HÉT JEL - Az első klipes dal a különleges projekttől: Mi vagyok

Párbaj címmel októberre várható a nagylemez

2018. május 7. (hétfő) 07:30 | utoljára módosítva: 2019. január 7. (hétfő) 05:27

2000 táján létezett Nyíregyházán egy F.O.T.B. nevű zenekar, amelynek egykori tagja, Pócsi István most már jó ideje egy izgalmas projekten dolgozik, miután hosszú éveken át rádiózott Nyíregyházán, majd egy ideig a Rádió Rocknál is, pár éve pedig a Barba Negra programfelelőseként dolgozik. A Hét Jel nevű projekt első klipes dala, a Mi vagyok lett, ismerkedj meg vele!

Pócsi István: "Mint minden dalnak a lemezen, ennek is van egy kis különlegessége. Csányi Zoli dobol, Lukács Peta gitározik, Megyaszay Pisti basszusozik, illetve a Honeybeastből Kővágó Zsolti közreműködik billentyűs hangszereken, ő a vokálokba is besegített. Akárcsak a teljes anyagon, a főének, illetve a vokálok nagy része az én munkám. Imádom ezt a dalt és ahogy látom a közönségnél is nyitott kapukat döngetünk. Nem akarunk mi hangosan berobbanni, nem az a cél, hogy két év múlva mi legyünk valamelyik fesztivál, vagy fellépés-sorozat ünnepelt sztárja. Ez az oldal pont nem is érdekel. A lemez elkészítésén dolgozunk, ami októberben jelenik meg Párbaj címmel. Az, hogy utána mi következik, jelenleg nem foglalkoztat..."

 


www.facebook.com/hetjel

 


"Az F.O.T.B. tavaly lett volna 20 éves, de ahogy korábbi évfordulókat, így ezt sem ünnepeltük meg - mondta el Pócsi Pisti a Fülesbagolynak. - Végül is igazat adok a srácoknak: egy nem létező zenekaron nincs mit ünnepelni, maximum örülni kell az együtt töltött időnek és hallgatni az akkor készült dalokat. No meg a Hét Jel kapcsán előszedni kettőt.:)

Amúgy Bánfalvi Zolival - dobosa volt a bandának - tartjuk a kapcsolatot és gyakorlatilag az első kontrollszemély: mindent megmutatok neki, hol tartunk a lemezzel. Szerintem kicsit büszke is rám, de erről őt kellene kérdezni.

Szóval 2001 után nem volt kedvem zenélni, sok minden változott az életemben, áthelyeződtek hangsúlyok, így nem ennek akartam az időm szentelni. Sosem szakadtam el igazán a szervezéstől, muzikális dolgoktól, de nem volt releváns szerepe az életemben. Néha felderengett az a gondolat, hogy mi lenne, ha egy-két dalt felvennénk zenész barátokkal, de mindig a feledés homályába veszett ez a dolog.

Közben Pestre költöztem, az itteni beileszkedés, helytállás is elvette a figyelmem, és egyúttal sokkal közelebb sodort az aktív zenészi léthez, hiszen a Barba Negrában kezdtem el dolgozni. 

Az ötlet pedig 2017. tavaszán kristályosodott ki, hogy milyen formában is szeretnék újra alkotó lenni. Ekkor pattant ki a Hét Jel első szikrája. Nem is annyira az a cél, hogy aktív zenészként, alkotóként ténykedjek. Szeretnék egy időszakot lezárni, ami az életem 40, a zenei dolgoknak pedig 20 évét öleli fel. Az is lehet, hogy ez valaminek a kezdete, de ha csak egy tisztességes lezárás, már akkor is nagyon elégedett leszek."

 

HÉT JEL - Mi vagyok (2018)


 


A dalok fiókban pihenő ötletek voltak, vagy direkt a mostani színrelépésre készültek a közelmúltban?


"Lesz itt minden. Ősrégi F.O.T.B. dal, fiókban porosodó ötlet, átdolgozás, musical átirat és vadonat új dolgok is, amik kifejezetten a lemezhez születtek. Minden dal új köntöst kap, újra játszva, ha kell áthangszerelve, szóval semmi nem marad avitt, elavult. Nagyon érdekes alkotói, evolúciós folyamaton mennek keresztül a szerzemények.

Egy igazán érdekes játék lenne meghallgatni a demo változatot, majd a közben készült átiratokat és a legvégén pedig a lemezváltozatot.Egy borzasztóan eklektikus anyag van születőben: sokféle stílust kedvelek és nem csak hallgatni, de énekelni is, így mindenből kerül egy pici ebbe a koktélba. Ez elsülhet nagyon jól is és persze megvan annak a kockázata is, hogy valaki csak egy nagy katyvasznak fogja érezni."

Teljes interjú - katt ide!

 

 

 

 
 

 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KÁRPÁTIA - Új album népzenei átdolgozásokkal, itt a Bujdosó II. lemez
2019. augusztus 17. (szombat) 12:23

Megjelent és végig is hallgatható a Kárpátia új lemeze, a Bujdosók II, amelyet a Pittyendáré zenekar közreműködésével készítettek el. A CD megrendelhető a zenekar online boltjában. Az első Bujdosók album 2011. márciusában jelent meg, szintén népzenei átdolgozásokkal. A Pittyendáré egy halásztelki zenekar, amely Szécsi Attila hegedűs vezetésével autentikus magyar népzenét, népzenei feldolgozásokat, valamint saját szerzeményeket játszik. A legutóbbi rockos Kárpátia album az áprilisban kiadott Egyenes gerinccel volt.   www.facebook.com/Karpatiazenekar    

IRON MAIDEN - 1984. augusztus 17.: az első magyar koncert
IRON MAIDEN - 1984. augusztus 17.: az első magyar koncert

1984. augusztus 17-én adta az első magyar koncertjét az Iron Maiden, mégpedig a Budapest Sportcsarnok parkolójában.  Az Iron Maiden ötödik nagylemeze, a Powerslave 1984. szeptember...

WITCHER - Dalpremier a szombathelyi black metal duótól: Feloldozás
WITCHER - Dalpremier a szombathelyi black metal duótól: Feloldozás

A gyertyák csonkig égnek címmel ősszel érkezik a Witcher néven ismert, 2010-ben alakult szombathelyi black metal duó harmadik nagylemeze, előzetesként pedig máris itt a Feloldozás című...

JUNKIES - Óriási öröm érte őket Dél-Koreában
JUNKIES - Óriási öröm érte őket Dél-Koreában

Szerencsésen megérkeztek a Junkies tagjai Dél-Koreába, ahol augusztus 17-én Gangwon Rock Fesztiválon lépnek fel. A zenészeket ráadásul a landolás után nem sokkal hatalmas öröm érte:...

ARCHAIC - Jótékonysági akcióval akarnak segíteni a hallássérülteknek
ARCHAIC - Jótékonysági akcióval akarnak segíteni a hallássérülteknek

A budapesti thrasher Archaic a 2019-es Wacken fesztiválon a világ minden sarkából érkezett 30 zenekar közül a 2. helyet szerezte meg, és ehhez kapcsolódik a jótékonysági felhívásuk:...

FOUND ITEMS - Albumpremier a budapesti punk rock csapattól: All Bets Are Off
FOUND ITEMS - Albumpremier a budapesti punk rock csapattól: All Bets Are Off

All Bets Are Off címmel megjelent a budapesti Found Items 10 dalos új albuma, a tavalyi Juicy lemez folytatása, amit azonnal végighallgathatsz, de szabadon le is tölthetsz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS