BLACK COUNTRY COMMUNION - Szeptemberben érkezik Glenn Hughesék negyedik albuma

A FeZen fesztiválon augusztus 4-én lép fel a szólózenekarával Glenn Hughes

2017. augusztus 2. (szerda) 06:53

Pénteken a FeZen fesztiválon játszik az ex-Deep Purple, Trapeze stb. legenda Glenn Hughes, a Black Country Communion nevű csapatával pedig szeptember 22-én adja majd ki a BCCIV című negyedik albumot. A BCC-ben Hughes társai: Jason Bonham dobos (Led Zeppelin, Foreigner), Derek Sherinian billentyűs (Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol) és Joe Bonamassa gitáros.

A 2013-as Afterglow album után bizonytalanná vált a banda jövője, leginkább Joe Bonamassa szólópályája miatt, de tavaly a gitáros megkereste a többieket, hogy volna idejük megírni és felvenni a negyedik nagylemezt. A BBCIV anyaga is az ötödik tagnak számító Kevin Shirley producerrel (Led Zeppelin, Iron Maiden, Aerosmith, Journey, The Black Crowes stb.) készült.


 


www.facebook.com/bccommunion
 


"Nagyjából négy hónapunk volt a lemez megírására - mondja Glenn Hughes. - És szerintem a végeredmény önmagáért beszél. Mind a négyen egy olyan anyagot akartunk elkészíteni, ami bátran odatehető az első három lemez mellé. Ugyanakkor ez a friss anyag fejlődést is mutat, semmiképpen sem akartuk megismételni a korábbi albumokat. Nagyon sok minden történt az Afterglow lemez 2013-as felvétele óta., szóval, sok tekintetben ez az új anyag egy jóval keményebb, riffesebb formát öltött, és egy merészebb, izmosabb hangzású Black Country Communiont mutat. Ha egy folk lemez után kutatsz, ez biztosan nem az!" (nevet)


A lemezanyag felvételére 2016 decemberében került sor a Los Angeles-o Cave stúdióban, a keverés pedig idén márciusban zajlott Sydneyben. Az új dalokat Glenn Hughes és Joe Bonamassa írta, a szövegeket pedig Hughes mester, leszámítva a The Last Song For My Resting Place nótáét, ami Bonamassától érkezett.


Az idei FeZen fesztiválon augusztus 4-én, pénteken lép fel zenekarával az ex-Deep Purple basszer/énekes Glenn Hughes (ex-Trapeze), a koncertet megelőző napon pedig egy Hughes-kiállítás nyílik a budapesti Rockmúzeumban (RaM Colosseum - Bp. XIII., Kárpát u. 23.) .

A megnyitó beszédet maga Glenn Hughes tartja majd, utána pedig a remek Deep Purple tribute csapat, a Cry Free is játszani fog.

 A megnyitó Facebook oldala"A budapesti Rockmúzeumban nemrég zárult a nagysikerű Led Zeppelin kiállítás, a napokban pedig megnyílt a Zenészfestők kiállítása, de hamarosan újabb látnivaló várja majd a klasszikus rockzene legelhivatottabb rajongóit.

Az augusztus 3-tól megnyíló gyűjteményes kiállítás fókuszában a Rock Hangja titulussal is méltán felruházott Glenn Hughes áll majd. A kiállítás nyitóbeszédét - a Rockmúzeum meghívására - maga Glenn Hughes tartja!

Hughes nevét a legtöbben talán a Deep Purple lemezek borítóiról ismerhetik, ugyanis a basszusgitáron is remekül játszó énekes 1974 és 1976 között a brit hard-rock legenda sorait erősítette, olyan korszakalkotó albumokon és koncerteken, mint a Burn, vagy a California Jam.

 A kiváló torkú muzsikus azonban a Purple előtt és után is számtalanszor letette névjegyét, olyan formációkban, mint a Trapeze, a Black Sabbath és a ma is aktív Black Country Communion, de komoly szólókarrierrel is büszkélkedhet.

A kiállítás apropója, hogy a nagy múltú művész augusztusban ismét hazánkba látogat, hogy a székesfehérvári FeZen fesztivál közönségét elkápráztassa páratlan vokális képességeivel. Hughes fellépésére augusztus 4-én, pénteken kerül sor a FeZenen, a munkásságát bemutató kiállítás megnyitója pedig előző nap, augusztus 3-án, csütörtökön lesz.

Nem kis büszkeségünkre szolgál, hogy a kiállítás nyitóbeszédét a Rockmúzeum meghívására maga Glenn Hughes tartja!

 
Persze, egy ilyen esemény nem lenne elképzelhető élő zeneszó nélkül, ezért a megnyitóra a Deep Purple legautentikusabb hazai képviselője, a Cry Free érkezik, hogy a Rockmúzeum színpadán a Hughes nevével fémjelzett Purple-korszak rockhimnuszaiból adjon elő egy csokorra valót - kiegészítve a Mester további dalaival.


A megnyitó részletes programja a következő: a kiállítás 18 órakor nyílik, megnyitja: Glenn Hughes.

A Glenn Hughes kiállítás minden szerdán 17 és 20 óra között, szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között lesz megtekinthető meg, szeptember 3-ig, a Rockmúzeum nyitvatartási idejében."

Bálint Csaba

 
 


 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS