PARKWAY DRIVE - Winston McCall rangsorba állítja az eddigi lemezeiket

Winston McCall énekessel interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban

2018. május 21. (hétfő) 07:59

Május elején jelent meg az ausztrál Parkway Drive friss albuma, a Reverence, Winston McCall énekessel pedig interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. Az alábbiakban pedig Winston rangsorolja az eddig kiadott hat lemezüket.

Winston a Loudwire-nek arról, hogy a Parkway Drive kinőtte-e a metalcore-t: "Igen, ezzel egyetértek. A metalcore és az összes címke arra jó, hogy az emberek tudják, milyen a hangzásod. Régebben meg arra is jó volt, hogy a boltban megtaláld, amit keresel... Rock, metal, punk, folk, akármi. Valójában csak annyit akarok, hogy ha meghallják az emberek a zenénket, azt mondják rá: 'ez olyan Parkway Drive-os'. És ennyi. Nem akarok olyasmit mondani, hogy metalcore bandának vagy metal bandának, vagy akármilyen stílusú bandának kell lennünk. Úgy hangzunk, mint önmagunk."
 
 

1. REVERENCE (2018)

"Bármit is csinálunk, mármint zenekarként, az bennünket tükröz, és nyilvánvaló, hogy az aktuális cucchoz tudok a legjobban kötődni. De mindemellett annyira büszke vagyok arra, amit ezzel az új lemezzel képesek voltunk megalkotni - minden egyes szempontból.

Ha soha többé nem adnánk ki semmilyen lemezt, akkor is örökre büszke lennék a Reverence lemezre. Egyszerűen erről van szó, és mondom, abszolút minden tekintetben!"

 


PARKWAY DRIVE - Reverence (a 2018-as album)

2. IRE (2015)

"Tudom jól, mi minden kellett ahhoz, hogy megírjuk az Ire albumot, az egész folyamat lényegében önmagunk újra feltalálásáról szólt, a teljes megújításról, és azt is tudom, hogy mi mindent kaptunk vissza a lemeztől. Ráadásul az album minden egyes dalát kib...ottul imádom!

Minden egyes dalra jól emlékszem, mert ez egy emlékezetes anyag. Megtapad a memóriában. És lényegében erről van szó, nem? Ha egy dalt nem tudsz kiverni sem az agyadból, akkor az egy jó nóta!" (nevet)
 


PARKWAY DRIVE - Vice Grip (a 2015-ös Ire albumhoz)

3. HORIZONS (2007)

"Mielőtt Ausztráliában megcsináltuk a lemez 10 éves jubileumi bulijait, egy csomó mindenre már nem emlékeztem a Horizons-ból. A koncertek óta azonban újra értem ezt a lemezünket.

Azt hiszem, hogy ha tekintetbe veszem a Parkway Drive különféle periódusait, ami a szupergyors, szupersúlyos és szupertechnikás cuccokat illeti, a Horizons volt a csúcspontunk. És én ezt bírom benne. Rövid, tömör és intenzív."  Interjú a májusi HammerWorld magazinban


4. DEEP BLUE (2010)


"Szeretem a Deep Blue lemezt. Ez volt az első alkalom, hogy elkezdtünk távolodni a gyökereinktől. Abban az időszakban, amikor felvettük, minden csapat nagyon ráment a berobbant metalcore vonalra, mindenki szuperfeszes produkciót akart, azt a jellegzetes digitális produkciót, mi meg azt mondtuk, hogy 'ne már, bakker, csináljunk valami egész mást'. És bírom ebben a lemezben, hogy nem a kitaposott ösvényt választottuk."

5. KILLING WITH A SMILE (2005)

"Nem mintha nem szeretném az első lemezünket, de ez a legkevésbé kiérlelt hangzású Parkway Drive album. A szövegek pedig ma már alig jelentenek nekem valamit. Ha felteszem a lemezt, hallom, hogy mennyire kialakulatlan volt még a dalszerzésünk, ahogy a szövegírásom is. Bírom, hogy tele van energiával, de az egész sokkal nyersebb, mint amilyennek szeretném. A nyers jelleg persze óriási, azzal nincs is baj, de nem árt, ha gondolatokkal is társul..."
6. ATLAS (2012)

"Ezzel is az a helyzet, hogy ma is szeretem, ne érts félre, ráadásul ezen az albumon van a kib....ott Wild Eyes és a Dark Days, és ezek ma is épp olyan zúzós nóták, mint a lemez megjelenésekor. De azt hiszem, hogy itt kezdtünk el valami mást is kihozni magunkból, és az Atlasnak talán el is kellett volna jutnia oda, ahová végül az Ire lemez eljutott. Azt hiszem, akkor még nem voltunk elég bátrak ahhoz, hogy olyan messzire menjünk. Ez az egyetlen oka annak, hogy az Atlas került az utolsó helyre. Hallom benne a be nem teljesített potenciált."
 


PARKWAY DRIVE - Wild Eyes (a 2012-es Atlas albumhoz)

PARKWAY DRIVE - Prey (a 2018-as Reverence albumhoz)
PARKWAY DRIVE - The Void (a 2018-as Reverence albumhoz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS