning Cider készült el a csapat friss klipje. Ismerkedj...

RIVERSIDE - Márciusban Budapesten a lengyel prog rock mesterek!
RIVERSIDE - Márciusban Budapesten a lengyel prog rock mesterek!

Wasteland címmel szeptemberben jelent meg a lengyel prog rock mester Riverside új albuma, az első új dalos lemezük a 2016 februárjában, 40 éves korában elhunyt Piotr Grudziński gitáros...

ARTILLERY - Végighallgatható az új album: The Face Of Fear
ARTILLERY - Végighallgatható az új album: The Face Of Fear

The Face Of Fear címmel megjelent a dán thrash/power gépezet Artillery kilencedik albuma, a 2016-os Penalty By Perception lemez folytatása, amelyet teljes egészében végig is hallgathatsz a...

VOLBEAT - Premier a decemberi DVD-ről, az új dal: The Everlasting
VOLBEAT - Premier a decemberi DVD-ről, az új dal: The Everlasting

Let's Boogie! Live From Telia Parken címmel egy koncert DVD-vel jelentkezik december 14-én a dán Volbeat. 2017. augusztus 26-án egy különleges bulit adott a banda, az első dán zenekarként...

SMASH INTO PIECES - December elején a Dürerben két másik svéd csapattal
SMASH INTO PIECES - December elején a Dürerben két másik svéd csapattal

Evolver címmel jött ki a múlt hónapban a a látványos koncertjeiről és azonnal ható dalairól ismert svéd Smash Into Pieces negyedik albuma, december 2-án pedig a Dürer Kertben lépnek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS