BODY COUNT - Új videoklip Max Cavalerával: All Love Is Lost

Júniusban koncert a Budapest Parkban

2018. május 17. (csütörtök) 18:36 | utoljára módosítva: 2018. május 17. (csütörtök) 18:38

2017-ben egy új albummal jelentkezett a Body Count, a Bloodlust című lemezen pedig Dave Mustaine és Randy Blythe mellett Max Cavalera is vendégeskedik. Az ex-Sepultura vezérrel közös All Love Is Lost nóta most egy hivatalos klipet is kapott - máris megnézheted

2018 nyarán Budapesten is bemutatja az új lemezt Ice-T és keménykötésű csapata, a koncert június 17-én lesz a Budapest Parkban. És a friss klip mellé elolvashatod a tavaly májusi HammerWorld magazinban megjelent Ice-T interjúnkat is.

 www.facebook.com/bodycountofficial


A koncert Facebook oldala


BODY COUNT feat. MAX CAVALERA - All Love Is Lost (a 2017-es Bloodlust albumhoz)

 

Érzésem szerint ez a Bloodlust lemez még a vissza­téré­st jelentő 2014-es Man­­­­­­­­­­­slaughter albumnál is e­­­­rősebb lett, és ahogy olvasgatom a kritikákat, azokban is ezt írják. Neked mi a véleményed erről?

"Ha ezt írják, ezt mondják mások, akkor nem szándékozom vitát nyitni! (nevet) Örülök, hogy tetszik az embereknek a lemez, nekünk is tetszik, sokat is dolgoztunk rajta. Amikor megcsináltuk a Manslaughtert, még abban sem lehettünk biztosak, hogy bárkit is érdekelni fog egy Body Count album, hiszen akkor már nyolc év telt el az utolsó lemezünk óta, és pontosan húsz év az utolsó olyan albumunk óta, ami sokakhoz el is jutott.

A Manslaughter tehát amolyan vakrepülés volt. De bejött, az emberek szerették. Örültek annak is, hogy újra a színpadon látnak minket. Ráadásul a felállásunk is stabil, úgyhogy tavaly a nyár végén Jersey City-be repültünk, hogy meglátogassuk Will Putney producert (Northlane, Miss May I, The Amity Affliction stb.), akivel a Manslaughter is készült. Mivel most két évnyi turnézás után vettük fel a lemezt, és nem egy 7 éves szünet után, nyilván ez is hallatszik. A srácok rendesen fel voltak tüzelve, és persze én is."

BODY COUNT - Black Hoodie (a 2017-es Bloodlust albumhoz)

 Ahogy mondtad is, évtizedek­ teltek el a Body Count első nagy sikerei óta. A közönség is kicserélődött mára?

"Egyrészt nem, hiszen a rajongók várták a visszatérésünket, másrészt viszont rengeteg fiatal sráccal találkoztunk a bulik után. Számukra a Man­slaughter volt az első lemezünk, nekik egy új banda voltunk. A Talk Shit, Get Shot dalunk volt a belépőjük, és engem is leginkább csak az egyik tévésorozatból, a Law & Order: Special Victim Unitból (Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály) ismertek, ahol egyébként egy zsarut játszom! (nevet)

Többen is mondták, hogy nyomtuk azt a Cop Killer dalt, azt mindenképpen fel kéne tennünk a következő lemezünkre! (nevet) Fogalmuk sem volt, hogy az valójában egy régi nótánk!"

BODY COUNT - Talk Shit, Get Shot (a 2014-es Manslaughter albumhoz)

 Egy másik generáció... Pedig azzal a számmal tényleg hírhedt lettél annak idején. Sosem bántad meg, hogy megírtátok?

"Nem. Igaz, hogy amiatt beskatulyázódtam és sokan ma is csak azt ismerik tőlem, holott vagy 500 nótám született az évtizedek során. Ugyanakkor kialakult rólam egy kép, hogy én vagyok az a fickó, aki nem akarja befogni a pofáját, ha valami szarságot lát. És ez azért nem áll távol a valóságtól. Azt mondjuk nem szeretem, ha a Copkiller miatt azt hiszik, hogy utálom a zsarukat. Erről nincs szó. Én csak a brutális, szarzsák zsarukat utálom."

BODY COUNT - Copkiller (az 1992-es Body Count albumról)

 Obama nyolc éven át volt elnök, de Európából az látszik, hogy ma is éppen annyi az afro-amerikaiakkal szemben brutálisan fellépő rendőr az USA-ban, mint amikor az a nótátok megszületett. Ha ez tényleg így van, ennek mi lehet az oka?

"Szerintem régen azért jóval durvább volt a helyzet. Azért is írtam meg a Copkillert. A rasszizmus persze továbbra is létező probléma, akár az egyen­ruhások között is, ezt semmilyen elnök nem tudja megszüntetni. Legyen az Obama vagy bárki más. Egyetlen ember nem képes a rendszert átformálni. És ugyanez igaz Trumpra is. Őt egy igazi pöcsfejnek tartom, és álmomban sem gondoltam volna, hogy elnök lesz belőle, de nincs korlátlan hatalma. Szerencsére."
Arra számítottam, hogy lesz az új lemezen anti-Trump nóta is, de nem találtam ilyet.

"Ez az anyag még a választások előtt született, és mondom, biztos voltam benne, hogy Trumpból nem lesz elnök. Ha most írnánk meg ezt a lemezt, volna mit mondanom erről, azt elhiheted! De Hillary Clinton sem volt egy jó jelölt. Egy csomó ismerősöm ezért el sem ment szavazni."Te azért szavaztál?

"Igen. Amúgy meg az a véleményem, hogy Trump nem fogja kitölteni az idejét, meg fog bukni. Csak ab­­­ban bízom, hogy ad­­­­dig nem kezd bele valami háborúba. Ami egyébként a Civil War dalban hallható a politikusokról, az simán vonatkozik rá is. Semmi más nem érdekli őket, csak a személyes hasznuk. Ha ehhez háború kell, akkor jöhet a háború. De ez a nóta épp olyan, mint a Copkiller. Én akkor sem balhét akartam és nem is akartam hőssé avatni senkit, aki megöl egy rendőrt. A Civil War szövege sem uszító, csupán azt mondja, hogy akár egy polgárháború is kirobbanhat. Amolyan figyelmeztetés, érted?

Ha csak a tavalyi évet nézem, több eset is történt, hogy felfegyverzett arcok rátámadtak a rendőrökre. Én az ilyesmit nem propagálom. És nem propagáltam 1992-ben sem. Ráadásul a Copkiller 1990-ben született, 1991-ben már játszottuk is. Az sem volt más, mint figyelmeztetés. És mi történt 1992 tavaszán? Los Angelesben kitörtek a Rodney King-zavargások. És ki lett a bűnbak? Nyilván, hogy én. Erről ennyit."Miért adtátok a lemeznek a Bloodlust címet?

"Ez sem provokáció, sokkal inkább gondolkodásra akarom késztetni az embereket. A forradalomnak benned kell elindulnia. Emberek vagyunk, a legerőszakosabb lények ezen a bolygón. Számunkra a gyilkosság csaknem olyan normális, mint a szerelem. Csupán az tart vissza minket az erőszaktól, az öléstől, hogy tisztában vagyunk a következményekkel. Mi még a Földet is képesek vagyunk elpusztítani, annyira önzőek vagyunk, hajlamunk van a rombolásra. De valóban ezt akarjuk?"

BODY COUNT - No Lives Matter (a 2017-es Bloodlust albumhoz)

 A lemez első klipes dala a No Lives Matter volt. Annak a nótának mi az üzenete?

"Ugyanaz, mint a többinek, legyen szó akár a Black Hoodie-ról, vagy bármelyik másikról. Használd az agyadat, ne legyél birka! Ne a düh beszéljen belőled, legyél tisztában a valósággal. És ez különösen fontos manapság, amikor mindenhol manipulálni akarnak. Alternatív tényekről beszélnek, holott azok sima hazugságok. Ha ostobaságokat dumálsz, akkor olyanokat fordíthatsz magad ellen, akik amúgy hasznos szövetségeseid lehetnének.

A rasszizmus egy komoly probléma, de van annál fontosabb is. Semmi közöm a Black Lives Matter mozgalomhoz, nem vagyok sem tag, sem támogató, semmi ilyesmi. Csak annyit mondok, hogy igen, van rasszizmus, és küzdeni kell ellene, de nem ez az egyetlen problémánk. Nézd meg inkább, hogy kik az igazán gazdagok, az a bizonyos felső 10 százalék, akik szinte mindent birtokolnak. Nekik áll érdekükben, hogy faji alapon egymásnak fordítsák az elnyomottakat, azokat, akiknek ellopják a jövőjét. Ez csak a jól ismert 'oszd meg és uralkodj' stratégia. Ezt kéne megérteniük az embereknek. Amíg nem értik meg, azt sem érthetik meg, hogy valójában mi ellen kéne harcolniuk.

Amikor egy fehér zsaru lelő egy fekete srácot, sokan azonnal a fehér szomszédjukat kezdik utálni, mert biztos az is egy mocskos rasszista. Amikor meg látnak a tévében egy fekete bűnözőt, sokaknak azonnal az jut eszébe, hogy mind ilyen... Ez egy program, amit tudatosan ültetnek el az emberek agyában. Ezt kéne megérteni. Meglátni, hogy ki az igazi ellenség, hogy ki az igazi bábjátékos... És ha erre nem vagyunk képesek, akkor bizony sanszos akár a polgárháború is. Én szóltam."A Civil War nóta elején Dave Mustaine mondja a híreket. Miért éppen ő?

"Mert már régi barátom, egy na­­gyon értelmes figura. Ő is mindig elmondja, amit gondol, sosem kertel. Éppen ezért neki is van egy csomó ellensége, őt is sokan utálják! (nevet) Amikor stúdióba megyünk, mindig felhívok pár cimborát, hogy ha van ideje, ugorjon be hozzánk, segítsen abban, hogy a lemezünk még jobb legyen. Dave amúgy szólózik is a dalban, de úgy gondoltuk, hogy nála jobb hírolvasót keresve sem találhatnánk. Ô is elég világosan látja, hogy mi is az igazi probléma ebben a világban. Már a 80-as években is ilyen volt.

Max Cavalera meg úgy került a lemezre, hogy a stúdiózás közben volt egy bulink Phoenixben, ahol feljött mellém a színpadra, hogy együtt nyomjuk el a Copkillert. Gyorsan be is mentünk egy stúdióba, és felvettük vele az All Love Is Lost nótát. Annak már a címe is mindent elmond. De a Lamb Of God frontembere, Randy Blythe is hallható az egyik dalban, a Walk With Me...-ben. Randy is egy nagyon értelmes figura, helyén van a szíve és az esze.

Annak idején egy richmondi GWAR bulin ismerkedtünk meg. Megtudta, hogy Ernie C, a gitárosunk leállt a piával, erre felhívta, hogy szívesen lógna vele ezen a bulin, mert már ő sem piál és együtt csak könnyebb lesz kibírniuk azt a sok részeg arcot. Az ugyanis valami szülinapi GWAR-parti volt. Na, Randy ilyen jó arc... Büszke vagyok rá, hogy ilyen emberek a barátaink és hogy együtt dolgozhattunk velük.

Örülök, hogy a metal közösség elfogadta ezt a bandát. Igaz, hogy egy másik világból jöttem, a hip hop világából, de Ernie például, akivel egy suliba jártam annak idején, mindig is rocker volt. Kiverni sem lehetett a gitárt a kezéből! (nevet) A hip hop zenében samplerekkel dolgozunk, ott nem nagyon kellett a gitár, de Ernie-vel mindig is akartam zenélni. Amikor eljött az idő, meg is csináltuk a Body Countot. Eleinte mindenki gyanakodva nézett, hogy ez meg mi a szar! (nevet) De azóta eltelt jó 25 év, és ma is itt vagyunk. Most már mindenki belátja, hogy ez egy komoly zenekar. És hát Juant is sokan ismerik a metal színtérről, hiszen olyan bandákban játszik, mint az Agent Steel vagy az Evildead."BODY COUNT - Raining In Blood / Postmortem (Slayer, a 2017-es Bloodlust albumhoz)A két Slayer nótát miért dolgoztátok fel?

"Kell ezt magyarázni egy metal újságban?! (nevet) Mert Slayer. Tisztelgés és főhajtás. Mint legutóbb a Suicidal Tendencies dal."
BODY COUNT - Institutionalized (Suicidal Tendencies, a 2014-es Manslaughter albumhoz)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EDDA MŰVEK - "Ami a világban most zajlik, ez a félelemre, szorongásra építő tébolyda bőven ad témát."
2020. február 24. (hétfő) 14:37

Az Edda Művek március 7-én ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, a számos különlegesség mellett a közönség egy kisebb időutazás részese is lesz, mivel a zenekar az első 20 évének sikerdalait és a sokak által rajongott 'bakancsos' korszakot is megidézi majd.  A márciusi HammerWorld magazinban az Aréna-koncert kapcsán találsz majd egy interjút Pataky Attilával, az Edda frontemberével, a beszélgetés első részét azonban már most elolvashatod.    A koncert Facebook oldala Pataky Attila egy igazi rock legenda. Az Edda Művek frontembereként a 70-es évek vége óta rocktörténelmet ír, dalai több generációnak adtak hitet, erőt és persze felejthetetlen pillanatokat a színpadok előtt. Március 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a zenekar egy nagyszabású koncert keretében, amelynek a Retro címet adták. Cselő hívta fel Attilát, hogy kiderítse, mi várható a bulin...

METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS