MUDFIELD - A Leander Kills kiadójához szerződött a szeghalmi banda

Koncertek jönnek a Nomad és a Leander Kills vendégeként

2018. január 29. (hétfő) 09:09 | utoljára módosítva: 2019. január 6. (vasárnap) 06:20

Még decemberben mutattuk be a szeghalmi Mudfield zenekar Nem kell című dalát, a második nótát a nyáron a gyulai No Silence stúdióban felvett két friss számuk közül, azóta azonban rendesen meglódult a csapat szekere. Szarka Joseph a Keytracks kiadóhoz szerződtette az ötöst, és tavasszal már a Leander Kills, valamint a Nomad vendégeként fognak bemutatkozni országszerte.

"Feltettük a Youtube-ra a nem kell című dalhoz készült videoklipet decemberben, majd el os küldtem az összes magyarországi kiadónak az anyagot - mondta a frontember Kovácsovics Máté a beol-nak. - Hál’ istennek kaptunk több helyről is ajánlatot, de már akkor az első helyen szerepelt a Keytracks. Végül a cég vezetőjétől, Szarka Józseftől kaptunk választ elsőként, karácsonykor pedig el is jött az egyik szeghalomi­ koncertünkre. Saját bevallása szerint nagyon tetszett neki­, amit csinálunk, egy hete meg is kötöttük a lemezszerződést. Így 2018 végére egy tíz dalból álló albummal készülünk, amelyen nyolc új szám mellett a Nem kell és a ­Gyalog is szerepel majd.

 


www.facebook.com/mudfield


"A kiadó egyébként velünk együtt három zenekart promótál - ezt már a hir6-nak mondta Máté. - Többek közt a már befutott és jó nevű Leander Kills zenekart és a Nomadot. Tavasszal, pontosabban már a jövő héten velük indulunk fellépésekre. Egyelőre még egyfajta előzenekarként.

Javarészt a Nomad, de olykor a Leander Kills előtt fogunk játszani.

A turné után neki is fogunk az első nagylemeznek. Két újabb dalt akarunk még promóként klipre is vinni, hogy ezzel is reklámozzuk a majdani albumot."


Most vagytok abban a korban, hogy dönthessetek: a művészi pálya vagy a civil élet. Nálatok merre mutat a kormányrúd?

"Mindenképpen a zene felé – mondják szinte egyszerre mindannyian. - Szerencsére a kiadó is partner ebben, és ők is azt szeretné, ha biztosítani tudnánk magunknak az alapokat, hogy csak a zenére koncentráljunk."


Honnan volt az indulás?

"Korábban Nightrain néven futottunk, és a névből adódóan elsősorban feldolgozásokat, főleg Guns N' Roses számokat játszottunk, de szerettünk volna kilépni a saját árnyékunkból.

Az első EP elkészítésekor már ­javarészt ­saját szerzeményekkel álltunk színpadra­. A név pedig azért lett Mudfield, ami leginkább Sárrétre fordítható­, mert mindannyian a Sárrétről származunk, és mindenképpen ­szerettük volna kihangsúlyozni, hogy idevalósiak vagyunk.

Nagyon közel állunk egymáshoz, úgy tekintünk egymásra, mintha testvérek lennénk. A dalokban is szeretjük hangsúlyozni az alföldiségünket.

Magyar nyelven készülnek a dalaink. Magyarok vagyunk, közelebb áll a gondolkodásunkhoz, a zenei világunkhoz. Maradni szeretnénk a magyar nyelvnél egyelőre legalábbis.

A Nem kell dalunk is az említett érzésről szól, összefoglalja a falusi életet, azt, hogy én itt érzem jól magam. Azt üzeni: nem fogok pusztán azért felmenni mondjuk Budapestre vagy akár külföldre, mert csak máshol sikerül beteljesíteni az álmaimat. És láss csodát, a mostani lemezszerződés is minket igazol."
 


MUDFIELD - Nem kell (2017)


A stúdiózásról:


"Maradunk a jól beváltnál. Nagyon elégedettek voltunk a gyulai No Silence stúdióval és Simon Istvánnal, így maradunk náluk, amire a kiadó is rábólintott."


A kezdetekről:

Leginkább a szülői indíttatás az elsődleges. Az apukák nagy rock rajongók voltak, Dezsőnél (Szabó Dezső Péter gitár) az anyuka, elvitték őket koncertekre, vinyl lemezeket, kazettákat hallgattak, és aztán előkerül Pista bá neve, akiről mindenki nagy tisztelettel beszél. Pista bá, Kincses István indította el őket a zenei pályán, és ő segítette a kezdetekben őket. Feke Pisti esetében Balogh Árpit is meg kell említenünk, hiszen az első gitár órákat nála vette.

Beol interjú - katt ide!

Hír6 cikk -
katt ide!
 


MUDFIELD - Gyalog (2017-es dal és stúdiós videó) A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS