BLACK COUNTRY COMMUNION - Szeptemberben érkezik Glenn Hughesék negyedik albuma

A FeZen fesztiválon augusztus 4-én lép fel a szólózenekarával Glenn Hughes

2017. augusztus 2. (szerda) 06:53

Pénteken a FeZen fesztiválon játszik az ex-Deep Purple, Trapeze stb. legenda Glenn Hughes, a Black Country Communion nevű csapatával pedig szeptember 22-én adja majd ki a BCCIV című negyedik albumot. A BCC-ben Hughes társai: Jason Bonham dobos (Led Zeppelin, Foreigner), Derek Sherinian billentyűs (Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol) és Joe Bonamassa gitáros.

A 2013-as Afterglow album után bizonytalanná vált a banda jövője, leginkább Joe Bonamassa szólópályája miatt, de tavaly a gitáros megkereste a többieket, hogy volna idejük megírni és felvenni a negyedik nagylemezt. A BBCIV anyaga is az ötödik tagnak számító Kevin Shirley producerrel (Led Zeppelin, Iron Maiden, Aerosmith, Journey, The Black Crowes stb.) készült.


 


www.facebook.com/bccommunion
 


"Nagyjából négy hónapunk volt a lemez megírására - mondja Glenn Hughes. - És szerintem a végeredmény önmagáért beszél. Mind a négyen egy olyan anyagot akartunk elkészíteni, ami bátran odatehető az első három lemez mellé. Ugyanakkor ez a friss anyag fejlődést is mutat, semmiképpen sem akartuk megismételni a korábbi albumokat. Nagyon sok minden történt az Afterglow lemez 2013-as felvétele óta., szóval, sok tekintetben ez az új anyag egy jóval keményebb, riffesebb formát öltött, és egy merészebb, izmosabb hangzású Black Country Communiont mutat. Ha egy folk lemez után kutatsz, ez biztosan nem az!" (nevet)


A lemezanyag felvételére 2016 decemberében került sor a Los Angeles-o Cave stúdióban, a keverés pedig idén márciusban zajlott Sydneyben. Az új dalokat Glenn Hughes és Joe Bonamassa írta, a szövegeket pedig Hughes mester, leszámítva a The Last Song For My Resting Place nótáét, ami Bonamassától érkezett.


Az idei FeZen fesztiválon augusztus 4-én, pénteken lép fel zenekarával az ex-Deep Purple basszer/énekes Glenn Hughes (ex-Trapeze), a koncertet megelőző napon pedig egy Hughes-kiállítás nyílik a budapesti Rockmúzeumban (RaM Colosseum - Bp. XIII., Kárpát u. 23.) .

A megnyitó beszédet maga Glenn Hughes tartja majd, utána pedig a remek Deep Purple tribute csapat, a Cry Free is játszani fog.

 A megnyitó Facebook oldala"A budapesti Rockmúzeumban nemrég zárult a nagysikerű Led Zeppelin kiállítás, a napokban pedig megnyílt a Zenészfestők kiállítása, de hamarosan újabb látnivaló várja majd a klasszikus rockzene legelhivatottabb rajongóit.

Az augusztus 3-tól megnyíló gyűjteményes kiállítás fókuszában a Rock Hangja titulussal is méltán felruházott Glenn Hughes áll majd. A kiállítás nyitóbeszédét - a Rockmúzeum meghívására - maga Glenn Hughes tartja!

Hughes nevét a legtöbben talán a Deep Purple lemezek borítóiról ismerhetik, ugyanis a basszusgitáron is remekül játszó énekes 1974 és 1976 között a brit hard-rock legenda sorait erősítette, olyan korszakalkotó albumokon és koncerteken, mint a Burn, vagy a California Jam.

 A kiváló torkú muzsikus azonban a Purple előtt és után is számtalanszor letette névjegyét, olyan formációkban, mint a Trapeze, a Black Sabbath és a ma is aktív Black Country Communion, de komoly szólókarrierrel is büszkélkedhet.

A kiállítás apropója, hogy a nagy múltú művész augusztusban ismét hazánkba látogat, hogy a székesfehérvári FeZen fesztivál közönségét elkápráztassa páratlan vokális képességeivel. Hughes fellépésére augusztus 4-én, pénteken kerül sor a FeZenen, a munkásságát bemutató kiállítás megnyitója pedig előző nap, augusztus 3-án, csütörtökön lesz.

Nem kis büszkeségünkre szolgál, hogy a kiállítás nyitóbeszédét a Rockmúzeum meghívására maga Glenn Hughes tartja!

 
Persze, egy ilyen esemény nem lenne elképzelhető élő zeneszó nélkül, ezért a megnyitóra a Deep Purple legautentikusabb hazai képviselője, a Cry Free érkezik, hogy a Rockmúzeum színpadán a Hughes nevével fémjelzett Purple-korszak rockhimnuszaiból adjon elő egy csokorra valót - kiegészítve a Mester további dalaival.


A megnyitó részletes programja a következő: a kiállítás 18 órakor nyílik, megnyitja: Glenn Hughes.

A Glenn Hughes kiállítás minden szerdán 17 és 20 óra között, szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között lesz megtekinthető meg, szeptember 3-ig, a Rockmúzeum nyitvatartási idejében."

Bálint Csaba

 
 


 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite
2020. január 27. (hétfő) 18:09

Die Wilde Jagd címmel április 17-én jelenik meg a pagan metalos német Asenblut negyedik albuma, a 2016-os Berserker lemez folytatása, a melodikus death metal brigád első előzetes dalával, a klippel kísért Seite An Seite tétellel pedig már lehet is ismerkedni.   www.facebook.com/asenblutband     ASENBLUT - Seite An Seite (a 2020-as Die Wilde Jagd albumhoz) ASENBLUT - Die Wilde Jagd (04/17 - AFM) 01. Die Wilde Jagd 02. Codex Gigas 03. Seite An Seite 04. Irminsul 05. Drachentöter 06. Penumbra 07. Weder Gott Noch Könige 08. Wolfshunger 09. 300 10. Seite An Seite (hosszabb verzió - bónuszdal)  

BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot
BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én, most pénteken jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelyet...

VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe
VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe

Solitude In Madness címmel május 1-jén jelenik meg a Vader új stúdióalbuma, amely már a tizenhatodik lesz a sorban. A lengyel extrém metal színtér egyik veterán csapatától máris itt...

BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster
BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster

Shake The World címmel február 14-én jelenik meg a bemutatkozó albuma annak a Black Swan nevű új csapatnak, amelyben Reb Beach gitáros (Winger, Whitesnake), Jeff Pilson basszusgitáros...

COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)
COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)

COOL HEAD KLAN Tűzben edzett (NAIL/HMP)   Amikor az előző CHK lemez (Benzin és vér, 2016) kritikáját írtam, azt mondtam, el kell fogadni, hogy a CHK bizony nem a CHC,...

AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)
AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)

AT NIGHT I FLY Mirror Maze (NAIL/HMP)   Az At Night I Fly bemutatkozó EP-je, a September Kills még 2012-ben jelent meg, jó sokat kellett hát várni az első albumra. Az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS