DIMMU BORGIR - Májusban új album, lemezcím és borító már van

2010-ben jelent meg a legutóbbi stúdiólemezük

2018. január 26. (péntek) 08:03

Májusban jön majd ki az új Dimmu Borgir album, amelynek már a borítóját is közzétette a csapat. 2010 óta ez lesz az első stúdiólemezük lesz, előzetesként pedig egy kislemezzel jelentkeznek majd február 23-án. Az új album május 4-én lát majd napvilágot Eonian címmel. A februári kislemez A oldalára egy friss nóta kerül fel, az Interdimensional Summit, a B oldalra pedig a Puritania című tételük Oslo-ban felvett élő verziója.

A 25 éves norvég banda frontembere, Shagrath: "Az Eonian az idő illuzóját jelenti meg, mindent ami van és mindig is volt. Számunkra egyben a Dimmu Borgir 25 éves jubileumot is jelzi, a lemez maga pedig amolyan tisztelgés a saját történelmünk és a norvég black metal történelme előtt."

 


www.facebook.com/dimmuborgir

 

Shagrath korábban ezt mondta az új lemezről:"Annyit mondhatok a készülő lemezről, hogy a Dimmu Borgir minden periódusából vannak benne elemek. Ilyen például az a riffelés, amelyről 1994 óta ismertek vagyunk, de ugyanígy ott vannak az új dalokban az Abrahadabrán hallott cuccok is.

Amolyan kombinációja lesz egy csomó különféle világnak, hangulatnak, szóval, izgatott vagyok miatta. Az biztos, hogy a legjobb anyagaink egyike lesz.

A Dimmu Borgir mindig is az előrehaladásról szólt, nem a visszalépésről. Sosem szabad félni az új megközelítések, az új témák kipróbálásától. A legutóbbi lemeznél fehér ruháink voltak, ami sok rajongót megijesztett. Most ugyanez történt a visszafogott, komor új fotó közzétételénél. Bármit is csinálunk, mindig lesznek olyanok, akik panaszkodnak, kárognak, és az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy haladunk előrefelé, mégpedig abba az irányba, amit jónak tartunk. Önmagunkhoz kell hűnek lennünk."

 

DIMMU BORGIR - Progenies Of The Great Apocalypse
(a 2017-es Forces Of The Northern Night DVD-ről)

 

Hozzászólások

[017618]
Melkor
Na igen. Könnyebb is átugorni, mint megkerülni! :XD
[017617]
wrom
Na igen. De ha nem tetszik, hát ugord át..!
Nekem hétvégén b@xottul fájt a fogam, de ma vettem f@x@ gyógyszert. Gyulladáscsökkentőt-fájdalomcsillapítót. Átmenetileg jó, de a fogorvost nem úszom meg. Ez legyen az én bajom. Egyébként hidegre érzékeny leginkább a fogam. Mindjárt eszek is 1 jó meleg kartfiollevest, sárgarépa is van benne. Hátha másfél mázsázsra duzzadok ettől. Ki tudja?
Alice Cooper volt amúgy (Street) Schizo a Prince Of Darkness filmben, hát hol vagyok én tőle.?! De kösz az érdeklődést..!
A melcsinek a női nemiszervvel való kapcsolatába meg inkább nem megyek bele, mert...
[017616]
TrollKiller
wrom, most is egy háború és békét pötyögtél be, ez senkit nem érdekel. azt mondd meg inkább, mi az/ki az a coriander? a te másik éned? skizó vagy? és orvos látott már? mondjuk az melkorkára is ráférne, legfőképp egy kényszerzubbonyos gumiszoba. vagy egy ribi, aki megszánja végre, mert pinát max. a playboyban lát... :D
[017615]
wrom
Némá..!
melcsi-gitártolvaj-lacus rossz néven írt elébb, csak utána javított…
Eddig is sejtettem, hogy ezek „egy és ugyanaz”.
Már melcsi és a trollgyilkos.
De mindenképpen érdekes, hogy ekkora buzgalommal figyelemmel kíséri(k) a netes jelenlétemet.
Látom, hogy olvas(nak) más oldalt is, ahonnan már ki lett(ek) penderítve, mivel máshol nem olyan toleráns a szerkesztőség, mint itt, ahol megengedik másnak a lenácizását.
(http://hammerworld.hu/2016/08/10/ossian-vadonatuj-videoklip-a-regi-lang/)
Én ugyan már kikértem magamnak, hogy a lopós faszi engem 1 náci katonatiszttel hozzon összefüggésbe, de ez itt második alkalommal is megengedett.
De: Három A Magyar Igazság.
Érdekes lesz megtudni, hogy a harmadik alkalommal vajon a Nemzeti Média- És Hírközlési Hatóság is ilyen elnéző lesz-e az egykori náci hadsereg tábornokának emlegetésével kapcsolatban..? (Félreértés ne essék: A komcsikat a nácikkal azonos módon utálom. Csak a nácis dolgokra jobban harapnak a hatóságok, de erről nem én tehetek, nem is értek ezzel egyet.)
Külön néven író megszólító(k)hoz:
TrollKiller: Nem szoktam másik oldalon „minden témához ÁLLANDÓAN regényeket irkálni”, a cikkek negyedéhez szoktam írni legfeljebb. Ha ellenvéleményed lenne, akkor azt majd támaszd alá kimunkált adatokkal! (Erre az oldalra meg az elmúlt 1 évben talán 4-5 alkalommal írtam.)
Melkor: Szívesen venném, ha ajánlanál helyet és időt egy személyes találkozásra. Akkor megtudhatnád, hogy se „Kálmán”, se „másfél mázsás” nem vagyok. Ezeknek a hiányában sem fogok megijedni tőled. Szívesen rendelkezésedre bocsátom majd a személyes adataimat, hogy végre jogi eljárást indíthassál ellenem, mert ezt már 2-3 éve beígérted, de azóta semmi, pedig emlékeztettelek erre (http://hammerworld.hu/2016/07/11/hammerworld-jon-az-osszevont-nyari-szamunk/), mert ilyen rendes vagyok, bár ez sem mostanában történt. Azt persze nem tudom, milyen fajta eljárás lenne ez, mert erről nem ugattál ezidáig, de szívesen legombolnék rólad olyan (akár több) százezres nagyságrendű perköltséget. Bár igazából nem számítok ilyesmire, mivel 1 sunyi-aljas-mocskos-gyáva-gané alak vagy, nincs kellő mennyiségű vér ilyesmihez az arra igényt tartók által lihegős szenvedéllyel markolni kívánós pucádban…
[017607]
Melkor
Hmmm...
wrommel tábornok úr már megint nem bír magával! :XD És igen ez a fasz a hardrock webzin egyik nagy megmondója, de most vmi zavar lehet mert pofánköpte a mesterét az meg leférgezte emezt. :XD És Kálmánunk nem szemüveges, oldalra fésült sérós, csupán egy mázsa ötvenes dagadt fasz, pubi frizurával. :XD
[017605]
TrollKiller
wrom, te ugyanaz vagy, aki a hard rock magazinon is osztja az észt? gondolom... ritka egy fárasztó madár, aki minden témához ÁLLANDÓAN regényeket irkál, kb. a sas kabaré szintjén. ráadásul erőteljes skizofréniával fűszerezve azzal a tök béna, óvodás corianderezés erőltetésével. néha egy buta troll szórakoztatóbb, mint egy magadfajta szemüveges, oldalra fésült sérós, informatikus-fejű, tesiből felmentett okostojás. :D
[017604]
wrom
Hmmm...
Talán azért, mert olyan szánalmasan hülye vagy.
Vagy másért nem..?
De inkább legyen az első..!
[017578]
Melkor
Miért nincs már feltéve az új lemezről a közzétett szám????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
[017571]
Blackhead
Szerintem meg téged kellene innen letiltani haver;)
[017570]
Rockazelet
Ezt a két görényt már réges-régen le kellett volna tiltani innen, cska rontják a levegőt.
[017569]
nagash793
Diszlexia és / vagy diszgráfia. Hogy teljesen legyen.
[017568]
nagash793
Mivel ez egy nyilvános felület, azt hiszem nem kell engedélyt kérni senkitől, hogy a regisztráció után véleményezzek egy hozzászólást!
Feleslegesnek tartom az ilyen vitát meg harcot, de akkor lássuk mi van a szavak mögött és bizonyíts a nagyközönségnek, hogy te szebbet okádsz ennél!
Azzal hogy a címzett nevét átírod, nem arról állítasz ki bizonyítványt, hogy az illető milyen , hanem hogy Te magad milyen vagy. Ez esetben vagy rossz szándékú, vagy diszlexiás. Utóbbi önmagában nem gond, mert nem egyedi eset, előbbi viszont a személyiségre utal.
[017567]
torci72
Jajj 1 m-el írtam a dimmu-t bocsesz

[017566]
Blackhead
Natasa793 Te biztos jobban tudod h mit tudok rajzolni mert bizonyára ismersz engem! Ja várj nem! Akkor meg mit képzelsz h írsz nekem? Láttál olyan mondatot vagy utalást arra h neked írnod kell választ nekem? Nem láthattál segítek ha nem fognád fel! Akkor meg miért is szólsz hozzám? Majd ha kérem a véleményed akkor szólni fogok;) Talán kérek engedélyt véleményt írni a hozzászólására!
[017565]
torci72
Azóta,hogy a Szőke isteni hangú bőgős kilépett a bandából a dimu nem tudja a nótáít százszázalékosra bemutatni.
[017564]
torci72
Azóta,hogy a Szőke isteni hangú bőgős kilépett a bandából a dimu nem tudja a nótáít százszázalékosra bemutatni.
[017563]
Blackhead
Csöcsfasz h mersz hozzám szólni? Te pimasz vén faszej? Aki lopja a gitárokat az ne vernyogjon ide nekem! Biztos jobban tudod h miket hallgatok. Hidd el több közöm van a Dimmuhoz mint neked aki régi operákat hallgat és fingja nincs a metalhoz. Menő vén gecinek érzed magad h szereted a cannibal corpsot, azt a bandát ami az okádással egyenlő? Megne lássam h hozzámszólsz vén buzikám. Nagyon gáz h nem bírsz ettől az oldaltól megszabadulni. Trotty létedre mit keresel itt? Akárhova írok neked oda kell hánynod. Elhiszem h homár vagy de nekem te ne írogass.
[017562]
Melkor
nagash793 - ne várj sokat 'breki'-től, köze nincs a Dimmu-hoz, de még a stílushoz sincs! Breki kedvence a Lordi, azt hiszem ezzel mindent elmondtam...:XD
Más. Most vagy én öregszem vagy nem tom mivan, mert a Kreator/Vader koncert élvezeti értékét nagyban lerontotta a folyamatos és mindenhol jelen lévő vergődés. Felőlem legyen pogó meg örjöngês, de az a nézőtér egy bizonyos részére szokott korlátozódni és aki akar az odamegy, aki meg nem az meg nem. Elég szomorú hogy egy nagycsomóan csak örjöngeni jönnek egy metal koncertre és mostmár azokat sem hagyják békén akik örjöngés nélkül szeretnék végignézni a koncertet. Én egy metalkoncertet nem háborúként fogok fel, de a tapasztaltak utân mostmár 3-szor is meggondolom hogy elmegyek-e koncertre, mert azok egyre durvábbak.
[017561]
nagash793
Zbigniew M. Bielak neve azért jelenthetne valamit, nagytudású !!!
[017560]
nagash793
Gondolod , hogy egy ilyen kaliberű banda dobálózik a dátumokkal???!!! A borítónál meg....azt gondolom, egy egyenes vonalat nem tudsz húzni, csak a duma van!
[017559]
Blackhead
Jólenne ha tennének is valamit az asztalra nem csak ígérgetnének itt. Megnézem h ezek valamit is kiadnak májusban. Az albumborító meg olyan mint egy mandala színező könyv. Szebbet okádok ennél.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ROCK HARD FESTIVAL 2018 - Ma is lesz élő közvetítés, az első két nap felvételei
2018. május 20. (vasárnap) 07:57

Ezen a hétvégén zajlik a német Rock Hard fesztivál és akárcsak pénteken és szombaton, ma is lesz live stream. A mai napon 14.10-kor indul a közvetítés az Accept vendégeként januárban nálunk is hatalmasat alakító, klasszikus metalos kaliforniai Night Demonnal. További mai fellépők: Uli John Roth, Coroner, Backyard Babies, Armored Saint. Egyúttal megnézheted az előző két nap koncertjeit (nem volt minden bandánál live stream).   Az élő közvetítéshez ide kell majd kattintani! Az élő közvetítés időpontjai: Május 20., vasárnap 14:10 - NIGHT DEMON 15:20 - ULI JON ROTH 16:45 - CORONER 18:10 - BACKYARD BABIES 19:45 - ARMORED SAINT A szombati koncertek (ilyen volt a live stream) THE NEW ROSES LEATHERWOLF CIRITH UNGOL AXEL RUDI PELL Az első nap koncertjei (ilyen volt a live stream) SODOM TIAMAT DIAMOND HEAD DOOL...

ROCK HARD FESTIVAL 2018 - A mai live stream programja, a tegnapi koncertek felvétele
ROCK HARD FESTIVAL 2018 - A mai live stream programja, a tegnapi koncertek felvétele

Ezen a hétvégén zajlik a német Rock Hard fesztivál és akárcsak tegnap, szombaton is lesz live stream. A mai napon délután fél háromkor indul a közvetítés a nemrég Budapesten is...

SODOM - Nézd meg az új felállás első koncertjét!
SODOM - Nézd meg az új felállás első koncertjét!

Még az év legelején derült ki, hogy a Sodom főnöke, Tom Angelripper új zenésztársakra cserélte le Bernemann gitárost (Bernd "Bernemann" Kost) és Makka dobost (Markus "Makka" Freiwald)....

GHOST - Dalpremier a júniusi albumról: Dance Macabre
GHOST - Dalpremier a júniusi albumról: Dance Macabre

Az okkult rocker Ghost új stúdióalbuma, a 2015-ös Meliora album folytatása, június 1-jén jelenik meg Prequelle címmel, a Dance Macabre című második előzetes dalt pedig egy olyan...

LIZZY BORDEN - 11 év után új album, klippel a második dal: Long May They Haunt Us
LIZZY BORDEN - 11 év után új album, klippel a második dal: Long May They Haunt Us

My Midnight Things címmel jelenik meg június 15-én a kultikus amerikai metal csapat Lizzy Borden új albuma - 11 évvel a legutóbbi lemez, az Appointment With Death után. A Joey Scott dobos...

MILLENNIAL REIGN - Dalpremier a texasi melodikus power metal csapattól: More Than Scars
MILLENNIAL REIGN - Dalpremier a texasi melodikus power metal csapattól: More Than Scars

The Great Divide címmel május 25-én jelenik meg a melodikus power metalt játszó texasi Millennial Reign harmadik albuma, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a More...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS