MUDFIELD - A Leander Kills kiadójához szerződött a szeghalmi banda

Koncertek jönnek a Nomad és a Leander Kills vendégeként

2018. január 29. (hétfő) 09:09 | utoljára módosítva: 2019. január 6. (vasárnap) 06:20

Még decemberben mutattuk be a szeghalmi Mudfield zenekar Nem kell című dalát, a második nótát a nyáron a gyulai No Silence stúdióban felvett két friss számuk közül, azóta azonban rendesen meglódult a csapat szekere. Szarka Joseph a Keytracks kiadóhoz szerződtette az ötöst, és tavasszal már a Leander Kills, valamint a Nomad vendégeként fognak bemutatkozni országszerte.

"Feltettük a Youtube-ra a nem kell című dalhoz készült videoklipet decemberben, majd el os küldtem az összes magyarországi kiadónak az anyagot - mondta a frontember Kovácsovics Máté a beol-nak. - Hál’ istennek kaptunk több helyről is ajánlatot, de már akkor az első helyen szerepelt a Keytracks. Végül a cég vezetőjétől, Szarka Józseftől kaptunk választ elsőként, karácsonykor pedig el is jött az egyik szeghalomi­ koncertünkre. Saját bevallása szerint nagyon tetszett neki­, amit csinálunk, egy hete meg is kötöttük a lemezszerződést. Így 2018 végére egy tíz dalból álló albummal készülünk, amelyen nyolc új szám mellett a Nem kell és a ­Gyalog is szerepel majd.

 


www.facebook.com/mudfield


"A kiadó egyébként velünk együtt három zenekart promótál - ezt már a hir6-nak mondta Máté. - Többek közt a már befutott és jó nevű Leander Kills zenekart és a Nomadot. Tavasszal, pontosabban már a jövő héten velük indulunk fellépésekre. Egyelőre még egyfajta előzenekarként.

Javarészt a Nomad, de olykor a Leander Kills előtt fogunk játszani.

A turné után neki is fogunk az első nagylemeznek. Két újabb dalt akarunk még promóként klipre is vinni, hogy ezzel is reklámozzuk a majdani albumot."


Most vagytok abban a korban, hogy dönthessetek: a művészi pálya vagy a civil élet. Nálatok merre mutat a kormányrúd?

"Mindenképpen a zene felé – mondják szinte egyszerre mindannyian. - Szerencsére a kiadó is partner ebben, és ők is azt szeretné, ha biztosítani tudnánk magunknak az alapokat, hogy csak a zenére koncentráljunk."


Honnan volt az indulás?

"Korábban Nightrain néven futottunk, és a névből adódóan elsősorban feldolgozásokat, főleg Guns N' Roses számokat játszottunk, de szerettünk volna kilépni a saját árnyékunkból.

Az első EP elkészítésekor már ­javarészt ­saját szerzeményekkel álltunk színpadra­. A név pedig azért lett Mudfield, ami leginkább Sárrétre fordítható­, mert mindannyian a Sárrétről származunk, és mindenképpen ­szerettük volna kihangsúlyozni, hogy idevalósiak vagyunk.

Nagyon közel állunk egymáshoz, úgy tekintünk egymásra, mintha testvérek lennénk. A dalokban is szeretjük hangsúlyozni az alföldiségünket.

Magyar nyelven készülnek a dalaink. Magyarok vagyunk, közelebb áll a gondolkodásunkhoz, a zenei világunkhoz. Maradni szeretnénk a magyar nyelvnél egyelőre legalábbis.

A Nem kell dalunk is az említett érzésről szól, összefoglalja a falusi életet, azt, hogy én itt érzem jól magam. Azt üzeni: nem fogok pusztán azért felmenni mondjuk Budapestre vagy akár külföldre, mert csak máshol sikerül beteljesíteni az álmaimat. És láss csodát, a mostani lemezszerződés is minket igazol."
 


MUDFIELD - Nem kell (2017)


A stúdiózásról:


"Maradunk a jól beváltnál. Nagyon elégedettek voltunk a gyulai No Silence stúdióval és Simon Istvánnal, így maradunk náluk, amire a kiadó is rábólintott."


A kezdetekről:

Leginkább a szülői indíttatás az elsődleges. Az apukák nagy rock rajongók voltak, Dezsőnél (Szabó Dezső Péter gitár) az anyuka, elvitték őket koncertekre, vinyl lemezeket, kazettákat hallgattak, és aztán előkerül Pista bá neve, akiről mindenki nagy tisztelettel beszél. Pista bá, Kincses István indította el őket a zenei pályán, és ő segítette a kezdetekben őket. Feke Pisti esetében Balogh Árpit is meg kell említenünk, hiszen az első gitár órákat nála vette.

Beol interjú - katt ide!

Hír6 cikk -
katt ide!
 


MUDFIELD - Gyalog (2017-es dal és stúdiós videó) A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
2019. szeptember 17. (kedd) 17:24

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss lemezének egyik dalában, a Take What You Want-ban szerepelt. Post Malone lemezének producere egyébként nem más, mint Andrew Watt gitáros, dalszerző, aki 2013-ban még Glenn Hughes és Jason Bonham oldalán bukkant fel a California Breed zenekarban, majd szólókarrierbe kezdett, de igazából a produceri tevékenysége révén vált ismertté, idén Grammy-díjat is kapott Cardi B lemezén végzett munkájáért. Ozzy: "Készítettem egy új lemezt és az segített, hogy visszatérjek a helyes vágányra. Hónapokon át csak fetrengtem és sajnáltam magam. Ez a legjobb album, amit valaha készítettem.   Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg...

PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"
PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"

Phil Anselmo nemrég az egyik chilei Illegals buli előtt adott interjú során azt mondta, hogy ha minden körülmény adott, ő benne lenne a korábban is többször emlegetett Pantera tribute...

ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége
ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége

Szombaton, szeptember 21-én a Barba Negra Trackben zárja a szezont az Alvin és a Mókusok, a koncert különleges vendége pedig az Aurora lesz. Egy új kislemezt is kihoztak Alvinék, ismerkedj...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

PAUL GILBERT - Októberben új albumával tér vissza Budapestre
PAUL GILBERT - Októberben új albumával tér vissza Budapestre

A Behold Electric Guitar című, májusban kiadott lemezével tér vissza Budapestre Paul Gilbert, a koncert október 4-én lesz az Analog Music Hall-ban. "Bár a Mr. Big, a G3 és a Racer X...

TŰZMADÁR - 20 év szárnyalás, jubileumi koncert a hónap végén
TŰZMADÁR - 20 év szárnyalás, jubileumi koncert a hónap végén

Egyetlen koncert erejéig újra színpadra lép a 2018-ban feloszlott Tűzmadár zenekar. A jubileumi buli az Analogban lesz, szeptember 27-én. "Bár mint tudjuk, a Tűzmadár zenekar...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS