ANTHRAX - Scott Ian azt szeretné, ha a Slayer utolsó turnéja legalább 3-4 éven át tartana

Májustól indul a nagy amerikai metal turné

2018. január 31. (szerda) 11:10

Ahogy a múlt héten kiderült, májustól közös amerikai turnéra indul a Slayer, a Lamb Of God, az Anthrax a Behemoth és a Testament, és ez a nagyszabású nyári turné egyben a Slayer utolsó világ körüli turnéjának első szakasza is lesz. Az Anthrax gitárosa, Scott Ian egy detroiti rádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy megérti a Slayer döntését.

"Nyilvánvaló, hogy nagyon régóta barátok vagyunk, és még az utóbbi 7-8 évben is jó pár közös koncertünk volt, néhány nagyobb turné az Államokban és Európában. Amikor pár hónappal ezelőtt jött a hívás, hogy részt akarunk-e venni ebben a turnéban... Amikor először hallottam erről az ügynökünktől, még szó sem volt arról, hogy ez valamifajta búcsúturné lenne a Slayer számára, szimplán csak az volt a kérdés, hogy beszállunk-e ebbe az őrült metal csomagba a Slayer, a Lamb Of God, a Behemoth és a Testament mellé. Én meg: 'Persze!'... És izgatott is lettem. A turnék kapcsán mindig az leszek, de ezúttal olyan voltam, mint egy kissrác, mintha csak alig várnám,. hogy megvehessem a belépőmet. Mert jó ideje nem volt ilyen komoly nyári turné az USA-ban. A Mayhem turné már pár éve véget ért és ez rendesen betölti az így keletkezett űrt. Szóval, rendesen ráizgultam...

 


www.facebook.com/anthrax...Egészen a bejelentésük napjáig nem tudtam, hogy végső turnéra készülnek. Épp úgy tudtam meg, mint bárki más, mármint azt, hogy ez a vég kezdete. Hűha! Erről fogalmam sem volt! Mármint azt tudtam... Mivel barátok vagyunk, azt tudtam a beszélgetéseinkből, hogy ez a nap eljön majd egyszer, és hogy vissza is vettek a tempóból ahhoz képest, ahogy korábban turnéztak. De azt nem tudtam, hogy ez most fog bekövetkezni.

Az egyetlen reményem, hogy ez a búcsúturné eltart majd három vagy négy éven át. Abban reménykedem, mint Slayer rajongó, hogy tényleg, de tényleg jó sokszor odacsapnak majd, mert egy csomó ember jó néhányszor látni akarja őket, mielőtt feltehetően vége lesz.


 Megértem őket. Eleget lógtam ezekkel a srácokkal ahhoz, hogy értsem a dolgot. Nézd, az, hogy pár éve elveszítették Jeffet, nyilvánvalóan valami olyan... Bármilyen hatalmasak is, és Gary Holt egy igazi anyasomorító a gitáron, senki más nem lett volna jobb arra a posztra, mint Gary, de mégis, elveszítették Jeffet, és megértem, hogy ezután, Tom és Kerry számára már semmi sem ugyanolyan. Meg tudom érteni, hogy ezzel a nyilvánvalóan nagyon kemény döntéssel előrukkoltak: 'Rendben. Tegyünk pontot a végére.'

És tudod mi van? Minden igazán jó dolognak van egy klassz befejezése, legyen az egy könyv, egy film, egy tévésorozat. És ha nem zárod le a dolgot rendesen, akkor az csaknem olyan, hogy akkor meg mi értelme volt elkezdeni? Nekem tetszik, ahogy ezt csinálják és tényleg azt gondolom, hogy stílusosan fogják befejezni és tényleg lezárják.

Így kell ezt csinálni, különösen ha egy bandában játszol. Engem is folyton megkérdeznek, hogy 'Meddig vagy képes így nyomni?', az én válaszom pedig az, hogy amíg azt érzem, hogy a maximumot adom ki magamból minden este. Semmiképp nem akarok úgy a színpadon lenni, hogy nem vagyok már képes hozni a szintemet. Nem akarom, hogy bárki is azt mondja a közönségből: 'Ó, már csak megjátssza, tetteti', vagy azt, hogy 'Már nem is mozogja be a színpadot'. Utálnám, ha ilyesfajta csalódást okoznék bárkinek.

Számomra a koncertezés, az, hogy színpadon vagyok, egy szent dolog. Óriási kiváltság, hogy közönség előtt játszhatok, és én úgy vagyok ezzel, hogy ha nem vagyok képes azt nyújtani, amit szerintem nyújtanom kell, akkor már nem szabad tovább csinálnom."
Kings Among Scotland címmel jön ki április 27-én a 2017-ben kétszer is nálunk vendégeskedő Anthrax új koncert DVD-je, amelynek anyagát február 15-én rögzítették a skóciai Glasgow-ban. A felvétel producere, rendezője Paul M. Green (Film24Productions - Opeth, The Damned, The Levellers) volt, a hangért pedig Jay Ruston producer felelt.

A 2 órás DVD-re a teljes koncert mellé felkerülnek interjúk, színpad mögötti és turnébuszos jelenetek is, maga a program pedig két részből állt, egy rajongók által megszavazott 'Greatest Hits' szettből, valamint az 1987-es Among The Living album teljes előadásából a 30 éves jubileum kapcsán.


"Mindig is nagyon különleges volt, amikor a skóciai barátainknak játszottunk a Barrowlands-ben - mondja a basszer Frank Bello. - Ők is készülnek a bulikra, ahogy mi is, aztán összejövünk és őrült jól érezzük magunkat. Ez a hihetetlen kölcsönhatás és energia remekül tükröződik a videófelvételen."

"Elég intenzív volt a buli Glasgow-ban - ezt már Scott Ian gitáros teszi hozzá. - Különösen amikor a tömeg úgy beindult, hogy a padló ténylegesen elkezdett mozogni, fel és le."ANTHRAX - Caught In A Mosh (a 2018-as Kings Among Scotland DVD-ről)
 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
2019. szeptember 21. (szombat) 07:59

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első dal, a The Voice. Mats Levén: "Skyblood - ez vagyok én. A Skyblood egyenlő a büszkeséggel, az empátiával és a haraggal. A The Voice dal magasra emeli ezt a zászlót. Harc az igazság ügyéért."   www.facebook.com/SkybloodM   SKYBLOOD - The Voice (szöveges videó a 2019-es Skyblood albumhoz)  

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS