THE BEAST WITHIN - Új dal, 2018-tavaszán EP jön a fiatal szegedi brutalizátoroktól

"Ez a szám más, mint az első nagylemez hangzásvilága"

2017. szeptember 25. (hétfő) 14:44

Tribe címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a modern death metal, deathcore vonalas szegedi The Beast Within, amely egyben előzetese a 2018 tavaszára várható EP-nek, a 2016-os Temperance lemez folytatásának.

„Nem mondanám egységesnek a tavalyi nagylemezt, de valószínűleg a tavasszal érkező EP-nk sem lesz az - mondta Szűcs Bendegúz gitáris a szegedma.hu-nak. - Kialakulóban van a saját stílusunk, de azt szeretnénk, hogy az EP valamiben más legyen, valami újat hozzon."

A tavasszal érkező új anyagról annyit árult el még a banda, hogy az arany középút megtalálásáról szól majd, illetve egy kis harmóniát is terveznek belecsempészni, mivel elég extrém maga a zene.

 www.facebook.com/thebeastwithinband„Lesznek hasonló témák az új EP-n, mint eddig, de próbálunk újdonságot belecsempészni a dalokba, illetve még inkább strukturálttá tenni a számokat, szeretnénk a saját hangunkat megtalálni, az egyediséget helyezzük a középpontba” – részletezte Bécsi Botond gitáros.

Bendegúz hozzáfűzte: kevésbé lesznek bonyolultak a dalok, de ez nem feltétlenül fog rajtuk érződni, mert bár nem lesz annyira technikás az anyag, mégis komplex lesz, máshogy találja majd meg technikás vonalat."A Tribe dalt Gyulán vettük fel Simon István kezei alatt, nem is akartunk máshová menni, Simi mindig tud nekünk újat mutatni. Az animált videó a szegedi No Total Films keze munkáját dícséri, szerintünk baromi látványos lett. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a végeredménnyel.

Ez a szám más, mint az első nagylemez hangzásvilága. Egyszerűbb, kevesebb gitártémából tevődik össze, ugyanakkor a riffek hosszabbak, és az egész dal zord hangulatú.

Szövegében is az EP irányvonalát alapozza meg. Szerettük volna a dalt a készülő kislemez mintájára megírni, ugyanis a korongon hasonló hangzásvilágot hallhat majd a közönség.


A kislemez megjelenéséig nem fogunk fellépni, az elkövetkezendő pár hónapot a dalok írására és az élő produkciónk felturbózására fordítjuk. Jelenleg basszusgitáros nélkül gyakorlunk, a koncertszezonra azonban már terveink szerint megint öten fogunk színpadra állni."
 


THE BEAST WITHIN - Tribe (a 2018-as EP előfutáraként)


Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LAMB OF GOD - Klippremier egy egészen különleges májusi albumhoz: Inherit The World
2018. március 23. (péntek) 17:48

Legion: XX címmel egy különleges albummal jelentkezik május 18-án a Lamb Of God, méghozzá az eredeti nevük, a Burn The Priest alatt. A 10 tételes lemezre csupa olyan feldolgozás kerül fel, amelyek a korai időszakban, jó húsz évvel ezelőtt, nagy hatással voltak rájuk. Többek között Agnostic Front, Cro-Mags, Ministry, S.O.D. dalokat dolgoztak fel Randy Blythe-ék, és az Inherit The Earth című nótával, amely eredetileg egy The Accüsed szám, és klip is készült hozzá, máris megismerkedhetsz.   www.facebook.com/lambofgod BURN THE PRIEST - Inherit The Earth (The Accüsed, a 2018-as Legion: XX albumhoz)    

BEHEMOTH - Új videó a Fekete Mise DVD-ről: The Satanist
BEHEMOTH - Új videó a Fekete Mise DVD-ről: The Satanist

Messe Noire címmel egy új koncert DVD/Blu-ray anyaggal jelentkezik április 13-án a Behemoth, és máris megnézheted a kiadványról a The Satanist nóta felvételét. A DVD-re két 2016-os...

NECROPHOBIC - Új klippel jelentkeztek: Pesta
NECROPHOBIC - Új klippel jelentkeztek: Pesta

Mark Of The Necrogram címmel pont egy hónapja látott napvilágot a death/black vonalas svéd Necrophobic nyolcadik albuma, amelynek Pesta tételéhez készült el a csapat friss klipje. Máris...

MEMORIAM - Új dal a Bolt Thrower zenészek csapatától: As Bridges Burn
MEMORIAM - Új dal a Bolt Thrower zenészek csapatától: As Bridges Burn

The Silent Vigil címmel a mai napon jelent meg a Martin "Kiddie" Kearns dobos 2015-ös halála miatt leállított brit death metal legenda Bolt Thrower egyfajta folytatásának tekinthető...

CALIBAN - Dal- és klippremier: Ich Blute Für Dich
CALIBAN - Dal- és klippremier: Ich Blute Für Dich

Elements címmel április 6-án jelenik meg a Caliban tizenegyedik albuma, a 2016-os Gravity lemez folytatása. A német metalcore színtér egyik legismertebb képviselőjének ú albumáról...

AURI - Új dal a Nightwish-projekt lemezéről: Desert Flower
AURI - Új dal a Nightwish-projekt lemezéről: Desert Flower

Mivel a Nightwish turnéja - egy hosszabb szünetet követően - csak idén tavasszal indul el, cseppet sem meglepő, hogy a finn banda főnöke, billentyűse és zeneszerzője, Tuomas Holopainen...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS