THE CRANBERRIES - Dolores O'Riordan énekesnő egy metal bandával készült dolgozni Londonban

Nyugodjék békében!

2018. január 16. (kedd) 07:43

A The Cranberries énekesnőjének váratlan halálával kapcsolatban továbbra is csak annyit tudni, hogy a 46 éves Dolores O'Riordan Londonban, a Hyde Park melletti Hilton hotelben hunyt el. A helyi rendőrséget hétfőn reggel 9 után értesítették a hotelből, hogy holtan találták az énekesnőt.

Annyit már korábban is tudni lehetett, hogy Dolores egy lemezfelvétel miatt tartózkodott az angol fővárosban, ezzel kapcsolatban viszont van új információ. Nem egy új The Cranberries anyagon, és nem is egy szólólemezen dolgozott, hanem a Bad Wolves nevű metal bandánál készült vendégeskedni a Zombie című Cranberries sikerdal feldolgozásában. A Tommy Vext énekes (ex-Divine Heresy, ex-Snot, Westfield Massacre) vezette Bad Wolves a készülő albumára vette fel ezt a számot, az Eleven Seven Music kiadó főnöke, Allen Kovac pedig sok éven át menedzsere volt a Cranberries-nek.

 Kovac átküldte Doloresnek a dalt, az énekesnő pedig felvette a kapcsolatot a bandával, és felajánlotta a segítségét. A felvételek koordinálását a kiadó ügyvezetője, Dan Waite végezte, aki régóta barátja volt Doloresnek.Allen Kovac:

"Amikor először találkoztam Dolores-szel, azonnal tudtam, hogy mekkora tehetség. Óriási szakmai megtiszteltetés, hogy menedzsere lehettem a bandának, és hogy részt vehettem a Zombie elkészítésében, ami a maga idejében az egyik legnagyobb siker volt. Amikor Dan Waite azzal hívott fel, hogy Dolores közreműködhetne a Bad Wolves Zombie feldolgozásában, azonnal izgatott lettem, hogy újra részese lehetek annak a varázslatnak, amire csak Dolores képes. Részvétem a gyermekeinek és remélem, hogy békére lelnek a tragédia ellenére."

 

THE CRANBERRIES - Zombie (akusztikus verzió, 2017)

 Dan Waite:


"Mélyen megrázott a barátom, Dolores halála. A Universal kiadónál együtt dolgoztam a Cranberries zenekarral és azóta is kapcsolatban maradtunk.

A múlt éjjel, nem sokkal éjfél után Dolores még üzenetet hagyott a rögzítőmön, hogy mennyire tetszik neki a Bad Wolves zenekar Zombie verziója, és hogy nagyon várja a stúdiós találkozásunkat, amikor rögzítjük az énektémáit. A hangja alapján tele volt élettel, viccelődöttm és izgatottan várta, hogy a hét folyamán találkozzon velem és a feleségemmel. A halálhíre lesújtó volt, és részvétem Donnak, a volt férjének, a gyermekeiknek, valamint Dolores édesanyjának."
  Tommy Vext (Bad Wolves):

"A Zombie egy hihetetlenül személyes dal... Mindig is úgy éreztük, hogy Dolores őszintesége, nyers tisztasága, mind a színpadon, mind a felvételeken, olyasmi, amire minden bandának törekednie kell... Amikor értesültünk arról, hogy énekelni akar a saját Zombie verziónkban, az a leghatalmasabb elismerés volt számunkra. Ennél nagyobb elismerést nem kaphat egy zenekar."


Dolores O'Riordanról tudni lehetett, hogy bipoláris depresszióban szenved, tavaly több koncertet is le kellett mondani az egészségi állapota miatt - a zenekar közleménye szerint hátproblémái voltak. Karácsonykor a zenekar Facebook oldalán azt írta, hogy jól van - írja a BBC.

Az ír elnök is részvétét nyilvánította az államfő hivatalának honlapján.


"Sajnálattal hallottam Dolores O'Riordan zenész, énekesnő és író halálhírét. Dolores O'Riordan és a The Cranberries óriási hatással voltak a rock és pop zenére Írországban, de nemzetközileg is" - olvasható Michael D. Higgins közleményében.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS