DEÁK BILL GYULA - "Nagy Black Sabbath-os voltam..."

Szombaton koncert az Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválján

2017. június 7. (szerda) 15:54 | utoljára módosítva: 2018. január 30. (kedd) 08:30

A hétvégi Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja egyik fő fellépője június 10-én, szombaton a magyar blues legfontosabb énekese, Deák Bill Gyula lesz, aki a recorder.blog.hu-nak adott interjút a fellépés kapcsán.

 


A fesztivál a FacebookonNemsokára fellépsz az Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválján. Hol szeretsz leginkább játszani, kis klubokban, ahol jobb a hangulat, nagy stadionban, ahol sokan vannak, vagy fesztiválon, ahol általában a legváltozatosabb a közönség?

"Igen, nagyon örülök, hogy lesz ez az óbudai fellépés, én oda mindig nagyon szerettem járni koncertezni, már a Sztárral és a Lloyddal (két korai együttese - a szerk.) is léptünk fel ott. Amúgy pedig minden helyszínnek megvan a maga varázsa, a klubokban ott van közel a közönség, fesztiválokon általában nagyon jól szól a cucc, szeretem mindet."


Mit szólsz ahhoz, hogy egyre több rockzenekarnak van saját söre, például van Iron Maiden, Motörhead és AC/DC sör is. Milyen lenne mondjuk a Bill viszki?

(nevet) "Én egyelőre nem foglalkoztam ilyen gondolatokkal. Ez csak üzlet, aki szeretné, hadd csinálja, de én nem."


Annak idején hogyan jutottak el hozzád azok a lemezek, amik inspiráltak? Az Orszáczky-Lakatos koncert előtt hallgattál már bluest vagy ott fogott meg?

"Nem feltétlenül tőlük hallottam először, a Sztár nevű zenekarral játszottunk mi már bluest, csak amikor először lementem meghallgatni a Lakatos Bögöly Bélát meg az Orszáczkyt, akkor másnap abba akartam hagyni az éneklést. Lakatos annyira jó volt, hogy szerintem azóta sem énekelt senki olyan jól bluest ebben az országban. De a Rákfogót is szerettem. Hallgatni inkább azt hallgattam, ami éppen ment a Szabad Európa Rádión."


A korai hard rockos/metalos dolgok, mint a Black Sabbath vagy a Judas Priest azért még elég közel álltak a blueshoz. Az a műfaj nem fogott meg, vagy akkor még nem is hallottatok róla? Volt esetleg esélye egy Priest-féle zenekarnak Deák Bill vezetésével?

"Hogyne hallottunk volna, nagy Black Sabbath-os voltam, egy időben Dio volt a kedvenc énekesem. Vágó Zolival volt egy zenekarunk, amivel próbálkoztunk ilyen dolgokkal is, de ez a projekt fellépésig sem jutott el, inkább csak próbáltunk. Ez már a Sztár után volt."

A teljes interjúhoz kattints ide!

 Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja – Kisüzem 2017
 
A magyarországi Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete tagjainak mintegy 200 fajta kézműves söre, gasztro- és zenei csemegék, érdekességek, bemutatók, workshopok várják a látogatókat.

Zenei program:

Június 9. péntek
18.00 Spencer Hill Magic Band
20.00 Ocho Macho

Június 10. szombat
14.00 Sörbemutató
16.00 Gabrieli
18.00 1-ső pesti Rackák – Ferenczi György és a Rackajam
20.00 Deák Bill Gyula

Június 11. vasárnap
14.00 Katona Csaba sörtörténész interaktív előadása
16.00 MÉZ
18.00 Bohemian Betyars
20.00 Balkan Fanatic
A Kobuci kert programjai:

06.09.
15:00 - ék
17:00 - Soul Surge
19:00 - VoluMen

06.10.
15:00 - Redbreast Wilson
17:00 - Perfect Pill
19:00 - Babel

06.11.
15:00 - Manoya
17:00 - The Matter
19:00 - Muriel

 

 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SCORPIONS - Már stúdióztak is, 2020-ban új stúdióalbum jöhet
2019. május 19. (vasárnap) 17:52

Azt már két hónapja tudjuk, hogy november 18-án ismét eljön hozzánk a Scorpions, egy friss interjúban azonban Klaus Meine énekes azt is elárulta, hogy lesz folytatása a legutóbbi albumuknak, a 2015-ös Return To Forever lemeznek. Klaus Meine: "Miután a legutóbbi bulin, Ciprusban (februárban) lejöttünk a színpadról, azt mondtuk egymásnak, hogy mielőtt újra turnéra indulunk, klassz lenne visszatérni a stúdióba, nekilátni néhány új dal megírásának. Amikor Rudolf hazajött Thaiföldről, és újra összegyűltünk, pár héttel ezelőtt, azonnal mentünk is a stúdióba. És fantasztikus volt. Annyira jól éreztük magunkat és annyi ötletünk támadt! Nagyon jó érzés minden nyomás és feszültség nélkül dolgozni, csak összejönni, megírni pár dalt, élvezni a stúdiózást. Ha valaki feltenné nekem azt a kérdést, hogy van-e esély egy új Scorpions lemezre, akkor azt mondanám, hogy ennek lehetősége most sokkal nagyobb, mint pár...

OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal
OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal

Hamarosan nagyon jó hírek jönnek az új Omen albummal, a Halálfogytiglannal kapcsolatban, többek között érkezik egy új klipes dal is. Az alábbiakban pedig elolvashatod azt az interjút,...

TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag
TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag

A tavaly októberben Like Water címmel megjelent második album Scumbag dalához készült el a budapesti Trillion új videoklipje. A videó megálmodója, rendező-forgatókönyvíró-vágója...

GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper
GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper

Vesper címmel egy 8 tételes EP-vel jelentkezett a blackes, crustos punk/HC vonalas budapesti Grimcity, azaz Fráter Dani énekes/gitáros, Palkó Balázs gitáros, Nagy Geri basszer és...

MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl
MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl

Above The Sky címmel június 7-én lát napvilágot a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandájának bemutatkozó lemeze. A Majestica nevet viselő banda...

ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real
ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real

If It's Real címmel május 24-én lát napvilágot annak az űj progos projektnek az első albuma, amelyet a Fates Warning ex-dobosa, Mark Zonder (Arch/Matheos, Warlord, Dramatica) és régi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS