SZÜKSÉGÁLLAPOT - Új klip az egri bandától: Egy kép még a fejemben

Februártól Alvinékkal mennek turnéra

2018. január 18. (csütörtök) 15:47

Tavaly tavasszal jelent meg az egri Szükségállapot lemeze, a legfrissebb videoklipjük pedig most készült el az Egy kép még a fejemben című dalhoz.

"Készítettünk egy újabb videót az új lemezhez, és ezúttal egy nosztalgikus hangulatú 2017-es évösszefoglalót tekintettünk koncepciónak, mert nagyon jó hangulatú koncertek és együttlétek voltak tavaly. Arra gondoltunk, hogy az akusztikus dalhoz készítjük el ezt a videót, mert a hangulat így valahogy megemelkedik. Külön hatalmas élmény, hogy ezt a dalt egy kiváló énekesnővel és egyben kiváló emberrel, Majoros Fannival rögzíthettük.

A videóért extra köszönet jár Zolnai Gergelynek és a The Ship Undergroundnak! Nagyon sokat jelentett nekünk ez az év is, idén pedig megkezdjük turnénkat - februártól - az Alvin és a Mókusok vendégeként, és persze további terveket is szövögetve!"

 www.facebook.com/szuksegallapot

 

SZÜKSÉGÁLLAPOT - Egy kép még a fejemben (a 2017-es albumhoz)Ric$ interjúja a csapattal a ricsandgreen.hu számára:


Hosszabb idő után újra aktív a Szükségállapot. Kezdjük talán azzal, hogy 2014-ben jegeltétek a bandát és elég bizonytalan volt, lesz-e folytatás. Miért alakult ez így?


"Körülbelül 2011-től szépen lassan alakult ez így ki. Mondhatnám azt is, hogy a felnőtté válás (meló stb.) miatt mindenkinél kicsit háttérbe szorult a zenekarosdi. Ráadásul ebben az időszakban volt egy dobos váltásunk, ami egy kicsit 'leoffolta' a lelkesedést, mert nem szerettük volna, de hát így hozta az élet.

Valahogy mindenkinek kicsit eltolódott a lelkesedése (engem kivéve :)). Amikor a gitárosunk, Balázs kiment Németországba dolgozni, az tetőzte ezt az egészet, mivel ő alapító tag és nélküle végképp nem akartuk ezt folytatni. Szóval, azt hiszem, itt vált bizonytalanná az egész Szükség jövője."Mikor kezdtétek azt érezni, hogy itt lenne az ideje újra a húrok közé csapni, új dalokat írni?

"2015 nyarán találkoztam azzal a dobosunkkal, aki 2011-ben kilépett tőlünk, és ő rákérdezett, hogy mit szólnék, ha újra megpróbálnánk. Természetesen egy jó nagy 'hát hogy a viharba ne' mellé azonnal százasvigyorba mentem át! El is kezdtük szervezni, hogy a többiekkel együtt újra mikor, hogyan menjen a próba, beszéljük meg stb.

Akkor már Balázs is félig itthon volt, szóval a Jóisten is azt akarta, hogy folytassuk. Mintha minden összeállt volna. Akkor megfogadtuk, hogy elkezdjük újra ezt az egészet, de most aztán mindent bele! Tudatosságot, több munkát raktunk az egészbe és megírtuk az új lemezt, kb. 2016 év elejétől októberig."Elég egyértelműen más ez az új lemez, mégis azonnal beazonosítható, hogy ti vagytok. Szerinted milyen lett az anyag, milyennek érzed most, milyenek a reakciók rá?

"Kicsit ez is az újrakezdés egyik hozománya, hogy megpróbáltuk érettebben kezelni a dalokat, tehát a megírásuknál azért rendesen odafigyeltünk - jobban, mint korábban. Viszont azt leszögezném, hogy nem direkt lett sötétebb, metalosabb ez a korong. Pusztán az elmúlt évek bennünk megragadt dolgait raktuk bele, teljesen őszintén és valahogy egy ilyen mélyebb dolog sült ki belőle, ami egyáltalán nem baj. Mindenképpen pozitív változásnak tudjuk ezt be a zenekar életében.

Szerintem egy elég komplex és változatos anyag lett, de még koránt sincs vége az ötleteknek! (nevet) Sokféle reakció van, ahogy ilyenkor az lenni szokott. Sokan bírálták a keménysége miatt, hogy ezek nem mi vagyunk, de itt megjegyezném, hogy ezek vagyunk csak mi igazán most 2017-ben, ezért is nem kapott címet a lemez.

Az ember alkalmazkodik a környezetéhez és tapasztal, innen merítve nem maradhat minden ugyanolyan véleményem szerint. A folyamatos változásokkal szembe kell néznünk, mert nem feltétlenül rosszak ezek a dolgok. Azt kifejezetten örömmel vettük, hogy olyanok is meghallgatják a lemezt, akik eddig nem szerették a Szükséget és pozitívan állítják be ezt az új anyagot. Szerintem több réteghez eljut most ez a lemez és az üzenete is. Ez a legfontosabb nekünk!"


A teljes interjúhoz kattints ide!

 

SZÜKSÉGÁLLAPOT - Az egymás háborúja (a 2017-es albumhoz)
SZÜKSÉGÁLLAPOT - Ezek mind mi vagyunk (szöveges videó a 2017-es albumhoz)
SZÜKSÉGÁLLAPOT - Talpunk alatt (a 2017-es albumról)


  
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS