GOJIRA - A frontember Joe Duplantier 10 kedvenc metal albuma

Szerdán Gojira koncert a Barba Negra Trackben, vendég: Omega Diatribe

2017. július 3. (hétfő) 12:15 | utoljára módosítva: 2017. július 3. (hétfő) 16:55

Szerdán a Barba Negra Trackben játszik a modern metal francia élcsapata, a Gojira, a hazai nyitóbandájuk pedig az Omega Diatribe lesz.

Arról mi is írtunk egy-két hete, hogy a Rolling Stone magazin összeválogatta a 100 legnagyobb metal album listáját, és ehhez nemcsak a Metallica dobos Lars Ulrich véleményét kérték ki (Lars Ulrich 15 kedvenc metal albuma), valamint a Judas Priest frontember Rob Halfordét (Rob Halford 10 kedvenc metal albuma), hanem Ozzyét (Ozzy 10 kedvenc metal albuma) és a Slipknot, Stone Sour énekes Corey Taylorét is. De még a Gojira frontemberét is megkérdezték, a gitáros/énekes Joe Duplantiert, aki rövid kommentárokkal is kísérte a kedvenc 10 albumát felsorakoztató listát.

 


1. DEATH – Human (1991)
"A Human lemez még a ProTools-korszak előtt vették fel és így ténylegesen a zenészek produkcióját lehet hallani rajta. Ez az album újraformálta a death metal szabályait, kitolva a határokat. Annak idején egy új szintre emelte a modern metalt."


2. DEATH – Symbolic (1995)
"Ez egy mestermű. Először egy kazettán hallottam, amit egy barátom vett át a CD-ről. A kazettás tömörítés valószerűtlenné és nagyon érdekessé tette, rezzentő gyorsan rá is kattantam, majd elkezdtem felfedezni a Death korábbi anyagait. Ezek a dalok sokat segítettek abban, hogy mind szövegek, mind a ritmizálás terén megtaláljam a saját világomat. Chuck Schuldiner egy olyan isten, aki előtt minden nap hódolok."


3. MACHINE HEAD - Burn My Eyes (1994)
"A Machine Head a saját érzésvilágát hozta el a színtérre ezzel a debütáló albummal. Emlékszem, hogy mennyire kiütött ez a gitárhangzás és a lemez minden egyes, harmoniával átitatott riffje. Mindenkinek megmutatták, hogy is kell ezt csinálni."


4. MASTODON – Emperor Of Sand (2017)
"Jelenleg totál rá vagyok csavarodva erre az albumra. Igazi muzsikus ez a négy fickó, valamint szupertehetséges dalszerzők is. Ez a metal egy új korszaka, ami a jó öreg rock'n'rollban gyökerezik. Ezek a srácok már most legendák."


5. METALLICA – Master Of Puppets (1986)
"Számomra ez a lemez maga a metal. Tökéletes dalszerzés és tökéletes hangzás, valamint a hossza is tökéletes."


6. METALLICA - Ride The Lightning (1984)
"Ez az album vezetett be a metal világába és ez segített átvészelni a középsulit. A Fade To Black volt az első dalt, amit megtanultam gitáron, ez térített el a klasszikus zongorázástól a heavy metal gitározáshoz."


7. MORBID ANGEL – Covenant (1993)
"Ez egy okos death metal album. Gyönyörűséges is, tele mágiával és epikus brutalitással."


8. MORBID ANGEL – Domination (1995)
"Amikor a zenekarunk indult, a hangzásunk ehhez a lemezéhez állt a legközelebb. A gitárok olyanok, mintha víz alól szólnának és egy másik dimenzióból származó himnuszokat énekelnének."


9. RAGE AGAINST THE MACHINE – Rage Against The Machine (1992)
"Ez önmagáért beszél. A Rage lényegében egy új ligát hozott létre ezzel a lemezzel. A semmiből bukkantak fel ezzel az egyéni hangzással, ami csakis az övék volt. Ez a különféle stílusok fúziójának a legragyogóbb példája. A szövegek is erőteljesek és politikailag lebilincselőek. Ez a lemez igazán kiállta az idő próbáját és örökre ki is fogja állni."


10. SEPULTURA – Chaos A.D. (1993)
"Számomra ez a lemez a hangzásbeli új hullám kezdete volt. Véleményem szerint az egész nu-metal színtérnek ez az album adott életet. Andy Wallace (producer és keverős) tökéletesen elcsípte a keverését. A legelső koncertünkön, még 1996-ban, 70 százalékban Sepultura feldolgozásokat játszottunk."


A koncert Facebook oldala

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
STRYPER - Holnap új album, dal- és klippremier: The Valley
2018. április 19. (csütörtök) 19:07

God Damn Evil címmel holnap jelenik meg a Stryper új stúdióalbuma, a 2015-ös Fallen lemez folytatása, egyben az első albumuk a Steve Gaines helyét 2017-ben átvevő Perry Richardson basszusgitárossal, akit a legtöbben a Firehouse-ból ismerhetnek. Perry a Firehouse elődjének számító Maxx Warrior zenekarral már 1985-ben zenélt a Stryper előtt, és mindig is nagy rajongó volt. Az új album nyitódalában, a Take It To The Cross-ban vendégként a Shadows Fall gitárosa, Matt Bachand hozza az extrém énektémákat, és most már a negyedik új nótával, a klipes The Valley-vel is lehet ismerkedni.   www.facebook.com/Stryper Michael Sweet énekes: "Elmondhatom, hogy ez a Stryper eddigi legjobb lemeze. Van egy dal, ami hasonló a Yahweh nótához (Fallen album), de tőlünk nagyon szokatlan és sokakat meglep majd. Az album címe is megosztó, talán sokkoló is egyeseknek, de épp olyan találó, mint a To Hell With The Devil volt annak...

STRYPER - Holnap új album, dal- és klippremier: The Valley
STRYPER - Holnap új album, dal- és klippremier: The Valley

God Damn Evil címmel holnap jelenik meg a Stryper új stúdióalbuma, a 2015-ös Fallen lemez folytatása, egyben az első albumuk a Steve Gaines helyét 2017-ben átvevő Perry Richardson...

KATAKLYSM - Friss előzetes a júniusi Meditations albumhoz
KATAKLYSM - Friss előzetes a júniusi Meditations albumhoz

Meditations címmel június 1-jén jelenik meg a Maurizio Iacono vezette kanadai Kataklysm friss albuma, a 2015-ös Of Ghosts And Gods folytatása, az pedig friss hír, hogy októberben Budapestre...

DEGRAGORE - Új dal a brutális death metal / goregrind formációtól: Newborn Sacrifice
DEGRAGORE - Új dal a brutális death metal / goregrind formációtól: Newborn Sacrifice

Máris meghallgatható egy új dal a brutális death metalt nyomató budapesti Degragore formációtól. A Newborn Sacrifice nóta az idén érkező új lemez előzetese. A legutóbbi anyaguk a...

DIMMU BORGIR - A harmadik videós előzetes a májusi Eonian albumhoz
DIMMU BORGIR - A harmadik videós előzetes a májusi Eonian albumhoz

Május elején jön majd ki az új Dimmu Borgir album, a Jens Bogren producerrel felvett 10 tételes Eonian, amelyről két dalt már be is mutatott a norvég banda, a harmadik videós előzetesben...

ROAD - Végre itt az új videoklip: Sokkal jobb jónak lenni
ROAD - Végre itt az új videoklip: Sokkal jobb jónak lenni

A hónap elején jelent meg a Road új albuma, a _Tkltssg_hbj (avagy A tökéletesség hibája). A 12 tételes anyag zárótétele a Sokkal jobb jónak lenni, amelyhez végre megérkezett a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS