WACKEN METAL BATTLE 2017 - Bemutatkozik a kazincbarcikai Faminehill

Augusztus elején a Dürerben játszanak a brit Napoleonnal

2017. június 11. (vasárnap) 10:48

A világ legnagyobb metal tehetségkutatója, a Wacken-fesztiválhoz kapcsolódó Metal Battle idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon is. Az idei tíz döntős zenekar - Nova Prospect, Phrenia, Sleepless, Slowmesh, Stabbed, Harrisons, Red Swamp, Solidity, The Void, Faminehill - június 18-án a Barba Negra Trackben játszik a döntőn, ahol eldől majd, hogy melyik banda léphet fel az idei német Wacken fesztiválon.

WMB: A jövő vasárnapi döntő előtt minden résztvevő zenekart bemutatunk nektek egy rövid interjú formájában. Harmadik csapatként a kazincbarcikai Faminehillt ismerhetitek meg, akik modern, dallamos metalcore-ban utaznak, és éppen az első teljes nagylemezükön dolgoznak. Kérdéseinkre Sárog Ádám basszusgitáros válaszolt.

 

Hogyan írnátok le röviden a zenéteket?

"Közhely, hogy mi sem tudjuk megmondani, tényleg nem. Az alakuláskor dallamos hardcore-nak indultunk, de jelenleg talán az fedi leginkább a valóságot, hogy modern, dallamos metalcore-t játszunk."

 A Faminehill eddigi történetéből mi az, amit tudnunk érdemes?

"2013-ban alakult a zenekar, de sok tagcserénk volt azóta, leginkább megromlott emberi kapcsolatok miatt. Az eredeti felállásból a ritmusszekció, Baranyi Zsolt dobos, és én maradtunk, hozzánk csatlakozott tavaly nyáron Rockov Milán énekes, illetve Stefán Tamás és Kovács Gergely gitárosok.

A jelenlegi felállással teljesedett ki a Faminehill, nagyon jól megvagyunk, mind zeneileg, mind emberileg. Eddig két kislemezünk, négy különálló dalunk, és két klipünk jelent meg. Nagyon sok városban játszottunk már itthon, a főbb budapesti helyeket is érintettük már, mint az A38, a Dürer, a Barba Negra vagy a Robot, de jártunk már Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Szlovéniában is."


Miért neveztetek a Metal Battle versenyre?

"Természetesen, hogy kijussunk Németországba. Egy versenynek ez a lényege, ha csak jól akarod érezni magad, vagy meg akarod mutatni a zenekarod másoknak, akkor szervezz le egy bulit, és nyomjad! Itt óriási a tét. Jártunk már külföldön többször, a németeknél sajnos még nem, de ha az első egy ekkora fesztiválon, profi körülmények közt lenne, annak nagyon örülnénk.

Mindenképp ilyen showcase fellépésként fognánk fel, ismerkednénk, osztogatnánk a CD-ket, pörögjön a nevünk, a zenénk, az ajtó elől szeretnénk bejutni legalább az előszobába. Németországban nagyon erős ez a zenei vonal, és ezzel a lehetőséggel talán elkezdhetnénk valamit kiépíteni, okosabban, mintha csak lemennénk egy hétvégére ismeretlenül valamelyik klubba."
  Miért szavazzon rátok a közönség, természetesen amellett, hogy igyekeztek majd mindenkit élőben is meggyőzni?


" A Faminehill ereje az őszinteség: az a megmagyarázhatatlan energia és közvetlen kapcsolat, ami ki tud alakulni a közönség és a zenekar között. Mindenkinek a koncertünk után kell eldöntenie, hogy szavaz-e ránk, és ha igen, miért. Felesleges belemenni, hogy 'de jól szól a gitár', 'fú' az a tapping-téma', szépfiúk, szép énekhang. Nem. A közönség majd érzi a dalok közben, után, az előadásmódból, és a kommunikációból, hogy kit tud, vagy akar elképzelni ilyen körülmények között. Tulajdonképpen mindenkit arról kell meggyőzni, hogy te profi vagy, és helyt tudsz állni bárhol a világban."


A Metal Battle döntőn kívül hol és mikor lehet titeket látni idén nyáron?

"Idén nyáron csak Dorogon a Kacsában, és Pesten a Dürerben, ahol a Napoleonnal játszunk. Emellett bezárkózunk egy kicsit a próbaterembe, hogy megírjuk az első nagylemezt. Jól állunk, de aktív koncertezés mellett nem lenne elég időnk rá."
 
www.facebook.com/faminehill
A magyarországi fődíj - az értékes tárgynyeremények mellett - fellépés a 2017-es német Wacken fesztiválon.

A Metal Battle 2013-as magyar győztese a Kill With Hate volt, 2014-ben a Room Of The Mad Robots nyert, 2015-ben a Don Gatto, tavaly pedig a Dystopia."A Wacken Metal Battle a világ egyik legnagyobb metal fesztiválja, a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatója és zenekari versenye. Az országonkénti győztesek fellépési lehetőséget kapnak a 2017-es Wacken Open Air fesztiválon (2017. augusztus 3-5.), ahol további 29 ország nyertesével csatáznak a döntőben az értékes nyereményekért.

A magyarországi élő döntő 2017-ban a Barba Negra Trackben lesz június 18-án.


www.facebook.com/metalbattlehungary

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite
2020. január 27. (hétfő) 18:09

Die Wilde Jagd címmel április 17-én jelenik meg a pagan metalos német Asenblut negyedik albuma, a 2016-os Berserker lemez folytatása, a melodikus death metal brigád első előzetes dalával, a klippel kísért Seite An Seite tétellel pedig már lehet is ismerkedni.   www.facebook.com/asenblutband     ASENBLUT - Seite An Seite (a 2020-as Die Wilde Jagd albumhoz) ASENBLUT - Die Wilde Jagd (04/17 - AFM) 01. Die Wilde Jagd 02. Codex Gigas 03. Seite An Seite 04. Irminsul 05. Drachentöter 06. Penumbra 07. Weder Gott Noch Könige 08. Wolfshunger 09. 300 10. Seite An Seite (hosszabb verzió - bónuszdal)  

BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot
BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én, most pénteken jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelyet...

VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe
VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe

Solitude In Madness címmel május 1-jén jelenik meg a Vader új stúdióalbuma, amely már a tizenhatodik lesz a sorban. A lengyel extrém metal színtér egyik veterán csapatától máris itt...

BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster
BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster

Shake The World címmel február 14-én jelenik meg a bemutatkozó albuma annak a Black Swan nevű új csapatnak, amelyben Reb Beach gitáros (Winger, Whitesnake), Jeff Pilson basszusgitáros...

COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)
COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)

COOL HEAD KLAN Tűzben edzett (NAIL/HMP)   Amikor az előző CHK lemez (Benzin és vér, 2016) kritikáját írtam, azt mondtam, el kell fogadni, hogy a CHK bizony nem a CHC,...

AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)
AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)

AT NIGHT I FLY Mirror Maze (NAIL/HMP)   Az At Night I Fly bemutatkozó EP-je, a September Kills még 2012-ben jelent meg, jó sokat kellett hát várni az első albumra. Az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS