SLOWMESH - Animációs klipet kapott a southern rockos nótájuk: Tennessee Shootout

Pénteken a Dürerben az Ørdøggel, a Shapat Terrorral és az Oltári Fiúkkal

2017. október 11. (szerda) 08:45

Animációs videóklippel jelentkezett a a grunge-doom-stoner-southern hatásokat vegyítő, mégis egyedi hangzású budapesti Slowmesh zenekar, amelynek Something New című bemutatkozó albuma eredetileg az áprilisi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg. A premier a grungery.hu oldalon volt, ahol a pénteken, október 13-án az Ørdøggel, a Shapat Terrorral és az Oltári Fiúkkal a Dürer Kertben játszó srácok ezt mondták a Tennessee Shootout klipjéről:

"...a neten találtunk egy pakisztáni embert, aki klipgyártással foglalkozott, de valami irreálisan alacsony áron. Meg is egyeztünk vele, hogy elkészíti az animációs videót, úgyhogy összeraktuk számára a részletes storyboardot. Amikor megkapta, megrémült, és inkább mégsem vállalta! (nevet) A kész forgatókönyvet viszont nem akartuk veszni hagyni. Aztán egyszer csak ránk írt egy Fatér Dávid nevű, veszprémi grafikus srác, akivel végül meg tudtunk állapodni a koncepciót illetően. Régi, klasszikus, rajzfilmes módszerekkel megrajzolta az egyes képsorokat és azokat utólag, számítógéppel animálta meg. Szerintem van egy jó hangulata..."

 www.facebook.com/slowmesh


A pénteki koncert Facebook oldala


Menetrend:

20.00 Oltári Fiúk
21.00 Shapat Terror
22.00 ØRDØG
23.30 Slowmesh


Jegyelővétel - katt ide!

Részlet a grungery.hu lemezkritikájából:

"...Úgy isten igazából először mégis a Tennesse Shootout taglózott le. Ha kapna egy jó klipet, hatalmas sláger lehetne: az Egyesült Államokban egy ilyen szintű dal simán el tud juttatni egy tapasztalt, de az adott helyzetben mégis csak első lemezes formációt egy következő, magasabb szintre.

A bakeliten sercegő tű hangja, Tamás remek, akusztikus, blues-os, délies, downos kezdése messzire repít a hazai sztenderdektől (lásd még a One Direction Wayt): a skynyrdes dallamok nagyon amerikaiak, a mindent elsöprő refrén (Dávid Zac Brownt idéző üvöltésével – lásd Chris Cornellel közös dalukat, a Heavy is the Headet, itt) pedig kitörölhetetlenül költözik be az ember fejébe.

A helyzet azóta sem változott: ha már egyszer lepörög, valamiért vissza kell léptetnem a végén, és újra meg kell meghallgatnom a dalt. Az év végi toplistámon egészen biztosan ott lesz a Tennessee!"


Szabó Dávid énekes a klipes számról:

"A Tennessee Shootout dal Randy Howard, amerikai country énekes utolsó napjainak történetét meséli el. Randynek nem volt kedve az ittas vezetéses, engedély nélküli fegyverbirtoklásos ügyei miatt megjelenni a bíróságon. Helyette inkább vett magának egy házat a Tennessee-beli Lynchburghben (ami egyébként a zenekarunk kedvenc whiskey-jének szülővárosa) és ott éldegélt elvonulva mindentől.

Egy nap egy fejvadász rátalált, és felszólította, hogy jöjjön ki a házból. Howard tüzet nyitott az idegenre, aki viszonozta azt. A lövöldözés során a zenész halálos sebet kapott. Félig Checkpoint Charlie-, félig Wedge-hagyaték a dal. Már azokban az időkben is lehetett érezni, hogy van benne potenciál, de akkor még nem állt össze. Ennek a dalnak személyisége van, és erre a Slowmesh albumra akart rákerülni."

A klippremieres interjúhoz kattints ide!
 


SLOWMESH - Tennessee Shootout (a 2017-es Something New albumhoz)

SLOWMESH - Spinning Around (a 2017-es Something New albumhoz)
SLOWMESH - Alice In Queue (a 2017-es Something New albumhoz)Ha szeretnéd elcsípni őket az egyik koncertjükön, kövesd a bandát a Facebookon vagy az Instán a profiljukat, és biztos, hogy nem maradsz le róluk!

www.facebook.com/slowmesh

twitter.com/slowmesh

www.instagram.com/slowmesh

www.slowmesh.comSLOWMESH - Something New (a 2017-es album)
SLOWMESH - Masterpiece (a 2017-es Something New albumhoz)


 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AEBSENCE - Beharangozó a november 3-án érkező új albumhoz
2017. október 22. (vasárnap) 17:21

November 3-án jelenik meg a progresszív metalt magyar népzenei motívumokkal is kísérő gödöllői Aebsence harmadik albuma. Két előzetes nótát már bemutattunk a szimplán "3" címet viselő, digitális formátumban megjelenő albumról, most pedig egy beharangozó érkezett a lemezborító mellé. Az Aebsence legutolsó lemeze a 2012-es ...Is Dead volt. Az új album lesz az első anyaguk a 2014 májusában elhunyt Polgár Balázs dobos utódjával, Karner Gáborral.     www.facebook.com/aebsence   AEBSENCE - Előzetes a 2017-es albumhoz AEBSENCE - Én kiáltottam (a 2017-es album előzeteseként) AEBSENCE - Széles... (a 2017-es album előzeteseként)

CELTIC FROST - 50 éves korában elhunyt Martin Eric Ain basszusgitáros
CELTIC FROST - 50 éves korában elhunyt Martin Eric Ain basszusgitáros

50 éves korában elhunyt az egykori Celtic Frost és Hellhammer basszusgitáros, Martin Eric Ain, akit utoljára a Celtic Frost 2006-os, legutolsó albumán, a Monotheisten lehetett hallani, a...

CELTIC FROST - 50 éves korában elhunyt Eric Martin Ain basszusgitáros
CELTIC FROST - 50 éves korában elhunyt Eric Martin Ain basszusgitáros

50 éves korában elhunyt az egykori Celtic Frist és Hellhammer basszusgitáros, Eric Martin Ain, akit utoljára a 2006-os, legutolsó albumán, a Monotheisten lehetett hallani, a 2008-ban...

CELRIC FROST - 50 éves korában elhunyt Eric Martin Ain basszusgitáros
CELRIC FROST - 50 éves korában elhunyt Eric Martin Ain basszusgitáros

50 éves korában elhunyt az egykori Celtic Frist és Hellhammer basszusgitáros, Eric Martin Ain, akit utoljára a 2006-os, legutolsó albumán, a Monotheisten lehetett hallani, a 2008-ban...

CRASHLANDER - Új EP a fővárosi poszt/melodikus hardcore csapattól: Life Is Strange
CRASHLANDER - Új EP a fővárosi poszt/melodikus hardcore csapattól: Life Is Strange

Life Is Strange címmel megjelent és végig is hallgatható a poszt-hardcore, melodikus hardcore vonalas fővárosi Crashlander második EP-je, a 2015-ös Dawn Of The Living EP folytatása. Az 5...

SERENITY - Klippel a második előzetes dal a Lionheart albumról: United
SERENITY - Klippel a második előzetes dal a Lionheart albumról: United

Lionheart címmel október 27-én jelenik meg a szimfonikus power metalt játszó osztrák Serenity hatodik albuma, amelyről már a második klipes előzetes dallal is megismerkedhetsz, a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS