NEW FRIEND REQUEST - Dal- és klippremier: Előttünk szakadék

Tavaszra várható a Nem kel fel a Nap című lemezük

2017. december 31. (vasárnap) 10:11 | utoljára módosítva: 2017. december 31. (vasárnap) 11:41

Új dallal és klippel jelentkezett a modern metal vonalas budapesti New Friend Request, és akárcsak a tavasszal bemutatott Zavar a lárma, ez a nóta is a 2018 tavaszára várható Nem kel fel a Nap című lemezük előfutára.

"Az Előttünk szakadék egy újabb mérföldkő számunkra - mondja a nóta és a klip kapcsán a frontember Kerecsen László. - Azt gondolom, sikerült mind a zenével, a hangzásvilággal, a szöveggel, az általunk közvetített energiával és a mondanivalóval is megtalálni azt az ízt, amire már azt lehet mondani, hogy ez 'NFR-es'. A Sárból vízhez hasonlóan ez sem mondható egy tipikus 'szerelmes' dalnak. Ahogy akkor is, ennél a számnál is fontosnak találtam, hogy az emberi kapcsolatok egy olyan oldalát mutassam be, amiről nagyon ritkán szólnak dalok..."
 


www.facebook.com/newfriendrequestAz Előttünk szakadék egy kapcsolat azon szakaszát mutatja be, amikor akarva akaratlanul is két embert feladatok és döntések elé állít a közös élet. Már nem az számít, hogy ki ad többet vagy kevesebbet a kapcsolathoz, hanem ahhoz a bizonyos életszakaszhoz érkezik két ember közös jövője, amikor a másik szemébe kell nézni és azt mondani, hogy ezt vagy együtt kell végigcsinálnunk, vagy sehogy!

A dal egy külön érdekessége, hogy a kórus és csorda vokál részekben kivétel nélkül olyan énekesek és énekesnők szerepelnek, akik valamilyen formában kapcsolódnak a zenekarhoz. Akar szerepeltek már korábbi számokban, volt zenekarainkban, vagy éppen a lemez studió felvételeiben segédkeznek folyamatosan.

Mivel sokan ezt nem is gondolnák, így itt a teljes névsor, akiknek ezúton is borzalmasan köszönjük a részvételt: Besnyő Gabriella (Nova Prospect), Karai Anna (Lifehack), Bokodi Bálint (Lost Continent), Diószegi Kiki (Down For Whatever), Németh Attila (3Land, Turn Of Mind), Hunyadi Zoltán (Sunset).


A videó a tőlünk már megszokott módon az általam vezetett Syndrome Production műhelyéből gurult ki, ahol a rendezésen kívül ezúttal az utómunkálatokból is jóval több részt vettem ki az eddigi klipjeinkhez képest. Mivel a dalhoz is sokkal több személyes érzelmem fűződik, így fontosnak találtam, hogy jobban beleássam magam ezen munkafolyamatokba is, a minél hitelesebb végeredmény érdekében.

Nem mehetünk el szó nélkül a kisfilm két főszereplője Mészáros Mónika és Farkas Péter mellett sem, hiszen borzalmasan profin és valósághűen hozták karaktereiket, ami nem véletlen, hiszen ők a való életben is egy párt alkotnak. Arról nem is beszélve hogy extravagáns egyéniségükkel abszolút illenek a klip és a zenekar stílusához.

 


NEW FRIEND REQUEST - Előttünk szakadék (2017)
Ahogy azt már a legutóbbi videó (Zavar a lárma) megjelenésénél elmondtam, a készülő lemez jövő tavasszal Nem kel fel a Nap címmel fog egy kicsit vicces szóhasználattal napvilágot látni!

A 2018-as év ténylegesen egy igen erős vízválasztónak ígérkezhet a zenekar életében, ugyanis egy két felvonásos, határon túlra is kiterjedő turné keretein belül fogjuk a lehető legtöbb helyre elvinni élőben is a lemezt.

Ezen kívül jövőre további 3 videóklippel készülünk, valamint a talán ilyenkor legfontosabbnak mondható esemény, a fővárosi lemezbemutató nagykoncert időpontja is hivatalossá vált: 2018. április 20., a rendezvénynek pedig a Dürer Kert ad majd otthont!NEW FRIEND REQUEST - Zavar a lárma (2017)
A zenekar hivatalos oldalain folyamatosan nyomon tudjátok követni az aktualitásokat, és első kézből értesülni az újdonságokról!

www.facebook.com/newfriendrequest

www.instagram.com/NFRBAND

www.youtube.com/NEWFRIENDREQUESTTUBE

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS