BEATRICE - Öt lemez, ami megváltoztatta Nagy Hunor Attila dobos életét

A Karthagótól a Beatricéig

2018. március 18. (vasárnap) 15:09

Nagy Hunor Attila 1989 decemberében született, és ellentétben a bátyjával, Botonddal, Nagy Feró nagyobbik fiával, őt már gyerekkorában elkapta a dobolás. Már kissrácként is beült a koncerteken a dobcucc mögé, 17 évesen aztán a Beatrice roadja lett, 2010-től pedig hivatalosan is a legendás banda dobosa.

A Beatrice páratlan pályafutása alkalmából egy egyszeri és megismételhetetlen életműkoncert lesz április 7-én a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a banda 40. születésnapját is megünneplik, régi tagokkal, vendégekkel, meglepetésekkel.

"Amikor a budai panelból leköltöztünk vidékre, a bátyám kapott egy dobfelszerelést Németországból. Ezt a garázsban már használhattam én is, ekkor 4-5 éves voltam. Egyszer apukám elvitt az egyik koncertjére, ahol spontán felindulásból játszottam egy számot a Beatricével. A produkció sikeres volt, ebben az időben már egy számot le tudtam játszani, édesapám persze ennek a tudatában volt. Bátyám nem tanult meg dobolni, de engem nagyon érdekelt. Több tanárhoz is jártam, és Hirleman Bercitől is nagyon sokat tanultam, de igazából autodidakta módon tanultam meg dobolni, élesben a koncerteken. 12 voltam, amikor úgy gondoltam, hogy én dobos leszek. Egyre többször jártam Ricsére, 2004-ben már dobszólóm is volt, 17 évesen én lehettem a zenekar roadja, 20 évesen pedig a dobosa."
www.facebook.com/NagyFeroBeatriceAz alábbiakból az derül ki, hogy Hunorra melyik öt album volt sorsfordító hatással.

KARTHAGO
Senkiföldjén (1984)


"Nagyon sok lemezünk volt otthon a gyerekkoromban. A Garázs műsorból sok kazetta és CD otthon kötött ki. Nagyon sokat hallgattam ezeket. Karthagó koncerten voltam legelőször, legalábbis emlékeim szerint.

Az a koncert a régi BS-ben 1997-ben volt, akkor már doboltam, de talán ott lettem igazán szerelmes az élőzenébe, a tömegbe, a hangerőbe..."
 


KARTHAGO - Senkiföldjén (az 1984-es Senkiföldjén albumról)SLIPKNOT
Slipknot (1999)


"A legnagyobb kedvencem a mai napig. Egy haverom mutatta meg a suliban, és második hallgatásra fertőzött meg. Utána vicc nélkül egy hónapig csak az volt a discmanemben. Azóta sem tudtam megunni a zenekart, a mai napig minden lemezt imádok tőlük.

A műfaj igazából messze áll tőlem. Nekem a Slipknotban az volt az újdonság, hogy kényszer nélkül van benne dinamika és lehengerlő lendület. Szerintem minden metal klisé meg van bennük, mégsem unalmas."SLIPKNOT - Wait And Bleed (az 1999-es Slipknot albumhoz)THE ROLLING STONES
A Bigger Bang (2005)


"A 2005-ös Stones lemez volt az, ami első hallásra ámulatba ejtett. Akkoriban csak a kötelező Rolling Stones számokat ismertem, és az A Bigger Bang hatására kezdtem jobban tanulmányozni a 'régi' zenék világát.

Igazából ez nem a legismertebb Stones lemez, de az első számnál - Rough Justice - nekem már szerelem volt. Színtiszta Rock'n'Roll, ráadásul a húzós fajtából. Bármikor meg tudom hallgatni az egész lemezt, és ha sokáig nem teszem be, már szó szerint hiányzik. Ha valami, hát ez tényleg megváltoztatott. Ezek után kezdtem rajongani a Keith-ért és a Stones-ért."THE ROLLING STONES - Rough Justice (a 2005-ös A Bigger Bang albumhoz)
 BLACK SABBATH
Black Sabbath (1970)


"Hol is kezdjem… Mindennek az alapja. Amikor legelőször hallottam, fogalmam sem volt róla, hogy lehet így is metalt játszani. Az egész anyag jó iskola kezdőknek és profiknak egyaránt, minden hangszerre!

Ennél súlyosabb, gonoszabb, 'ördögibb' művet nem ismerek. Félelmetes az egész és úgy szól, hogy mindig kiráz a hideg, a legjobb értelemben. Zseniális.

Volt szerencsém élőben is hallani ezeket a dalokat - ámulatba ejtettek. Hasonlót is nagyon nehéz találni a világban, mint a Black Sabbath."BLACK SABBATH - The Wizard (az 1970-es Black Sabbath albumról)BEATRICE
Betiltott dalok (Megkerült hangszalag - 1979) (1993)


"Meglepetés… De igazából tényleg így van. Amikor kiskoromban a szüleim elutaztak, a nagymamám vigyázott rám. Ha nagyon kibírhatatlan voltam, akkor a nagyi beküldött a kisszobába és berakta ezt a kazettát. Annyit mondott: 'hallgasd apád'. Nem emlékszem, hogy ez jutalom volt vagy büntetés... (nevet)

Mindenesetre rákattantam a zenehallgatásra. Sorra jöttek a lemezek a kisszobámban, főleg Ricse, Mobil és Beatles. Pár évvel később már doboltam. Szóval ez a lemez így vagy úgy, de megváltoztatta az életemet."BEATRICE - Motorizált nemzedék (az 1993-as Betiltott dalok - 1979 albumról)

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SLASH - "Mindenki tudja, hogy Axl tele van dalokkal, ötletekkel, volna tehát miből kiindulni"
2018. október 21. (vasárnap) 10:07

Living The Dream címmel a múlt hónapban jelent meg a Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators harmadik albuma, amelyet a Slash, Myles Kennedy énekes, Brent Fitz dobos, Todd Kerns basszer/énekes és Frank Sidori gitáros/énekes felállású csapat Michael "Elvis" Baskette producerrel (Alter Bridge, Iggy Pop, Incubus) készített el. Az októberi HammerWorld magazinban egy alapos interjút is találsz Slash-sel, aki a Conspirators friss anyaga mellett a Guns N' Roses-ról is elárult ezt-azt.     www.facebook.com/Slash A World On Fire album megjelenése idején még azt mondtad, hogy nem látsz semmi esélyt arra, hogy a Guns N' Roses újra összeálljon. Tényleg ennyire váratlanul ért, ami történt? "Abszolút! De nagyon örülök az egésznek, és nem csupán a sikeres turné miatt, hanem azért is, mert sikerült Axllel mindent átbeszélnünk. Nagyon hosszú időn át egyáltalán nem volt köztünk kommunikáció, és voltak,...

DUNGAREE - Meghallgatható a szegedi banda második albuma: Electric Altar
DUNGAREE - Meghallgatható a szegedi banda második albuma: Electric Altar

Electric Altar címmel megjelent a stoner/grunge vonalas szegedi Dungaree második albuma, amelyet máris végighallgathatsz. A 2016-os Bipolar World lemez folytatása Londonban került...

MOOD - 2018-as verzióban a 19 éves dal: Wombocosmic
MOOD - 2018-as verzióban a 19 éves dal: Wombocosmic

17 év szünet után egyetlen önálló bulira újra színpadra áll az idén decemberben 25 éves kultikus doom metal banda, a Mood. A koncert 2019. január 4-én lesz a Barba Negra klubban, és...

INGLORIOUS - Januárban új album, klippel az első dal: Where Are You Now?
INGLORIOUS - Januárban új album, klippel az első dal: Where Are You Now?

Ride To Nowhere címmel 2019. január 25-én jelenik meg a Nathan James énekes vezette brit hard rocker Inglorious harmadik albuma, és első előzetesként máris itt a klippel kísért Where...

THUNDER - Premier a januári albumról: She's So Fine
THUNDER - Premier a januári albumról: She's So Fine

Please Remain Seated címmel januárban jelenik meg a Danny Bowes énekes vezette Thunder új albuma, a 2017-es Rip It Up lemez folytatására azonban nem teljesen friss dalok kerülnek majd fel,...

DEICIDE - "Mindenki ül otthon a büdös kanapéján, és ott okoskodik"
DEICIDE - "Mindenki ül otthon a büdös kanapéján, és ott okoskodik"

Overtures Of Blasphemy címmel a hónap elején jelent meg a Deicide új stúdióalbuma, a 2013-as In The Minds Of Evil folytatása. A Glen Benton vezette floridai death metal brigád friss anyaga...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS