HÉT JEL - Az első klipes dal a különleges projekttől: Mi vagyok

Párbaj címmel októberre várható a nagylemez

2018. május 7. (hétfő) 07:30 | utoljára módosítva: 2019. január 7. (hétfő) 05:27

2000 táján létezett Nyíregyházán egy F.O.T.B. nevű zenekar, amelynek egykori tagja, Pócsi István most már jó ideje egy izgalmas projekten dolgozik, miután hosszú éveken át rádiózott Nyíregyházán, majd egy ideig a Rádió Rocknál is, pár éve pedig a Barba Negra programfelelőseként dolgozik. A Hét Jel nevű projekt első klipes dala, a Mi vagyok lett, ismerkedj meg vele!

Pócsi István: "Mint minden dalnak a lemezen, ennek is van egy kis különlegessége. Csányi Zoli dobol, Lukács Peta gitározik, Megyaszay Pisti basszusozik, illetve a Honeybeastből Kővágó Zsolti közreműködik billentyűs hangszereken, ő a vokálokba is besegített. Akárcsak a teljes anyagon, a főének, illetve a vokálok nagy része az én munkám. Imádom ezt a dalt és ahogy látom a közönségnél is nyitott kapukat döngetünk. Nem akarunk mi hangosan berobbanni, nem az a cél, hogy két év múlva mi legyünk valamelyik fesztivál, vagy fellépés-sorozat ünnepelt sztárja. Ez az oldal pont nem is érdekel. A lemez elkészítésén dolgozunk, ami októberben jelenik meg Párbaj címmel. Az, hogy utána mi következik, jelenleg nem foglalkoztat..."

 


www.facebook.com/hetjel

 


"Az F.O.T.B. tavaly lett volna 20 éves, de ahogy korábbi évfordulókat, így ezt sem ünnepeltük meg - mondta el Pócsi Pisti a Fülesbagolynak. - Végül is igazat adok a srácoknak: egy nem létező zenekaron nincs mit ünnepelni, maximum örülni kell az együtt töltött időnek és hallgatni az akkor készült dalokat. No meg a Hét Jel kapcsán előszedni kettőt.:)

Amúgy Bánfalvi Zolival - dobosa volt a bandának - tartjuk a kapcsolatot és gyakorlatilag az első kontrollszemély: mindent megmutatok neki, hol tartunk a lemezzel. Szerintem kicsit büszke is rám, de erről őt kellene kérdezni.

Szóval 2001 után nem volt kedvem zenélni, sok minden változott az életemben, áthelyeződtek hangsúlyok, így nem ennek akartam az időm szentelni. Sosem szakadtam el igazán a szervezéstől, muzikális dolgoktól, de nem volt releváns szerepe az életemben. Néha felderengett az a gondolat, hogy mi lenne, ha egy-két dalt felvennénk zenész barátokkal, de mindig a feledés homályába veszett ez a dolog.

Közben Pestre költöztem, az itteni beileszkedés, helytállás is elvette a figyelmem, és egyúttal sokkal közelebb sodort az aktív zenészi léthez, hiszen a Barba Negrában kezdtem el dolgozni. 

Az ötlet pedig 2017. tavaszán kristályosodott ki, hogy milyen formában is szeretnék újra alkotó lenni. Ekkor pattant ki a Hét Jel első szikrája. Nem is annyira az a cél, hogy aktív zenészként, alkotóként ténykedjek. Szeretnék egy időszakot lezárni, ami az életem 40, a zenei dolgoknak pedig 20 évét öleli fel. Az is lehet, hogy ez valaminek a kezdete, de ha csak egy tisztességes lezárás, már akkor is nagyon elégedett leszek."

 

HÉT JEL - Mi vagyok (2018)


 


A dalok fiókban pihenő ötletek voltak, vagy direkt a mostani színrelépésre készültek a közelmúltban?


"Lesz itt minden. Ősrégi F.O.T.B. dal, fiókban porosodó ötlet, átdolgozás, musical átirat és vadonat új dolgok is, amik kifejezetten a lemezhez születtek. Minden dal új köntöst kap, újra játszva, ha kell áthangszerelve, szóval semmi nem marad avitt, elavult. Nagyon érdekes alkotói, evolúciós folyamaton mennek keresztül a szerzemények.

Egy igazán érdekes játék lenne meghallgatni a demo változatot, majd a közben készült átiratokat és a legvégén pedig a lemezváltozatot.Egy borzasztóan eklektikus anyag van születőben: sokféle stílust kedvelek és nem csak hallgatni, de énekelni is, így mindenből kerül egy pici ebbe a koktélba. Ez elsülhet nagyon jól is és persze megvan annak a kockázata is, hogy valaki csak egy nagy katyvasznak fogja érezni."

Teljes interjú - katt ide!

 

 

 

 
 

 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS