ALICE COOPER - Három dolog, amit garantálni tud a zenészeinek

Hétfőn a bécsi Stadthalléban játszik, vendégzenekar: Europe

2017. november 26. (vasárnap) 13:16

Hétfőn a bécsi Stadthalléban koncertezik Alice Cooper, méghozzá a svéd Europe társaságában, a Kerrangnak pedig néhány nem túl komoly kérdésre adott nem túl komoly válaszolat a sokk rocker nagymester.

 
Előfordult valaha, hogy követtek a megszállott Alice rajongók?

"Az ilyen mindennapos. Nem is értem, hogy az ilyen fickókat miért nem küldik az ISIS nyomába, mert minden másodpercben tudják, hogy éppen hol vagyok. Bámulatos! Ha másik géppel kell repülnünk vagy ha repülés helyett busszal kell mennünk és egy másik hotelben szállunk meg, amikor odaérkezünk, már ott állnak a hotel bejáratánál! (nevet) 'Honnan a francból tudtátok? Mert ügyesebben találtok meg embereket, mint a CIA!'" (nevet)


Előfordult valaha, hogy a színpadon sérülést okoztál egy zenésztársadnak? Szándékosan vagy véletlenül...

"Mindenkinek okoztam már sérüléseket. Ha valaki beszáll a bandámba, annak három dolgot tudok garantálni. Világot fog látni, kap gázsit, és a harmadik, hogy lesznek sérülések! Megesett olyan is, hogy a feleségem, Sheryl, egy picit túl közel került a kardhoz, amit lóbáltam... De egy Alice Cooper show már csak ilyen."

 Előfordult már, hogy üldöztek a rendőrök az utcán?

"Igen, még a korai időkben Ausztráliában. Le is tartóztattak. Biztos megvolt az oka, arra már nem emlékszem. 64 ezer dollár volt az óvadék, de ez péntek éjjel történt, szóval esélyem sem volt arra, hogy valaki kerítsen nekem ennyi pénzt a hétvégén... Szerencsére azonban épp volt ennyi a pénztárcámban! (nevet) Igen, akkoriban elég sok készpénzt tartottam magamnál..."


Van olyan dalod, amitől ma már kiráz a hideg?

"Igen, a (No More) Love At Your Convenience. Azt a diszkós dalt valójában csak poénból csináltam, de ez egy olyan poén volt, amin rajtam kívül senki sem nevetett... Néhány rajongónak persze tetszett, és hiába is mondtam nekik, hogy ezen csak röhögnötök kellene, mert annyira rossz!"

Minden bulin "meghalsz" a színpadon. Megesett már, hogy túl jól sikerült ez a show-elem?

"Igen, egyszer, Londonban, amikor felakasztottam magam. A 'láthatatlan' zongorahúrnak el kellett volna bírnia, de elpattant. Még szerencse, hogy épp hátrakaptam a fejem, de még így is megcsapta az államat. De olyan erővel, hogy el is ájultam. Ezután váltottunk át a guillotine-ra, mert egy 18 kilós penge csak biztonságosabb..."


Szenvedélyes golfos vagy. A legnagyobb összeg, amit a golfra költöttél?


"Egyszer összehoztam egy 3 napos golfversenyt Kaliforniában, négyünknek. Egyetlen menet 500 dollár volt, úgyhogy az a három nap rendesen megcsapolta a bukszámat. De legalább élveztük!"

 Ki az a rocksztár, akit legutóbb felhívtál telefonon?


"Rob Zombie. Sokat szoktunk dumálni. Egy időben Connecticutban lakott, és amikor láttam a tévében, hogy épp belepte őket a hó, mindig felhívtam, hogy elmeséljem, mekkora kánikula van nálunk Arizonában! (nevet) 'Szia Rob! Épp kint lazulunk a medencénél, mindjárt sütünk egy kis húst... Nálatok mi a helyzet?'" (nevet)
 
Ha valamiért új színpadi nevet kéne választanod, ismét egy női nevet vennél fel?


"Nem, a változatosság kedvéért. Egy új névnek is mindenképpen nagyon különlegesnek kéne lennie, és persze sötét hangulatúnak is. Vagy pedig teljesen idétlennek, bizarrnak és klisésnek... Meg is van! Mondjuk Darth Skywalker lennék. Az remekül mutatna egy lemezborítón! Mindenki felkapná rá a fejét..."


Ha megmarna egy mérgeskígyó, kiszívnád magadból a mérgét?


"Nem, mert az nem így működik. Ilyen esetben amúgy az a legrosszabb, ha beparázol, mert akkor felmegy az adrenalinszinted, és még gyorsabban terjed a méreg a véreddel. Ha egy kobra vagy egy fekete mamba megmar, akkor neked annyi."

Tegyük fel, hogy összehozol egy bandát Rob Zombie-val és Marilyn Mansonnal, de csak egyikőtök lehetne a fő énekes. Hogyan oldanád meg a problémát?

"Ha énekről van szó, akkor én lennék az. Ne érts félre, Manson is tud énekelni, azzal a súlyos baritonjával, Robot pedig egy pszicho-rappernek mondanám, és abban óriási, amit csinál. De ha mindegyikünk felénekelne egy refrént, a visszahallgatáskor egyből rámutatnék arra, hogy nem is lehet kérdés, ki énekeljen... (nevet) Ne vicceljünk, srácok!"

 Hol van a mennyország? Lent vagy fent?

"Bibliai értelemben odafent van, mert az úgy jobban felfogható, de én inkább úgy tekintek rá, mint a másik oldalra. Abban azonban biztos vagyok, hogy a pokol odalent van. Amikor felnézel, az mindig valami jót jelent, amikor meg lefelé, az valami rosszat."
  


 

Hammer TV

 
FLESHCRAWL - Budapesten találta meg új énekesét a német death metal horda
2021. október 15. (péntek) 18:19

44 évesen hunyt el júniusban a death metal veterán Fleshcrawl frontembere, Sven "Svenson" Gross; a 80-as évek vége óta aktív német death metal banda Budapesten találta meg a rákban elhunyt Svenson utódját. Borisz Sarafutgyinov olyan hazai csapatok éléről ismerheted, mint a Deprived of Salvation vagy a Dusty Chopper, de korábban a Symmetry of the Void gitáros/énekeseként is zenélt. "Már egy ideje eldöntöttük, hogy folytatjuk a zenekart, és most úgy érezzük, itt az ideje, hogy betöltsük a megüresedett énekesi posztot. Oroszország fagyos pusztaságaiból érkezett, és jó ideje Budapest sötét alvilágában bujkál... üdvözöljétek Borisz Sarafutgyinovot!   Rettentő és erőteljes hanggal, félelmetes ivóképességgel és minden egyébbel rendelkezik, már bizonyította is, hogy ő a megfelelő ember a feladatra. Az Obscene Extreme Fesztiválon és a Tombstoned fesztiválon adott két gyilkos koncert után...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: The Years of Death and Dying
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: The Years of Death and Dying

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a harmadik előzetes dal, a szöveges videóval kísért The Years of Death and Dying....

BEHEMOTH - Videópremier a masszív livestream koncertről: Bartzabel
BEHEMOTH - Videópremier a masszív livestream koncertről: Bartzabel

In Absentia Dei címmel december 17-én jelenik meg a Behemoth új élő anyaga, amit 2020-ban rögzítettek Nergalék a globális streambulijukon. Második előzetesként itt a Bartzabel...

NITA STRAUSS - Közös klipes dalban Alice Cooper gitárosa és a Disturbed énekese: Dead Inside
NITA STRAUSS - Közös klipes dalban Alice Cooper gitárosa és a Disturbed énekese: Dead Inside

Az Alice Cooper gitárosaként is ismert Nita Strauss egy videóval kísért, Dead Inside című dallak jelentkezett, amelyet a Disturbed frontemberével, David Draimannel közösen készített....

BONDED - Jön az ex-Sodom zenészek második albuma, klipes új dal: Lillith
BONDED - Jön az ex-Sodom zenészek második albuma, klipes új dal: Lillith

Még 2020 elején jelent meg a Bonded debütáló albuma, a Rest In Violence, az utódja pedig november 12-én lát majd napvilágot Into Blackness. Második előzetesként már itt is van a...

RHAPSODY OF FIRE - Dalpremier a november végi albumról: Terial The Hawk
RHAPSODY OF FIRE - Dalpremier a november végi albumról: Terial The Hawk

Júniusban egy I'll Be Your Hero című, 8 tételes EP-vel jelentkezett az Alex Staropoli billentyűs vezette Rhapsody Of Fire, ami egyfajta felvezetése volt az új albumnak. A nagylemez majd...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS