GOJIRA - A frontember Joe Duplantier 10 kedvenc metal albuma

Szerdán Gojira koncert a Barba Negra Trackben, vendég: Omega Diatribe

2017. július 3. (hétfő) 12:15 | utoljára módosítva: 2017. július 3. (hétfő) 16:55

Szerdán a Barba Negra Trackben játszik a modern metal francia élcsapata, a Gojira, a hazai nyitóbandájuk pedig az Omega Diatribe lesz.

Arról mi is írtunk egy-két hete, hogy a Rolling Stone magazin összeválogatta a 100 legnagyobb metal album listáját, és ehhez nemcsak a Metallica dobos Lars Ulrich véleményét kérték ki (Lars Ulrich 15 kedvenc metal albuma), valamint a Judas Priest frontember Rob Halfordét (Rob Halford 10 kedvenc metal albuma), hanem Ozzyét (Ozzy 10 kedvenc metal albuma) és a Slipknot, Stone Sour énekes Corey Taylorét is. De még a Gojira frontemberét is megkérdezték, a gitáros/énekes Joe Duplantiert, aki rövid kommentárokkal is kísérte a kedvenc 10 albumát felsorakoztató listát.

 


1. DEATH – Human (1991)
"A Human lemez még a ProTools-korszak előtt vették fel és így ténylegesen a zenészek produkcióját lehet hallani rajta. Ez az album újraformálta a death metal szabályait, kitolva a határokat. Annak idején egy új szintre emelte a modern metalt."


2. DEATH – Symbolic (1995)
"Ez egy mestermű. Először egy kazettán hallottam, amit egy barátom vett át a CD-ről. A kazettás tömörítés valószerűtlenné és nagyon érdekessé tette, rezzentő gyorsan rá is kattantam, majd elkezdtem felfedezni a Death korábbi anyagait. Ezek a dalok sokat segítettek abban, hogy mind szövegek, mind a ritmizálás terén megtaláljam a saját világomat. Chuck Schuldiner egy olyan isten, aki előtt minden nap hódolok."


3. MACHINE HEAD - Burn My Eyes (1994)
"A Machine Head a saját érzésvilágát hozta el a színtérre ezzel a debütáló albummal. Emlékszem, hogy mennyire kiütött ez a gitárhangzás és a lemez minden egyes, harmoniával átitatott riffje. Mindenkinek megmutatták, hogy is kell ezt csinálni."


4. MASTODON – Emperor Of Sand (2017)
"Jelenleg totál rá vagyok csavarodva erre az albumra. Igazi muzsikus ez a négy fickó, valamint szupertehetséges dalszerzők is. Ez a metal egy új korszaka, ami a jó öreg rock'n'rollban gyökerezik. Ezek a srácok már most legendák."


5. METALLICA – Master Of Puppets (1986)
"Számomra ez a lemez maga a metal. Tökéletes dalszerzés és tökéletes hangzás, valamint a hossza is tökéletes."


6. METALLICA - Ride The Lightning (1984)
"Ez az album vezetett be a metal világába és ez segített átvészelni a középsulit. A Fade To Black volt az első dalt, amit megtanultam gitáron, ez térített el a klasszikus zongorázástól a heavy metal gitározáshoz."


7. MORBID ANGEL – Covenant (1993)
"Ez egy okos death metal album. Gyönyörűséges is, tele mágiával és epikus brutalitással."


8. MORBID ANGEL – Domination (1995)
"Amikor a zenekarunk indult, a hangzásunk ehhez a lemezéhez állt a legközelebb. A gitárok olyanok, mintha víz alól szólnának és egy másik dimenzióból származó himnuszokat énekelnének."


9. RAGE AGAINST THE MACHINE – Rage Against The Machine (1992)
"Ez önmagáért beszél. A Rage lényegében egy új ligát hozott létre ezzel a lemezzel. A semmiből bukkantak fel ezzel az egyéni hangzással, ami csakis az övék volt. Ez a különféle stílusok fúziójának a legragyogóbb példája. A szövegek is erőteljesek és politikailag lebilincselőek. Ez a lemez igazán kiállta az idő próbáját és örökre ki is fogja állni."


10. SEPULTURA – Chaos A.D. (1993)
"Számomra ez a lemez a hangzásbeli új hullám kezdete volt. Véleményem szerint az egész nu-metal színtérnek ez az album adott életet. Andy Wallace (producer és keverős) tökéletesen elcsípte a keverését. A legelső koncertünkön, még 1996-ban, 70 százalékban Sepultura feldolgozásokat játszottunk."


A koncert Facebook oldala

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
STORY - Albumpremier a győri metal csapattól: In Aeternum
2017. november 24. (péntek) 16:19

Hiszek címmel már a hónap elején bemutattunk egy albumelőzetes nótát a győri Storytól, most pedig már a teljes In Aeternum lemez végighallgatható. És meg is rendelhető a csapatnál. "Meghallgatható a teljes album a Youtube-on, illetve megrendelhető a zenekarnál: storymetalband@gmail.com A felvételek a Hangrafik stúdióban készültek, a borítóért örök hála Faragó Gyurinak és Horváth Attilának! A hangmérnöki és produceri feladatokat Matula Csabi barátunk látta el! Story zenekar: Macher Zoltán basszusgitár/ének, Vincze Péter gitár, Ifj. Macher Zoltán gitár/vokál, Richnovszky Emánuel dobok. Lemezbemutató koncert: 2018. február 17. Győr, Bridge."   www.facebook.com/Storyzenekar   STORY - In Aeternum (a 2017-es album)    

THE 69 EYES - Videoklippel a karácsonyi daluk: Christmas In New York City
THE 69 EYES - Videoklippel a karácsonyi daluk: Christmas In New York City

Karácsonyi digitális kislemezt adott ki a finn dark rocker The 69 Eyes és most a videoklip is megérketett a Christmas In New York City dalhoz. A klip rendezője Ville Juurikkala volt, aki már...

PEARL JAM - Videó a Let's Play Two koncertfilmből: Go
PEARL JAM - Videó a Let's Play Two koncertfilmből: Go

A Pearl Jam - korunk legnagyobb hatású rockzenekarainak egyike -, két felejthetetlen, teltházas koncertet adott 2016 augusztusában a chicagói Wrigley Field arénában, a Chicago Cubs...

TRILLION - Az első videoklip Apey másik csapatától: Crumble Me
TRILLION - Az első videoklip Apey másik csapatától: Crumble Me

Dreaming Black címmel még tavaly tavasszal jött ki az Apey vezette Trillion bemutatkozó albuma, nemrég pedig elkészült az első videoklipjük a lemez nyitódalához, a Crumble Me-hez. A...

OMEGA DIATRIBE - Az első új dal, már Lucsányi Milánnal: Spinal Cord Fusion
OMEGA DIATRIBE - Az első új dal, már Lucsányi Milánnal: Spinal Cord Fusion

Spinal Cord Fusion címmel és egy szöveges videóval mutatta be első új dalát az Omega Diatribe, ahol a nyár végén Komáromi Gergely helyét a székesfehérvári Sleepless énekese,...

POWERWOLF - Januárban indul a stúdiózás, Jens Bogren lesz a producer
POWERWOLF - Januárban indul a stúdiózás, Jens Bogren lesz a producer

Januárban kezdi fel venni új albumát a Powerwolf, a 2015 nyarán kiadott Blessed & Possessed album folytatása 2018 első felében várható a Napalm gondozásában.   "Örömmel...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS