HANDOUT - Albumpremier a szegedi bandától: Off The Beaten Path

A lemezbemutató a szegedi IH-ban lesz július 1-jén

2017. június 13. (kedd) 02:53 | utoljára módosítva: 2018. január 30. (kedd) 08:49

Megjelent és végig is hallgatható a modern metalos szegedi Handout első nagylemeze, az Off The Beaten Path. A lemezbemutató buli július 1-jén lesz a szegedi IH Rendezvényközpontban, ahol a Colmena is fellép.

„A lemez munkálatai 2016-ban kezdődtek, amikor Tari Balázs, a zenekarunk új frontembere lett. Az egész évet a dalok írásával és tökéletesítésével töltöttük. A számok rögzítésére 2017 elején került sor a No Silence Studio-ban, ahol sikerült elérni azt a hangzást, amire már régóta vágytunk."

 www.facebook/handoutband.com


A lemezbemutató Facebook oldala


"Az Off The Beaten Path (A taposatlan úton) lemezcím arra utal, hogy ne álljunk be a sorba, ne hagyjuk magunkat befolyásolni, hanem alakítsuk úgy az életünket, ahogy azt mi szeretnénk. A dalok nagy része pozitív hangvételű, a szövegek azt taglalják, hogy kemény munka és kitartás segítségével bárki képes lehet céljai elérésére. Az egyetlen kivétel a Final Glance, ami a szeretteink elvesztésének feldolgozását írja le."

 

HANDOUT - Off The Beaten Path (a 2017-es album)
Az album

iTuneson
GooglePlayen
HANDOUT - Encounter (a 2017-es Off The Beaten Path előzeteseként)
 

HANDOUT biográfia:

A kezdetek (2013-2014)

"A banda Handout néven 2013. március 9-től létezik, miután az 1210 elnevezésű szegedi rendezvényen a bemutatkozó koncertjével pályafutását megkezdte. Ekkoriban a csapat négy tagot számlált: Bene Balázs – basszusgitár, Busa Balázs – gitár, Lele Gergő – ének, Virág Levente – dobok.

A kezdeti zenei paletta tartalma hamar gomba módjára kezdett szaporodni, hála a banda lendületének, szorgalmának és a zene iránt érzett mindent elsöprő szerelmének. Az új zeneszámok egymást követték a hosszú hónapok alatt, a tagok mindinkább összeszoktak, lassan már egy kőkemény metalcsaládot alkotva.

2013 júliusában a belga Resurrection és az angol In Ruins zenekarokat fogadták vendégként. Első komolyabb megmérettetésük egy regionális tehetségkutató volt, ahol a harmadik helyet érték el. Ezáltal lehetőség nyílt az első kislemez rögzítésére. Az EP a Keep Sinking címet kapta, a legsikeresebb dala, a Swamp Of Sorrow pedig rövid idő alatt elérte a 10 ezres Youtube-nézettséget.
 

HANDOUT - Swamp Of Sorrow (2013)Szeptemberben Soós Hannó Soma ritmusgitáros csatlakozásával kialakult az ötös felállás. A beilleszkedés zökkenőmentesen ment, Soma rövid időn belül szerves részévé vált a zenekarnak.A második kislemez (2014-2016)

2014 januárjában bemutatkozhattak a fővárosban a 4. alkalommal megrendezett Dubs & Cores sorozaton, amelyen olyan zenekarok játszottak még, mint a Till We Drop vagy az Orion Dawn. Eközben készült az új stúdiófelvétele, a Violent Addiction, mely ugyanezen év februárjának elején látott napvilágot és vonzott újabb rajongókat. A következő hónapokat koncertezéssel, és új dalok írásával töltötte a zenekar, majd 2014. június 14-ei nyárindító bulijuk után visszavonultak a próbatermükbe, hogy tökéletesítsék a Curved Mirror EP-jük dalait.

Július első hetében megkezdték a hat zeneszám felvételét, ismét az Our Sound Recroding Studio falain belül. A nyarat a stúdióból kimozdulva a C+ fesztiválon zárták, majd megkezdték a lemezbemutató koncertre való felkészülést. A kislemez utómunkálatai szeptemberre befejeződtek, október másodikán pedig megjelent az első dala is, az Articifial Paradises. A Curved Mirror teljes egészében október 22-én vált elérhetővé. A zenekar október 4-én bemutatkozott a Budapest Music Expón, ahonnan a Jólhallod nevezetű tehetségkutatón szerzett értékes nyereményekkel tért haza. Az új EP számait, mind a szegedi, mind a fővárosi közönség előtt bemutatták - nagy sikerrel.


Visszatérés (2016-2017)

Később, a zenekarból kiváló Lele Gergőt - alapos keresés után - Tari Balázs követte, amely eddig még nem ismert lendületet adott a zenekarnak, és egy bemutatkozó nótával tértek vissza. Az Empty Soul című számhoz leforgatták az első videoklipüket, melyet 2016 májusában hoztak nyilvánosságra.


 

HANDOUT - Empty Soul (2016)


 

Ezt követően július elején egy teltházas koncerttel tértek vissza a szegedi Ifjúsági Házba. Az év hátralévő részében már elkezdődött a nagylemez megírása, de emellett volt idő koncertekre is, például a Phreniával vagy Ausztriában (a zenekar első külföldi koncertje).Off The Beaten Path (2017-)

A 2017-es év komoly munkával kezdődött. A 10 számból álló LP felvételei a No Silence stúdióban folytak, az első dalt, az Encoutert pedig egy videoklip kíséretében mutatták be."


HANDOUT:
Tari Balázs – ének
Soós Hannó Soma – gitár
Busa Balázs – gitár
Virág Levente – dobok
Bene Balázs – basszusgitárA Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EDDA MŰVEK - "Ami a világban most zajlik, ez a félelemre, szorongásra építő tébolyda bőven ad témát."
2020. február 24. (hétfő) 14:37

Az Edda Művek március 7-én ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, a számos különlegesség mellett a közönség egy kisebb időutazás részese is lesz, mivel a zenekar az első 20 évének sikerdalait és a sokak által rajongott 'bakancsos' korszakot is megidézi majd.  A márciusi HammerWorld magazinban az Aréna-koncert kapcsán találsz majd egy interjút Pataky Attilával, az Edda frontemberével, a beszélgetés első részét azonban már most elolvashatod.    A koncert Facebook oldala Pataky Attila egy igazi rock legenda. Az Edda Művek frontembereként a 70-es évek vége óta rocktörténelmet ír, dalai több generációnak adtak hitet, erőt és persze felejthetetlen pillanatokat a színpadok előtt. Március 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a zenekar egy nagyszabású koncert keretében, amelynek a Retro címet adták. Cselő hívta fel Attilát, hogy kiderítse, mi várható a bulin...

METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS