WACKEN METAL BATTLE 2017 - Bemutatkozik a Slowmesh zenekar

Június 24-én a Fish! vendégeként játszanak a Barba Negra Trackben

2017. június 12. (hétfő) 13:56 | utoljára módosítva: 2017. június 13. (kedd) 03:19

A világ legnagyobb metal tehetségkutatója, a Wacken-fesztiválhoz kapcsolódó Metal Battle idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon is. Az idei tíz döntős zenekar - Nova Prospect, Phrenia, Sleepless, Slowmesh, Stabbed, Harrisons, Red Swamp, Solidity, The Void, Faminehill - június 18-án a Barba Negra Trackben játszik a döntőn, ahol eldől majd, hogy melyik banda léphet fel az idei német Wacken fesztiválon.

WMB: A vasárnapi döntő előtt minden résztvevő zenekart bemutatunk nektek egy rövid interjú formájában. Negyedik csapatként a Slowmesh került sorra. Hivatalosan tavaly alakultak, tagjai azonban nem kezdő zenészek, a VL45 és a Checkpoint Charlie soraiból ismerhetitek már őket. Az eddigi legjobb öndefiníció, a BBQ-metal is az ő nevükhöz fűződik, érdemes megismerkednetek velük, pláne, hogy nemrég jelent meg az első lemezük, a Something New.

 





Hogyan jöttetek össze?

"A Slowmesh zenekar tagjai a VL45 nevű formációban már évekig együtt zenéltek, bejárták az országot, és sok külföldi színpadon is felléptek, többek között Svájcban, Olaszországban, Litvániában, Lettországban. A VL45 még valamikor 2000 környékén alakult. Apró Tonya (dob) és Mészáros-Komáromy Dénes (bőgő) iskolai haveri körökből ismerték egymást. Szabó Dávid énekes 2004-ben csatlakozott, a győri Best Before együttes feloszlása után. 2013-ban pedig a Fish!-ből, P.O.T.-ből, illetve a Checkpoint Charlie zenekarokból ismert jóbarát, Süle Tomi gitáros szállt be. 2016 őszén a srácok leparkolták a VL45-öt egy garázsba, és átültek egy vadiúj izomverdába, a Slowmeshbe!"

 




Miért neveztetek a Metal Battle versenyre?

"Mert elromlott a hangológépünk, és szeretnénk nyerni egy újat. A viccet félretéve, természetesen azért neveztünk, hogy megnyerjük a versenyt és utazhassunk a Wacken fesztiválra!"
 



 



Miért szavazzon rátok a közönség, természetesen amellett, hogy igyekeztek majd mindenkit élőben is meggyőzni?


"A dalaink első hallásra is fogósak. Épp annyira slágeresek, amennyire kell, belemásznak az ember fülébe. Nem ülünk fel a most divatos hullámokra, de nem is a hetvenes évek bevált sablonjait játsszuk újra."


A Metal Battle döntőn kívül hol és mikor lehet titeket látni idén nyáron?

"Június 24-én a Fish! vendégeként a Barba Negra Trackben, augusztus 2-án pedig a FEZEN-en játszunk, aztán másnap természetesen indulunk a Wackenre! Augusztusra még lesz egy A38 teraszos bulink is, de ez még szervezés alatt."
 




www.facebook.com/slowmesh




A magyarországi fődíj - az értékes tárgynyeremények mellett - fellépés a 2017-es német Wacken fesztiválon.

A Metal Battle 2013-as magyar győztese a Kill With Hate volt, 2014-ben a Room Of The Mad Robots nyert, 2015-ben a Don Gatto, tavaly pedig a Dystopia.




"A Wacken Metal Battle a világ egyik legnagyobb metal fesztiválja, a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatója és zenekari versenye. Az országonkénti győztesek fellépési lehetőséget kapnak a 2017-es Wacken Open Air fesztiválon (2017. augusztus 3-5.), ahol további 29 ország nyertesével csatáznak a döntőben az értékes nyereményekért.

A magyarországi élő döntő 2017-ban a Barba Negra Trackben lesz június 18-án.


www.facebook.com/metalbattlehungary

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite
2020. január 27. (hétfő) 18:09

Die Wilde Jagd címmel április 17-én jelenik meg a pagan metalos német Asenblut negyedik albuma, a 2016-os Berserker lemez folytatása, a melodikus death metal brigád első előzetes dalával, a klippel kísért Seite An Seite tétellel pedig már lehet is ismerkedni.   www.facebook.com/asenblutband     ASENBLUT - Seite An Seite (a 2020-as Die Wilde Jagd albumhoz) ASENBLUT - Die Wilde Jagd (04/17 - AFM) 01. Die Wilde Jagd 02. Codex Gigas 03. Seite An Seite 04. Irminsul 05. Drachentöter 06. Penumbra 07. Weder Gott Noch Könige 08. Wolfshunger 09. 300 10. Seite An Seite (hosszabb verzió - bónuszdal)  

BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot
BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én, most pénteken jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelyet...

VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe
VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe

Solitude In Madness címmel május 1-jén jelenik meg a Vader új stúdióalbuma, amely már a tizenhatodik lesz a sorban. A lengyel extrém metal színtér egyik veterán csapatától máris itt...

BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster
BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster

Shake The World címmel február 14-én jelenik meg a bemutatkozó albuma annak a Black Swan nevű új csapatnak, amelyben Reb Beach gitáros (Winger, Whitesnake), Jeff Pilson basszusgitáros...

COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)
COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)

COOL HEAD KLAN Tűzben edzett (NAIL/HMP)   Amikor az előző CHK lemez (Benzin és vér, 2016) kritikáját írtam, azt mondtam, el kell fogadni, hogy a CHK bizony nem a CHC,...

AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)
AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)

AT NIGHT I FLY Mirror Maze (NAIL/HMP)   Az At Night I Fly bemutatkozó EP-je, a September Kills még 2012-ben jelent meg, jó sokat kellett hát várni az első albumra. Az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS