GOJIRA - A frontember Joe Duplantier 10 kedvenc metal albuma

Szerdán Gojira koncert a Barba Negra Trackben, vendég: Omega Diatribe

2017. július 3. (hétfő) 12:15 | utoljára módosítva: 2017. július 3. (hétfő) 16:55

Szerdán a Barba Negra Trackben játszik a modern metal francia élcsapata, a Gojira, a hazai nyitóbandájuk pedig az Omega Diatribe lesz.

Arról mi is írtunk egy-két hete, hogy a Rolling Stone magazin összeválogatta a 100 legnagyobb metal album listáját, és ehhez nemcsak a Metallica dobos Lars Ulrich véleményét kérték ki (Lars Ulrich 15 kedvenc metal albuma), valamint a Judas Priest frontember Rob Halfordét (Rob Halford 10 kedvenc metal albuma), hanem Ozzyét (Ozzy 10 kedvenc metal albuma) és a Slipknot, Stone Sour énekes Corey Taylorét is. De még a Gojira frontemberét is megkérdezték, a gitáros/énekes Joe Duplantiert, aki rövid kommentárokkal is kísérte a kedvenc 10 albumát felsorakoztató listát.

 


1. DEATH – Human (1991)
"A Human lemez még a ProTools-korszak előtt vették fel és így ténylegesen a zenészek produkcióját lehet hallani rajta. Ez az album újraformálta a death metal szabályait, kitolva a határokat. Annak idején egy új szintre emelte a modern metalt."


2. DEATH – Symbolic (1995)
"Ez egy mestermű. Először egy kazettán hallottam, amit egy barátom vett át a CD-ről. A kazettás tömörítés valószerűtlenné és nagyon érdekessé tette, rezzentő gyorsan rá is kattantam, majd elkezdtem felfedezni a Death korábbi anyagait. Ezek a dalok sokat segítettek abban, hogy mind szövegek, mind a ritmizálás terén megtaláljam a saját világomat. Chuck Schuldiner egy olyan isten, aki előtt minden nap hódolok."


3. MACHINE HEAD - Burn My Eyes (1994)
"A Machine Head a saját érzésvilágát hozta el a színtérre ezzel a debütáló albummal. Emlékszem, hogy mennyire kiütött ez a gitárhangzás és a lemez minden egyes, harmoniával átitatott riffje. Mindenkinek megmutatták, hogy is kell ezt csinálni."


4. MASTODON – Emperor Of Sand (2017)
"Jelenleg totál rá vagyok csavarodva erre az albumra. Igazi muzsikus ez a négy fickó, valamint szupertehetséges dalszerzők is. Ez a metal egy új korszaka, ami a jó öreg rock'n'rollban gyökerezik. Ezek a srácok már most legendák."


5. METALLICA – Master Of Puppets (1986)
"Számomra ez a lemez maga a metal. Tökéletes dalszerzés és tökéletes hangzás, valamint a hossza is tökéletes."


6. METALLICA - Ride The Lightning (1984)
"Ez az album vezetett be a metal világába és ez segített átvészelni a középsulit. A Fade To Black volt az első dalt, amit megtanultam gitáron, ez térített el a klasszikus zongorázástól a heavy metal gitározáshoz."


7. MORBID ANGEL – Covenant (1993)
"Ez egy okos death metal album. Gyönyörűséges is, tele mágiával és epikus brutalitással."


8. MORBID ANGEL – Domination (1995)
"Amikor a zenekarunk indult, a hangzásunk ehhez a lemezéhez állt a legközelebb. A gitárok olyanok, mintha víz alól szólnának és egy másik dimenzióból származó himnuszokat énekelnének."


9. RAGE AGAINST THE MACHINE – Rage Against The Machine (1992)
"Ez önmagáért beszél. A Rage lényegében egy új ligát hozott létre ezzel a lemezzel. A semmiből bukkantak fel ezzel az egyéni hangzással, ami csakis az övék volt. Ez a különféle stílusok fúziójának a legragyogóbb példája. A szövegek is erőteljesek és politikailag lebilincselőek. Ez a lemez igazán kiállta az idő próbáját és örökre ki is fogja állni."


10. SEPULTURA – Chaos A.D. (1993)
"Számomra ez a lemez a hangzásbeli új hullám kezdete volt. Véleményem szerint az egész nu-metal színtérnek ez az album adott életet. Andy Wallace (producer és keverős) tökéletesen elcsípte a keverését. A legelső koncertünkön, még 1996-ban, 70 százalékban Sepultura feldolgozásokat játszottunk."


A koncert Facebook oldala

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMON AMARTH - Az ex-Candlemass énekessel adták elő a Hel dalt, videóval
2017. július 20. (csütörtök) 11:22

Az augusztus 23-án a Barba Negra Trackben játszó Amon Amarth pár napja a svédországi Gefle Metal Fesztiválon az ex-Candlemass énekessel adta elő a Hel című dalt, amely eredetileg a 2008-as Deceiver Of The Gods albumon jelent meg - Messiah Marcolin vendégeskedésével. Egy rajongói videót meg is nézhetsz a közös akcióról. Pár napja egy új videóval jelentkezett az Amon Amarth. A tavalyi Jomsviking album The Way Of Vikings dalához a lengyel Grupa 13 stábbal (Behemoth, Kreator stb.) forgatták a cseppet sem vikinges klipet, amelyben még régi magyar 100 forintos is felbukkan.   A koncert Facebook oldala   A Hammer Concerts bemutatja: Jomsviking European Tour 2017 AMON AMARTH Augusztus 23. Budapest Barba Negra Track   Jegyek 6999 Ft - Elővételben 7999 Ft - A koncert napján AMON AMARTH w/ MESSIAH MARCOLIN - Hel (Gefle Metal Festival, Gävle) AMON AMARTH - The Way Of Vikings (a 2016-os...

ATTIC - Új dal King Diamond legnagyobb rajongóitól: Sanctimonious
ATTIC - Új dal King Diamond legnagyobb rajongóitól: Sanctimonious

Sanctimonious címmel augusztus 18-án jelenik meg a King Diamond, Mercyful Fate hangulatú klasszikus metalt játszó német Attic második albuma, a 2012-es The Invocation lemez folytatása. A...

ACCEPT - A harmadik előzetes az augusztus elején érkező albumhoz
ACCEPT - A harmadik előzetes az augusztus elején érkező albumhoz

The Rise Of Chaos címmel jelenik meg augusztus 4-én az Accept új stúdióalbuma. A klipes címadó dal után a harmadik albumelőzetes is megérkezett a teuton metal legendától. A 2009-es...

SPORTALSHOW 2017 - „Az a tapasztalatunk, hogy kevésbé tematikus napokat kell csinálni"
SPORTALSHOW 2017 - „Az a tapasztalatunk, hogy kevésbé tematikus napokat kell csinálni"

A mai napon startol Esztergomban a harmadik Sportalshow fesztivál. Az alapvetően rockzene orientált rendezvény idén a koncerteken kívül sok egyéb mást is kínál a látogatóknak, többek...

THE AGONIST - Klippremier: The Raven Eyes
THE AGONIST - Klippremier: The Raven Eyes

Five címmel jelent meg még tavaly szeptemberben a Vicky Psarakis énekesnő vezette kanadai The Agonist ötödik stúdióalbuma, amelynek The Raven Eyes most kapott klipet. A Five a csapat...

PARADISE LOST - Friss előzetes a szeptemberi Medusa albumhoz
PARADISE LOST - Friss előzetes a szeptemberi Medusa albumhoz

Szeptember 1-jén jön ki a doomosnak ígért új Paradise Lost album, a Medusa, amit Jaime Gomez Arellano producerrel vettek fel Angliában, a wiburni Orgone stúdióban. A tizenötödik...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS