NECROS CHRISTOS - Blackes doom/death dalpremier: The Heart Of King Solomon In Sorcery

A májusi HammerWorldben interjút is találsz a csapattal

2018. május 10. (csütörtök) 13:42

Domedon Doxomedon címmel május 18-án jelenik meg a blackes death doom metalt játszó német Necros Christos harmadik és egyben utolsó albuma.

A masszív tripla lemezről bővebben is olvashatsz a májusi HammerWorldben, sőt, a lapban egy alapos interjút is találsz a csapattal, most pedig megismerkedhetsz az anyag The Heart Of King Solomon In Sorcery című tételével.

 


www.facebook.com/darknessdamnationdeathNECROS CHRISTOS - The Heart Of King Solomon In Sorcery (a 2018-as album előzeteseként)
Interjú a májusi HammerWorld magazinban

Aki ismeri a 21. századi death/black undergroundot, tisztában van vele, hogy a harmadik évezred új lendületet adott ezeknek az irányzatoknak. Rendkívül izgalmas hangzások, stílusok jelentek meg, vagy a korábbiakat fejlesztették tovább tehetséges zenekarok. A 2001-ben alakult Necros Christos fokozatos fejlődés útján jutott el arra a pontra, hogy a jelenlegi death metal underground egyik kimagasló egyéniségét köszönthetjük bennük.

Két komoly album után május közepén jelenik meg a berlini kvartett Domedon Doxomedon című tripla lemeze, az év egyik legkülönlegesebb kiadványa, egyben a csapat utolsó anyaga. Milán Péternek a zenekarvezető, dalszerző gitáros/énekes, Mors Al Ra tárta fel a Necros Christos nem mindennapi koncepcióját.A zenétek a 80-as évek metaljához vezet vissza, vagyis nem alkalmazzátok a mostanság a black/death metalban közkedvelt megoldásokat, úgy mint: disszonáns témák, effektekkel telt hangzások, post-elemek. Kérlek, beszélj a zenei hatásaitokról.

„Egyértelműen a 80-as évek metalja volt a fő hatás, amikor elkezdtük írni a Domedon Doxomedon (DD) dalait, és mindegy, hogy melyik alstílusról beszélünk. Talán páran tudják, hogy nagyon vonzódom a klasszikus indiai és perzsa zenéhez, de ami a metal kompozícióinkat illeti, mindig is a régi Istenek hagytak rajtunk nyomot. A három fontos pillér: Morbid Angel, Candlemass és Metallica, de meg kell említenem még olyan alapvető ereklyéket, mint a None Shall Defy, a Seven Churches, a Darkness Descends, a fenébe is, a lista a végtelenségig folytatódhatna.

Nehéz lenne elmagyaráznom, mit is jelent számomra a valódi death metal. Az én nézőpontomból a zene nagyon ősi módon 'szól', sokkal ősibben, mint arra voltaképpeni kora utalna. Ha meghallgatok olyan mesterműveket, mint az Altars Of Madness, az Incubus (Fl) demó, a Necrovore, vagy az Insanity Death After Death albuma, úgy érzem, hogy beszippant a káosz fekete üressége, a primordiális atomok bizarr utakat járnak be szörnyű, kicsavarodott régiókban, ahol sem forma, sem élet nem létezik."


Az új album nem csak az eddigi legambiciózusabb munkátok, de az egyik legmonumentálisabb death/black mű a poszt-modern 21. században. Nyilván nagy munka volt a tripla lemez elkészítése.

„Köszönöm az észrevételedet, hosszú utazás volt, nehéz út. A koncepció első ötletei 2011-ben merültek fel, röviddel azután, hogy kiadtuk a Doom Of The Occult lemezt. A koncepciónak 3 évre volt szüksége, hogy kinője magát, míg végül egy masszív 3 darabból álló oltár fektessék le, amelyből felépül a DD katedrálisa. Ugyanez vonatkozik a zenére, hónapokba telt, mire az I Am Christ összeállt. Mindig, amikor már kielégítő volt az út, amelyen haladtunk, újra meghallgattuk a szalagokat, és tudtuk, hogy bizonyos részeket át kell alakítanunk. Ez érvényes olyan epikus tételekre, mint a Seven Altars Burn In Sin, vagy a Heart Of King Solomon In Sorcery.

Furcsa módon a zárótétel, a terjedelmes opusz, az In Meditation On The Death Of Christ jó egy hét alatt megtalálta a végső formáját. Ez azért történt, mert 2017 elején Baszkföldön töltöttünk néhány hetet, a hegyek között, egy elszigetelt helyen lévő stúdió­ban. Szétpróbáltuk magunkat, beszélgettünk a lemezről, én pedig intenzíven dolgoztam a szövegeken. Mindent összevetve 7 évet vett igénybe, amíg a DD végső fényében tündökölhetett."


A teljes interjút megtalálod a májusi HammerWorld magazinban.

 NECROS CHRISTOS - Tombstone Chapel (a 2018-as album előzeteseként)
 
NECROS CHRISTOS - Domedon Doxomedon
(05/18 -
Sepulchral Voice Records)

ITH
1. Temple I - Zohar of the Sky 
2. I Am Christ 
3. Gate of Sooun 
4. Temple II - Cistern of Bethlehem 
5. Tombstone Chapel 
6. Gate of Damihyron 
7. Temple III - Helper of YHVH 
8. He Doth Mourn In Hell 
9. Gate of Aion Tsevaoth 

SETH
1. Temple IV - Oracle of Men 
2. Seven Altars Burn In Sin 
3. Gate of Arba-Hemon 
4. Temple V - Bereshit 
5. Exiled In Transformation 
6. Gate of Behet-Myron 
7. Temple VI - Weight of Gold 
8. The Heart Of King Solomon In Sorcery 
9. Gate of Sulam 

TEI
1. Temple VII - Alive in Sheol 
2. The Guilt They Bore 
3. Gate of Jehudmijron 
4. Temple VIII - Smoke in Fire 
5. Exodos 
6. Gate of Dimitrijon 
7. Temple IX - Redeemer to Zion 
8. In Meditation On The Death Of Christ 
9. Gate of Ea On


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS