PHOENIX RT - Megvan az új gitáros, teljes a banda!

Február 10-én Szolnokon lesz a turné következő állomása

2018. január 29. (hétfő) 15:17

Január eleji hír volt, hogy a Phoenix RT. soraiból ismert Kálmán Ákos gitáros beszállt a Rómeó Vérzik zenekarba, és a tempo.sk oldalon megjelent friss interjú szerint már meg is van a Phoenix RT új gitárosa, Győrög Marci, akivel szombaton színpadra is léptek.

A Phoenix RT frontemberével, Puss Tamással készült beszélgetésből az derül ki, hogy Ákos kilépése és átigazolása a Rómeó Vérzikbe, nem egészen úgy zajlott, ahogy eddig tudtuk, gondoltuk.


"...december közepén egy véletlen folytán derült ki, hogy mégis igaz a hír, amikor egy Rómeó Vérzikhez nagyon közel álló személy elmesélte az elejétől a sztorit, ami már augusztusban elindult a hátunk mögött. Nincs azzal gond, ha egy zenész nagyobb zenekarba igazol, ahol nyilván nagyobb sikereket lehet elérni. Viszont úgy gondoljuk, hogy úgy lett volna fair, ha ebbe az egészbe beavatnak minket is. Nyilván nem esett volna jól, de korrekt lett volna és megérthető. Sajnáljuk, hogy nem így történt. Ettől függetlenül sok sikert kívánunk nekik!"
 


www.facebook.com/phoenixrtA Phoenix RT remek évet tudhat maga mögött, ami 2017 koncertjeit illeti, gondolok itt a legfontosabb magyarországi és felvidéki fesztiválokra és más fontos koncertjeitekre.

De most ugye a zenekarnak ezzel kapcsolatosan egy tagcserén kellett átesnie, ezért főleg erről szeretnélek kérdezni: Kálmán Ákos kilépése nyilván nagy váltás lesz a bandának, hiszen a kiváló ritmusszekció mellett meghatározta a zenétek egyedi hangzását. Előzetes egyeztetés alapján lépett ki Ákos a zenekarból?

Voltak már korábbi jelei, esetleg jelezte, hogy váltani szeretne bármi miatt, illetve hogy a Rómeó Vérzik csapatát erősíti ezután? Volt-e esetleg bármilyen feszültség a tagok, ill. a két banda között?


"A Rómeó Vérzikhez szoros barátság kötött már tizenakárhány éve, engem és Ferit is, Ákost akkor ismerték meg, mikor belépett a Phoenix RT-be, tehát 4 éve. Nemrégiben olvastunk egy interjút Ákossal – Feri egyből hívott is – nem értjük miért nem lehet elmondani az igazságot, miért kell az embereket félrevezetni, hazudni...

Ákos szeptember közepén, a székesfehérvári koncertünk után jelentette be, hogy kilép a zenekarból. Mondott dolgokat, hogy mi nem tetszik neki, meg hogy ő úgy érzi túlnőtte a zenekart és, hogy külföldön próbálna szerencsét, vagy várna egy nagyobb zenekarra, aki lecsap rá, mi ezeket főleg akkortájt történt magánéleti gondjaiból fakadó érzékenységének tudtuk be.

Beszéltem is hozzá nagyon közel álló személyekkel, akik azt mondták, hogy teljesen más az ok… hogy olvassunk a sorok között ...nem értettük. De abban ők is megerősítettek, hogy Ákos biztosan menni fog tőlünk.

Megbeszéltük, hogy a novemberi dunaszerdahelyi koncertünk előtt egy héttel jelentjük be a távozását. Mi akkor még titkon bíztunk benne, hogy változik a véleménye és marad. Feltűnt októberben, hogy egyre többet lóg Rómeóékkal, ami előtte nem igazán volt jellemző.. De mivel én Koppánnyal ez időben többször is beszéltem (elsők között volt, akinek elmeséltem Ákos kilépését) nem gondoltuk volna, hogy ez az egész kiválás a Rómeóhoz való csatlakozás miatt van.

Bár Koppány egy telefonbeszélgetésünk során még poénosan megjegyezte, hogy elhívom a Rómeóba – nevettünk rajta egyet és témát is váltottunk. Mint később kiderült ő ekkor már Ricsinél Rómeó dalokat gyakorolt.

November végén hallottuk először, hogy a Rómeó Vérzikhez csatlakozik, én ekkor felhívtam Sanchót, hogy igaz-e a hír, aki ezt letagadta, mondta, hogy szó sincs arról, hogy négy tagú lesz a zenekar. Betudtuk pletykának és nem foglalkoztunk tovább vele.

Aztán december közepén egy véletlen folytán derült ki, hogy mégis igaz a hír, mikor egy Rómeó Vérzikhez nagyon közel álló személy elmesélte az elejétől a sztorit, ami már augusztusban elindult a hátunk mögött. Nincs azzal gond, ha egy zenész nagyobb zenekarba igazol, ahol nyilván nagyobb sikereket lehet elérni. Viszont úgy gondoljuk, hogy úgy lett volna fér, ha ebbe az egészbe beavatnak minket is. Nyilván nem esett volna jól, de korrekt lett volna és megérthető. Sajnáljuk, hogy nem így történt. Ettől függetlenül sok sikert kívánunk nekik!"PHOENIX RT 2018: Puss Tamás énekes/basszusgitáros, Lépes Ferenc dobos, Győrög Marci gitáros
Az új gitárosról:


"...december 27-én megtaláltuk Győrög Marci személyében, így most már hivatalosan is ő a banda gitárosa. Rengeteget próbáltunk az elmúlt hónapban, tegnap pedig bemutatkoztunk Karván.

Marci egy tehetséges gitáros, Feritől 11 nappal idősebb, 27 éves. Gyerekkorától gitározik, több zenekarban is játszott. Egy közös ismerősünk ajánlotta, még aznap fel is hívtam és ő egyből igent mondott. Egy héttel később lejött próbára és már akkor éreztük, hogy nem kell tovább keresni.

Több gitáros is volt lenn az elmúlt pár hónapban próbán, de mindig volt valami, ami miatt hosszú távon nem működött volna. De végül azért csak megtaláltuk! (nevet) Nem szeretnék nagy ódákat zengeni: jó a hangulat a bandában, jó együtt zenélni, egy hónap alatt összeállt a koncertprogram, Marci egy szimpatikus srác, aztán az idő majd megmutatja!"A mostani turnéról:


"Szombaton indult a 12 állomásos tavaszi turnénk, amely a 2018/A nevet kapta. Nagyrészt a Burnout zenekarral közösen járjuk a klubbokat. A szervezés simán ment, eddig is én intéztem a zenekar ügyeit, tehát ezzel nem volt gond. Olivérrel a Burnout zenekarból nagyon jól tudtunk együtt dolgozni és így szépen összeállt a tavasz."


A teljes interjúhoz kattints ide!

  

Hozzászólások

[017573]
Capsule
"Ákos szeptember közepén, a székesfehérvári koncertünk után jelentette be, hogy kilép a zenekarból." Hol is van itt a surmóság? Hónapokkal előtte teljesen korrektül bejelentette hogy kilép.
[017572]
Csabika
Az a gyerek mindig is egy surmó, fasszopó kis köcsög szardarab volt. Most is bebizonyitotta!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS