IDEAS - Elválnak az útjaik Kun Anita énekesnővel

A jelenlegi felállás még három alkalommal lesz élőben látható

2018. március 22. (csütörtök) 16:11 | utoljára módosítva: 2018. március 22. (csütörtök) 16:12

13 év közös munka után távozik a szimfo-metalos tatabányai Ideas zenekarból Kun Anita énekesnő. A búcsú teljesen baráti és a tervek szerint a jelenlegi felállás még három alkalommal lesz élőben látható. A srácok természetesen nem fejezik be a zenélést, jelenleg keresik Anita utódját, és ő maga is azt ígéri, hogy folytatja az éneklést és a dalírást.


www.facebook.com/IdeasOfficial

 

Kun Anita közleménye:

Kedveseim!

Szeretném nektek bejelenteni, hogy 13 év után befejezem az Ideas zenekarral való közös zenélést.
Az okokat nem szeretném mélyen szántva ecsetelni. 13 év alatt sok olyan esemény történik egy ember életében, ami kihatással lehet az élete különböző területeire és felülírhatja a dolgokat. Viszont tudnotok kell, hogy ez a búcsú a zenekar és közöttem baráti hangulatban zajlik le. A 'méltó' szó jellemzi az elválást. Köszönöm nektek a sok szeretetet, kitartást és a sok-sok jó szót, amit tőletek kaptam!

Köszönöm a zenekarnak a jelenlegi felállásban és a volt zenekari tagoknak - akiket mindenképpen szeretnék név szerint is felsorolni - Hamburger Ferencnek, Takács Tamásnak, Zelizi Lászlónak, Schlick Attilának, Molnár Zoltánnak és Gallay Lajosnak tehetségüket és tudásukat, a felejthetetlen éveket, koncerteket! Köszönöm Hartmann Kristófnak a sok év támogatást és barátságot!

Személy szerint nem fogom letenni a mikrofont és a tollat. :-) A zenekar sem teszi le a hangszert! Égni fog tovább az a tűz!

A zenekar március 23-ai tatabányai és április 13-ai szombathelyi koncerteken, ezután várhatóan ősszel egy nagyobb rendezvény keretein belül lép fel utoljára jelenlegi felállásban. A további tervekről a zenekar Facebook oldalán keresztül számolunk be. Égjen még! :-)”

 

IDEAS - Angyal (a 2006-os Ébredés / Revival albumról)


 

A zenekar közleménye:

„Szeretnénk mindenkivel tudatni, hogy Kun Anita és az Ideas útjai különválnak egymástól. Egy meghatározó szakasz zárul most le a zenekar életében. Köszönetünket fejezzük ki Anitának, hogy 13 éven keresztül megajándékozott minket a tehetségével, gyönyörű hangjával, illetve hálásak vagyunk a közösen készített Ébredés, Főnix, Őrizd a szíved, Egység c. remek albumokért, a koncertekért és a rengeteg közös élményért! A legjobbakat kívánjuk a folytatásban az élet minden területén!

Ami minket illet, szeretnénk folytatni az Ideas pályafutását, jelenleg ehhez keressük Anita utódját.

Legközelebb március 23-án Tatabányán, a Moby Dick előtt, illetve április 13-án Szombathelyen, a Dying Wish és a Nemzeti Hang zenekarokkal közös buli keretében találkozhattok még velünk ebben a felállásban.

További hírekkel a későbbiekben jelentkezünk.”


A tatabányai koncert Facebook oldala
"Az Ideas 1994-ben alakult Tatabányán. A mára kultikussá érett 1998-as Maze album a hazai női énekes gótikus metal korai klasszikusa. Az ezredfordulón két további album készült férfi énekkel, majd a csapat rövid időre szüneteltette működését. Kun Anita 2005-ben csatlakozott az újjáalakult zenekarhoz.

Az első közös Ébredés / Revival (2006) anyagon a saját dalok mellett az Operaház fantomja magyar és angol feldolgozása is hallható, Kalapács József és Andy B. Franck (Brainstorm) közreműködésével. A 13 év alatt további három stúdióalbumot adtak ki Főnix / Phoenix (2008) Őrizd a szíved / Hide Your Heart (2011) Egység / Oneness (2017), magyar és angol nyelven egyaránt.

A klasszikus női énekkel készült szimfonikus metal korongok nem csak itthon, de a nemzetközi színtéren is pozitív fogadtatásra találtak. A csapat fellépett az összes fontos hazai rock/metal eseményen, a Sziget Hammer színpadán, a magyarországi és székelyföldi Rockmaratonokon, Gothica fesztiválokon, valamint a Within Temptation előzenekaraként is játszottak."


Ideas a digitális platformokon: songwhip.com/artist/ideas

 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS