BEATRICE - Öt lemez, ami megváltoztatta Nagy Hunor Attila dobos életét

A Karthagótól a Beatricéig

2018. március 18. (vasárnap) 15:09

Nagy Hunor Attila 1989 decemberében született, és ellentétben a bátyjával, Botonddal, Nagy Feró nagyobbik fiával, őt már gyerekkorában elkapta a dobolás. Már kissrácként is beült a koncerteken a dobcucc mögé, 17 évesen aztán a Beatrice roadja lett, 2010-től pedig hivatalosan is a legendás banda dobosa.

A Beatrice páratlan pályafutása alkalmából egy egyszeri és megismételhetetlen életműkoncert lesz április 7-én a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a banda 40. születésnapját is megünneplik, régi tagokkal, vendégekkel, meglepetésekkel.

"Amikor a budai panelból leköltöztünk vidékre, a bátyám kapott egy dobfelszerelést Németországból. Ezt a garázsban már használhattam én is, ekkor 4-5 éves voltam. Egyszer apukám elvitt az egyik koncertjére, ahol spontán felindulásból játszottam egy számot a Beatricével. A produkció sikeres volt, ebben az időben már egy számot le tudtam játszani, édesapám persze ennek a tudatában volt. Bátyám nem tanult meg dobolni, de engem nagyon érdekelt. Több tanárhoz is jártam, és Hirleman Bercitől is nagyon sokat tanultam, de igazából autodidakta módon tanultam meg dobolni, élesben a koncerteken. 12 voltam, amikor úgy gondoltam, hogy én dobos leszek. Egyre többször jártam Ricsére, 2004-ben már dobszólóm is volt, 17 évesen én lehettem a zenekar roadja, 20 évesen pedig a dobosa."
www.facebook.com/NagyFeroBeatriceAz alábbiakból az derül ki, hogy Hunorra melyik öt album volt sorsfordító hatással.

KARTHAGO
Senkiföldjén (1984)


"Nagyon sok lemezünk volt otthon a gyerekkoromban. A Garázs műsorból sok kazetta és CD otthon kötött ki. Nagyon sokat hallgattam ezeket. Karthagó koncerten voltam legelőször, legalábbis emlékeim szerint.

Az a koncert a régi BS-ben 1997-ben volt, akkor már doboltam, de talán ott lettem igazán szerelmes az élőzenébe, a tömegbe, a hangerőbe..."
 


KARTHAGO - Senkiföldjén (az 1984-es Senkiföldjén albumról)SLIPKNOT
Slipknot (1999)


"A legnagyobb kedvencem a mai napig. Egy haverom mutatta meg a suliban, és második hallgatásra fertőzött meg. Utána vicc nélkül egy hónapig csak az volt a discmanemben. Azóta sem tudtam megunni a zenekart, a mai napig minden lemezt imádok tőlük.

A műfaj igazából messze áll tőlem. Nekem a Slipknotban az volt az újdonság, hogy kényszer nélkül van benne dinamika és lehengerlő lendület. Szerintem minden metal klisé meg van bennük, mégsem unalmas."SLIPKNOT - Wait And Bleed (az 1999-es Slipknot albumhoz)THE ROLLING STONES
A Bigger Bang (2005)


"A 2005-ös Stones lemez volt az, ami első hallásra ámulatba ejtett. Akkoriban csak a kötelező Rolling Stones számokat ismertem, és az A Bigger Bang hatására kezdtem jobban tanulmányozni a 'régi' zenék világát.

Igazából ez nem a legismertebb Stones lemez, de az első számnál - Rough Justice - nekem már szerelem volt. Színtiszta Rock'n'Roll, ráadásul a húzós fajtából. Bármikor meg tudom hallgatni az egész lemezt, és ha sokáig nem teszem be, már szó szerint hiányzik. Ha valami, hát ez tényleg megváltoztatott. Ezek után kezdtem rajongani a Keith-ért és a Stones-ért."THE ROLLING STONES - Rough Justice (a 2005-ös A Bigger Bang albumhoz)
 BLACK SABBATH
Black Sabbath (1970)


"Hol is kezdjem… Mindennek az alapja. Amikor legelőször hallottam, fogalmam sem volt róla, hogy lehet így is metalt játszani. Az egész anyag jó iskola kezdőknek és profiknak egyaránt, minden hangszerre!

Ennél súlyosabb, gonoszabb, 'ördögibb' művet nem ismerek. Félelmetes az egész és úgy szól, hogy mindig kiráz a hideg, a legjobb értelemben. Zseniális.

Volt szerencsém élőben is hallani ezeket a dalokat - ámulatba ejtettek. Hasonlót is nagyon nehéz találni a világban, mint a Black Sabbath."BLACK SABBATH - The Wizard (az 1970-es Black Sabbath albumról)BEATRICE
Betiltott dalok (Megkerült hangszalag - 1979) (1993)


"Meglepetés… De igazából tényleg így van. Amikor kiskoromban a szüleim elutaztak, a nagymamám vigyázott rám. Ha nagyon kibírhatatlan voltam, akkor a nagyi beküldött a kisszobába és berakta ezt a kazettát. Annyit mondott: 'hallgasd apád'. Nem emlékszem, hogy ez jutalom volt vagy büntetés... (nevet)

Mindenesetre rákattantam a zenehallgatásra. Sorra jöttek a lemezek a kisszobámban, főleg Ricse, Mobil és Beatles. Pár évvel később már doboltam. Szóval ez a lemez így vagy úgy, de megváltoztatta az életemet."BEATRICE - Motorizált nemzedék (az 1993-as Betiltott dalok - 1979 albumról)

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METALLICA - Így született meg az Enter Night Pilsner, a hivatalos sörük
2019. január 16. (szerda) 07:29

A 2018-as észak-amerikai Metallica turné arénakoncertjein már megkóstolható volt a Metallica és a Stone Brewing közösen elkészített söre, az Enter Night Pilsner, mostantól pedig már az amerikai boltokban is kapható lesz. A csapat tervei szerint a tavaszi-nyári turnéval egyidejűleg Európában, Ausztráliában, de még Kínában is hozzá lehet majd jutni. Az Enter Night Pilsner sör háttérsztorijáról egy 10 perces dokufilmet is közzétett a Metallica.          

ANGERTEA - Új klippel jelentkeztek: Loam
ANGERTEA - Új klippel jelentkeztek: Loam

Új klippel jelentkezett a nagymágocsi Angertea trió, amelyet az A Sidetrack (An Acoustic Act to Eradicate Torture) című akusztikus EP Loam dalához forgattak Lóránt Demeterrel. Az Angertea...

SLIPKNOT - Már a stúdióban
SLIPKNOT - Már a stúdióban

Az idei Volt fesztiválon június 26-án fellépő Slipknot új albuma a nyárra várható, és a legfrissebb Corey Taylor Instagram-kép alapján minden a terv szerint halad: már a stúdióban...

PAGANINI - Elhunyt Marc Paganini svájci énekes
PAGANINI - Elhunyt Marc Paganini svájci énekes

57 évesen elhunyt Marc Paganini svájci énekes, a német Viva, majd a svájci Paganini frontembere. A haláleset még január 11-én történt, de a körülményei egyelőre ismeretlenek. Marc...

KING DIAMOND - Premier a januári koncert DVD-ről: Black Horsemen
KING DIAMOND - Premier a januári koncert DVD-ről: Black Horsemen

King Diamond régóta várt új koncertanyaga, a Songs For The Dead Live DVD/Blu-ray január 25-én jön majd ki, és két teljes koncert felvételét fogja tartalmazni. Az egyik bulit 2016....

QUEENSRYCHE - Az új album dalait Todd Le Torre énekes dobolta fel
QUEENSRYCHE - Az új album dalait Todd Le Torre énekes dobolta fel

The Verdict címmel március 1-jén jelenik meg a Queensryche új stúdióalbuma, a 2015 őszén kiadott Condition Hüman lemez folytatása. A The Verdict lesz a csapat harmadik albuma Todd La...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS