GOJIRA - A frontember Joe Duplantier 10 kedvenc metal albuma

Szerdán Gojira koncert a Barba Negra Trackben, vendég: Omega Diatribe

2017. július 3. (hétfő) 12:15 | utoljára módosítva: 2017. július 3. (hétfő) 16:55

Szerdán a Barba Negra Trackben játszik a modern metal francia élcsapata, a Gojira, a hazai nyitóbandájuk pedig az Omega Diatribe lesz.

Arról mi is írtunk egy-két hete, hogy a Rolling Stone magazin összeválogatta a 100 legnagyobb metal album listáját, és ehhez nemcsak a Metallica dobos Lars Ulrich véleményét kérték ki (Lars Ulrich 15 kedvenc metal albuma), valamint a Judas Priest frontember Rob Halfordét (Rob Halford 10 kedvenc metal albuma), hanem Ozzyét (Ozzy 10 kedvenc metal albuma) és a Slipknot, Stone Sour énekes Corey Taylorét is. De még a Gojira frontemberét is megkérdezték, a gitáros/énekes Joe Duplantiert, aki rövid kommentárokkal is kísérte a kedvenc 10 albumát felsorakoztató listát.

 


1. DEATH – Human (1991)
"A Human lemez még a ProTools-korszak előtt vették fel és így ténylegesen a zenészek produkcióját lehet hallani rajta. Ez az album újraformálta a death metal szabályait, kitolva a határokat. Annak idején egy új szintre emelte a modern metalt."


2. DEATH – Symbolic (1995)
"Ez egy mestermű. Először egy kazettán hallottam, amit egy barátom vett át a CD-ről. A kazettás tömörítés valószerűtlenné és nagyon érdekessé tette, rezzentő gyorsan rá is kattantam, majd elkezdtem felfedezni a Death korábbi anyagait. Ezek a dalok sokat segítettek abban, hogy mind szövegek, mind a ritmizálás terén megtaláljam a saját világomat. Chuck Schuldiner egy olyan isten, aki előtt minden nap hódolok."


3. MACHINE HEAD - Burn My Eyes (1994)
"A Machine Head a saját érzésvilágát hozta el a színtérre ezzel a debütáló albummal. Emlékszem, hogy mennyire kiütött ez a gitárhangzás és a lemez minden egyes, harmoniával átitatott riffje. Mindenkinek megmutatták, hogy is kell ezt csinálni."


4. MASTODON – Emperor Of Sand (2017)
"Jelenleg totál rá vagyok csavarodva erre az albumra. Igazi muzsikus ez a négy fickó, valamint szupertehetséges dalszerzők is. Ez a metal egy új korszaka, ami a jó öreg rock'n'rollban gyökerezik. Ezek a srácok már most legendák."


5. METALLICA – Master Of Puppets (1986)
"Számomra ez a lemez maga a metal. Tökéletes dalszerzés és tökéletes hangzás, valamint a hossza is tökéletes."


6. METALLICA - Ride The Lightning (1984)
"Ez az album vezetett be a metal világába és ez segített átvészelni a középsulit. A Fade To Black volt az első dalt, amit megtanultam gitáron, ez térített el a klasszikus zongorázástól a heavy metal gitározáshoz."


7. MORBID ANGEL – Covenant (1993)
"Ez egy okos death metal album. Gyönyörűséges is, tele mágiával és epikus brutalitással."


8. MORBID ANGEL – Domination (1995)
"Amikor a zenekarunk indult, a hangzásunk ehhez a lemezéhez állt a legközelebb. A gitárok olyanok, mintha víz alól szólnának és egy másik dimenzióból származó himnuszokat énekelnének."


9. RAGE AGAINST THE MACHINE – Rage Against The Machine (1992)
"Ez önmagáért beszél. A Rage lényegében egy új ligát hozott létre ezzel a lemezzel. A semmiből bukkantak fel ezzel az egyéni hangzással, ami csakis az övék volt. Ez a különféle stílusok fúziójának a legragyogóbb példája. A szövegek is erőteljesek és politikailag lebilincselőek. Ez a lemez igazán kiállta az idő próbáját és örökre ki is fogja állni."


10. SEPULTURA – Chaos A.D. (1993)
"Számomra ez a lemez a hangzásbeli új hullám kezdete volt. Véleményem szerint az egész nu-metal színtérnek ez az album adott életet. Andy Wallace (producer és keverős) tökéletesen elcsípte a keverését. A legelső koncertünkön, még 1996-ban, 70 százalékban Sepultura feldolgozásokat játszottunk."


A koncert Facebook oldala

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
RIVERS OF NIHIL - Új dal a technikás death metal brigádtól: A Home
2018. február 25. (vasárnap) 12:33

A Metal Blade gondozásában március 16-án jelenik meg a technikás, modern death metalt játszó pennsylvaniai Rivers Of Nihil harmadik albuma, a 2015-ös Monarchy folytatása. A Dan Seagrave borítós Where Owls Know My Name albumról korábban közzétettek egy előzetest dalt, a szaxofonnal is megbolondított The Silent Life-ot, most pedig már az A Home című tétellel is lehet ismerkedni. A Decapitated, Gojira, Spawn Of Possession rajongók érdeklődésére méltán számító death metal ötös felállása némiképp módosult a második lemez óta: Jared Klein lett az új dobosuk. www.facebook.com/riversofnihil RIVERS OF NIHIL - A Home (a 2018-ös Where Owls Know My Name albumról) RIVERS OF NIHIL - The Silent Life (a 2018-ös Where Owls Know My Name albumról)  

ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherektől, májusban újra Budapesten!
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherektől, májusban újra Budapesten!

Cabaret de la Guillotine címmel május 4-én jelenik meg a spanyol thrasher Angelus Apatrida hatodik nagylemeze, a 2015-ös Hidden Evolution folytatása, amelyről máris meghallgatható a...

LOBOTÓMIA - Új dal Mitru Tímeával: Abúzus
LOBOTÓMIA - Új dal Mitru Tímeával: Abúzus

Abúzus címmel egy új dalt tett közzé a miskolci Lobotómia projekt. A számban Mitru Tímea is szerepel, aki a 2013-as X-Faktorban tűnt fel a hörgős énekével és akinek a produkcióját...

FISHING ON ORFŰ - Teljes koncertek a 2017-es fesztiválról
FISHING ON ORFŰ - Teljes koncertek a 2017-es fesztiválról

Az idei Fishing on Orfű fesztivál június 20. és 23. között lesz az orfűi Panoráma Campingben, pár napja pedig számtalan 2017-es koncert került fel a fesztivál hivatalos csatornájára....

AS KARMA BRINGS - Dalpremier a salgótarjáni brutál brigádtól: Disgrace
AS KARMA BRINGS - Dalpremier a salgótarjáni brutál brigádtól: Disgrace

Disgrace címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a deathcore, extrém metal vonalas salgótarjáni As Karma Brings, mintegy jelezve, hogy hamarosan megérkezik, a második EP-jük, a 2016-os...

AWS - Hihetetlen: megnyerték A Dal 2018 döntőjét!
AWS - Hihetetlen: megnyerték A Dal 2018 döntőjét!

Hihetetlen, de igaz: A Dal 2018 döntőjében az AWS zenekar lett a győztes, így a Viszlát nyár daluk képviselheti Magyarországot a Lisszabonban megrendezésre kerülő Eurovíziós...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS