WACKEN METAL BATTLE 2017 - Bemutatkozik a kazincbarcikai Faminehill

Augusztus elején a Dürerben játszanak a brit Napoleonnal

2017. június 11. (vasárnap) 10:48

A világ legnagyobb metal tehetségkutatója, a Wacken-fesztiválhoz kapcsolódó Metal Battle idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon is. Az idei tíz döntős zenekar - Nova Prospect, Phrenia, Sleepless, Slowmesh, Stabbed, Harrisons, Red Swamp, Solidity, The Void, Faminehill - június 18-án a Barba Negra Trackben játszik a döntőn, ahol eldől majd, hogy melyik banda léphet fel az idei német Wacken fesztiválon.

WMB: A jövő vasárnapi döntő előtt minden résztvevő zenekart bemutatunk nektek egy rövid interjú formájában. Harmadik csapatként a kazincbarcikai Faminehillt ismerhetitek meg, akik modern, dallamos metalcore-ban utaznak, és éppen az első teljes nagylemezükön dolgoznak. Kérdéseinkre Sárog Ádám basszusgitáros válaszolt.

 

Hogyan írnátok le röviden a zenéteket?

"Közhely, hogy mi sem tudjuk megmondani, tényleg nem. Az alakuláskor dallamos hardcore-nak indultunk, de jelenleg talán az fedi leginkább a valóságot, hogy modern, dallamos metalcore-t játszunk."

 A Faminehill eddigi történetéből mi az, amit tudnunk érdemes?

"2013-ban alakult a zenekar, de sok tagcserénk volt azóta, leginkább megromlott emberi kapcsolatok miatt. Az eredeti felállásból a ritmusszekció, Baranyi Zsolt dobos, és én maradtunk, hozzánk csatlakozott tavaly nyáron Rockov Milán énekes, illetve Stefán Tamás és Kovács Gergely gitárosok.

A jelenlegi felállással teljesedett ki a Faminehill, nagyon jól megvagyunk, mind zeneileg, mind emberileg. Eddig két kislemezünk, négy különálló dalunk, és két klipünk jelent meg. Nagyon sok városban játszottunk már itthon, a főbb budapesti helyeket is érintettük már, mint az A38, a Dürer, a Barba Negra vagy a Robot, de jártunk már Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Szlovéniában is."


Miért neveztetek a Metal Battle versenyre?

"Természetesen, hogy kijussunk Németországba. Egy versenynek ez a lényege, ha csak jól akarod érezni magad, vagy meg akarod mutatni a zenekarod másoknak, akkor szervezz le egy bulit, és nyomjad! Itt óriási a tét. Jártunk már külföldön többször, a németeknél sajnos még nem, de ha az első egy ekkora fesztiválon, profi körülmények közt lenne, annak nagyon örülnénk.

Mindenképp ilyen showcase fellépésként fognánk fel, ismerkednénk, osztogatnánk a CD-ket, pörögjön a nevünk, a zenénk, az ajtó elől szeretnénk bejutni legalább az előszobába. Németországban nagyon erős ez a zenei vonal, és ezzel a lehetőséggel talán elkezdhetnénk valamit kiépíteni, okosabban, mintha csak lemennénk egy hétvégére ismeretlenül valamelyik klubba."
  Miért szavazzon rátok a közönség, természetesen amellett, hogy igyekeztek majd mindenkit élőben is meggyőzni?


" A Faminehill ereje az őszinteség: az a megmagyarázhatatlan energia és közvetlen kapcsolat, ami ki tud alakulni a közönség és a zenekar között. Mindenkinek a koncertünk után kell eldöntenie, hogy szavaz-e ránk, és ha igen, miért. Felesleges belemenni, hogy 'de jól szól a gitár', 'fú' az a tapping-téma', szépfiúk, szép énekhang. Nem. A közönség majd érzi a dalok közben, után, az előadásmódból, és a kommunikációból, hogy kit tud, vagy akar elképzelni ilyen körülmények között. Tulajdonképpen mindenkit arról kell meggyőzni, hogy te profi vagy, és helyt tudsz állni bárhol a világban."


A Metal Battle döntőn kívül hol és mikor lehet titeket látni idén nyáron?

"Idén nyáron csak Dorogon a Kacsában, és Pesten a Dürerben, ahol a Napoleonnal játszunk. Emellett bezárkózunk egy kicsit a próbaterembe, hogy megírjuk az első nagylemezt. Jól állunk, de aktív koncertezés mellett nem lenne elég időnk rá."
 
www.facebook.com/faminehill
A magyarországi fődíj - az értékes tárgynyeremények mellett - fellépés a 2017-es német Wacken fesztiválon.

A Metal Battle 2013-as magyar győztese a Kill With Hate volt, 2014-ben a Room Of The Mad Robots nyert, 2015-ben a Don Gatto, tavaly pedig a Dystopia."A Wacken Metal Battle a világ egyik legnagyobb metal fesztiválja, a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatója és zenekari versenye. Az országonkénti győztesek fellépési lehetőséget kapnak a 2017-es Wacken Open Air fesztiválon (2017. augusztus 3-5.), ahol további 29 ország nyertesével csatáznak a döntőben az értékes nyereményekért.

A magyarországi élő döntő 2017-ban a Barba Negra Trackben lesz június 18-án.


www.facebook.com/metalbattlehungary

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS