RÓMEÓ VÉRZIK - Saját szavaikkal az Újratervezés album dalai

A nyár közepén jött ki a nyolcadik albumuk

2017. augusztus 29. (kedd) 11:35 | utoljára módosítva: 2018. január 30. (kedd) 10:08

Újratervezés címmel a nyár közepén jött ki az új Rómeó Vérzik album, amelynek dalait most a frontember, Kovács Koppány mutatja be. A 2017-es lemez anyagát azzal a Scheer Viktoral vették fel, akivel korábban az Engedd belém! és a Rock'n'Roll az élet albumokon dolgoztak.

 


www.facebook.com/romeoverzik
 


NYÁR VAN VÉGRE!

"Egy tipikus laza nyári punk nóta. Amikor kb. egy éve megmutattam a srácoknak az egy szál gitárral, a telefonomra felvett verziót, nagyot nevettek és el is tettük a süllyesztőbe! (nevet) Aztán csak előkerült, mivel kaptunk egy felkérést, hogy írjuk meg az Ukk & Roll Fesztivál idei hivatalos indulóját, így ehhez igazítva írtam hozzá még egy versszakot. Sokat nem tököltünk vele, egy nyári, laza dalocska lett belőle és erre készítettük a lemez első klipjét. Ez a dal amúgy pár Rómeó Vérzik fanatikusnál kiverte a biztosítékot, sokan azt hitték, ennyire lazára vettük a dolgot." (nevet)RÓMEÓ VÉRZIK - Nyár van végre! (a 2017-es Újratervezés albumhoz)


ÚJRATERVEZÉS


"A lemez címadó dala. Eredetileg más refrénje volt és szinte a stúdiózás alatt kapta meg a végső formáját, mind zeneileg, mind szövegileg. A mondanivalója, hogy minden helyzetből fel lehet, sőt fel kell állni. És itt beszélhetünk akár a zenekarról is. Nincs az a dolog, az a helyzet, amikor akár egy pillanatra is lemondanék a zenekaromról és az életstílusomról. Soha nem adom fel, mert bennem ég a jel!"


RÓMEÓ VÉRZIK - Újratervezés (rádiós verzió, a 2017-es Újratervezés albumról)
KERESEK EGY TESTET!

"Ez a bátyám, Kova szövege, épp csak egy kicsit kozmetikáztam rajta. Szeretek vele dolgozni, inspiráljuk egymást, akár úgy is fogalmazhatnék, hogy kiegészítjük egymás gondolatmenetét. A dal zenei részét teljes egészében Ricsi hozta. Hallatszik is, tiszta metal."
ÖRÖKKÉ ÁLOM

"Ebben a dalban is benne van Kova keze, de a nagyobb részét én írtam. A dal arról szól, hogy kevés ez az egy élet, nem lehet mindent belesűríteni. Bár próbáljuk, de nem megy. Sokszor jó lenne egyszerre több helyen lenni, mindent megvalósítani, amit elképzelünk. De a vágyaknak határt szab az a huszonnégy óra, amiből egy nap áll."
MÉG, MÉG, MÉG!


"Azt hiszem, ez a Térdelj elém egyenes folytatása. Tipikus szex-orientált dal, nincs mit szépíteni a dolgon, ez a dolog a mai napig a legjobban izgat! (nevet) Jó kis csajozós dal, remélem a koncertek egyik fénypontja lesz!"
MINDENT MEGBOCSÁJT


"A dal egy törökös beütésű gitárral indít, aztán egy húzós nóta kerekedik ki belőle. A refrén szerintem a csúcspontja ennek a dalnak. Nagyon üt a többszólamú ének. Imádtam ezt a dalt felénekelni. Szerintem zeneileg a lemez egyik csúcspontja lett."RÓMEÓ VÉRZIK - Újratervezés (a 2017-es album)


ROZSDÁS TÁLCA


"Ez a dal lehetne akár a hitvallásunk is. Tényleg rólam, rólunk szól. Sokan a fél karjukat adnák azért, hogy úgy éljenek, ahogyan mi, vagy csak a negyedét átélhetnék annak, amit mi. Remélem, hogy még sok ilyen izgalmas évtized áll még előttünk!"
JÓL VIGYÁZZ


"Tipikus Rómeó Vérzik dal, mind szövegileg, mind zeneileg. Ha angolul megpróbálsz ráhalandzsázni, egy fasza kis Motörhead nóta lenne belőle. Az akusztikus gityó a refrént szinte kirepíti az égbe. Szerintem ez a dal is egy tipikus koncert kedvenc lesz."
KÉT X UTÁN

"Ezt a számot az őszi turné egy állomásán mutattam meg a srácoknak. Az öltözőben találtunk is egy zongorát hozzá... A stúdióban viszont Zumi barátunk zongorázta fel. Ő az, aki az Utca az én hazámban is zongorázik, nagyon érzi ezt a stílusunkat. Fasza kis dal arról, hogy volt egy-két ember aki kihullott mellőlünk, de ez a trió atombiztos jelenleg. Nagyon egy húron pendülünk, jól érezzük magunkat egymás társaságában, szinte minden nap látjuk egymást. Olyan ez, mint egy szerelem. És még rengeteg jó dalt fogunk együtt írni!"
KELL EGY ÚJABB ÁLOM


"Ez a nóta sokáig kapufa volt, egyikünknek sem volt a favoritja. De amikor elkészült, megkapta a végső formáját, nekem egyből bejött. Olyan kis Ozzys refrénje van. Elsőre fura a fülnek, de aztán ki sem tudod verni az agyadból. Annyira ellentéte a laza Nyár van végre dalnak, hogy adta magát, ezt mutassuk meg másodikként a rajongóknak. Telitalálat volt, hiszen a kétkedők is belátták, hogy nem poposodtunk el."
 


RÓMEÓ VÉRZIK - Kell egy újabb álom (szöveges videó a 2017-es Újratervezés albumhoz)


MINDENT MEGBOCSÁJT (akusztikus)


"Ricsi javában játszotta fel a gitárokat a SiperSize-ban, amikor az egyik este játszogattam egy szál gitárral a dalokat, és a Mindent megbocsájt szöveg alatti verzerészbe beillesztettem egy másik akkordot. Annyira megtetszett, hogy átküldtem Maxnek, mutassa meg Ricsinek, esetleg így játssza fel a dalt, ezzel a plusz akkorddal. Max viszont ráharapott az akusztikus verzióra, és mondta, hogy ezt a verziót is fel kéne rakni a lemezre. Tolt alá egy iszonyatos jó vokált és egyetlen este alatt feltoltuk ezt a dalt is. Egyszerűen imádom, olyan szólamok vannak benne!"
 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
WOLFHEART - A Téli háborúról szól az új album, itt az első dal: Ashes
2020. február 22. (szombat) 06:07

Wolves Of Karelia címmel április 10-én jelenik meg a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart ötödik albuma. A 2018-as Constellation Of The Black Light lemez folytatásáról máris itt az első előzetes dal, a szöveges videóval kísért Ashes. A Tuomas Saukkonen énekes/gitáros vezette csapat a 2018-as albummal kétszer is játszott nálunk, legutóbb tavaly a Rockmaratonon, az Ashes dallal kapcsolatban pedig Tuomas így fogalmazott: "Ez a szám zárja az új lemezt, ez egybe a nagy fináléja az album fő témáját szolgáltató Téli háborúnak, más néven a szovjet–finn háborúnak. Ennek végéről szól ez a szám, az első olyan hajnalról, amikor már némák maradtak a puskák és az ágyúk. Számos beszámolót hallottam erről a veteránoktól, és ezek közül az egyik leginkább szívfacsaró egy olyan veterántól származott, aki a legjobb barátját veszítette el. A holtteste csak nemrég került elő,...

GOTTHARD - Márciusban jön az új album, itt a második dal: Bad News
GOTTHARD - Márciusban jön az új album, itt a második dal: Bad News

#13 címmel március 13-án lát napvilágot a svájci Gotthard új stúdióalbuma, a tavaszi turnéjukkal pedig majd el is jönnek hozzánk. A koncert a Barba Negra klubban lesz április 13-án,...

BODY COUNT - Március elején jön az új lemez, klippel a második dal: Bum-Rush
BODY COUNT - Március elején jön az új lemez, klippel a második dal: Bum-Rush

Carnivore címmel március 6-án jön majd ki az új Body Count album, a 2017-es Bloodlust folytatása, és most már a második dallal, a klippel kísért Bum-Rush-sal is lehet ismerkedni. A...

AXEL RUDI PELL - Szöveges videóval az első dal a tavaszi albumról: Gunfire
AXEL RUDI PELL - Szöveges videóval az első dal a tavaszi albumról: Gunfire

Knights Call címmel 2018 tavaszán jelent meg Axel Rudi Pell tizenhetedik nagylemeze, majd az őszi turnéval végre eljött Budapestre is. Azóta egy XXX Anniversary Live albummal ünnepelte meg...

BIFF BYFORD - Folk ballada feldolgozás az Opeth gitárosával: Scarborough Fair
BIFF BYFORD - Folk ballada feldolgozás az Opeth gitárosával: Scarborough Fair

School Of Hard Knocks címmel megjelent és végig is hallgatható a Saxon frontemberének első szólólemeze, az album mellé pedig itt egy friss videoklip is Biff Byfordtól. A Scarborough...

BON JOVI - Májusban érkezik az új album, klip a második friss dalhoz: Limitless
BON JOVI - Májusban érkezik az új album, klip a második friss dalhoz: Limitless

Az új Bon Jovi album május 15-én jön majd ki Bon Jovi 2020 címmel, a pár napja bemutatott második előzetes dalhoz, a Limitless-hez pedig most a hivatalos klip is megérkezett. A 2016-os...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS