ZZ TOP - Boldog születésnapot Billy Gibbons-nak!

1949-ben ezen a napon született a texasi trió frontembere

2017. december 16. (szombat) 18:32

1949-ben ezen a napon született Billy Gibbons, a ZZ Top frontembere, akinek a Rolling Stone tett fel néhány kérdést, és nem is feltétlenül zenei jellegűeket.A legjobb tanács, amit valaha kaptál?

"B.B. King egy elég egyszerű kijelentést intézett hozzám egyszer: azt tanuld meg játszani, amit hallani akarsz. Amikor megpróbálsz megtanulni egy hangszeren játszani, esélyes, hogy egy olyan tanárral akadsz össze, akinek minden bizonnyal van egy elképzelése arról, hogy mit kéne megtanulnod. De ha azt tanulod meg, amit igazából hallani akarsz, akkor máris egy lépéssel előrébb jársz."Kikapcsolódásként mit szeretsz csinálni?


"Óriási mázlim van, mert beléphetek Jimmy Shine titkos világába. Ő egy kaliforniai hot-rodder, aki valóban ismeri a dörgést. Nemcsak beenged a garázsába, de néha még a franciakulcsot vagy a hegesztőpisztolyt is megfoghatom."
Melyik várost szereted a legjobban az egész világon?


"Las Vegast. Ott van az egyik kedenc házam. Az én órám zenész-módra jár, Las Vegas pedig a nap minden órájában nyitva áll. Ráadásul ott minden szögletes, semmi sem gömbölyű. Amikor az ember ezt az utazós, bizonytalan életet éli, nem szeretji a gömbölyű dolgokat, még a karosszék karfáját tekintve sem. Egy klassz, szögletes szék kell nekem, jól beazonosítható sarkokkal."A szerencsejátékokat is szereted?

"Naná. Kockázni szoktunk. Megyünk a craps asztalhoz és reménykedünk a 7-esben vagy a 11-esben." Gyerekkorodban melyik volt a kedvenc könyved és miért?

"A Jr's Fun To Drow, amit azt hiszem, hogy 1944-ben adtak ki eredetileg, és ha mázlista vagy, az eBay-en el is csípheted. Az a könyv tényleg megtanítja rajzolni a gyerekeket, oldalról oldalra. Körökkel, négyszögekkel és oválisokkal indít, aztán ezeket kombinálhatod a minták alapján. Nagyon informatív könyv."


ZZ TOP 1975 És melyik a legkedvesebb könyved mind közül?

"Egy szürreális könyv Haruki Murakamitól, az a címe, hogy a Világvége és a keményre főtt csodaország. Pár évente mindig újra elolvasom. Kétségtelen, hogy egy kicsit félelmetes. Nagyon hatásosan szakít ki a folytonos agyalásból, mert a kreatív agy olyan, hogy nem hagyja nyugton az embert. Van ezzel kapcsolatban egy nagyon jó mondás: 'Emlékeztető a kreativitásra hajlamosaknak: nem szükséges minden labdát lecsapni'."A legönzőbb vásárlásod?

"Az első jogdíjamból vettem egy Cadillac Eldoradót, egy lenyitható tetőst. Mindenhol hófehér volt. Ez egy igazán önkényeztető vétel volt, és ezzel indult nálam az autó-mánia, ami kiterjed az újakra, a régiekre, valamint a kettő között mindenre..."Gene Simmons szerint a rock halott. Szerinted is?

"Talán az ő fejében valóban az. Az én fejemben azonban ma is egy elég masszív módja az önkifejezésnek. A rock segítségével tényleg meg lehet szabadulni a stressztől, ami nagyon is egészséges."A hip-hop zenét szereted?

"Eléggé. Emiatt is nagyon klassz volt Houstonban felnőni és ott lógni. Az ottani hip-hop és rock színteret nagyon élveztük. A Digital Service Recording-nél mindig összefutottunk a hip-hop arcokkal. Ők tudni akarták, hogy kell gitározni, mi meg kíváncsiak voltunk arra, hogy hogyan hozzák össze azokat az őrült ütemeket. Remek ötletcserék folytak."
Egészen 2005-ig nem nősültél meg. Miért vártál ezzel ilyen sokáig?

"Jó párszor az oltár elé járulhattam volna, de aztán rájöttem, hogy az élet túl rövid. Addig kell mindent kipróbálni, amíg még lehet. Okés, akkor próbáljuk ki ezt is! És kiderült, hogy a házasság egy kellemes dolog."Eszedbe jutott valaha, hogy megszabadulj a szakálladtól?

"Évekkel ezelőtt kaptunk egy ajánlatot, hogy egy nagyon komoly összeg ellenében legyünk simabőrűek. Egy másodpercig el is gondolkodtunk rajta! (nevet) De nem voltunk biztosak abban, hogy mi is van a szakáll alatt, így bölcsen passzoltuk a lehetőséget. Ami korábban egy elég feltűnő viselet volt, abból látszólag mára divat lett, emiatt ma már nem keltünk akkora feltűnést az utcán. Régebben mindig azt hitték, hogy vagy valami westernfilmből szöktünk meg vagy vallási fanatikusok vagyunk."Szivószállal iszod a sört, hogy a szakállad ne legyen sörhabos. Van egyéb szokásod is, ami a szakáll miatt alakult ki?

"Van egy visszatérő kérdés: 'Az ágyban a takaró alatt vagy a takaró felett van a szakállad?' Nos, ez sok mindentől függ. Ez olyan, mint a szabadban... Az időjárástól függ! (nevet) De ha szakállat növesztesz, azt tudnod kell, hogy mindenhová elkísér... És az is fontos, hogy kiismerd magad az ápolószerek között. Mindig legyen nálad egy csomó kondicionáló szer!"


Olvastam, hogy a hotelekben inkább a padlón alszol, és nem az ágyban. Ennek mi az oka?


"Manapság annyira puhák és süppedősek a matracok, hogy aki nem bírja az ilyesmit, az könnyen kikészül tőlük. Emiatt inkább a padlón ágyazok meg magamnak. Igyekszem is jóban lenni a takarítókkal, mert könnyen meglepődhetnek, amikor az ember féltucatnyi extra takarót kér, féltucat extra párnával. És még egy extra lepedőt is."És mit gondol erről a feleséged?

"Már beletörődött... Csatlakozni is szokott hozzám ebben a piknik-zónában! (nevet) Aztán ha elálmosodik, felmászik az ágyra. Szóval, ezt is meg tudjuk oldani. Ha pedig arra vágyik, hogy tutujgassam egy kicsit, akkor felmászom mellé és megölelgetem. Ezt azért muszáj megtennem."


 


Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS