PERFECT PILL - Ismerkedj meg a Maze című albumukkal!

Május 12-én Békéscsabán játszanak majd

2018. május 7. (hétfő) 12:08 | utoljára módosítva: 2019. január 7. (hétfő) 05:41

Maze címmel márciusban jelent meg a dallamos rockzene és grunge keverékét progos ízekkel játszó budapesti Perfect Pill nagylemeze, amit Nóniusz Gábor producerrel készítettek el, aki az első pillanattól fogva bábáskodott az anyag felett.

"Már korán felismertük azt, hogy a dalaink bár sok dologban különböznek, egy dologban mégis egy irányba mutatnak: mind az útkeresésről szólnak. Ennek allegóriája az a végtelen labirintus, amelyet a lemez előfutáraként - a címadó dalhoz - megjelent szövegvideóban is bemutattunk már a közönségnek. A szövegvideóban látható rajzokat Hukaya Simon készítette, aki egyúttal a lemez grafikai megvalósításáért is felelt...

 


www.facebook.com/perfectpillband...A lemezhez - a korábbi szövegvideóban bemutatott világot is továbbfejlesztve - egy olyan térbeli labirintust alkotott, amelynek bejárata a lemez első (Enter), míg kijárata a lemez utolsó dala (Exit Sign).

Ez a labirintus formázza meg azt a végtelen bolyongást és útkeresést, amelyről a lemez dalai szólnak, a zenével együtt pedig bevezeti a hallgatót az általunk elképzelt világba is."
 


PERFECT PILL - Maze (a 2018-as album)


 


01. Enter

"A labirintus bejárata. Régóta játsszuk már Perfect Pill koncertek nyitányaként, soha nem készült hozzá szöveg, csak egy kisebb kórus került rá a felvételek során. Tömeg, gyerekzsivaj, visszhangok - ez az utazás kezdete."


02. Mission

"Ehhez a dalhoz már klip is készült, szintén a lemez előfutáraként jelent meg. A klip koncepciója a dal koncepcióját is követi: a főhős egy ismeretlent követ."

03. Nothing's Unclear

"Egyre többször érezzük úgy, hogy mintha már mi is beletörődtünk volna abba, ahová a világ halad. A főhős úgy érzi: talán nincs kiút, de érdemes felvenni a harcot a butulás és a pusztítás ellen."


04. Maze

"A címadó dal, ez a labirintus közepe. Önmarcangolás, útkeresés, a kései húszas generáció története. Van-e jövőnk, s ha igen, hol?"


05. Remedy

"Kell lennie reménynek is valahol."


06. Wheel Of Time

"Tavaly tavasszal ez a dal, akkor még egy live-session videóként. A főhős megrekedt két világ között: se a múltba, se a jövőbe nem megy tovább."

07. Exit Sign

"A dalt a 2015-ös párizsi mészárlás tragikus története ihlette. Ez a labirintus kijárata is egyben.""A zenekar egyébként jelenleg egy kisebb klubturnét tart a lemez bemutatása céljából, bejárva az ország kisebb-nagyobb szegleteit (Szeged, Szentes, Békéscsaba, Veszprém, Győr), majd július elején a fővárosba visszatérve az A38 teraszán zárjuk le a lemez turnéját.

A Perfect Pill zenéje leginkább a progresszív rock és a 90-es évek grunge zenéjének elegyeként írható le. A Maze címre keresztelt új lemezt Nóniusz Gábor producerrel közösen készítettük el. A Bandcamp mellett már a nagyobb streamszolgáltatók (Spotify, Deezer, Apple Music, stb.) felületein is elérhető."

 

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SYSTEM OF A DOWN - 2020 nyarán Európában turnéznak majd
2019. szeptember 17. (kedd) 07:45

2020 nyarán Európában turnézik majd a System Of A Down. Egyelőre csak egyetlen dátumot jelentettek be: június 25-én a finn Provinssi fesztiválon lépnek majd fel. SOAD: "Izgatottan jelentjük be az első bulit a jövő évi, számos európai koncertünk közül. Június 25-én visszatérünk Finnországba, ahol a Provinssi fesztiválon játszunk majd."      

EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare...

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS