HÉT JEL - Az első klipes dal a különleges projekttől: Mi vagyok

Párbaj címmel októberre várható a nagylemez

2018. május 7. (hétfő) 07:30 | utoljára módosítva: 2019. január 7. (hétfő) 05:27

2000 táján létezett Nyíregyházán egy F.O.T.B. nevű zenekar, amelynek egykori tagja, Pócsi István most már jó ideje egy izgalmas projekten dolgozik, miután hosszú éveken át rádiózott Nyíregyházán, majd egy ideig a Rádió Rocknál is, pár éve pedig a Barba Negra programfelelőseként dolgozik. A Hét Jel nevű projekt első klipes dala, a Mi vagyok lett, ismerkedj meg vele!

Pócsi István: "Mint minden dalnak a lemezen, ennek is van egy kis különlegessége. Csányi Zoli dobol, Lukács Peta gitározik, Megyaszay Pisti basszusozik, illetve a Honeybeastből Kővágó Zsolti közreműködik billentyűs hangszereken, ő a vokálokba is besegített. Akárcsak a teljes anyagon, a főének, illetve a vokálok nagy része az én munkám. Imádom ezt a dalt és ahogy látom a közönségnél is nyitott kapukat döngetünk. Nem akarunk mi hangosan berobbanni, nem az a cél, hogy két év múlva mi legyünk valamelyik fesztivál, vagy fellépés-sorozat ünnepelt sztárja. Ez az oldal pont nem is érdekel. A lemez elkészítésén dolgozunk, ami októberben jelenik meg Párbaj címmel. Az, hogy utána mi következik, jelenleg nem foglalkoztat..."

 


www.facebook.com/hetjel

 


"Az F.O.T.B. tavaly lett volna 20 éves, de ahogy korábbi évfordulókat, így ezt sem ünnepeltük meg - mondta el Pócsi Pisti a Fülesbagolynak. - Végül is igazat adok a srácoknak: egy nem létező zenekaron nincs mit ünnepelni, maximum örülni kell az együtt töltött időnek és hallgatni az akkor készült dalokat. No meg a Hét Jel kapcsán előszedni kettőt.:)

Amúgy Bánfalvi Zolival - dobosa volt a bandának - tartjuk a kapcsolatot és gyakorlatilag az első kontrollszemély: mindent megmutatok neki, hol tartunk a lemezzel. Szerintem kicsit büszke is rám, de erről őt kellene kérdezni.

Szóval 2001 után nem volt kedvem zenélni, sok minden változott az életemben, áthelyeződtek hangsúlyok, így nem ennek akartam az időm szentelni. Sosem szakadtam el igazán a szervezéstől, muzikális dolgoktól, de nem volt releváns szerepe az életemben. Néha felderengett az a gondolat, hogy mi lenne, ha egy-két dalt felvennénk zenész barátokkal, de mindig a feledés homályába veszett ez a dolog.

Közben Pestre költöztem, az itteni beileszkedés, helytállás is elvette a figyelmem, és egyúttal sokkal közelebb sodort az aktív zenészi léthez, hiszen a Barba Negrában kezdtem el dolgozni. 

Az ötlet pedig 2017. tavaszán kristályosodott ki, hogy milyen formában is szeretnék újra alkotó lenni. Ekkor pattant ki a Hét Jel első szikrája. Nem is annyira az a cél, hogy aktív zenészként, alkotóként ténykedjek. Szeretnék egy időszakot lezárni, ami az életem 40, a zenei dolgoknak pedig 20 évét öleli fel. Az is lehet, hogy ez valaminek a kezdete, de ha csak egy tisztességes lezárás, már akkor is nagyon elégedett leszek."

 

HÉT JEL - Mi vagyok (2018)


 


A dalok fiókban pihenő ötletek voltak, vagy direkt a mostani színrelépésre készültek a közelmúltban?


"Lesz itt minden. Ősrégi F.O.T.B. dal, fiókban porosodó ötlet, átdolgozás, musical átirat és vadonat új dolgok is, amik kifejezetten a lemezhez születtek. Minden dal új köntöst kap, újra játszva, ha kell áthangszerelve, szóval semmi nem marad avitt, elavult. Nagyon érdekes alkotói, evolúciós folyamaton mennek keresztül a szerzemények.

Egy igazán érdekes játék lenne meghallgatni a demo változatot, majd a közben készült átiratokat és a legvégén pedig a lemezváltozatot.Egy borzasztóan eklektikus anyag van születőben: sokféle stílust kedvelek és nem csak hallgatni, de énekelni is, így mindenből kerül egy pici ebbe a koktélba. Ez elsülhet nagyon jól is és persze megvan annak a kockázata is, hogy valaki csak egy nagy katyvasznak fogja érezni."

Teljes interjú - katt ide!

 

 

 

 
 

 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TONY MARTIN - Az ex-Black Sabbath énekes elkészült az új szólólemezével
2020. július 14. (kedd) 08:22

Befejezte régóta ígérgetett új szólóalbumát Tony Martin. Az ex-Black Sabbath énekes legutóbbi önálló lemeze a 2005-ben kiadott Scream volt, de a júniusban kiadott új Magnus Karlsson's Free Fall albumon is hallható az egyik dalban, a Temples And Towers-ben. Tony Martin hat Black Sabbath albumon énekelt a 80-as évek második felétől a 90-es évbek közepéig: The Eternal Idol (1987), Headless Cross (1989), Tyr (1990), Cross Purposes (1994), Cross Purposes Live (1995) és Forbidden (1995). Tony Martin: "Ez a lezárós, bezárkózós időszak óriási lehetőséget nyújtott ahhoz, hogy végre befejezzem a szólólemezemet!!! Arra kényszerített, hogy erre koncentráljak, hogy a munka végére érjek, és nagyon menő arcok is szerepelnek a dalokban... Jelenleg már biztos, hogy Danny Needham (Danté dobos - Venom), Magnus Rosén (ex-Hammerfall basszer), Scott McClellan (amerikai gitáros) és Greg Smith megvillantja a tehetségét az anyagon. Dannyvel és...

HELLDIVER - Angol nyelvű verzió született A piros, a fehér és a zöld dalukból
HELLDIVER - Angol nyelvű verzió született A piros, a fehér és a zöld dalukból

Jubileumi koncertjén forgatott videoklippel jelentkezett a klasszikus heavy metalt és hard rockot játszó Helldiver. Már 45 ezer megtekintésnél jár a klasszikus heavy metalt és hard rockot...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album második előzetes dala: Fury's Manifesto
INCANTATION - Klippel a nyár végi album második előzetes dala: Fury's Manifesto

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

GORE THROWER - Hamarosan új EP érkezik, dalpremier: Gears Of Gore
GORE THROWER - Hamarosan új EP érkezik, dalpremier: Gears Of Gore

Gears Of Gore címmel már a második előzetes dal is meghallgatható a death metal vonalas budapesti Gore Thrower új EP-jéről, amely július 24-én lát majd napvilágot Vatican Deathfest...

LAZARVS - Dupla dalpremier a szeptemberben érkező új albumról
LAZARVS - Dupla dalpremier a szeptemberben érkező új albumról

Szeptemberre várható az Apey & The Pea-ből Lazarvssá változott csapat új nagylemeze, a 2017-es Hex lemez folytatása, a Lazarvs címet viselő albumról pedig már lehet is ismerkedni...

KARI RUESLÅTTEN - Sørgekåpe (kritika)
KARI RUESLÅTTEN - Sørgekåpe (kritika)

KARI RUESLÅTTEN Sørgekåpe (Spindelsinn)   Negyedszázad telt el azóta, hogy Kari Rueslåtten kilépett a The 3rd and the Mortalból, az egyik első olyan metal zenekarból,...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS