HANDOUT - Albumpremier a szegedi bandától: Off The Beaten Path

A lemezbemutató a szegedi IH-ban lesz július 1-jén

2017. június 13. (kedd) 02:53 | utoljára módosítva: 2018. január 30. (kedd) 08:49

Megjelent és végig is hallgatható a modern metalos szegedi Handout első nagylemeze, az Off The Beaten Path. A lemezbemutató buli július 1-jén lesz a szegedi IH Rendezvényközpontban, ahol a Colmena is fellép.

„A lemez munkálatai 2016-ban kezdődtek, amikor Tari Balázs, a zenekarunk új frontembere lett. Az egész évet a dalok írásával és tökéletesítésével töltöttük. A számok rögzítésére 2017 elején került sor a No Silence Studio-ban, ahol sikerült elérni azt a hangzást, amire már régóta vágytunk."

 www.facebook/handoutband.com


A lemezbemutató Facebook oldala


"Az Off The Beaten Path (A taposatlan úton) lemezcím arra utal, hogy ne álljunk be a sorba, ne hagyjuk magunkat befolyásolni, hanem alakítsuk úgy az életünket, ahogy azt mi szeretnénk. A dalok nagy része pozitív hangvételű, a szövegek azt taglalják, hogy kemény munka és kitartás segítségével bárki képes lehet céljai elérésére. Az egyetlen kivétel a Final Glance, ami a szeretteink elvesztésének feldolgozását írja le."

 

HANDOUT - Off The Beaten Path (a 2017-es album)
Az album

iTuneson
GooglePlayen
HANDOUT - Encounter (a 2017-es Off The Beaten Path előzeteseként)
 

HANDOUT biográfia:

A kezdetek (2013-2014)

"A banda Handout néven 2013. március 9-től létezik, miután az 1210 elnevezésű szegedi rendezvényen a bemutatkozó koncertjével pályafutását megkezdte. Ekkoriban a csapat négy tagot számlált: Bene Balázs – basszusgitár, Busa Balázs – gitár, Lele Gergő – ének, Virág Levente – dobok.

A kezdeti zenei paletta tartalma hamar gomba módjára kezdett szaporodni, hála a banda lendületének, szorgalmának és a zene iránt érzett mindent elsöprő szerelmének. Az új zeneszámok egymást követték a hosszú hónapok alatt, a tagok mindinkább összeszoktak, lassan már egy kőkemény metalcsaládot alkotva.

2013 júliusában a belga Resurrection és az angol In Ruins zenekarokat fogadták vendégként. Első komolyabb megmérettetésük egy regionális tehetségkutató volt, ahol a harmadik helyet érték el. Ezáltal lehetőség nyílt az első kislemez rögzítésére. Az EP a Keep Sinking címet kapta, a legsikeresebb dala, a Swamp Of Sorrow pedig rövid idő alatt elérte a 10 ezres Youtube-nézettséget.
 

HANDOUT - Swamp Of Sorrow (2013)Szeptemberben Soós Hannó Soma ritmusgitáros csatlakozásával kialakult az ötös felállás. A beilleszkedés zökkenőmentesen ment, Soma rövid időn belül szerves részévé vált a zenekarnak.A második kislemez (2014-2016)

2014 januárjában bemutatkozhattak a fővárosban a 4. alkalommal megrendezett Dubs & Cores sorozaton, amelyen olyan zenekarok játszottak még, mint a Till We Drop vagy az Orion Dawn. Eközben készült az új stúdiófelvétele, a Violent Addiction, mely ugyanezen év februárjának elején látott napvilágot és vonzott újabb rajongókat. A következő hónapokat koncertezéssel, és új dalok írásával töltötte a zenekar, majd 2014. június 14-ei nyárindító bulijuk után visszavonultak a próbatermükbe, hogy tökéletesítsék a Curved Mirror EP-jük dalait.

Július első hetében megkezdték a hat zeneszám felvételét, ismét az Our Sound Recroding Studio falain belül. A nyarat a stúdióból kimozdulva a C+ fesztiválon zárták, majd megkezdték a lemezbemutató koncertre való felkészülést. A kislemez utómunkálatai szeptemberre befejeződtek, október másodikán pedig megjelent az első dala is, az Articifial Paradises. A Curved Mirror teljes egészében október 22-én vált elérhetővé. A zenekar október 4-én bemutatkozott a Budapest Music Expón, ahonnan a Jólhallod nevezetű tehetségkutatón szerzett értékes nyereményekkel tért haza. Az új EP számait, mind a szegedi, mind a fővárosi közönség előtt bemutatták - nagy sikerrel.


Visszatérés (2016-2017)

Később, a zenekarból kiváló Lele Gergőt - alapos keresés után - Tari Balázs követte, amely eddig még nem ismert lendületet adott a zenekarnak, és egy bemutatkozó nótával tértek vissza. Az Empty Soul című számhoz leforgatták az első videoklipüket, melyet 2016 májusában hoztak nyilvánosságra.


 

HANDOUT - Empty Soul (2016)


 

Ezt követően július elején egy teltházas koncerttel tértek vissza a szegedi Ifjúsági Házba. Az év hátralévő részében már elkezdődött a nagylemez megírása, de emellett volt idő koncertekre is, például a Phreniával vagy Ausztriában (a zenekar első külföldi koncertje).Off The Beaten Path (2017-)

A 2017-es év komoly munkával kezdődött. A 10 számból álló LP felvételei a No Silence stúdióban folytak, az első dalt, az Encoutert pedig egy videoklip kíséretében mutatták be."


HANDOUT:
Tari Balázs – ének
Soós Hannó Soma – gitár
Busa Balázs – gitár
Virág Levente – dobok
Bene Balázs – basszusgitárA Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TONY MILLS - 57 éves korában elhunyt a TNT és a Shy volt énekese
2019. szeptember 19. (csütörtök) 07:58

57 évesen, hasnyálmirigyrákban elhunyt a Shy, a TNT és a Siam egykori énekese, Tony Mills. A számos szólólemezzel is rendelkező brit zenész áprilisban jelentette be, hogy gyógyíthatatlan rákbeteg, legfrissebb szólóalbuma pedig Beyond The Law címmel júniusban jelent meg. Tony Mills halálhírét a felesége, Linda tette közzé a Facebookon. Tony Mills áprilisban így fogalmazott: „Rák. Nem csupán a csillagjegyem, hanem most már a végzetem is. Nemrég diagnosztizálták, de már túl későn. A tavalyi év vége óta szenvedtem, miután Karácsony előtt volt egy autóbalesetem, amelynek következtében leállt az emésztőrendszerem és olyan belső fájdalmaim is voltak, amelyeket nehéz volt értelmezni. Több kórházi teszt is negatív eredményt hozott, mígnem eljutottam egy oslói magánklinikára, ahol a doktor másnap MRI-vizsgálatot végzett. Így derült ki, hogy legalább egy jó éve növekszik bennem egy tumor, ami túl régi és túl nagy...

MICHAEL SWEET - Dalpremier az októberi szólóalbumról: Ten
MICHAEL SWEET - Dalpremier az októberi szólóalbumról: Ten

A Stryper frontembere, Michael Sweet gitáros/énekes/dalszerző a 90-es évek eleje óta rendszeresen készít szólólemezeket, a 10. önálló albuma pedig Ten címmel jön majd október 11-én....

MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre
MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre

Shehili címmel még májusban jelent meg a prog/power vonalas tunéziai Myrath új stúdióalbuma, a 2016-os Legacy lemez folytatása. Novemberben a Beast In Black vendégeként érkeznek...

ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre
ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre

Rise Of The Reaper címmel október 11-én jelenik meg a 2008-ban újjáéledt svéd old school death metal brigád Entrails hatodik albuma, a 2017-es World Inferno lemez folytatása. Az új...

MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását
MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását

Még júniusban derült ki, hogy a Megadeth alapítóját, főnökét, Dave Mustaine-t torokrákkal kezelik, de azóta is folyik a munka az új stúdióalbumon, januárban pedig a Five Finger Death...

OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS