BEATRICE - Öt lemez, ami megváltoztatta Nagy Hunor Attila dobos életét

A Karthagótól a Beatricéig

2018. március 18. (vasárnap) 15:09

Nagy Hunor Attila 1989 decemberében született, és ellentétben a bátyjával, Botonddal, Nagy Feró nagyobbik fiával, őt már gyerekkorában elkapta a dobolás. Már kissrácként is beült a koncerteken a dobcucc mögé, 17 évesen aztán a Beatrice roadja lett, 2010-től pedig hivatalosan is a legendás banda dobosa.

A Beatrice páratlan pályafutása alkalmából egy egyszeri és megismételhetetlen életműkoncert lesz április 7-én a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a banda 40. születésnapját is megünneplik, régi tagokkal, vendégekkel, meglepetésekkel.

"Amikor a budai panelból leköltöztünk vidékre, a bátyám kapott egy dobfelszerelést Németországból. Ezt a garázsban már használhattam én is, ekkor 4-5 éves voltam. Egyszer apukám elvitt az egyik koncertjére, ahol spontán felindulásból játszottam egy számot a Beatricével. A produkció sikeres volt, ebben az időben már egy számot le tudtam játszani, édesapám persze ennek a tudatában volt. Bátyám nem tanult meg dobolni, de engem nagyon érdekelt. Több tanárhoz is jártam, és Hirleman Bercitől is nagyon sokat tanultam, de igazából autodidakta módon tanultam meg dobolni, élesben a koncerteken. 12 voltam, amikor úgy gondoltam, hogy én dobos leszek. Egyre többször jártam Ricsére, 2004-ben már dobszólóm is volt, 17 évesen én lehettem a zenekar roadja, 20 évesen pedig a dobosa."
www.facebook.com/NagyFeroBeatriceAz alábbiakból az derül ki, hogy Hunorra melyik öt album volt sorsfordító hatással.

KARTHAGO
Senkiföldjén (1984)


"Nagyon sok lemezünk volt otthon a gyerekkoromban. A Garázs műsorból sok kazetta és CD otthon kötött ki. Nagyon sokat hallgattam ezeket. Karthagó koncerten voltam legelőször, legalábbis emlékeim szerint.

Az a koncert a régi BS-ben 1997-ben volt, akkor már doboltam, de talán ott lettem igazán szerelmes az élőzenébe, a tömegbe, a hangerőbe..."
 


KARTHAGO - Senkiföldjén (az 1984-es Senkiföldjén albumról)SLIPKNOT
Slipknot (1999)


"A legnagyobb kedvencem a mai napig. Egy haverom mutatta meg a suliban, és második hallgatásra fertőzött meg. Utána vicc nélkül egy hónapig csak az volt a discmanemben. Azóta sem tudtam megunni a zenekart, a mai napig minden lemezt imádok tőlük.

A műfaj igazából messze áll tőlem. Nekem a Slipknotban az volt az újdonság, hogy kényszer nélkül van benne dinamika és lehengerlő lendület. Szerintem minden metal klisé meg van bennük, mégsem unalmas."SLIPKNOT - Wait And Bleed (az 1999-es Slipknot albumhoz)THE ROLLING STONES
A Bigger Bang (2005)


"A 2005-ös Stones lemez volt az, ami első hallásra ámulatba ejtett. Akkoriban csak a kötelező Rolling Stones számokat ismertem, és az A Bigger Bang hatására kezdtem jobban tanulmányozni a 'régi' zenék világát.

Igazából ez nem a legismertebb Stones lemez, de az első számnál - Rough Justice - nekem már szerelem volt. Színtiszta Rock'n'Roll, ráadásul a húzós fajtából. Bármikor meg tudom hallgatni az egész lemezt, és ha sokáig nem teszem be, már szó szerint hiányzik. Ha valami, hát ez tényleg megváltoztatott. Ezek után kezdtem rajongani a Keith-ért és a Stones-ért."THE ROLLING STONES - Rough Justice (a 2005-ös A Bigger Bang albumhoz)
 BLACK SABBATH
Black Sabbath (1970)


"Hol is kezdjem… Mindennek az alapja. Amikor legelőször hallottam, fogalmam sem volt róla, hogy lehet így is metalt játszani. Az egész anyag jó iskola kezdőknek és profiknak egyaránt, minden hangszerre!

Ennél súlyosabb, gonoszabb, 'ördögibb' művet nem ismerek. Félelmetes az egész és úgy szól, hogy mindig kiráz a hideg, a legjobb értelemben. Zseniális.

Volt szerencsém élőben is hallani ezeket a dalokat - ámulatba ejtettek. Hasonlót is nagyon nehéz találni a világban, mint a Black Sabbath."BLACK SABBATH - The Wizard (az 1970-es Black Sabbath albumról)BEATRICE
Betiltott dalok (Megkerült hangszalag - 1979) (1993)


"Meglepetés… De igazából tényleg így van. Amikor kiskoromban a szüleim elutaztak, a nagymamám vigyázott rám. Ha nagyon kibírhatatlan voltam, akkor a nagyi beküldött a kisszobába és berakta ezt a kazettát. Annyit mondott: 'hallgasd apád'. Nem emlékszem, hogy ez jutalom volt vagy büntetés... (nevet)

Mindenesetre rákattantam a zenehallgatásra. Sorra jöttek a lemezek a kisszobámban, főleg Ricse, Mobil és Beatles. Pár évvel később már doboltam. Szóval ez a lemez így vagy úgy, de megváltoztatta az életemet."BEATRICE - Motorizált nemzedék (az 1993-as Betiltott dalok - 1979 albumról)

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DEF LEPPARD - Hallgasd meg a friss Depeche Mode átiratukat: Personal Jesus!
2018. július 23. (hétfő) 07:36

Jelenleg a Journey társaságában egy masszív amerikai turnét bonyolít le a Def Leppard, de emellett arra is volt idejük, hogy a Spotify stúdiójában rögzítésenek egy Depeche Mode feldolgozást, a Personal Jesust, valamint az 1987-es Hysteria daluk egy új verzióját. A két felvétel a Spotify Singles sorozathoz készült, és meg is hallgatható.   DEF LEPPARD - Personal Jesus (Depeche Mode, 2018, Spotify Singles) DEF LEPPARD - Hysteria (2018, Spotify Singles)    

PROPHETS OF RAGE - Új videoklip Tom Morellóék csapatától: Who Owns Who
PROPHETS OF RAGE - Új videoklip Tom Morellóék csapatától: Who Owns Who

Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgitáros és Brad Wilk dobos - vagyis a Rage Against The Machine háromnegyede - még 2016-ban hozta össze a Prophets Of Rage szupergruppot a Public...

CANENS LEAP - Dalpremier a Tolna megyei négyestől: Canens Leap
CANENS LEAP - Dalpremier a Tolna megyei négyestől: Canens Leap

Canens Leap címmel egy EP-előzetes dallal jelentkezett a Tolna megyei Canens Leap zenekar, amelynek első EP-je, a Silence Within a nyár végére várható. Ismerkedj meg a szöveges videóval...

INNER AWAKENING FESZTIVÁL - Augusztus közepén a Kék Yukban
INNER AWAKENING FESZTIVÁL - Augusztus közepén a Kék Yukban

Idén már tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Inner Awakening fesztivál, amely a Kék Yukban lesz augusztus 17-én és 18-án. Már kevesebb, mint egy hónap maradt hátra az elővételes...

AGE OF AGONY - Vinyl-verzióban is kijön a zalai death metalosok For The Forgotten albuma
AGE OF AGONY - Vinyl-verzióban is kijön a zalai death metalosok For The Forgotten albuma

LP-verzióban is megjelenik pár nap múlva a zalai old school death metal gépezet Age Of Agony ötödik albuma, az eredetileg 2016-ban kiadott For The Forgotten. Az első világháborúról...

INHALATOR - Dal- és klippremier a győri thrasherektől: Paralyzing Cecity
INHALATOR - Dal- és klippremier a győri thrasherektől: Paralyzing Cecity

Paralyzing Cecity címmel egy vadonatúj dallal és a hozzá forgatott klippel jelentkezett a győri thrasher Inhalator. Élőben legközelebb a Dürer Kertben csípheted el őket, a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS