HANDOUT - Elismert MMA-harcosokkal készült a szegedi banda új klipje: Reanimate

Március 23-án koncert a szegedi Gin Tonic-ban

2018. március 19. (hétfő) 15:03 | utoljára módosítva: 2019. január 6. (vasárnap) 06:59

Még tavaly nyáron jött ki a modern metalos szegedi Handout első nagylemeze, az Off The Beaten Path, az album Reanimate dalához pedig most elkészült a srácok új videója. Március 23-án a szegedi Gin Tonic-ban élőben is el lehet csípni őket a Kétes és a WTTD társaságában.

„A zenekarunk harmadik klipje a mindennapi harcot mutatja be, amit nap, mint nap megvívunk életünk során. Véleményünk szerint egyre többen menekülnek el a problémák elől, pedig csak úgy tudjuk legyőzni azokat, ha szembenézünk vele. Ezt a harcot az elismert MMA harcosok segítségével mutattuk be, Makai Renátó és Stétz Dani vállalták a főszerepet a klipünkben. A forgatás helyszíne a szegedi Városi Sportcsarnok volt."

 


www.facebook/handoutband.com


"A Reanimate című számunk fő célja ,hogy egekbe verje az adrenalint, a nehezebb státuszokban berobbantsa az ember életben tartó, túlélő ösztöneit.

A ketreccel magát az élet szürke napjait szimbolizáljuk, hogy a nagyobb pofonok, mélyebb fájdalmak után egyszerűen képesek, vagyunk-e egy páli fordulattal kiütni a negatív hullámokat és megtalálni a nyitott ajtót, sebeinket büszkén viselve eltávozni a rideg, vérfoltos ketrecből.

A választás természetesen csakis a mi kezünkben van , hogy melyik harcossal fogunk azonosulni.

Ezzel kapcsolatban idézném a szám egyik dalszöveg részletét.

''a csontok összefornak, a verejték és a vér felszárad,
és a hegek pedig emlékeztetni fognak minket arra,
hogy túlélők vagyunk''


 
 

HANDOUT - Reanimate (a 2017-es Off The Beaten Path albumhoz)

 

"Az Off The Beaten Path (A taposatlan úton) lemezcím arra utal, hogy ne álljunk be a sorba, ne hagyjuk magunkat befolyásolni, hanem alakítsuk úgy az életünket, ahogy azt mi szeretnénk. A dalok nagy része pozitív hangvételű, a szövegek azt taglalják, hogy kemény munka és kitartás segítségével bárki képes lehet céljai elérésére. Az egyetlen kivétel a Final Glance, ami a szeretteink elvesztésének feldolgozását írja le."

 

HANDOUT - Off The Beaten Path (a 2017-es album)
Az album

iTuneson
GooglePlayen

HANDOUT - Encounter (a 2017-es Off The Beaten Path előzeteseként)
 

HANDOUT biográfia:

A kezdetek (2013-2014)

"A banda Handout néven 2013. március 9-től létezik, miután az 1210 elnevezésű szegedi rendezvényen a bemutatkozó koncertjével pályafutását megkezdte. Ekkoriban a csapat négy tagot számlált: Bene Balázs – basszusgitár, Busa Balázs – gitár, Lele Gergő – ének, Virág Levente – dobok.

A kezdeti zenei paletta tartalma hamar gomba módjára kezdett szaporodni, hála a banda lendületének, szorgalmának és a zene iránt érzett mindent elsöprő szerelmének. Az új zeneszámok egymást követték a hosszú hónapok alatt, a tagok mindinkább összeszoktak, lassan már egy kőkemény metalcsaládot alkotva.

2013 júliusában a belga Resurrection és az angol In Ruins zenekarokat fogadták vendégként. Első komolyabb megmérettetésük egy regionális tehetségkutató volt, ahol a harmadik helyet érték el. Ezáltal lehetőség nyílt az első kislemez rögzítésére. Az EP a Keep Sinking címet kapta, a legsikeresebb dala, a Swamp Of Sorrow pedig rövid idő alatt elérte a 10 ezres Youtube-nézettséget.

 

HANDOUT - Swamp Of Sorrow (2013)Szeptemberben Soós Hannó Soma ritmusgitáros csatlakozásával kialakult az ötös felállás. A beilleszkedés zökkenőmentesen ment, Soma rövid időn belül szerves részévé vált a zenekarnak.A második kislemez (2014-2016)

2014 januárjában bemutatkozhattak a fővárosban a 4. alkalommal megrendezett Dubs & Cores sorozaton, amelyen olyan zenekarok játszottak még, mint a Till We Drop vagy az Orion Dawn. Eközben készült az új stúdiófelvétele, a Violent Addiction, mely ugyanezen év februárjának elején látott napvilágot és vonzott újabb rajongókat. A következő hónapokat koncertezéssel, és új dalok írásával töltötte a zenekar, majd 2014. június 14-ei nyárindító bulijuk után visszavonultak a próbatermükbe, hogy tökéletesítsék a Curved Mirror EP-jük dalait.

Július első hetében megkezdték a hat zeneszám felvételét, ismét az Our Sound Recroding Studio falain belül. A nyarat a stúdióból kimozdulva a C+ fesztiválon zárták, majd megkezdték a lemezbemutató koncertre való felkészülést. A kislemez utómunkálatai szeptemberre befejeződtek, október másodikán pedig megjelent az első dala is, az Articifial Paradises. A Curved Mirror teljes egészében október 22-én vált elérhetővé. A zenekar október 4-én bemutatkozott a Budapest Music Expón, ahonnan a Jólhallod nevezetű tehetségkutatón szerzett értékes nyereményekkel tért haza. Az új EP számait, mind a szegedi, mind a fővárosi közönség előtt bemutatták - nagy sikerrel.


Visszatérés (2016-2017)

Később, a zenekarból kiváló Lele Gergőt - alapos keresés után - Tari Balázs követte, amely eddig még nem ismert lendületet adott a zenekarnak, és egy bemutatkozó nótával tértek vissza. Az Empty Soul című számhoz leforgatták az első videoklipüket, melyet 2016 májusában hoztak nyilvánosságra.

 

HANDOUT - Empty Soul (2016)


 

Ezt követően július elején egy teltházas koncerttel tértek vissza a szegedi Ifjúsági Házba. Az év hátralévő részében már elkezdődött a nagylemez megírása, de emellett volt idő koncertekre is, például a Phreniával vagy Ausztriában (a zenekar első külföldi koncertje).Off The Beaten Path (2017-)

A 2017-es év komoly munkával kezdődött. A 10 számból álló LP felvételei a No Silence stúdióban folytak, az első dalt, az Encoutert pedig egy videoklip kíséretében mutatták be."

HANDOUT:
Tari Balázs – ének
Soós Hannó Soma – gitár
Busa Balázs – gitár
Virág Levente – dobok
Bene Balázs – basszusgitár
 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
2020. május 30. (szombat) 10:54

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia harmadik, utolsó tétele, a videokippel kísért Death Diviner. A három kislemeznóta együttes elnevezése: Our Feverish Trinity. "Ezzel a három dallal, pontosabban az általános tematikájukkal, arra teszünk kísérletet, hogy leírjuk a misztikust, a transzcendentálist, azt ami nem elvilági. Az olyan érzéseket, amelyekkel nem tud mit kezdeni a test, azokat a kétségbeesett tetteket, amikor érzed, hogy hív valami, ami sokkal nagyobb nálad, és azt is tudod, hogy ha sikerülne elérned és beszélni hozzá, akkor először az életedben tartoznál valahova... www.facebook.com/soilwork     Mindannyian tartozni akarunk valahova, ez valahogy mégsem stimmel igazán. Az emberben mindig ott van az a némiképp kellemetlen érzés, hogy sokkal többet is...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled
ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled

Cancelled címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett az amerikai metalcore színtér egyik legmegosztóbb csapatának számító Attila. A Chris Fronzak vezette, metalcore/deathcore mixet...

BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer
BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer

70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer, Bob Kulick. A tragikus hírt a zenész testvére, az ex-KISS gitáros, Bruce Kulick is megerősítette. Bruce Kulick: "Összetört...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS