BEATRICE - Öt lemez, ami megváltoztatta Nagy Hunor Attila dobos életét

A Karthagótól a Beatricéig

2018. március 18. (vasárnap) 15:09

Nagy Hunor Attila 1989 decemberében született, és ellentétben a bátyjával, Botonddal, Nagy Feró nagyobbik fiával, őt már gyerekkorában elkapta a dobolás. Már kissrácként is beült a koncerteken a dobcucc mögé, 17 évesen aztán a Beatrice roadja lett, 2010-től pedig hivatalosan is a legendás banda dobosa.

A Beatrice páratlan pályafutása alkalmából egy egyszeri és megismételhetetlen életműkoncert lesz április 7-én a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a banda 40. születésnapját is megünneplik, régi tagokkal, vendégekkel, meglepetésekkel.

"Amikor a budai panelból leköltöztünk vidékre, a bátyám kapott egy dobfelszerelést Németországból. Ezt a garázsban már használhattam én is, ekkor 4-5 éves voltam. Egyszer apukám elvitt az egyik koncertjére, ahol spontán felindulásból játszottam egy számot a Beatricével. A produkció sikeres volt, ebben az időben már egy számot le tudtam játszani, édesapám persze ennek a tudatában volt. Bátyám nem tanult meg dobolni, de engem nagyon érdekelt. Több tanárhoz is jártam, és Hirleman Bercitől is nagyon sokat tanultam, de igazából autodidakta módon tanultam meg dobolni, élesben a koncerteken. 12 voltam, amikor úgy gondoltam, hogy én dobos leszek. Egyre többször jártam Ricsére, 2004-ben már dobszólóm is volt, 17 évesen én lehettem a zenekar roadja, 20 évesen pedig a dobosa."
www.facebook.com/NagyFeroBeatriceAz alábbiakból az derül ki, hogy Hunorra melyik öt album volt sorsfordító hatással.

KARTHAGO
Senkiföldjén (1984)


"Nagyon sok lemezünk volt otthon a gyerekkoromban. A Garázs műsorból sok kazetta és CD otthon kötött ki. Nagyon sokat hallgattam ezeket. Karthagó koncerten voltam legelőször, legalábbis emlékeim szerint.

Az a koncert a régi BS-ben 1997-ben volt, akkor már doboltam, de talán ott lettem igazán szerelmes az élőzenébe, a tömegbe, a hangerőbe..."
 


KARTHAGO - Senkiföldjén (az 1984-es Senkiföldjén albumról)SLIPKNOT
Slipknot (1999)


"A legnagyobb kedvencem a mai napig. Egy haverom mutatta meg a suliban, és második hallgatásra fertőzött meg. Utána vicc nélkül egy hónapig csak az volt a discmanemben. Azóta sem tudtam megunni a zenekart, a mai napig minden lemezt imádok tőlük.

A műfaj igazából messze áll tőlem. Nekem a Slipknotban az volt az újdonság, hogy kényszer nélkül van benne dinamika és lehengerlő lendület. Szerintem minden metal klisé meg van bennük, mégsem unalmas."SLIPKNOT - Wait And Bleed (az 1999-es Slipknot albumhoz)THE ROLLING STONES
A Bigger Bang (2005)


"A 2005-ös Stones lemez volt az, ami első hallásra ámulatba ejtett. Akkoriban csak a kötelező Rolling Stones számokat ismertem, és az A Bigger Bang hatására kezdtem jobban tanulmányozni a 'régi' zenék világát.

Igazából ez nem a legismertebb Stones lemez, de az első számnál - Rough Justice - nekem már szerelem volt. Színtiszta Rock'n'Roll, ráadásul a húzós fajtából. Bármikor meg tudom hallgatni az egész lemezt, és ha sokáig nem teszem be, már szó szerint hiányzik. Ha valami, hát ez tényleg megváltoztatott. Ezek után kezdtem rajongani a Keith-ért és a Stones-ért."THE ROLLING STONES - Rough Justice (a 2005-ös A Bigger Bang albumhoz)
 BLACK SABBATH
Black Sabbath (1970)


"Hol is kezdjem… Mindennek az alapja. Amikor legelőször hallottam, fogalmam sem volt róla, hogy lehet így is metalt játszani. Az egész anyag jó iskola kezdőknek és profiknak egyaránt, minden hangszerre!

Ennél súlyosabb, gonoszabb, 'ördögibb' művet nem ismerek. Félelmetes az egész és úgy szól, hogy mindig kiráz a hideg, a legjobb értelemben. Zseniális.

Volt szerencsém élőben is hallani ezeket a dalokat - ámulatba ejtettek. Hasonlót is nagyon nehéz találni a világban, mint a Black Sabbath."BLACK SABBATH - The Wizard (az 1970-es Black Sabbath albumról)BEATRICE
Betiltott dalok (Megkerült hangszalag - 1979) (1993)


"Meglepetés… De igazából tényleg így van. Amikor kiskoromban a szüleim elutaztak, a nagymamám vigyázott rám. Ha nagyon kibírhatatlan voltam, akkor a nagyi beküldött a kisszobába és berakta ezt a kazettát. Annyit mondott: 'hallgasd apád'. Nem emlékszem, hogy ez jutalom volt vagy büntetés... (nevet)

Mindenesetre rákattantam a zenehallgatásra. Sorra jöttek a lemezek a kisszobámban, főleg Ricse, Mobil és Beatles. Pár évvel később már doboltam. Szóval ez a lemez így vagy úgy, de megváltoztatta az életemet."BEATRICE - Motorizált nemzedék (az 1993-as Betiltott dalok - 1979 albumról)

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DALRIADA - Új dal és klip Trianon 100. évfordulójára: Ezer csillag
2020. június 4. (csütörtök) 09:40

A trianoni békediktátum 100 éves évfordulója alkalmából új klipes dallal jelentkezett a Dalriada zenekar. Az Ezer csillag egyben az első előzetese az ősszel érkező Őszelő albumnak. Az Ezer csillag dalban ezúttal metal nincs, Szabó Gergely (zongora) mellett a zenekarral már hosszú évek óta együtt dolgozó Fajkusz Banda muzsikusai, Fajkusz Attila (hegedű), Szőke Ernő (nagybőgő) és Szőke Gergely (brácsa) kapták a főszerepet ebben az autentikus népzenei elemekkel megszólaló közös produkcióban. Ficzek András énekes-gitáros: "Az első világháborút lezáró trianoni békeparancs száz éves évfordulójának emlékére íródott az Ezer csillag című dalunk, amelyet az új lemez egy különleges tételeként most megosztunk Veletek. A dal mindent elmond helyettünk is. Fogadjátok olyan szeretettel, ahogy mi készítettük...     www.facebook.com/Dalriadahu ...Nyilván minden éremnek két oldala, és minden népnek...

KAMELOT - Premier a nyári koncert DVD-ből, a Sacrimony az Arch Enemy és az Amaranthe énekesnőivel
KAMELOT - Premier a nyári koncert DVD-ből, a Sacrimony az Arch Enemy és az Amaranthe énekesnőivel

I Am The Empire – Live From The 013 címmel egy koncert DVD-vel jelentkezik augusztus 14-én a Kamelot, első előzetesként pedig már lehet is ismerkedni a Sacrimony (Angel Of Afterlife) dal...

ENSIFERUM - Videó a nyári album első dalához: Rum, Women, Victory
ENSIFERUM - Videó a nyári album első dalához: Rum, Women, Victory

Thalassic címmel július 10-én jelenik meg az új Ensiferum album, a 2017-es Two Paths folytatása. Az eredetileg egy szöveges videóval bemutatott első előzetes dalhoz - Rum, Women, Victory -...

FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is...

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS