NECROS CHRISTOS - Blackes doom/death dalpremier: The Heart Of King Solomon In Sorcery

A májusi HammerWorldben interjút is találsz a csapattal

2018. május 10. (csütörtök) 13:42

Domedon Doxomedon címmel május 18-án jelenik meg a blackes death doom metalt játszó német Necros Christos harmadik és egyben utolsó albuma.

A masszív tripla lemezről bővebben is olvashatsz a májusi HammerWorldben, sőt, a lapban egy alapos interjút is találsz a csapattal, most pedig megismerkedhetsz az anyag The Heart Of King Solomon In Sorcery című tételével.

 


www.facebook.com/darknessdamnationdeathNECROS CHRISTOS - The Heart Of King Solomon In Sorcery (a 2018-as album előzeteseként)
Interjú a májusi HammerWorld magazinban

Aki ismeri a 21. századi death/black undergroundot, tisztában van vele, hogy a harmadik évezred új lendületet adott ezeknek az irányzatoknak. Rendkívül izgalmas hangzások, stílusok jelentek meg, vagy a korábbiakat fejlesztették tovább tehetséges zenekarok. A 2001-ben alakult Necros Christos fokozatos fejlődés útján jutott el arra a pontra, hogy a jelenlegi death metal underground egyik kimagasló egyéniségét köszönthetjük bennük.

Két komoly album után május közepén jelenik meg a berlini kvartett Domedon Doxomedon című tripla lemeze, az év egyik legkülönlegesebb kiadványa, egyben a csapat utolsó anyaga. Milán Péternek a zenekarvezető, dalszerző gitáros/énekes, Mors Al Ra tárta fel a Necros Christos nem mindennapi koncepcióját.A zenétek a 80-as évek metaljához vezet vissza, vagyis nem alkalmazzátok a mostanság a black/death metalban közkedvelt megoldásokat, úgy mint: disszonáns témák, effektekkel telt hangzások, post-elemek. Kérlek, beszélj a zenei hatásaitokról.

„Egyértelműen a 80-as évek metalja volt a fő hatás, amikor elkezdtük írni a Domedon Doxomedon (DD) dalait, és mindegy, hogy melyik alstílusról beszélünk. Talán páran tudják, hogy nagyon vonzódom a klasszikus indiai és perzsa zenéhez, de ami a metal kompozícióinkat illeti, mindig is a régi Istenek hagytak rajtunk nyomot. A három fontos pillér: Morbid Angel, Candlemass és Metallica, de meg kell említenem még olyan alapvető ereklyéket, mint a None Shall Defy, a Seven Churches, a Darkness Descends, a fenébe is, a lista a végtelenségig folytatódhatna.

Nehéz lenne elmagyaráznom, mit is jelent számomra a valódi death metal. Az én nézőpontomból a zene nagyon ősi módon 'szól', sokkal ősibben, mint arra voltaképpeni kora utalna. Ha meghallgatok olyan mesterműveket, mint az Altars Of Madness, az Incubus (Fl) demó, a Necrovore, vagy az Insanity Death After Death albuma, úgy érzem, hogy beszippant a káosz fekete üressége, a primordiális atomok bizarr utakat járnak be szörnyű, kicsavarodott régiókban, ahol sem forma, sem élet nem létezik."


Az új album nem csak az eddigi legambiciózusabb munkátok, de az egyik legmonumentálisabb death/black mű a poszt-modern 21. században. Nyilván nagy munka volt a tripla lemez elkészítése.

„Köszönöm az észrevételedet, hosszú utazás volt, nehéz út. A koncepció első ötletei 2011-ben merültek fel, röviddel azután, hogy kiadtuk a Doom Of The Occult lemezt. A koncepciónak 3 évre volt szüksége, hogy kinője magát, míg végül egy masszív 3 darabból álló oltár fektessék le, amelyből felépül a DD katedrálisa. Ugyanez vonatkozik a zenére, hónapokba telt, mire az I Am Christ összeállt. Mindig, amikor már kielégítő volt az út, amelyen haladtunk, újra meghallgattuk a szalagokat, és tudtuk, hogy bizonyos részeket át kell alakítanunk. Ez érvényes olyan epikus tételekre, mint a Seven Altars Burn In Sin, vagy a Heart Of King Solomon In Sorcery.

Furcsa módon a zárótétel, a terjedelmes opusz, az In Meditation On The Death Of Christ jó egy hét alatt megtalálta a végső formáját. Ez azért történt, mert 2017 elején Baszkföldön töltöttünk néhány hetet, a hegyek között, egy elszigetelt helyen lévő stúdió­ban. Szétpróbáltuk magunkat, beszélgettünk a lemezről, én pedig intenzíven dolgoztam a szövegeken. Mindent összevetve 7 évet vett igénybe, amíg a DD végső fényében tündökölhetett."


A teljes interjút megtalálod a májusi HammerWorld magazinban.

 NECROS CHRISTOS - Tombstone Chapel (a 2018-as album előzeteseként)
 
NECROS CHRISTOS - Domedon Doxomedon
(05/18 -
Sepulchral Voice Records)

ITH
1. Temple I - Zohar of the Sky 
2. I Am Christ 
3. Gate of Sooun 
4. Temple II - Cistern of Bethlehem 
5. Tombstone Chapel 
6. Gate of Damihyron 
7. Temple III - Helper of YHVH 
8. He Doth Mourn In Hell 
9. Gate of Aion Tsevaoth 

SETH
1. Temple IV - Oracle of Men 
2. Seven Altars Burn In Sin 
3. Gate of Arba-Hemon 
4. Temple V - Bereshit 
5. Exiled In Transformation 
6. Gate of Behet-Myron 
7. Temple VI - Weight of Gold 
8. The Heart Of King Solomon In Sorcery 
9. Gate of Sulam 

TEI
1. Temple VII - Alive in Sheol 
2. The Guilt They Bore 
3. Gate of Jehudmijron 
4. Temple VIII - Smoke in Fire 
5. Exodos 
6. Gate of Dimitrijon 
7. Temple IX - Redeemer to Zion 
8. In Meditation On The Death Of Christ 
9. Gate of Ea On


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KÁRPÁTIA - Új album népzenei átdolgozásokkal, itt a Bujdosó II. lemez
2019. augusztus 17. (szombat) 12:23

Megjelent és végig is hallgatható a Kárpátia új lemeze, a Bujdosók II, amelyet a Pittyendáré zenekar közreműködésével készítettek el. A CD megrendelhető a zenekar online boltjában. Az első Bujdosók album 2011. márciusában jelent meg, szintén népzenei átdolgozásokkal. A Pittyendáré egy halásztelki zenekar, amely Szécsi Attila hegedűs vezetésével autentikus magyar népzenét, népzenei feldolgozásokat, valamint saját szerzeményeket játszik. A legutóbbi rockos Kárpátia album az áprilisban kiadott Egyenes gerinccel volt.   www.facebook.com/Karpatiazenekar    

IRON MAIDEN - 1984. augusztus 17.: az első magyar koncert
IRON MAIDEN - 1984. augusztus 17.: az első magyar koncert

1984. augusztus 17-én adta az első magyar koncertjét az Iron Maiden, mégpedig a Budapest Sportcsarnok parkolójában.  Az Iron Maiden ötödik nagylemeze, a Powerslave 1984. szeptember...

WITCHER - Dalpremier a szombathelyi black metal duótól: Feloldozás
WITCHER - Dalpremier a szombathelyi black metal duótól: Feloldozás

A gyertyák csonkig égnek címmel ősszel érkezik a Witcher néven ismert, 2010-ben alakult szombathelyi black metal duó harmadik nagylemeze, előzetesként pedig máris itt a Feloldozás című...

JUNKIES - Óriási öröm érte őket Dél-Koreában
JUNKIES - Óriási öröm érte őket Dél-Koreában

Szerencsésen megérkeztek a Junkies tagjai Dél-Koreába, ahol augusztus 17-én Gangwon Rock Fesztiválon lépnek fel. A zenészeket ráadásul a landolás után nem sokkal hatalmas öröm érte:...

ARCHAIC - Jótékonysági akcióval akarnak segíteni a hallássérülteknek
ARCHAIC - Jótékonysági akcióval akarnak segíteni a hallássérülteknek

A budapesti thrasher Archaic a 2019-es Wacken fesztiválon a világ minden sarkából érkezett 30 zenekar közül a 2. helyet szerezte meg, és ehhez kapcsolódik a jótékonysági felhívásuk:...

FOUND ITEMS - Albumpremier a budapesti punk rock csapattól: All Bets Are Off
FOUND ITEMS - Albumpremier a budapesti punk rock csapattól: All Bets Are Off

All Bets Are Off címmel megjelent a budapesti Found Items 10 dalos új albuma, a tavalyi Juicy lemez folytatása, amit azonnal végighallgathatsz, de szabadon le is tölthetsz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS