WACKEN METAL BATTLE 2017 - Bemutatkozik a kazincbarcikai Faminehill

Augusztus elején a Dürerben játszanak a brit Napoleonnal

2017. június 11. (vasárnap) 10:48

A világ legnagyobb metal tehetségkutatója, a Wacken-fesztiválhoz kapcsolódó Metal Battle idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon is. Az idei tíz döntős zenekar - Nova Prospect, Phrenia, Sleepless, Slowmesh, Stabbed, Harrisons, Red Swamp, Solidity, The Void, Faminehill - június 18-án a Barba Negra Trackben játszik a döntőn, ahol eldől majd, hogy melyik banda léphet fel az idei német Wacken fesztiválon.

WMB: A jövő vasárnapi döntő előtt minden résztvevő zenekart bemutatunk nektek egy rövid interjú formájában. Harmadik csapatként a kazincbarcikai Faminehillt ismerhetitek meg, akik modern, dallamos metalcore-ban utaznak, és éppen az első teljes nagylemezükön dolgoznak. Kérdéseinkre Sárog Ádám basszusgitáros válaszolt.

 

Hogyan írnátok le röviden a zenéteket?

"Közhely, hogy mi sem tudjuk megmondani, tényleg nem. Az alakuláskor dallamos hardcore-nak indultunk, de jelenleg talán az fedi leginkább a valóságot, hogy modern, dallamos metalcore-t játszunk."

 A Faminehill eddigi történetéből mi az, amit tudnunk érdemes?

"2013-ban alakult a zenekar, de sok tagcserénk volt azóta, leginkább megromlott emberi kapcsolatok miatt. Az eredeti felállásból a ritmusszekció, Baranyi Zsolt dobos, és én maradtunk, hozzánk csatlakozott tavaly nyáron Rockov Milán énekes, illetve Stefán Tamás és Kovács Gergely gitárosok.

A jelenlegi felállással teljesedett ki a Faminehill, nagyon jól megvagyunk, mind zeneileg, mind emberileg. Eddig két kislemezünk, négy különálló dalunk, és két klipünk jelent meg. Nagyon sok városban játszottunk már itthon, a főbb budapesti helyeket is érintettük már, mint az A38, a Dürer, a Barba Negra vagy a Robot, de jártunk már Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Szlovéniában is."


Miért neveztetek a Metal Battle versenyre?

"Természetesen, hogy kijussunk Németországba. Egy versenynek ez a lényege, ha csak jól akarod érezni magad, vagy meg akarod mutatni a zenekarod másoknak, akkor szervezz le egy bulit, és nyomjad! Itt óriási a tét. Jártunk már külföldön többször, a németeknél sajnos még nem, de ha az első egy ekkora fesztiválon, profi körülmények közt lenne, annak nagyon örülnénk.

Mindenképp ilyen showcase fellépésként fognánk fel, ismerkednénk, osztogatnánk a CD-ket, pörögjön a nevünk, a zenénk, az ajtó elől szeretnénk bejutni legalább az előszobába. Németországban nagyon erős ez a zenei vonal, és ezzel a lehetőséggel talán elkezdhetnénk valamit kiépíteni, okosabban, mintha csak lemennénk egy hétvégére ismeretlenül valamelyik klubba."
  Miért szavazzon rátok a közönség, természetesen amellett, hogy igyekeztek majd mindenkit élőben is meggyőzni?


" A Faminehill ereje az őszinteség: az a megmagyarázhatatlan energia és közvetlen kapcsolat, ami ki tud alakulni a közönség és a zenekar között. Mindenkinek a koncertünk után kell eldöntenie, hogy szavaz-e ránk, és ha igen, miért. Felesleges belemenni, hogy 'de jól szól a gitár', 'fú' az a tapping-téma', szépfiúk, szép énekhang. Nem. A közönség majd érzi a dalok közben, után, az előadásmódból, és a kommunikációból, hogy kit tud, vagy akar elképzelni ilyen körülmények között. Tulajdonképpen mindenkit arról kell meggyőzni, hogy te profi vagy, és helyt tudsz állni bárhol a világban."


A Metal Battle döntőn kívül hol és mikor lehet titeket látni idén nyáron?

"Idén nyáron csak Dorogon a Kacsában, és Pesten a Dürerben, ahol a Napoleonnal játszunk. Emellett bezárkózunk egy kicsit a próbaterembe, hogy megírjuk az első nagylemezt. Jól állunk, de aktív koncertezés mellett nem lenne elég időnk rá."
 
www.facebook.com/faminehill
A magyarországi fődíj - az értékes tárgynyeremények mellett - fellépés a 2017-es német Wacken fesztiválon.

A Metal Battle 2013-as magyar győztese a Kill With Hate volt, 2014-ben a Room Of The Mad Robots nyert, 2015-ben a Don Gatto, tavaly pedig a Dystopia."A Wacken Metal Battle a világ egyik legnagyobb metal fesztiválja, a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatója és zenekari versenye. Az országonkénti győztesek fellépési lehetőséget kapnak a 2017-es Wacken Open Air fesztiválon (2017. augusztus 3-5.), ahol további 29 ország nyertesével csatáznak a döntőben az értékes nyereményekért.

A magyarországi élő döntő 2017-ban a Barba Negra Trackben lesz június 18-án.


www.facebook.com/metalbattlehungary

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SCORPIONS - Már stúdióztak is, 2020-ban új stúdióalbum jöhet
2019. május 19. (vasárnap) 17:52

Azt már két hónapja tudjuk, hogy november 18-án ismét eljön hozzánk a Scorpions, egy friss interjúban azonban Klaus Meine énekes azt is elárulta, hogy lesz folytatása a legutóbbi albumuknak, a 2015-ös Return To Forever lemeznek. Klaus Meine: "Miután a legutóbbi bulin, Ciprusban (februárban) lejöttünk a színpadról, azt mondtuk egymásnak, hogy mielőtt újra turnéra indulunk, klassz lenne visszatérni a stúdióba, nekilátni néhány új dal megírásának. Amikor Rudolf hazajött Thaiföldről, és újra összegyűltünk, pár héttel ezelőtt, azonnal mentünk is a stúdióba. És fantasztikus volt. Annyira jól éreztük magunkat és annyi ötletünk támadt! Nagyon jó érzés minden nyomás és feszültség nélkül dolgozni, csak összejönni, megírni pár dalt, élvezni a stúdiózást. Ha valaki feltenné nekem azt a kérdést, hogy van-e esély egy új Scorpions lemezre, akkor azt mondanám, hogy ennek lehetősége most sokkal nagyobb, mint pár...

OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal
OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal

Hamarosan nagyon jó hírek jönnek az új Omen albummal, a Halálfogytiglannal kapcsolatban, többek között érkezik egy új klipes dal is. Az alábbiakban pedig elolvashatod azt az interjút,...

TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag
TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag

A tavaly októberben Like Water címmel megjelent második album Scumbag dalához készült el a budapesti Trillion új videoklipje. A videó megálmodója, rendező-forgatókönyvíró-vágója...

GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper
GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper

Vesper címmel egy 8 tételes EP-vel jelentkezett a blackes, crustos punk/HC vonalas budapesti Grimcity, azaz Fráter Dani énekes/gitáros, Palkó Balázs gitáros, Nagy Geri basszer és...

MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl
MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl

Above The Sky címmel június 7-én lát napvilágot a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandájának bemutatkozó lemeze. A Majestica nevet viselő banda...

ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real
ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real

If It's Real címmel május 24-én lát napvilágot annak az űj progos projektnek az első albuma, amelyet a Fates Warning ex-dobosa, Mark Zonder (Arch/Matheos, Warlord, Dramatica) és régi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS