PESTILENCE - Patrick Mameli ezért élesztette újjá a zenekart

Az első négy albumról fognak játszani február 18-án a Dürerben

2018. február 6. (kedd) 12:49 | utoljára módosítva: 2018. február 6. (kedd) 16:03

Hadeon címmel március 9-én jelenik meg a Patrick Mameli vezette holland death metal legenda Pestilence új albuma, a digitális verziót azonban már most kihozta Hammerheart kiadó. A febtuár 18-án egy régisulis programmal Budapestre érkező bandában Mameli mester mellett két román és egy szlovén zenész játszik.

Januárban egy különleges old school műsorral indult turnéra a Pestilence: az első négy klasszikus albumukról fognak játszani (Malleus Maleficarum, Consuming Impulse, Testimony Of The Ancients, Spheres), és lesz magyar állomás is, február 18-án a Dürer Kertben. A körút egyik vendége a death metalos brazil Rebaelliun lesz, akik 2016-ban adták ki a The Hell's Decrees című harmadik albumukat, a másik vendég pedig egy szintén holland csapat, a thrasher Distillator.


 


www.facebook.com/Pestilenceofficial
 


 A budapesti koncert Facebook oldala

 

A Pestilence frontembere a csapat harmadik újraindításáról:

"2016-ban éppen egy új projekten dolgoztam, a Moordzuchton, és annak felvételeit el is küldözgettem néhány ismerősnek, köztük kiadós arcoknak. Mindenki azt írta vissza, hogy ez tisztára olyan, mint a Pestilence. A Hammerheart kiadó pedig azonnal egy ajánlatot is tett, és miután párszor átbeszéltük a lehetőségeket Guido-val (a Hammerheart főnöke), végül abban maradtunk, hogy újjáélesztem a Pestilence-t."


A 2013-as Obsideo lemezen még szereplő régi társ, Patrick Uterwijk helyét ekkor Santiago Dobles (ex-Aghora, ex-Cynic) vette át, a dobos egy brassói születésű román srác lett, Septimiu Hărşan, a basszer pedig a szlovén Tilen Hudrap (Vicious Rumors, Paradox, Wartune), ám a 2013-as lemezzel ellentétben az új anyag inkább a 90-es évek eleji Pestilence világával rokon.

"Korábban is bizonyítottam már, hogy a Pestilence-t sokféle irányba el tudom vinni, anélkül hogy eltűnne a saját stílusom, és anélkül hogy feláldoznám a banda integritását. Ebben az új zenei keverékben minden Pestilence anyag jellege, hangulata megvan, bár az is igaz, hogy visszatértem a 6-húros gitárhoz és a normál hangoláshoz."


A Hadreon anyaga a SpaceLab stúdióban készült Christian Moos hangmérnökkel (Thanatos, Ancient Rites).

"A stúdiózás előtt is készültek felvételek, de azokat még egymagam készítettem el. Amikor Hărşan feldobolta a dalokat, én is felnyomtam a ritmusgitárokat, majd jött az ének. Amikor ezzel megvoltunk, meg is érkeztek Tilentől a basszusfelvételek, majd nem sokkal később Santiagótól a gitárszólók. Szinte nem is kellett semmit igazítani az elküldött anyagokkal, minden tökéletesen passzolt a dalokhoz. Óriási szerencse, hogy ilyen kivételes képességű zenészekkel dolgozhattam."


Santiago helyét a lemez felvétele után vette át egy román gitáros, Calin Paraschiv, aki a kolozsvári Necrovile-ban Septimiu Hărşannal együtt nyomja a brutális death metalt.


 Ami a Hadreon lemez szövegeit illeti, azokban az őso és a futurisztikus vallásos koncepciók keverednek.

"Ezúttal a témák között vannak olyanok, amelyek az őso hiedelmekről szólnak, és vannak amelyek az újabb vallási elképzelésekkel, hitrendszerekkel. Például olyasmiről szólnak, ahogy a kívülről érkezett járványok tönkretettek régi civilizációkat. Vagy arról, hogy az ősi tudásra milyen hatást gyakoroltak az újabbak. De van szó az idő, a teremtés koncepciójának módosulásáról is, és hogy a negatív meg a pozitív hatások között miféle egyensúly állapítható meg. 
 


PESTILENCE - Hadeon (a 2018-as album)
PESTILENCE - Non Physical Existent (a 2018-as Hadeon albumról)
PESTILENCE - Multi Dimensional (a 2018-as Hadeon albumról)
PESTILENCE - Hypnotic Terror

PESTILENCE - Out Of Body (az 1989-es Consuming Impulse albumhoz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
2019. szeptember 21. (szombat) 07:59

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első dal, a The Voice. Mats Levén: "Skyblood - ez vagyok én. A Skyblood egyenlő a büszkeséggel, az empátiával és a haraggal. A The Voice dal magasra emeli ezt a zászlót. Harc az igazság ügyéért."   www.facebook.com/SkybloodM   SKYBLOOD - The Voice (szöveges videó a 2019-es Skyblood albumhoz)  

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS