SAQQARA - Albumpremier: Első csapás, Devil be is mutatja a 10 dalt

A CD megrendelhető a zenekarnál, de a boiltokban is megtalálod

2018. június 25. (hétfő) 16:02

Két előzetes dalt már bemutattunk attól a 2017 augusztusában alakult Saqqara zenekartól, amelynek élén a Crossholderből és a Rebelből ismert Szaládi "Devil" Károly áll. A bemutatkozó albumuk Első csapás címmel jelent meg nemrég a Nail Records gondozásában, és nemcsak végighallgathatod az összes nótát, de még azt is elolvashatod melléjük, hogy a frontember hogyan mutatja be a javarészt modern metalos stílusjegyekkel, sok samplerrel, valamint némi tradicionális metallal fűszerezett számokat.

"A zenekart 2017 szeptemberében alapította Szaládi 'Devil' Károly énekes (Rebel, ex-Symphonium, Crossholder, Words Of Blood) és Nagy Viktor gitáros (Mindless Game, ex-Nepride), később csatlakozott hozzájuk Magyar Zoltán gitáros (JMB, MZ Projekt, ex-Empty Rooms – Gary Moore Cover Band), valamint Seiben Sándor dobos (ex-Words Of Blood) és Berecz György basszer."

 


www.facebook.com/saqqara.music


Szakkara:

"Szakkara egy egyiptomi falu Gíza tartományban, Kairótól 30 km-re, nem messze Heluántól. Itt található az ókori Egyiptom egyik fővárosának, Memphisznek a legősibb temetője, 7 km hosszú nekropolisza. Nevét egyes források szerint a Beni Szoqar törzstől, mások szerint Szokar óegyiptomi istentől kapta.

Magántemetkezésekre és uralkodók nyughelyéül egyaránt használták mintegy 3 ezer éven át. Uralkodókat a II. dinasztia korától a XIII. dinasztiáig temettek ide. Közülük a leghíresebb Dzsószer fáraó, akinek síregyüttese, közepén az első piramissal, az ún. lépcsős piramissal az egyik legismertebb egyiptomi műemlék. A piramis tervezője és építője Imhotep volt, akit később istenként tiszteltek."VÉR SZAGÁTÓL


"A dalt Anne Rice: Lestat, a vámpír című műve ihlette. Régóta foglalkoztat a vámpír-mítosz, sokat olvastam anno Vlad Tepesről, Lugosi Béláról is. Ez a téma örök, és bár manapság a csillogós vámpírok a divatosak, vannak még rajtam kívül 'rajongói' az igazi vérszomjas fenevadnak, pl. Rob Zombie, vagy a Hollywood Vampires."

 

SAQQARA - Vér szagától (a 2018-as Első csapás albumról)ARANY NAP


"Nagyon szeretem a történelmet, azon belül is az ókori birodalmak történeteit. A dal visszarepít Dzsószer idejébe. Őt az Ó birodalom a leghatalmasabb fáraói közé sorolta. Dzsószer az egyiptomi királyok közül elsőként viselte a 'Nub Ré' (Arany Nap) nevet, ezáltal magát Ré napistennel azonosította."


SAQQARA - Arany Nap (a 2018-as Első csapás albumról)HA MAJD NEM LESZEK


"Egy szomorúan végződő szerelemi történet. Sajnos sokszor előfordul, hogy egy ember annyira rabja lesz egy másiknak, hogy nélküle nem akar tovább élni."


SAQQARA - Ha majd nem leszek (a 2018-as Első csapás albumról)KEGYETLEN VALÓSÁG


"Korunk legnagyobb problémája a környezetszennyezés. A világ nagyhatalmai és döntéshozó politikusai sem képesek úrrá lenni ezen a globális méretű problémán. Azt gondolom, hogy az emberek saját maguk körül kis mértékben tudnának változtatni, fontos erről beszélni és még fontosabb cselekedni."


SAQQARA - Kegyetlen valóság (a 2018-as Első csapás albumról)
SZABADKÉNT SZOLGA


"Egy kis aktuálpolitika. Párttól függetlenül úgy gondolom, hogy egy modern rabszolgatartó társadalomban élünk. Várom és remélem hogy, eljön majd egy Spartacus, aki felszabadít minket."


SAQQARA - Szabadként szolga (a 2018-as Első csapás albumról)ÖRDÖG VAGY ANGYAL


"Az ember születésekor tiszta lappal indul az élet rögös útján. Később a tettei alapján ítéli meg vagy el a társadalom, és kapja meg a jó vagy a rossz bélyeget a homlokára. Ha valakit egyszer rossznak bélyegeznek, azt nagyon nehéz lemosnia magáról, de soha nem késő megpróbálni."


SAQQARA - Ördög vagy Angyal (a 2018-as Első csapás albumról)A HEGY


"Ez a dalunk emléket állít egy kiváló sportembernek, Erőss Zsolt hegymászónak, aki 2010-ben egy baleset szövődményei miatt elvesztette az egyik lábát, de még így sem adta fel álmait, mászott tovább újabb célokat tűzve maga elé. 2013. május 20-án Kiss Péterrel együtt elérte a Kancsendzönga csúcsát, de soha nem tért vissza, eltűntnek nyilvánították. Bátorsága, sportemberi nagysága velünk marad örökre."


SAQQARA - A hegy (a 2018-as Első csapás albumról)SZÁMITHATSZ RÁM


"A dal az őszinte, tiszta, önzetlen barátságról szól. Biztosan sokan ismerik az érzést, mikor az élet megy magától és minden rendben van, körülvesznek emberek, sokat barátnak hiszünk közülük, míg egyszer csak valami elromlik, a sorsunk rossz irányba fordul és a sok jó barát hirtelen nem elérhető, vagy nem ér rá. De ha van egy, aki akkor is mellettünk áll és megfogja a kezünk, akkor tudni fogjuk, hogy ő a barát."


SAQQARA - Számíthatsz rám (a 2018-as Első csapás albumról)NEKI MINDENT, NEKEM SEMMIT


"2017 augusztusában megkeresett Palancsa Gabi barátom, hogy lenne-e kedvem Viktorral egy dalt összehozni a Bátor Kicsi Lelkek Alapítvány részére. Az alapítvány rákbetegségben szenvedő kisgyerekek támogatásával foglalkozik. Természetesen igent mondtam, hiszen minden ehhez hasonló kezdeményezésben nagyon szívesen veszek részt, és Viktort sem kellett győzködni. A kiváló és szomorú szöveg Gábor barátom tollából való, pici emberek életét, küzdelmeit, élni akarásukat meséli el.

A történet érdekessége, hogy ekkor még a Saqqara zenekar nem létezett, viszont a munka Viktorral olyan jó hangulatban folyt és annyira éreztük egymás gondolatait, hogy úgy döntöttünk, folytatjuk a közös munkát."


SAQQARA - Neki mindent , nekem semmit (a 2018-as Első csapás albumról)
SAQQARA:
Nagy Viktor - gitár/sampler
Szaládi Károly - ének
Magyar Zoltán - gitár
Berecz György - basszusgitár
Seiben Sándor - dobok


 


Megrendelhető a bemutatkozó album a zenekar email címén:
saqqara.music@gmail.com

Vagy keresd az ismert lemezboltokban és a koncerteken.

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CANENS LEAP - Dalpremier a Tolna megyei négyestől: Canens Leap
2018. július 22. (vasárnap) 18:56

Canens Leap címmel egy EP-előzetes dallal jelentkezett a Tolna megyei Canens Leap zenekar, amelynek első EP-je, a Silence Within a nyár végére várható. Ismerkedj meg a szöveges videóval kísért új tétellel! (fotó: Ruip Gergő) "Zenekarunk 2016 márciusában alakult egy Tolna megyei kis faluban, Ladományban, azonban jelenlegi formáját és nevét csak 2018 elején nyerte el. A Canens Leap alapját egy testvérpár és egy barát képezi, akik kisgyermek koruk óta együtt zenélnek, hozzájuk csatlakozott utolsóként az énekes, Gergely Bence. A kezdeti hard rock és punk alapú feldolgozásokat és kezdetleges saját számokat egyre felváltották az összetettebb, érzelmesebb, metalhoz közelebb álló tételek. A dél-dunántúli régió majdnem összes klubjában megfordultunk már olyan zenekarok vendégeként, mint a Kies, a Fatal Error, a Hot Beaver vagy a Don Gatto...   www.facebook.com/canensleapband ...A nevünk a római mitológia...

INNER AWAKENING FESZTIVÁL - Augusztus közepén a Kék Yukban
INNER AWAKENING FESZTIVÁL - Augusztus közepén a Kék Yukban

Idén már tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Inner Awakening fesztivál, amely a Kék Yukban lesz augusztus 17-én és 18-án. Már kevesebb, mint egy hónap maradt hátra az elővételes...

AGE OF AGONY - Vinyl-verzióban is kijön a zalai death metalosok For The Forgotten albuma
AGE OF AGONY - Vinyl-verzióban is kijön a zalai death metalosok For The Forgotten albuma

LP-verzióban is megjelenik pár nap múlva a zalai old school death metal gépezet Age Of Agony ötödik albuma, az eredetileg 2016-ban kiadott For The Forgotten. Az első világháborúról...

INHALATOR - Dal- és klippremier a győri thrasherektől: Paralyzing Cecity
INHALATOR - Dal- és klippremier a győri thrasherektől: Paralyzing Cecity

Paralyzing Cecity címmel egy vadonatúj dallal és a hozzá forgatott klippel jelentkezett a győri thrasher Inhalator. Élőben legközelebb a Dürer Kertben csípheted el őket, a...

ALCOHOL - 5 éves a Rockhimnusz, új lemezzel érkeznek majd a Rock On Festre
ALCOHOL - 5 éves a Rockhimnusz, új lemezzel érkeznek majd a Rock On Festre

Már fél évtizede jelent meg és 4 milliós megtekintés felett jár a YouTube-on az Alcohol zenekar (és a Rock On! Fest) Rockhimnusza. A Tóth "Csövi" Sándor vezette Alcohol harmadik...

23. HELLNESS HÉTVÉGE - Augusztusban jön a Tóparty Rockparty Arlón
23. HELLNESS HÉTVÉGE - Augusztusban jön a Tóparty Rockparty Arlón

23. alkalommal kerül megrendezésre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Ózdtól néhány kilométerre található Arlón a Hellness Hétvége. Az igazán nagy múltra visszatekintő rendezvény...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS