POKOLGÉP 35 - Jubileumi Aréna-koncert, a jegyek mától kaphatók

A klasszikus felállás és a mai Pokolgép, különleges vendégekkel

2018. január 4. (csütörtök) 05:36

Négy évvel az azóta már bezárt Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán adott jubileumi koncertje után újra monstre Pokolgép buli lesz, de ezúttal már a Budapest Arénában. A június 8-án megrendezésre kerülő Pokolgép 35 koncertre mától kaphatók a jegyek.

"Június 8-án igazi metal ünnep lesz az Aréna színpadán, ahol a magyar rockélet leghíresebb metal zenekara a fennállásának 35. évfordulóját ünnepli majd. A nagyszabású, több mint 3 órás koncert a Pokolgép egész eddigi pályafutását átöleli, a koncerten a banda összes formációja fellép."
(Fotó: sther.hu)
 


www.facebook.com/pokolgepband


A koncert Facebook oldala


POKOLGÉP 35
2018. június 8. - Budapest Aréna

Menetrend:
18:00 - Kapunyitás
19:00 - Omen
19:35 - Pokolgép
21:20 - Régi Pokolgép (1983-1989)

Vendégek: Nagy Feró, Paksi Endre, Rudán Joe
"A fergetegesnek ígérkező koncerten válogatást hallhatunk az elmúlt 35 év legsikeresebb Pokolgép dalaiból. Nagyszerű hang- és látványtechnikára, és 12 nagy teljesítményű lézer bemutatójára számíthatnak a nézők az Arénában. A videoanimációt egy Európa-szerte elismert magyar VJ és mapping művész készíti majd.


A színpadon a legendás formáció:

Kalapács József – ének
Kukovecz Gábor – gitár/ének
Nagyfi László – gitár
Pazdera György – basszusgitár
Tarca László – dobok


Valamint az új Pokolgép:

Tóth Attila – ének
Kukovecz Gábor – gitár
Pintér Csaba – basszusgitár
Z. Kiss Zalán – gitár
Kleineisel Márk – dobok

Vendégek:
Nagy Feró – ének
Paksi Endre – ének
Rudán Joe – ének

A koncertet az Omen nyitja majd.
POKOLGÉP - A jel (2014, Petőfi Csarnok)


 

"A Pokolgépet a '80-as évek elején alapította Kukovecz Gábor, Paksi Endre és Varga 'Pepe' Tibor. Az 1983-as Ki mit tud?-on a zsűri mindig kiszavazta őket, de közönségszavazatokkal végül a döntőig jutottak, ahol a Jel előadásával a második helyezést érték el.

 Rövidesen Pazdera György érkezett Paksi Endre helyére, majd 1984-ben Nagyfi László lett a másik gitáros Kukovecz Gábor mellett. Többször léptek fel az Omega, a P. Mobil és a P. Box koncertjein, 1984 őszén pedig a Motörhead előzenekaraként játszottak, s ez a koncert végképp meghozta számukra az elismertséget.

1986-ban Totális metal címmel kiadták az első magyar heavy metal albumot, amelyből több mint 80.000 példány fogyott, a következőből, a Pokoli színjátékból pedig 90.000 kelt el. 1985-ben Tarca László érkezésével kialakult a klasszikus felállás, amely 1989-ig működött.

 


 1989-ben egy telt házas Olimpiai Csarnokbeli koncert után változások kezdődtek: érkezett Rudán Joe, Kun Péter, Jung Norbert, végül az 1995. szeptemberi nagy koncertjükkel búcsúztak a közönségüktől.

1999. május 8-án a Metal Fesztiválon tért vissza a zenekar, a későbbiekben Pintér 'Pinyő' Csaba, Láris 'Csiga' László, Nagy Dávid, Tóth Attila, Veress Márton, Z. Kiss Zalán, Kleineisel Márk lettek a tagok. A Pokolgép mindvégig megőrizte előkelő helyét a magyar metal zene élmezőnyében.

 


 2003. október 4.-én, majd 2014. június 7-én egy-egy koncertre összeállt a klasszikus régi banda is, 2018. június 8-án pedig újra együtt lesz az egykori legendás csapat. A több mint 3 órás koncerten fellép a régi banda, játszik minden zenész, aki megfordult a csapatban az elmúlt évtizedekben, és a mai Pokolgép is, hogy közösen ünnepeljék a 35. évfordulót.


Jegyárak: 5.990 - 7.990 - 9.990 - 11.990 - 13.990 - 15.990 Ft.

Jegyek válthatók január 4-től a jegy.hu weboldalon, valamint az összes ismert jegyirodában.


 


 


Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS