POKOLGÉP 35 - Jubileumi Aréna-koncert, a jegyek mától kaphatók

A klasszikus felállás és a mai Pokolgép, különleges vendégekkel

2018. január 4. (csütörtök) 05:36

Négy évvel az azóta már bezárt Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán adott jubileumi koncertje után újra monstre Pokolgép buli lesz, de ezúttal már a Budapest Arénában. A június 8-án megrendezésre kerülő Pokolgép 35 koncertre mától kaphatók a jegyek.

"Június 8-án igazi metal ünnep lesz az Aréna színpadán, ahol a magyar rockélet leghíresebb metal zenekara a fennállásának 35. évfordulóját ünnepli majd. A nagyszabású, több mint 3 órás koncert a Pokolgép egész eddigi pályafutását átöleli, a koncerten a banda összes formációja fellép."
(Fotó: sther.hu)
 


www.facebook.com/pokolgepband


A koncert Facebook oldala


POKOLGÉP 35
2018. június 8. - Budapest Aréna

Menetrend:
18:00 - Kapunyitás
19:00 - Omen
19:35 - Pokolgép
21:20 - Régi Pokolgép (1983-1989)

Vendégek: Nagy Feró, Paksi Endre, Rudán Joe
"A fergetegesnek ígérkező koncerten válogatást hallhatunk az elmúlt 35 év legsikeresebb Pokolgép dalaiból. Nagyszerű hang- és látványtechnikára, és 12 nagy teljesítményű lézer bemutatójára számíthatnak a nézők az Arénában. A videoanimációt egy Európa-szerte elismert magyar VJ és mapping művész készíti majd.


A színpadon a legendás formáció:

Kalapács József – ének
Kukovecz Gábor – gitár/ének
Nagyfi László – gitár
Pazdera György – basszusgitár
Tarca László – dobok


Valamint az új Pokolgép:

Tóth Attila – ének
Kukovecz Gábor – gitár
Pintér Csaba – basszusgitár
Z. Kiss Zalán – gitár
Kleineisel Márk – dobok

Vendégek:
Nagy Feró – ének
Paksi Endre – ének
Rudán Joe – ének

A koncertet az Omen nyitja majd.
POKOLGÉP - A jel (2014, Petőfi Csarnok)


 

"A Pokolgépet a '80-as évek elején alapította Kukovecz Gábor, Paksi Endre és Varga 'Pepe' Tibor. Az 1983-as Ki mit tud?-on a zsűri mindig kiszavazta őket, de közönségszavazatokkal végül a döntőig jutottak, ahol a Jel előadásával a második helyezést érték el.

 Rövidesen Pazdera György érkezett Paksi Endre helyére, majd 1984-ben Nagyfi László lett a másik gitáros Kukovecz Gábor mellett. Többször léptek fel az Omega, a P. Mobil és a P. Box koncertjein, 1984 őszén pedig a Motörhead előzenekaraként játszottak, s ez a koncert végképp meghozta számukra az elismertséget.

1986-ban Totális metal címmel kiadták az első magyar heavy metal albumot, amelyből több mint 80.000 példány fogyott, a következőből, a Pokoli színjátékból pedig 90.000 kelt el. 1985-ben Tarca László érkezésével kialakult a klasszikus felállás, amely 1989-ig működött.

 


 1989-ben egy telt házas Olimpiai Csarnokbeli koncert után változások kezdődtek: érkezett Rudán Joe, Kun Péter, Jung Norbert, végül az 1995. szeptemberi nagy koncertjükkel búcsúztak a közönségüktől.

1999. május 8-án a Metal Fesztiválon tért vissza a zenekar, a későbbiekben Pintér 'Pinyő' Csaba, Láris 'Csiga' László, Nagy Dávid, Tóth Attila, Veress Márton, Z. Kiss Zalán, Kleineisel Márk lettek a tagok. A Pokolgép mindvégig megőrizte előkelő helyét a magyar metal zene élmezőnyében.

 


 2003. október 4.-én, majd 2014. június 7-én egy-egy koncertre összeállt a klasszikus régi banda is, 2018. június 8-án pedig újra együtt lesz az egykori legendás csapat. A több mint 3 órás koncerten fellép a régi banda, játszik minden zenész, aki megfordult a csapatban az elmúlt évtizedekben, és a mai Pokolgép is, hogy közösen ünnepeljék a 35. évfordulót.


Jegyárak: 5.990 - 7.990 - 9.990 - 11.990 - 13.990 - 15.990 Ft.

Jegyek válthatók január 4-től a jegy.hu weboldalon, valamint az összes ismert jegyirodában.


 


 


Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
2020. február 23. (vasárnap) 09:18

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő melodikus hardcore trió Birds In Row, valamint az izlandi szinti-punk trió, Kælan Mikla játszik. Az énekes, gitáros, basszer és szintis Neige, valamint a dobos Winterhalter alkotta Alcest duónak a Spiritual Instinct már a hatodik albuma. A Neige-vezette Alcest a mai színtér egyik igazán különleges csapata, hiszen zenéjükben egészen egyéni formában ötvöződik a black metal, a post-rock és az alternatív vonal. A Spiritual Instinct album egyfelől direktebb, célratörőbb, fogósabb lett, mint közvetlen elődje, a Kodama, másrészt súlyosabb is. A novemberi HammerWorld magazinban megjelent interjút a multihangszeres Neige-zsel most itt, a honlapon is elolvashatod.   www.facebook.com/alcest.official A koncert Facebook oldala A Fekete Zaj...

A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak
A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak

A Dal 2020 szombat esti első elődöntőjének végeredménye alapján a Fatal Error és a Tortuga is bejutott a március 7-i döntőbe (akárcsak Rácz Gergő és Orsovai Reni, valamint Takács...

JIGOKÜ - Az első EP a súlyos muzsikában utazó szegedi bandától: Hate:Speech
JIGOKÜ - Az első EP a súlyos muzsikában utazó szegedi bandától: Hate:Speech

Hate:Speech címmel megjelent és végig is hallgatható a szegedi Jigokü zenekar 4 dalos első EP-je. A tavaly tavasszal bemutatott első két daluk óta az akkor még kisegítő dobos,...

IRIST - Új név, új zenekar, dalpremier: Severed
IRIST - Új név, új zenekar, dalpremier: Severed

Order Of The Mind címmel március 27-én jelenik meg a három dél-amerikai zenészt is rejtő atlantai (Georgia állam) Irist bemutatkozó albuma, amelynek már a második előzetes dalával, a...

SEMBLANT - Hat év után új album a brazil csapattól, klippel a második dal: Murder Of Crows
SEMBLANT - Hat év után új album a brazil csapattól, klippel a második dal: Murder Of Crows

Obscura címmel március 6-án jelenik meg a brazil Semblant harmadik albuma, a második előzetes dallal, a klippel kísért Murder Of Crows tétellel pedig máris megismerkedhetsz. A két...

BILLY TALENT - Fagyos hangulatú kisfilm is született a Forgiveness II dalukhoz
BILLY TALENT - Fagyos hangulatú kisfilm is született a Forgiveness II dalukhoz

A nyáron visszatér Budapestre a kanadai Billy Talent, a korábban bemutatott Forgiveness II dalukhoz pedig egy fagyos hangulatú kisfilm is született. Nálunk a Szigeten játszottak...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS