GOJIRA - A frontember Joe Duplantier 10 kedvenc metal albuma

Szerdán Gojira koncert a Barba Negra Trackben, vendég: Omega Diatribe

2017. július 3. (hétfő) 12:15 | utoljára módosítva: 2017. július 3. (hétfő) 16:55

Szerdán a Barba Negra Trackben játszik a modern metal francia élcsapata, a Gojira, a hazai nyitóbandájuk pedig az Omega Diatribe lesz.

Arról mi is írtunk egy-két hete, hogy a Rolling Stone magazin összeválogatta a 100 legnagyobb metal album listáját, és ehhez nemcsak a Metallica dobos Lars Ulrich véleményét kérték ki (Lars Ulrich 15 kedvenc metal albuma), valamint a Judas Priest frontember Rob Halfordét (Rob Halford 10 kedvenc metal albuma), hanem Ozzyét (Ozzy 10 kedvenc metal albuma) és a Slipknot, Stone Sour énekes Corey Taylorét is. De még a Gojira frontemberét is megkérdezték, a gitáros/énekes Joe Duplantiert, aki rövid kommentárokkal is kísérte a kedvenc 10 albumát felsorakoztató listát.

 


1. DEATH – Human (1991)
"A Human lemez még a ProTools-korszak előtt vették fel és így ténylegesen a zenészek produkcióját lehet hallani rajta. Ez az album újraformálta a death metal szabályait, kitolva a határokat. Annak idején egy új szintre emelte a modern metalt."


2. DEATH – Symbolic (1995)
"Ez egy mestermű. Először egy kazettán hallottam, amit egy barátom vett át a CD-ről. A kazettás tömörítés valószerűtlenné és nagyon érdekessé tette, rezzentő gyorsan rá is kattantam, majd elkezdtem felfedezni a Death korábbi anyagait. Ezek a dalok sokat segítettek abban, hogy mind szövegek, mind a ritmizálás terén megtaláljam a saját világomat. Chuck Schuldiner egy olyan isten, aki előtt minden nap hódolok."


3. MACHINE HEAD - Burn My Eyes (1994)
"A Machine Head a saját érzésvilágát hozta el a színtérre ezzel a debütáló albummal. Emlékszem, hogy mennyire kiütött ez a gitárhangzás és a lemez minden egyes, harmoniával átitatott riffje. Mindenkinek megmutatták, hogy is kell ezt csinálni."


4. MASTODON – Emperor Of Sand (2017)
"Jelenleg totál rá vagyok csavarodva erre az albumra. Igazi muzsikus ez a négy fickó, valamint szupertehetséges dalszerzők is. Ez a metal egy új korszaka, ami a jó öreg rock'n'rollban gyökerezik. Ezek a srácok már most legendák."


5. METALLICA – Master Of Puppets (1986)
"Számomra ez a lemez maga a metal. Tökéletes dalszerzés és tökéletes hangzás, valamint a hossza is tökéletes."


6. METALLICA - Ride The Lightning (1984)
"Ez az album vezetett be a metal világába és ez segített átvészelni a középsulit. A Fade To Black volt az első dalt, amit megtanultam gitáron, ez térített el a klasszikus zongorázástól a heavy metal gitározáshoz."


7. MORBID ANGEL – Covenant (1993)
"Ez egy okos death metal album. Gyönyörűséges is, tele mágiával és epikus brutalitással."


8. MORBID ANGEL – Domination (1995)
"Amikor a zenekarunk indult, a hangzásunk ehhez a lemezéhez állt a legközelebb. A gitárok olyanok, mintha víz alól szólnának és egy másik dimenzióból származó himnuszokat énekelnének."


9. RAGE AGAINST THE MACHINE – Rage Against The Machine (1992)
"Ez önmagáért beszél. A Rage lényegében egy új ligát hozott létre ezzel a lemezzel. A semmiből bukkantak fel ezzel az egyéni hangzással, ami csakis az övék volt. Ez a különféle stílusok fúziójának a legragyogóbb példája. A szövegek is erőteljesek és politikailag lebilincselőek. Ez a lemez igazán kiállta az idő próbáját és örökre ki is fogja állni."


10. SEPULTURA – Chaos A.D. (1993)
"Számomra ez a lemez a hangzásbeli új hullám kezdete volt. Véleményem szerint az egész nu-metal színtérnek ez az album adott életet. Andy Wallace (producer és keverős) tökéletesen elcsípte a keverését. A legelső koncertünkön, még 1996-ban, 70 százalékban Sepultura feldolgozásokat játszottunk."


A koncert Facebook oldala

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ALL PiGS MUST DIE - Dalpremier az amerikai hardcore punk brigádtól: Blood Wet Teeth
2017. szeptember 20. (szerda) 18:09

Hostage Animal címmel október 27-én jelenik meg a Converge, The Hope Conspiracy, Bloodhorse, Kill Or Be Killed és Trap Them zenészeket felsorakoztató All Pigs Must Die harmadik albuma, és a zúzós hardcore punk bandától máris meghallgatható a második új dal, a Blood Wet Teeth. A 2013-as második albumhoz képest változás, hogy az új anyagon már Brian Izzi gitáros is játszik, akinek a csapata, a Trap Them nemrég jelentette be, hogy három novemberi búcsúbuli után feloszlik.   www.facebook.com/apmdband ALL PIGS MUST DIE Kevin Baker - ének (The Hope Conspiracy) Brian Izzi - gitár (ex-Trap Them) Adam Wentworth - gitár (Bloodhorse) Matt Woods - basszusgitár (Bloodhorse) Ben Koller - dobok (Converge, Killer Be Killed) ALL PIGS MUST DIE - Blood Wet Teeth (a 2017-es Hostage Animal albumról) ALL PIGS MUST DIE - A Caustic Vision (a 2017-es Hostage Animal albumról)  

H.E.A.T. - Új klipes nóta a svéd dallamrockerektől: Eye Of The Storm
H.E.A.T. - Új klipes nóta a svéd dallamrockerektől: Eye Of The Storm

Mondhatjuk rájuk, hogy arénarock, akár azt is, hogy glam, vagy éppen melodikus hard rock, az biztos, hogy a svéd H.E.A.T. az európai dallamrock élvonalához tartozik. A csapat ötödik...

JEFF SCOTT SOTO - Új melodikus rock szólólemez, dalpremier: Inside/Outside
JEFF SCOTT SOTO - Új melodikus rock szólólemez, dalpremier: Inside/Outside

Még a nyár végén derült ki, hogy Jeff Scott Soto lett a frontembere annak az új bandának, a Sons Of Apollo-nak, amelyben két egykori Dream Theater zenész, Mike Portnoy dobos és Derek...

METALLICA - Egy eddig kiadatlan klasszikus élő felvétel: For Whom The Bell Tolls
METALLICA - Egy eddig kiadatlan klasszikus élő felvétel: For Whom The Bell Tolls

Az eredetileg 1986 márciusában kiadott harmadik Metallica album, a Master Of Puppets remaszterizált újrakiadása november 10-én lát majd napvilágot a csapat Blackened Recordings...

WARREL DANE - Roy Z producerrel készül az ex-Nevermore énekes második szólóalbuma
WARREL DANE - Roy Z producerrel készül az ex-Nevermore énekes második szólóalbuma

Shadow Work címmel 2018 első felében várható a Sanctuary, ex-Nevermore énekes Warrel Dane második szólóalbuma, a 2008-as Praises To The War Machine lemez folytatása. Az új anyag...

ENSLAVED - Friss előzetes az októberi E albumhoz
ENSLAVED - Friss előzetes az októberi E albumhoz

Egyszerűen E címmel jelenik meg október 13-án a progos, extrém metalos norvég Enslaved tizennegyedik nagylemeze, amelynek anyagát ezúttal is Ivar Bjørnson gitáros (zene, szövegek) és...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS