BEATRICE - Öt lemez, ami megváltoztatta Nagy Hunor Attila dobos életét

A Karthagótól a Beatricéig

2018. március 18. (vasárnap) 15:09

Nagy Hunor Attila 1989 decemberében született, és ellentétben a bátyjával, Botonddal, Nagy Feró nagyobbik fiával, őt már gyerekkorában elkapta a dobolás. Már kissrácként is beült a koncerteken a dobcucc mögé, 17 évesen aztán a Beatrice roadja lett, 2010-től pedig hivatalosan is a legendás banda dobosa.

A Beatrice páratlan pályafutása alkalmából egy egyszeri és megismételhetetlen életműkoncert lesz április 7-én a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a banda 40. születésnapját is megünneplik, régi tagokkal, vendégekkel, meglepetésekkel.

"Amikor a budai panelból leköltöztünk vidékre, a bátyám kapott egy dobfelszerelést Németországból. Ezt a garázsban már használhattam én is, ekkor 4-5 éves voltam. Egyszer apukám elvitt az egyik koncertjére, ahol spontán felindulásból játszottam egy számot a Beatricével. A produkció sikeres volt, ebben az időben már egy számot le tudtam játszani, édesapám persze ennek a tudatában volt. Bátyám nem tanult meg dobolni, de engem nagyon érdekelt. Több tanárhoz is jártam, és Hirleman Bercitől is nagyon sokat tanultam, de igazából autodidakta módon tanultam meg dobolni, élesben a koncerteken. 12 voltam, amikor úgy gondoltam, hogy én dobos leszek. Egyre többször jártam Ricsére, 2004-ben már dobszólóm is volt, 17 évesen én lehettem a zenekar roadja, 20 évesen pedig a dobosa."
www.facebook.com/NagyFeroBeatriceAz alábbiakból az derül ki, hogy Hunorra melyik öt album volt sorsfordító hatással.

KARTHAGO
Senkiföldjén (1984)


"Nagyon sok lemezünk volt otthon a gyerekkoromban. A Garázs műsorból sok kazetta és CD otthon kötött ki. Nagyon sokat hallgattam ezeket. Karthagó koncerten voltam legelőször, legalábbis emlékeim szerint.

Az a koncert a régi BS-ben 1997-ben volt, akkor már doboltam, de talán ott lettem igazán szerelmes az élőzenébe, a tömegbe, a hangerőbe..."
 


KARTHAGO - Senkiföldjén (az 1984-es Senkiföldjén albumról)SLIPKNOT
Slipknot (1999)


"A legnagyobb kedvencem a mai napig. Egy haverom mutatta meg a suliban, és második hallgatásra fertőzött meg. Utána vicc nélkül egy hónapig csak az volt a discmanemben. Azóta sem tudtam megunni a zenekart, a mai napig minden lemezt imádok tőlük.

A műfaj igazából messze áll tőlem. Nekem a Slipknotban az volt az újdonság, hogy kényszer nélkül van benne dinamika és lehengerlő lendület. Szerintem minden metal klisé meg van bennük, mégsem unalmas."SLIPKNOT - Wait And Bleed (az 1999-es Slipknot albumhoz)THE ROLLING STONES
A Bigger Bang (2005)


"A 2005-ös Stones lemez volt az, ami első hallásra ámulatba ejtett. Akkoriban csak a kötelező Rolling Stones számokat ismertem, és az A Bigger Bang hatására kezdtem jobban tanulmányozni a 'régi' zenék világát.

Igazából ez nem a legismertebb Stones lemez, de az első számnál - Rough Justice - nekem már szerelem volt. Színtiszta Rock'n'Roll, ráadásul a húzós fajtából. Bármikor meg tudom hallgatni az egész lemezt, és ha sokáig nem teszem be, már szó szerint hiányzik. Ha valami, hát ez tényleg megváltoztatott. Ezek után kezdtem rajongani a Keith-ért és a Stones-ért."THE ROLLING STONES - Rough Justice (a 2005-ös A Bigger Bang albumhoz)
 BLACK SABBATH
Black Sabbath (1970)


"Hol is kezdjem… Mindennek az alapja. Amikor legelőször hallottam, fogalmam sem volt róla, hogy lehet így is metalt játszani. Az egész anyag jó iskola kezdőknek és profiknak egyaránt, minden hangszerre!

Ennél súlyosabb, gonoszabb, 'ördögibb' művet nem ismerek. Félelmetes az egész és úgy szól, hogy mindig kiráz a hideg, a legjobb értelemben. Zseniális.

Volt szerencsém élőben is hallani ezeket a dalokat - ámulatba ejtettek. Hasonlót is nagyon nehéz találni a világban, mint a Black Sabbath."BLACK SABBATH - The Wizard (az 1970-es Black Sabbath albumról)BEATRICE
Betiltott dalok (Megkerült hangszalag - 1979) (1993)


"Meglepetés… De igazából tényleg így van. Amikor kiskoromban a szüleim elutaztak, a nagymamám vigyázott rám. Ha nagyon kibírhatatlan voltam, akkor a nagyi beküldött a kisszobába és berakta ezt a kazettát. Annyit mondott: 'hallgasd apád'. Nem emlékszem, hogy ez jutalom volt vagy büntetés... (nevet)

Mindenesetre rákattantam a zenehallgatásra. Sorra jöttek a lemezek a kisszobámban, főleg Ricse, Mobil és Beatles. Pár évvel később már doboltam. Szóval ez a lemez így vagy úgy, de megváltoztatta az életemet."BEATRICE - Motorizált nemzedék (az 1993-as Betiltott dalok - 1979 albumról)

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SZEGEDROCKS 2018 - A Dóm téren így nyomta a Tankcsapdát a közel 400 zenész
2018. április 22. (vasárnap) 08:57

Közel négyszáz rockzenész gyűlt össze a szegedi Dóm téren egy nagy örömzenélésre. Amatőr és profi zenészek jöttek Nyírbátorból, Pestről, a Dunántúlról, Bécsből és a Vajdaságból is. Olasz ötlet alapján hazánkban első alkalommal népszerűsítették ily módon a rockot és az élőzenét. A Szegedma beszámolója szerint a flashmobot a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Szurdi Zsolt emlékére szervezték, de dr. Sipos Zoltán előtt is tisztelegtek az összegyűlt rockerek. A szombat délutáni villámcsődület lényege az volt, hogy amatőr és profi zenészek együtt játszanak el négy ismert számot. A gitárosok, basszusgitárosok, dobosok és énekesek már kora délelőtt ellepték a Dóm teret, mindenki hozta saját hangszerét, igyekeztek berendezkedni a rockerek. Jöttek Nyírbátorból, Pestről, a Dunántúlról , Bécsből és a Vajdaságból .   www.facebook.com/SzegedRocks Szeged szívében először...

SZEGEDROCKS 2018 - Így nyomta a Tankcsapdát a közel 400 zenész a Dóm téren
SZEGEDROCKS 2018 - Így nyomta a Tankcsapdát a közel 400 zenész a Dóm téren

Közel négyszáz rockzenész gyűlt össze a szegedi Dóm téren egy nagy örömzenélésre. Amatőr és profi zenészek jöttek Nyírbátorból, Pestről, a Dunántúlról, Bécsből és a...

SZEGEDROCKS 2018 - Így nyomta a Tankcsapdát a közel 400 zenész a Döm téren
SZEGEDROCKS 2018 - Így nyomta a Tankcsapdát a közel 400 zenész a Döm téren

Közel négyszáz rockzenész gyűlt össze a szegedi Dóm téren egy nagy örömzenélésre. Amatőr és profi zenészek jöttek Nyírbátorból, Pestről, a Dunántúlról, Bécsből és a...

AZ IRODALOM VISSZAVÁG - Magyar írók és a rock/metal zene - 8. rész
AZ IRODALOM VISSZAVÁG - Magyar írók és a rock/metal zene - 8. rész

Arra, hogy sok metalos szeret olvasni, maga a HammerWorld magazin a bizonyíték. Persze, nem csak fémmel él az ember, néha jól esik elmerülni egy regényben, visszaásni a különféle...

GRIMNER - A svéd viking/folk banda szeptemberben nálunk is bemutatja az új albumát
GRIMNER - A svéd viking/folk banda szeptemberben nálunk is bemutatja az új albumát

Vanadrottning címmel februárban jelent meg a viking/folk metalos svéd Grimner harmadik nagylemeze, amit nálunk is bemutatnak majd a friss anyagot, mégpedig a folk metalos orosz Kalevala...

TALES OF EVENING - Előzetes az új albumhoz, már előrendelhető
TALES OF EVENING - Előzetes az új albumhoz, már előrendelhető

A fény nyomában címmel a májusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként lát majd napvilágot a Tales Of Evening harmadik albuma, amely már előrendelhető a zenekar honlapján. A...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS