MUDFIELD - A Leander Kills kiadójához szerződött a szeghalmi banda

Koncertek jönnek a Nomad és a Leander Kills vendégeként

2018. január 29. (hétfő) 09:09 | utoljára módosítva: 2019. január 6. (vasárnap) 06:20

Még decemberben mutattuk be a szeghalmi Mudfield zenekar Nem kell című dalát, a második nótát a nyáron a gyulai No Silence stúdióban felvett két friss számuk közül, azóta azonban rendesen meglódult a csapat szekere. Szarka Joseph a Keytracks kiadóhoz szerződtette az ötöst, és tavasszal már a Leander Kills, valamint a Nomad vendégeként fognak bemutatkozni országszerte.

"Feltettük a Youtube-ra a nem kell című dalhoz készült videoklipet decemberben, majd el os küldtem az összes magyarországi kiadónak az anyagot - mondta a frontember Kovácsovics Máté a beol-nak. - Hál’ istennek kaptunk több helyről is ajánlatot, de már akkor az első helyen szerepelt a Keytracks. Végül a cég vezetőjétől, Szarka Józseftől kaptunk választ elsőként, karácsonykor pedig el is jött az egyik szeghalomi­ koncertünkre. Saját bevallása szerint nagyon tetszett neki­, amit csinálunk, egy hete meg is kötöttük a lemezszerződést. Így 2018 végére egy tíz dalból álló albummal készülünk, amelyen nyolc új szám mellett a Nem kell és a ­Gyalog is szerepel majd.

 


www.facebook.com/mudfield


"A kiadó egyébként velünk együtt három zenekart promótál - ezt már a hir6-nak mondta Máté. - Többek közt a már befutott és jó nevű Leander Kills zenekart és a Nomadot. Tavasszal, pontosabban már a jövő héten velük indulunk fellépésekre. Egyelőre még egyfajta előzenekarként.

Javarészt a Nomad, de olykor a Leander Kills előtt fogunk játszani.

A turné után neki is fogunk az első nagylemeznek. Két újabb dalt akarunk még promóként klipre is vinni, hogy ezzel is reklámozzuk a majdani albumot."


Most vagytok abban a korban, hogy dönthessetek: a művészi pálya vagy a civil élet. Nálatok merre mutat a kormányrúd?

"Mindenképpen a zene felé – mondják szinte egyszerre mindannyian. - Szerencsére a kiadó is partner ebben, és ők is azt szeretné, ha biztosítani tudnánk magunknak az alapokat, hogy csak a zenére koncentráljunk."


Honnan volt az indulás?

"Korábban Nightrain néven futottunk, és a névből adódóan elsősorban feldolgozásokat, főleg Guns N' Roses számokat játszottunk, de szerettünk volna kilépni a saját árnyékunkból.

Az első EP elkészítésekor már ­javarészt ­saját szerzeményekkel álltunk színpadra­. A név pedig azért lett Mudfield, ami leginkább Sárrétre fordítható­, mert mindannyian a Sárrétről származunk, és mindenképpen ­szerettük volna kihangsúlyozni, hogy idevalósiak vagyunk.

Nagyon közel állunk egymáshoz, úgy tekintünk egymásra, mintha testvérek lennénk. A dalokban is szeretjük hangsúlyozni az alföldiségünket.

Magyar nyelven készülnek a dalaink. Magyarok vagyunk, közelebb áll a gondolkodásunkhoz, a zenei világunkhoz. Maradni szeretnénk a magyar nyelvnél egyelőre legalábbis.

A Nem kell dalunk is az említett érzésről szól, összefoglalja a falusi életet, azt, hogy én itt érzem jól magam. Azt üzeni: nem fogok pusztán azért felmenni mondjuk Budapestre vagy akár külföldre, mert csak máshol sikerül beteljesíteni az álmaimat. És láss csodát, a mostani lemezszerződés is minket igazol."
 


MUDFIELD - Nem kell (2017)


A stúdiózásról:


"Maradunk a jól beváltnál. Nagyon elégedettek voltunk a gyulai No Silence stúdióval és Simon Istvánnal, így maradunk náluk, amire a kiadó is rábólintott."


A kezdetekről:

Leginkább a szülői indíttatás az elsődleges. Az apukák nagy rock rajongók voltak, Dezsőnél (Szabó Dezső Péter gitár) az anyuka, elvitték őket koncertekre, vinyl lemezeket, kazettákat hallgattak, és aztán előkerül Pista bá neve, akiről mindenki nagy tisztelettel beszél. Pista bá, Kincses István indította el őket a zenei pályán, és ő segítette a kezdetekben őket. Feke Pisti esetében Balogh Árpit is meg kell említenünk, hiszen az első gitár órákat nála vette.

Beol interjú - katt ide!

Hír6 cikk -
katt ide!
 


MUDFIELD - Gyalog (2017-es dal és stúdiós videó) A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
2020. február 23. (vasárnap) 09:18

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő melodikus hardcore trió Birds In Row, valamint az izlandi szinti-punk trió, Kælan Mikla játszik. Az énekes, gitáros, basszer és szintis Neige, valamint a dobos Winterhalter alkotta Alcest duónak a Spiritual Instinct már a hatodik albuma. A Neige-vezette Alcest a mai színtér egyik igazán különleges csapata, hiszen zenéjükben egészen egyéni formában ötvöződik a black metal, a post-rock és az alternatív vonal. A Spiritual Instinct album egyfelől direktebb, célratörőbb, fogósabb lett, mint közvetlen elődje, a Kodama, másrészt súlyosabb is. A novemberi HammerWorld magazinban megjelent interjút a multihangszeres Neige-zsel most itt, a honlapon is elolvashatod.   www.facebook.com/alcest.official A koncert Facebook oldala A Fekete Zaj...

A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak
A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak

A Dal 2020 szombat esti első elődöntőjének végeredménye alapján a Fatal Error és a Tortuga is bejutott a március 7-i döntőbe (akárcsak Rácz Gergő és Orsovai Reni, valamint Takács...

JIGOKÜ - Az első EP a súlyos muzsikában utazó szegedi bandától: Hate:Speech
JIGOKÜ - Az első EP a súlyos muzsikában utazó szegedi bandától: Hate:Speech

Hate:Speech címmel megjelent és végig is hallgatható a szegedi Jigokü zenekar 4 dalos első EP-je. A tavaly tavasszal bemutatott első két daluk óta az akkor még kisegítő dobos,...

IRIST - Új név, új zenekar, dalpremier: Severed
IRIST - Új név, új zenekar, dalpremier: Severed

Order Of The Mind címmel március 27-én jelenik meg a három dél-amerikai zenészt is rejtő atlantai (Georgia állam) Irist bemutatkozó albuma, amelynek már a második előzetes dalával, a...

SEMBLANT - Hat év után új album a brazil csapattól, klippel a második dal: Murder Of Crows
SEMBLANT - Hat év után új album a brazil csapattól, klippel a második dal: Murder Of Crows

Obscura címmel március 6-án jelenik meg a brazil Semblant harmadik albuma, a második előzetes dallal, a klippel kísért Murder Of Crows tétellel pedig máris megismerkedhetsz. A két...

BILLY TALENT - Fagyos hangulatú kisfilm is született a Forgiveness II dalukhoz
BILLY TALENT - Fagyos hangulatú kisfilm is született a Forgiveness II dalukhoz

A nyáron visszatér Budapestre a kanadai Billy Talent, a korábban bemutatott Forgiveness II dalukhoz pedig egy fagyos hangulatú kisfilm is született. Nálunk a Szigeten játszottak...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS