MAGOR - A tavaszi turné előtt egy új klip: Túlélő

A Magor decemberben ünnepelte a 10. születésnapját

2018. január 24. (szerda) 06:45 | utoljára módosítva: 2019. január 6. (vasárnap) 06:19

A menedék címmel jelent meg a jászberényi Magor második albuma a novemberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként, most pedig itt egy friss klip a csapattól.

A Magor decemberben ünnepelte a 10. születésnapját Jászberényben egy nagyszabású önálló koncerttel, itt került rögzítésre a Túlélő klip képanyaga. A videóban nem csak a zenekar és közönsége, de a Magor régi tagjai, a roadcsapat, a barátok, családtagok is feltűnnek és együtt ünnepelnek.
 


www.facebook.com/magorzenekarA Túlélő a zenekar második nagylemezén jelent meg, mely a HammerWorld magazin novemberi mellékleteként volt kapható. A dalnak azonban nem ez az első inkarnációja, először a zenekar Túl mindenen című kislemezén jelent meg 2008-ban.

A HammerWorld magazinnak így nyilatkozott Sápi Márton (dobos) a dalról:


„Nem csak azért különleges ez az időszak a számunkra, mert megjelent az új lemez, hanem mert decemberben lesz 10 éve, hogy a zenekar első koncertjét adta. Ebből az apropóból szerettünk volna egy régi dalt átgyúrni, felfrissíteni és feltenni az albumra, ezzel is meglepve a közönséget, megköszönve az elmúlt 10 évet."


Az alapos ráncfelvarráson átesett szerzeményhez nem csak új zene de új sorok is születtek, az eredeti szövegírótól Galli Krisztától:

„10 év után megújulva az eredeti ars poetica. Sok sötét, kilátástalan fájdalom után egyszer csak felragyogott a szívemben az élet utáni vágy, hogy felálljak, vállaljam a sorsom minden színpadon. És bármit túlélek, mert nem áldozat vagyok.”


A videóklipet a Medusa Pictures készítette, akikkel most először dolgozott együtt a Magor.

„Nagyon boldogok vagyunk a végeredménnyel, hiszen nem egy egyszerű koncertklipet képzeltünk el, hanem szerettük volna átadni a hangulatát annak a nagy, baráti, közel háromszáz fős összejövetelnek, ahol a születésnapot ünnepeltük, és úgy érezzük, ez remekül sikerült is.”


 

MAGOR - Túlélő (a 2017-es A menedék albumhoz)

 

 

A zenekar tovább folytatja lemezbemutató turnéját. Az alábbi állomásokon csíphető el a csapat tavasszal. A dátumok köre folyamatosan bővül, érdemes figyelni a zenekar Facebook oldalát

Február 10. Békéscsaba, Narancs + Cadaveres
Március 17. Miskolc, Corner Stage + Ørdøg
Április 7. Győr, Dongó + Ørdøg
Április 13. Szeged + Phoenix Rt és Burnout
Április 27. Tatabánya, Roxxy +Phoenix Rt és Burnout
Május 6. Sopron, GYIK

 


Kiss T. Attila az új anyag kapcsán készített nemrég egy interjút Sápi Márton dobossal. Részletek:


"Pár hete, a novemberi HammerWorld Magazin egyik extra CD mellékleteként jelent meg a jászberényi székhelyű Magor második nagylemeze, A menedék címmel. Az ikergitáros, 'dal a dalban' technikás szólókkal felvértezett klasszikus heavy metalt tesztoszterontól kicsattanó, izmos, süvöltő metalcore témákkal ötvöző, két énekessel nyomuló bandát bő két és fél évvel ezelőtt a debütáló albumuk kiadása kapcsán portálunkon már bemutattuk. Azóta becsülettel szerte-szét koncertezték az országot, de – ahogy ezen a bő negyven perces új anyagon is demonstrálják –, a próbaterembe járást sem hanyagolták el, hiszen mind a dalok felépítésében, mind az énekdallamok- hangok színesítésében egyértelmű fejlődés hallható, vagyis szintet tudtak lépni. Hogy ez 2017-ben az ő esetükben mit jelent, valamint az olvasatukban milyen az új lemez, azt a – napokban a tizedik születésnapját ünneplő – zenekar dobosától, Sápi Mártontól kérdeztük meg.

 
Egy vallomással kell kezdenem: előző közös interjúnk óta sem lett igazán kedvencem a metalcore, viszont a ti új albumotokat nagyon vártam. Röviden át tudjuk venni, hogy mi történt veletek a Testamentum megjelenése óta?


"Miután kijött a lemez, meghívattuk magunkat a Road-AWS turnéra, amit nagyon élveztünk. A nyáron a fesztiválokon túl már közvetlenül a Road előtt kaptunk lehetőséget a Barba Negra színpadán, hogy aztán pár nappal később ugyanott a Sepultura előtt is játszhassunk. Ősszel szintén a Roaddal turnéztunk, majd 2016 év elején megbeszéltük, hogy kicsit visszafogjuk a koncertezést, persze ebből nem lett semmi. (nevet) Mentünk a Moby Dickkel, a Dorothyval, a Phoenix Rt-vel, hogy aztán a nyarat egy Tankcsapdás hétvégével zárjuk, ami végül egy őszi-téli turnéba torkollott Lukácsékkal. Eseménydús volt, rengeteget jártuk az országot, sok új barátra tettünk szert, és az életünk is sokat változott, Zoliéknál (Inges Zoltán, basszusgitáros-énekes – a szerk.) például két gyermek is született ez idő alatt."


Azzal az első nagylemezzel alaposan feltettétek a lécet. Volt bennetek emiatt bármilyen megfelelési kényszer, netán para a mostani dalszerzés során, vagy nagy ívben tettetek az egészre, és görcsmentesen tudtatok dolgozni?

"Para a dalírás vagy a megfelelés miatt abszolút nem, viszont amiatt eléggé be voltunk rezelve, hogy nem készülünk el időre az anyagleadással. Szerencse, hogy jófej, rugalmas emberekkel dolgozunk, innen is köszönet a kiadónknak, aki megértő volt, és persze a legrugalmasabb gumicsapatnak: Galli Kriszta szövegírónak, Brucker Bence hangmérnöknek, Csongor Bálintnak, akivel az énekeket vettük fel, és Bársony Petinek, aki a borítót készítette, valamint mindenkinek, aki a segítségünkre volt ebben a kemény időszakban: család, barátok."
 


MAGOR - Első Istenem (a 2017-es A menedék albumhoz)
 

A címadó nótában súlyos, stoneres verzék ütik fel a fejüket. Az ilyen jellegű éneket az előző albumon még vendégelőadóval oldottátok meg, most viszont ezt is Speki tolta fel. Részemről megsüvegelésre késztető a tett.

"Speki előtt valóban le a kalappal, nem sokan vennék rá magukat, hogy túl az ötvenen énektanárhoz járva még fejlődni akarjanak. Na jó, csak vicceltem, még nincs ötven! (nevet) Ő azért hajlamos arra, hogy rutinból lehozzon dolgokat, hiszen nem tegnap kezdte a zenekarozást. Mi pedig szerettük volna őt kimozdítani a komfortzónájából, mert nagyon tehetséges és sok színe van a hangjának, hörögni, beszélni, kiabálni változatos hangszíneken is tud, jó orgánuma van.

Szeretnénk, ha még tovább is menne, tovább feszegetné a saját határait. A dal pedig a rendhagyó szerkezete miatt az egyik személyes kedvencem. Imádom, hogy csak a végén jön meg a refrén, amihez nagyon sokat hozzátett Csongor Bálint az általa írt vokáltémákkal és Cséry Zoltán, aki pedig billentyűs hangszeren közreműködött."

 Ha már billentyűk… Templomi orgonás témával kezdődik a Meríts erőt a fájdalomból, amit két „ok” miatt külön is kiemelnék. Az egyik a benne hallható Ady idézet, a másik pedig, hogy talán ez a legdurvább, legzúzósabb új nóta az albumon. Mennyire van jelen az életetekben az irodalom? Nem csak a költészet, hanem mondjuk a könyvek vagy a színdarabok világa… Valamint, a Magor zenei irányvonalát, a számok felépítését, megszólalását tekintve mekkora az összhang köztetek?

"Speki szokott verseket olvasni, Adyt, Radnótit, József Attilát… saját bevallása szerint. De szerintem csak sporthíreket olvas meg sörösüveg címkéket! (nevet) Hogy teljesen őszinte legyek, ritkán folytatunk irodalmi diskurzusokat a turnébuszban, a zenéről több szó esik, másokéról vagy a sajátunkról. Így csak a magam nevében beszélhetek, hogy nagyon szeretnék többet olvasni, könyveket is, képregényeket is, mert ezeket nagyon szeretem. Nagyobb tempóban gyűjtöm őket, mint ahogy olvasni tudnám. Színházba ritkán járok, de moziba elég sokat, remélem az is számít. (nevet)

És igen, kemény viták is előfordulnak közöttünk, de ezekben az a jó, hogy nem az egók csapnak össze, hanem a zenei elképzelések. Mindenki a legjobbat szeretné, és ha valamelyikünk meg van győződve arról, hogy az ő elképzelése tenné a legjobbat az adott dalnak, akkor az kiáll az igazáért, vagyis megvívjuk egymással a csatákat."

A teljes interjúhoz kattints ide!

 

MAGOR - Ígérj holnapot (a 2017-es A menedék albumhoz)

 
 

 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS