ROCKSTARS NOT DEAD - A jövő héten nagyszabású tribute fesztivál a Dürer Kertben

Mindhárom teremben a nosztalgia lesz a jelszó

2018. március 17. (szombat) 14:06

Március 23-án a Dürer Kertben egy több mint kétórás koncerten élőben szólalnak majd meg a 80-as évek legalapvetőbb nótái a budapesti dallamos metal és rock színtér kiválóságaitól.

"Várunk egy különleges bulira március 23-án a Dürer Kertbe, a Rockstars Not Dead Tribute Fesztiválra! Magyarországon először szólalnak meg egy este folyamán élőben a legjobb Van Halen, Mötley Crüe, Poison, Ratt, Def Leppard, Skid Row, Dokken, KISS, Whitesnake, Ozzy, Guns N' Roses, Dream Theater, Nightwish, Judas Priest, Manowar, Thin Lizzy, Uriah Heep, Dio, Black Sabbath dalok..

 


www.facebook.com/tributeto80s


A koncert Facebook oldala


Március 23-án egy egészen különleges, 3 különböző irányt követő estével rukkolunk elő nektek a Rockstars Not Dead Tribute Fesztiválon!

Ennek a bulinak az egyik legfontosabb résztvevője a Rockstars Not Dead – 80’s Rock & Glam Metal Show, amelyet röviden így lehetne jellemezni:

'Emlékszel rá?... Te is átélted? Hiányzik? Hallottál róla? Minden vágyad korzózni a Sunset Stripen? Tudni akarod, mi kezdődik úgy, hogy: 'Günter, Glieben, Glauhen, Globen'? Ülj be velünk lelkünk DeLorean-jébe, és hagyd, hogy elrepítsünk a nagy hajak, színes göncök, fények és a legóriásibb, legkirályabb zenék világába!

A több, mint kétórás, intenzív koncerten végre élőben szólalnak meg a legnagyobb alapvetések a 'Lázadás Évtizedéből', a budapesti dallamos metal és rock színtér kiválóságaitól!

A klasszikusok mellett ritkaságok és kultikus nóták is felcsendülnek, olyan bandáktól, mint a Bon Jovi, a Def Leppard, a Mötley Crüe, a Europe, a KISS, a Ratt, a Winger, a Whitesnake, a Poison, az L.A. Guns, a Faster Pussycat, a Journey, és és és és...


Repülj velünk a 80-as évekbe!”
 Ezen kívül szintén nagyon fontos résztvevő a Reckless Roses, Európa legtökösebb Guns N' Roses tribute bandája és akik Dubaitól Írországig rugdossák ki a klubok, koncerttermek falait. Utolsó budapesti bulijuk a teltházas Instantban volt, és azóta is arról beszél a helyi stáb. Náluk nincs mellébeszélés, kecmec, csak a cca ’92-es GN'R-érzés, tökösen, lazán és hangosan, úgy hogy 3 nap múlva is a Mr. Brownstone-t énekled.

 
A nagyterem tökéletes ívét az ország egyetlen Ozzy tribute bandája, a 4 Oz adja ki, akik főként a 80-as évekbeli, Randy Rhoads-korszakos dalokkal állnak ki. A Dürer középső termében a metal 4 alappilére előtt tisztelegnek a tribute bandák. A Dream Theater progos vizeire visz minket a Majesty, a Manowar harci himnuszai dörögnek a Manomore tolmácsolásában, míg a Judas Priest, azaz a metal istenei előtt áldoz a Judas Best, és végül egy csak Tarja-korszakos Nightwish műsorral köszön el tőlünk a Nightquest.

A kisterem pedig a hard rock és a heavy metal első korszakába visz minket, olyan előadók dalaival, mint a Thin Lizzy, a Uriah Heep, Dio vagy a Black Sabbath."
 

 

 


 

2015-ben startolt a 80-as évek legendás dallamos (glam)rock/hajmetál bandáinak és az egész időszaknak emléket állító koncertsorozat. Hogy indult az egész és miért jött létre?
 

Gellér Tamás gitáros/zenei vezető:


"Maga az ötlet, vagy inkább a megvalósítás katalizátora Boltsek Andrea szervező volt, aki ismert engem, és tudta rólam, hogy igazi rajongója vagyok a 80-as évtized rock- és popzenéjének is. Ő kért fel, hogy szervezzük meg ezt a bulit, legyek én a zenei szerkesztője, szervezőtársa. Azért mondom, hogy katalizátor volt Andi, mert a gondolat már régóta megfogalmazódott bennem – barátokkal, kiváló zenészkollégákkal eljátszani az egyetemes könnyűzene csúcs-évtizedének legfontosabb rock- és dallamos metal nótáit –, de első alkalommal nemet mondtam, arra gondolván, ma ki lesz erre kíváncsi? Itt jött a képbe Andi, aki hála Istennek meggyőzött a buli létjogosultságáról, így hát – még ha már teljesen külön is dolgozunk a rendezvény szervezésében – ezúton is köszönöm neki ezt a löketet!

Hiánypótló dologról beszélünk, hiszen a 60-as, 70-es évekről sokszor megemlékeztek már, futnak az adekvát rendezvényeken, motoros-autós találkozásokon a klasszikus rock'n'rollt, rockabillyt játszó csapatok, kiváló feldolgozás zenekarok játsszák a Deep Purple, Uriah Heep, Led Zep, Sabbath klasszikusokat, a nyolcvanas évekről azonban, furcsa módon, valahogy mindenki elfeledkezett, pedig különösen a klasszikus rockzene és metál ott élte fénykorát. A fél éves felkészülési időtartam alatt, amíg a zenésztársakat összeszedtem – a végén kb 25-en voltunk összesen – már kiderült, hogy egy hatalmas örömzenélésbe torkollik majd minden! Itt nem egy adott tribute zenekar játszott, hanem folyamatos volt a forgás a színpadon.

A gondolatot pedig úgy vittük tovább, hogy egy egész éjszakás bulit szervezzünk, ahol mi leszünk az élő rockdiszkó, ahol a korszak emblematikus dalait mi játsszuk el, olyan zenekari felállásokkal, akik jobbára sosem zenéltek együtt. A fél szakma lent volt - tele hazánk zenészlegendáival - úgyhogy zabszem volt a hátsó felünkben végig! Kb. 45 dalt vettünk elő és tanultunk meg, 4 órás koncertet adtunk, óriási házibuli hangulatot teremtve. A színpadról láttuk, hogy mindenki mosolyog lent, teljesen ünnepi érzés volt mindez. Ott és akkor, 2015 áprilisában, a finálé utolsó akkordjai alatt, és amikor megszólalt a hangfalakból a lezáró Purple Rain-dallam, tudtuk, hogy nem ez volt az utolsó buli, kell a folytatás!"


A teljes interjúhoz kattints ide!


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS