MUDFIELD - Dal- és klippremier a szeghalmi bandától: Szerepek

Pénteken koncert a Barna Negrában a Leander Kills és a Nomad társaságában

2018. március 7. (szerda) 18:59 | utoljára módosítva: 2018. március 7. (szerda) 19:02

Ha olvastad a márciusi HammerWorld magazinban megjelent Mudfield interjút, akkor nem ér meglepetésként a szeghalmi csapat friss dala, a videoklippel kísért Szerepek, amellyel máris megismerkedhetsz. Pénteken pedig élőben is elcsípheted a srácokat a Barba Negrában, ahol a Leander Kills vendégeként játszanak majd a Nomad társaságában.

"A tavaszi turné alkalmából szerettünk volna egy kis meglepetést egy új dallal és klippel, de ez a nóta akkor még nem volt meg - mondja Kovácsovics Máté énekes. - Elég sok személytelen, önmagát megjátszó szar emberrel kellett foglalkoznom azon a héten, így ezt gyorsan ki is írtam magamból. A dühöm végül nem mászott rá a dalra: úgy fogalmaztam meg, hogy próbáljak a aaját példámmal segíteni ezeknek a nyomorultaknak, de biztos vagyok benne, hogy még fel fognak kúrni... (nevet).

 www.facebook.com/mudfield

 

A videót szintén Pozojevich Miklós készítette, akivel az évvégi Nem kell kisfilmet csináltunk. Ismerjük régóta, földink, és büszkék vagyunk rá - nem is akartunk mással melózni.

Közösen írtuk meg Mikivel a forgatókönyvet, ami szerint a főhős, egy hivatásos színész konkrétan megbolondul a sok szereptől, és még így sem kap elismerést, senki sem nézi meg az előadását.

A szerepre Miki egyik hivatásos színész barátját, Ragány Misát kérte meg, aki hatalmasat alakít a videóban.
Nagyot lök az, hogy profi, és így a mi vonaglásunkról eltereli a figyelmet.

 Ősszel jön majd ki a lemezünk, tíz dal lesz rajta - a tavalyi két szám (Gyalog, Nem kell) mellett a Szerepek is rajta lesz az anyagon.


Nyáron stúdióba vonulunk felvenni a maradék hetet, szóval addig is várunk mindenkit a koncerteken!"MUDFIELD - Szerepek (2018)
Honnan volt az indulás?

"Korábban Nightrain néven futottunk, és a névből adódóan elsősorban feldolgozásokat, főleg Guns N' Roses számokat játszottunk, de szerettünk volna kilépni a saját árnyékunkból.

Az első EP elkészítésekor már ­javarészt ­saját szerzeményekkel álltunk színpadra­. A név pedig azért lett Mudfield, ami leginkább Sárrétre fordítható­, mert mindannyian a Sárrétről származunk, és mindenképpen ­szerettük volna kihangsúlyozni, hogy idevalósiak vagyunk.

Nagyon közel állunk egymáshoz, úgy tekintünk egymásra, mintha testvérek lennénk. A dalokban is szeretjük hangsúlyozni az alföldiségünket.

Magyar nyelven készülnek a dalaink. Magyarok vagyunk, közelebb áll a gondolkodásunkhoz, a zenei világunkhoz. Maradni szeretnénk a magyar nyelvnél egyelőre legalábbis.

A Nem kell dalunk is az említett érzésről szól, összefoglalja a falusi életet, azt, hogy én itt érzem jól magam. Azt üzeni: nem fogok pusztán azért felmenni mondjuk Budapestre vagy akár külföldre, mert csak máshol sikerül beteljesíteni az álmaimat. És láss csodát, a mostani lemezszerződés is minket igazol."
 


MUDFIELD - Nem kell (2017)
A stúdiózásról:


"Maradunk a jól beváltnál. Nagyon elégedettek voltunk a gyulai No Silence stúdióval és Simon Istvánnal, így maradunk náluk, amire a kiadó is rábólintott."


A kezdetekről:

Leginkább a szülői indíttatás az elsődleges. Az apukák nagy rock rajongók voltak, Dezsőnél (Szabó Dezső Péter gitár) az anyuka, elvitték őket koncertekre, vinyl lemezeket, kazettákat hallgattak, és aztán előkerül Pista bá neve, akiről mindenki nagy tisztelettel beszél. Pista bá, Kincses István indította el őket a zenei pályán, és ő segítette a kezdetekben őket. Feke Pisti esetében Balogh Árpit is meg kell említenünk, hiszen az első gitár órákat nála vette.

Beol interjú - katt ide!

Hír6 cikk -
katt ide!
 


MUDFIELD - Gyalog (2017-es dal és stúdiós videó) 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OVERKILL - Májusban új koncert DVD, premier: Hammerhead
2018. március 17. (szombat) 08:56

Live In Overhausen címmel egy új koncert DVD-vel jelentkezik május 18-án az Overkill, és első előzetesként máris itt a Hammerhead nóta a tavaly április 16-án a németrpországi Obergausenben, a Turbinenhalle 2-ban rögzített buliról. A 21 dalos koncertanyag dupla CD+DVD, és dupla CD+Blu-ray formátumban is kijön, akárcsak LP-n. Két szülinapot is ünnepelnek Blitzék ezzel a kiadvánnyal, a Horrorscope lemez 25 éves jubileumát és a Feel The Fire című debütáló album 30 éves jubileumát.   OVERKILL - Hammerhead (a 2018-as Live In Overhausen DVD-ről)  

L.A. GUNS - Új videó a márciusi Live In Milan DVD-ről: Speed
L.A. GUNS - Új videó a márciusi Live In Milan DVD-ről: Speed

Made In Milan címmel március 23-án egy koncert CD-vel, DVD-vel jelentkezik az L.A. Guns, amelynek ősszel jött ki a The Missing Peace című stúdióalbuma. A 2012-es Hollywood Forever lemez...

THE CROWN - Végighallgatható az új album: Cobra Speed Venom
THE CROWN - Végighallgatható az új album: Cobra Speed Venom

Cobra Speed Venom címmel március 16-án jelent meg a Johan Lindstrand énekes vezette svéd death/thrasher The Crown tizedik albuma, amit teljes egészében végig is hallgathatsz. Az új...

TESSERACT - Áprilisban érkezik a Sonder album, új klipes dal: King
TESSERACT - Áprilisban érkezik a Sonder album, új klipes dal: King

Sonder címmel április 20-án jelenik meg a prog metalos brit TesseracT negyedik albuma, a 2015-ös Polaris folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a klippel kísért King című dallal is....

SABATON - Klip született a Manowar feldolgozásukhoz: Kingdom Come
SABATON - Klip született a Manowar feldolgozásukhoz: Kingdom Come

Befejezte észak-amerikai turnéját a csatametalos Sabaton, egyúttal egy videót tettek közzé a Manowar feldolgozásukhoz. Az eredetileg az 1988-as Kings Of Metal lemezen megjelent Kingdom...

DE PROFUNDIS - Megjelent az Aornos-szal közös split-anyag
DE PROFUNDIS - Megjelent az Aornos-szal közös split-anyag

Die Nacht címmel már bemutattunk egy vadonatúj dalt a nyers, dallamos black metalt játszó, szombathelyi de profundis zenekartól, most viszont már a teljes új anyaguk meghallgatható. A...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS