SLOWMESH - Animációs klipet kapott a southern rockos nótájuk: Tennessee Shootout

Pénteken a Dürerben az Ørdøggel, a Shapat Terrorral és az Oltári Fiúkkal

2017. október 11. (szerda) 08:45

Animációs videóklippel jelentkezett a a grunge-doom-stoner-southern hatásokat vegyítő, mégis egyedi hangzású budapesti Slowmesh zenekar, amelynek Something New című bemutatkozó albuma eredetileg az áprilisi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg. A premier a grungery.hu oldalon volt, ahol a pénteken, október 13-án az Ørdøggel, a Shapat Terrorral és az Oltári Fiúkkal a Dürer Kertben játszó srácok ezt mondták a Tennessee Shootout klipjéről:

"...a neten találtunk egy pakisztáni embert, aki klipgyártással foglalkozott, de valami irreálisan alacsony áron. Meg is egyeztünk vele, hogy elkészíti az animációs videót, úgyhogy összeraktuk számára a részletes storyboardot. Amikor megkapta, megrémült, és inkább mégsem vállalta! (nevet) A kész forgatókönyvet viszont nem akartuk veszni hagyni. Aztán egyszer csak ránk írt egy Fatér Dávid nevű, veszprémi grafikus srác, akivel végül meg tudtunk állapodni a koncepciót illetően. Régi, klasszikus, rajzfilmes módszerekkel megrajzolta az egyes képsorokat és azokat utólag, számítógéppel animálta meg. Szerintem van egy jó hangulata..."

 www.facebook.com/slowmesh


A pénteki koncert Facebook oldala


Menetrend:

20.00 Oltári Fiúk
21.00 Shapat Terror
22.00 ØRDØG
23.30 Slowmesh


Jegyelővétel - katt ide!

Részlet a grungery.hu lemezkritikájából:

"...Úgy isten igazából először mégis a Tennesse Shootout taglózott le. Ha kapna egy jó klipet, hatalmas sláger lehetne: az Egyesült Államokban egy ilyen szintű dal simán el tud juttatni egy tapasztalt, de az adott helyzetben mégis csak első lemezes formációt egy következő, magasabb szintre.

A bakeliten sercegő tű hangja, Tamás remek, akusztikus, blues-os, délies, downos kezdése messzire repít a hazai sztenderdektől (lásd még a One Direction Wayt): a skynyrdes dallamok nagyon amerikaiak, a mindent elsöprő refrén (Dávid Zac Brownt idéző üvöltésével – lásd Chris Cornellel közös dalukat, a Heavy is the Headet, itt) pedig kitörölhetetlenül költözik be az ember fejébe.

A helyzet azóta sem változott: ha már egyszer lepörög, valamiért vissza kell léptetnem a végén, és újra meg kell meghallgatnom a dalt. Az év végi toplistámon egészen biztosan ott lesz a Tennessee!"


Szabó Dávid énekes a klipes számról:

"A Tennessee Shootout dal Randy Howard, amerikai country énekes utolsó napjainak történetét meséli el. Randynek nem volt kedve az ittas vezetéses, engedély nélküli fegyverbirtoklásos ügyei miatt megjelenni a bíróságon. Helyette inkább vett magának egy házat a Tennessee-beli Lynchburghben (ami egyébként a zenekarunk kedvenc whiskey-jének szülővárosa) és ott éldegélt elvonulva mindentől.

Egy nap egy fejvadász rátalált, és felszólította, hogy jöjjön ki a házból. Howard tüzet nyitott az idegenre, aki viszonozta azt. A lövöldözés során a zenész halálos sebet kapott. Félig Checkpoint Charlie-, félig Wedge-hagyaték a dal. Már azokban az időkben is lehetett érezni, hogy van benne potenciál, de akkor még nem állt össze. Ennek a dalnak személyisége van, és erre a Slowmesh albumra akart rákerülni."

A klippremieres interjúhoz kattints ide!
 


SLOWMESH - Tennessee Shootout (a 2017-es Something New albumhoz)

SLOWMESH - Spinning Around (a 2017-es Something New albumhoz)
SLOWMESH - Alice In Queue (a 2017-es Something New albumhoz)Ha szeretnéd elcsípni őket az egyik koncertjükön, kövesd a bandát a Facebookon vagy az Instán a profiljukat, és biztos, hogy nem maradsz le róluk!

www.facebook.com/slowmesh

twitter.com/slowmesh

www.instagram.com/slowmesh

www.slowmesh.comSLOWMESH - Something New (a 2017-es album)
SLOWMESH - Masterpiece (a 2017-es Something New albumhoz)


 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LAMB OF GOD - Klippremier egy egészen különleges májusi albumhoz: Inherit The World
2018. március 23. (péntek) 17:48

Legion: XX címmel egy különleges albummal jelentkezik május 18-án a Lamb Of God, méghozzá az eredeti nevük, a Burn The Priest alatt. A 10 tételes lemezre csupa olyan feldolgozás kerül fel, amelyek a korai időszakban, jó húsz évvel ezelőtt, nagy hatással voltak rájuk. Többek között Agnostic Front, Cro-Mags, Ministry, S.O.D. dalokat dolgoztak fel Randy Blythe-ék, és az Inherit The Earth című nótával, amely eredetileg egy The Accüsed szám, és klip is készült hozzá, máris megismerkedhetsz.   www.facebook.com/lambofgod BURN THE PRIEST - Inherit The Earth (The Accüsed, a 2018-as Legion: XX albumhoz)    

BEHEMOTH - Új videó a Fekete Mise DVD-ről: The Satanist
BEHEMOTH - Új videó a Fekete Mise DVD-ről: The Satanist

Messe Noire címmel egy új koncert DVD/Blu-ray anyaggal jelentkezik április 13-án a Behemoth, és máris megnézheted a kiadványról a The Satanist nóta felvételét. A DVD-re két 2016-os...

NECROPHOBIC - Új klippel jelentkeztek: Pesta
NECROPHOBIC - Új klippel jelentkeztek: Pesta

Mark Of The Necrogram címmel pont egy hónapja látott napvilágot a death/black vonalas svéd Necrophobic nyolcadik albuma, amelynek Pesta tételéhez készült el a csapat friss klipje. Máris...

MEMORIAM - Új dal a Bolt Thrower zenészek csapatától: As Bridges Burn
MEMORIAM - Új dal a Bolt Thrower zenészek csapatától: As Bridges Burn

The Silent Vigil címmel a mai napon jelent meg a Martin "Kiddie" Kearns dobos 2015-ös halála miatt leállított brit death metal legenda Bolt Thrower egyfajta folytatásának tekinthető...

CALIBAN - Dal- és klippremier: Ich Blute Für Dich
CALIBAN - Dal- és klippremier: Ich Blute Für Dich

Elements címmel április 6-án jelenik meg a Caliban tizenegyedik albuma, a 2016-os Gravity lemez folytatása. A német metalcore színtér egyik legismertebb képviselőjének ú albumáról...

AURI - Új dal a Nightwish-projekt lemezéről: Desert Flower
AURI - Új dal a Nightwish-projekt lemezéről: Desert Flower

Mivel a Nightwish turnéja - egy hosszabb szünetet követően - csak idén tavasszal indul el, cseppet sem meglepő, hogy a finn banda főnöke, billentyűse és zeneszerzője, Tuomas Holopainen...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS