WACKEN METAL BATTLE 2017 - Bemutatkozik a Slowmesh zenekar

Június 24-én a Fish! vendégeként játszanak a Barba Negra Trackben

2017. június 12. (hétfő) 13:56 | utoljára módosítva: 2017. június 13. (kedd) 03:19

A világ legnagyobb metal tehetségkutatója, a Wacken-fesztiválhoz kapcsolódó Metal Battle idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon is. Az idei tíz döntős zenekar - Nova Prospect, Phrenia, Sleepless, Slowmesh, Stabbed, Harrisons, Red Swamp, Solidity, The Void, Faminehill - június 18-án a Barba Negra Trackben játszik a döntőn, ahol eldől majd, hogy melyik banda léphet fel az idei német Wacken fesztiválon.

WMB: A vasárnapi döntő előtt minden résztvevő zenekart bemutatunk nektek egy rövid interjú formájában. Negyedik csapatként a Slowmesh került sorra. Hivatalosan tavaly alakultak, tagjai azonban nem kezdő zenészek, a VL45 és a Checkpoint Charlie soraiból ismerhetitek már őket. Az eddigi legjobb öndefiníció, a BBQ-metal is az ő nevükhöz fűződik, érdemes megismerkednetek velük, pláne, hogy nemrég jelent meg az első lemezük, a Something New.

 

Hogyan jöttetek össze?

"A Slowmesh zenekar tagjai a VL45 nevű formációban már évekig együtt zenéltek, bejárták az országot, és sok külföldi színpadon is felléptek, többek között Svájcban, Olaszországban, Litvániában, Lettországban. A VL45 még valamikor 2000 környékén alakult. Apró Tonya (dob) és Mészáros-Komáromy Dénes (bőgő) iskolai haveri körökből ismerték egymást. Szabó Dávid énekes 2004-ben csatlakozott, a győri Best Before együttes feloszlása után. 2013-ban pedig a Fish!-ből, P.O.T.-ből, illetve a Checkpoint Charlie zenekarokból ismert jóbarát, Süle Tomi gitáros szállt be. 2016 őszén a srácok leparkolták a VL45-öt egy garázsba, és átültek egy vadiúj izomverdába, a Slowmeshbe!"

 
Miért neveztetek a Metal Battle versenyre?

"Mert elromlott a hangológépünk, és szeretnénk nyerni egy újat. A viccet félretéve, természetesen azért neveztünk, hogy megnyerjük a versenyt és utazhassunk a Wacken fesztiválra!"
  Miért szavazzon rátok a közönség, természetesen amellett, hogy igyekeztek majd mindenkit élőben is meggyőzni?


"A dalaink első hallásra is fogósak. Épp annyira slágeresek, amennyire kell, belemásznak az ember fülébe. Nem ülünk fel a most divatos hullámokra, de nem is a hetvenes évek bevált sablonjait játsszuk újra."


A Metal Battle döntőn kívül hol és mikor lehet titeket látni idén nyáron?

"Június 24-én a Fish! vendégeként a Barba Negra Trackben, augusztus 2-án pedig a FEZEN-en játszunk, aztán másnap természetesen indulunk a Wackenre! Augusztusra még lesz egy A38 teraszos bulink is, de ez még szervezés alatt."
 
www.facebook.com/slowmesh
A magyarországi fődíj - az értékes tárgynyeremények mellett - fellépés a 2017-es német Wacken fesztiválon.

A Metal Battle 2013-as magyar győztese a Kill With Hate volt, 2014-ben a Room Of The Mad Robots nyert, 2015-ben a Don Gatto, tavaly pedig a Dystopia.
"A Wacken Metal Battle a világ egyik legnagyobb metal fesztiválja, a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatója és zenekari versenye. Az országonkénti győztesek fellépési lehetőséget kapnak a 2017-es Wacken Open Air fesztiválon (2017. augusztus 3-5.), ahol további 29 ország nyertesével csatáznak a döntőben az értékes nyereményekért.

A magyarországi élő döntő 2017-ban a Barba Negra Trackben lesz június 18-án.


www.facebook.com/metalbattlehungary

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS