NECROS CHRISTOS - Blackes doom/death dalpremier: The Heart Of King Solomon In Sorcery

A májusi HammerWorldben interjút is találsz a csapattal

2018. május 10. (csütörtök) 13:42

Domedon Doxomedon címmel május 18-án jelenik meg a blackes death doom metalt játszó német Necros Christos harmadik és egyben utolsó albuma.

A masszív tripla lemezről bővebben is olvashatsz a májusi HammerWorldben, sőt, a lapban egy alapos interjút is találsz a csapattal, most pedig megismerkedhetsz az anyag The Heart Of King Solomon In Sorcery című tételével.

 


www.facebook.com/darknessdamnationdeathNECROS CHRISTOS - The Heart Of King Solomon In Sorcery (a 2018-as album előzeteseként)
Interjú a májusi HammerWorld magazinban

Aki ismeri a 21. századi death/black undergroundot, tisztában van vele, hogy a harmadik évezred új lendületet adott ezeknek az irányzatoknak. Rendkívül izgalmas hangzások, stílusok jelentek meg, vagy a korábbiakat fejlesztették tovább tehetséges zenekarok. A 2001-ben alakult Necros Christos fokozatos fejlődés útján jutott el arra a pontra, hogy a jelenlegi death metal underground egyik kimagasló egyéniségét köszönthetjük bennük.

Két komoly album után május közepén jelenik meg a berlini kvartett Domedon Doxomedon című tripla lemeze, az év egyik legkülönlegesebb kiadványa, egyben a csapat utolsó anyaga. Milán Péternek a zenekarvezető, dalszerző gitáros/énekes, Mors Al Ra tárta fel a Necros Christos nem mindennapi koncepcióját.A zenétek a 80-as évek metaljához vezet vissza, vagyis nem alkalmazzátok a mostanság a black/death metalban közkedvelt megoldásokat, úgy mint: disszonáns témák, effektekkel telt hangzások, post-elemek. Kérlek, beszélj a zenei hatásaitokról.

„Egyértelműen a 80-as évek metalja volt a fő hatás, amikor elkezdtük írni a Domedon Doxomedon (DD) dalait, és mindegy, hogy melyik alstílusról beszélünk. Talán páran tudják, hogy nagyon vonzódom a klasszikus indiai és perzsa zenéhez, de ami a metal kompozícióinkat illeti, mindig is a régi Istenek hagytak rajtunk nyomot. A három fontos pillér: Morbid Angel, Candlemass és Metallica, de meg kell említenem még olyan alapvető ereklyéket, mint a None Shall Defy, a Seven Churches, a Darkness Descends, a fenébe is, a lista a végtelenségig folytatódhatna.

Nehéz lenne elmagyaráznom, mit is jelent számomra a valódi death metal. Az én nézőpontomból a zene nagyon ősi módon 'szól', sokkal ősibben, mint arra voltaképpeni kora utalna. Ha meghallgatok olyan mesterműveket, mint az Altars Of Madness, az Incubus (Fl) demó, a Necrovore, vagy az Insanity Death After Death albuma, úgy érzem, hogy beszippant a káosz fekete üressége, a primordiális atomok bizarr utakat járnak be szörnyű, kicsavarodott régiókban, ahol sem forma, sem élet nem létezik."


Az új album nem csak az eddigi legambiciózusabb munkátok, de az egyik legmonumentálisabb death/black mű a poszt-modern 21. században. Nyilván nagy munka volt a tripla lemez elkészítése.

„Köszönöm az észrevételedet, hosszú utazás volt, nehéz út. A koncepció első ötletei 2011-ben merültek fel, röviddel azután, hogy kiadtuk a Doom Of The Occult lemezt. A koncepciónak 3 évre volt szüksége, hogy kinője magát, míg végül egy masszív 3 darabból álló oltár fektessék le, amelyből felépül a DD katedrálisa. Ugyanez vonatkozik a zenére, hónapokba telt, mire az I Am Christ összeállt. Mindig, amikor már kielégítő volt az út, amelyen haladtunk, újra meghallgattuk a szalagokat, és tudtuk, hogy bizonyos részeket át kell alakítanunk. Ez érvényes olyan epikus tételekre, mint a Seven Altars Burn In Sin, vagy a Heart Of King Solomon In Sorcery.

Furcsa módon a zárótétel, a terjedelmes opusz, az In Meditation On The Death Of Christ jó egy hét alatt megtalálta a végső formáját. Ez azért történt, mert 2017 elején Baszkföldön töltöttünk néhány hetet, a hegyek között, egy elszigetelt helyen lévő stúdió­ban. Szétpróbáltuk magunkat, beszélgettünk a lemezről, én pedig intenzíven dolgoztam a szövegeken. Mindent összevetve 7 évet vett igénybe, amíg a DD végső fényében tündökölhetett."


A teljes interjút megtalálod a májusi HammerWorld magazinban.

 NECROS CHRISTOS - Tombstone Chapel (a 2018-as album előzeteseként)
 
NECROS CHRISTOS - Domedon Doxomedon
(05/18 -
Sepulchral Voice Records)

ITH
1. Temple I - Zohar of the Sky 
2. I Am Christ 
3. Gate of Sooun 
4. Temple II - Cistern of Bethlehem 
5. Tombstone Chapel 
6. Gate of Damihyron 
7. Temple III - Helper of YHVH 
8. He Doth Mourn In Hell 
9. Gate of Aion Tsevaoth 

SETH
1. Temple IV - Oracle of Men 
2. Seven Altars Burn In Sin 
3. Gate of Arba-Hemon 
4. Temple V - Bereshit 
5. Exiled In Transformation 
6. Gate of Behet-Myron 
7. Temple VI - Weight of Gold 
8. The Heart Of King Solomon In Sorcery 
9. Gate of Sulam 

TEI
1. Temple VII - Alive in Sheol 
2. The Guilt They Bore 
3. Gate of Jehudmijron 
4. Temple VIII - Smoke in Fire 
5. Exodos 
6. Gate of Dimitrijon 
7. Temple IX - Redeemer to Zion 
8. In Meditation On The Death Of Christ 
9. Gate of Ea On


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TONY MARTIN - Az ex-Black Sabbath énekes elkészült az új szólólemezével
2020. július 14. (kedd) 08:22

Befejezte régóta ígérgetett új szólóalbumát Tony Martin. Az ex-Black Sabbath énekes legutóbbi önálló lemeze a 2005-ben kiadott Scream volt, de a júniusban kiadott új Magnus Karlsson's Free Fall albumon is hallható az egyik dalban, a Temples And Towers-ben. Tony Martin hat Black Sabbath albumon énekelt a 80-as évek második felétől a 90-es évbek közepéig: The Eternal Idol (1987), Headless Cross (1989), Tyr (1990), Cross Purposes (1994), Cross Purposes Live (1995) és Forbidden (1995). Tony Martin: "Ez a lezárós, bezárkózós időszak óriási lehetőséget nyújtott ahhoz, hogy végre befejezzem a szólólemezemet!!! Arra kényszerített, hogy erre koncentráljak, hogy a munka végére érjek, és nagyon menő arcok is szerepelnek a dalokban... Jelenleg már biztos, hogy Danny Needham (Danté dobos - Venom), Magnus Rosén (ex-Hammerfall basszer), Scott McClellan (amerikai gitáros) és Greg Smith megvillantja a tehetségét az anyagon. Dannyvel és...

HELLDIVER - Angol nyelvű verzió született A piros, a fehér és a zöld dalukból
HELLDIVER - Angol nyelvű verzió született A piros, a fehér és a zöld dalukból

Jubileumi koncertjén forgatott videoklippel jelentkezett a klasszikus heavy metalt és hard rockot játszó Helldiver. Már 45 ezer megtekintésnél jár a klasszikus heavy metalt és hard rockot...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album második előzetes dala: Fury's Manifesto
INCANTATION - Klippel a nyár végi album második előzetes dala: Fury's Manifesto

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

GORE THROWER - Hamarosan új EP érkezik, dalpremier: Gears Of Gore
GORE THROWER - Hamarosan új EP érkezik, dalpremier: Gears Of Gore

Gears Of Gore címmel már a második előzetes dal is meghallgatható a death metal vonalas budapesti Gore Thrower új EP-jéről, amely július 24-én lát majd napvilágot Vatican Deathfest...

LAZARVS - Dupla dalpremier a szeptemberben érkező új albumról
LAZARVS - Dupla dalpremier a szeptemberben érkező új albumról

Szeptemberre várható az Apey & The Pea-ből Lazarvssá változott csapat új nagylemeze, a 2017-es Hex lemez folytatása, a Lazarvs címet viselő albumról pedig már lehet is ismerkedni...

KARI RUESLÅTTEN - Sørgekåpe (kritika)
KARI RUESLÅTTEN - Sørgekåpe (kritika)

KARI RUESLÅTTEN Sørgekåpe (Spindelsinn)   Negyedszázad telt el azóta, hogy Kari Rueslåtten kilépett a The 3rd and the Mortalból, az egyik első olyan metal zenekarból,...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS